Rusko – Kanada 4:5 (po pr.) | USA – Česko 3:2 (kon.) | Švédsko – Lotyšsko 3:2 (kon.)
Fínsko – Švajčiarsko 2:3 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
Švajčiarsko
Štvrtok 17.05.2018, 20:15 • Jyske Bank Boxen, Herning • Majstrovstvá sveta • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zrodila sa veľká štvrťfinálová senzácia! Švajčiarsko v tretej tretine ešte inkasovalo z hokejky Rantanena, no ďalší gól už Fíni ani v záverečnej powerplay nedokázali pridať. Švajčiarsko výborne hlavne po taktickej stránke zvládlo tento zápas, ktorý rozhodlo v podstate vo vynikajúcej druhej tretine. Fínsko teda ostáva pred bránami semifinále, čo je určite sklamanie pre fanúšikov Suomi. Fíni totižto vyhrali skupinu B a mali dobre rozohraný turnaj. Stroskotali však na hokejkách Švajčiarov, ktorí sa už teraz v semifinále môžu tešiť na Kanadu. Toto bol zároveň posledný zápas, ktorý sa odohral v Herningu a záverečné semifinálové súboje a súboje o medaily sa už budú odohrávať v kodaňskej Royal Aréne.

    Ďakujeme veľmi pekne za pozornosť, že ste s nami ostali až do týchto chvíľ. (22:31:16)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Fíni prehrali buly, no Švajčiarom sa nepodarilo vyhodiť puk. Následne Aho prihral pred bránku Granlundovi, ktorý to skúšal dotlačiť, no nepodarilo sa mu to.
     
    59:31
    Opäť výborná švajčiarska práca v obrannom pásme. Moser vybojoval puk, no urobil možno trochu chybu, keď chcel priamo strieľať na bránku. Netrafil ju, je to zakázané uvoľnenie a oddychový čas je tu pre Fínsko.
     
    59:16
    Fora dokázal získať puk pri mantineli a poslal ho radšej bezpečne do útočného pásma bez zakázaného uvoľnenia.
     
    58:30
    Fíni sú už v šestici na ľadovej ploche a rozvíjajú svoj záverečný kolotoč, aby vyrovnali.
     
    58:10
    Heiskanen pálil z ľavého kruhu, no Genoni si pokryl bližšiu žrď. Säteri už bol jednou nohou na striedačke, no napokon sa musel vrátiť, keďže sa dopredu rútil Scherwey, ktorý ho aj ohrozil a fínsky gólman mal betón na správnom mieste.
     
    57:31
    Savinainen prišiel o puk v útočnom pásme, zachytil ho Corvi, ktorý ho poslal okamžite von z obrannej tretiny.
     
    56:39
    Scherwey predvídal pohyb fínskeho obrancu, hokejkou vystihol rozohrávku a natlačil sa po pravej strane. Säteri odolal opäť.
     
    55:40
    Corvi získal puk od Granlunda a nahadzoval ho do útočného pásma. Niederreiterovi sa následne podarilo nazbierať niekoľko sekúnd v rohu klziska.
     
    54:57
    Säteri zachránil svoj tím v ďalšej šanci Švajčiarov. Rod si nakorčuľoval po puk na ľavom kruhu a vystrelil. Fínsky gólman vykryl strelu hruďou.
     
    54:29
    Rantanen prihrával pred bránku Kasperimu Kapanenovi, ktorý to skúšal na dvakrát, no cez sebavedomého Genoniho puk napokon nepretlačil.
     
    54:12
    Fínom teraz príliš nevyšlo založenie útoku. Zakázané uvoľnenie sa však nepískalo a Suomi dokázali pásmo získať opäť.
     
    53:23
    Koivisto to hádzal pred bránku, kde bol Jormakka, no z prvej iba jemne tečoval puk, ktorý svojím pohybom usmernil len do rohu klziska.
     
    52:46
    Sebastian Aho si nakorčuľoval medzi kruhy a vystrelil napokon na bránku. Genoni použil svoju vyrážačku a odrazil puk.
     
    52:20
    Fínom tentokrát nevyšiel čistý prechod do útočného pásma. Puk potom získali Švajčiari, opätovne sa dostal na fínske hokejky, no už sa potom pískal ofsajd.
     
    51:40
    Pekka Jormakka šikovne prešiel cez celé klzisko po ľavom krídle, natlačil sa až tesne pred Genoniho, ale napokon mieril vedľa brány.
     
    50:41
    Švajčiari dokázali ubrániť druhú časť presilovky Fínska a stále tak drží svoje jednogólové vedenie a potrebuje sa opäť nejako presadiť ofenzívne, keďže sa štyri minúty len bránilo.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Nutivaara (Koivisto, Rantanen), 49. Rantanen (Savinainen, Aho) – 30. Corvi (Fiala, Niederreiter), 33. Vermin (Meier), 34. Hofmann (S. Moser, Fora)


    Fínsko: Säteri (Husso) – Pokka, Heiskanen, Koivisto, Nutivaara, Kivistö, Honka, Riikola – Mikael Granlund (C), Tolvanen, Rantanen (A) – Savinainen, Aho (A), T. Teräväinen – Kapanen, Jormakka, Manninen – Anttila, Mäenalanen, Pesonen – Palola.
    Švajčiarsko: Genoni (Berra) – Diaz (C), Josi (A), Kukan, Untersander, Müller, Fora, Frick – Fiala, Niederreiter (A), Corvi – Meier, Vermin, Andrighetto – Hofmann, S. Moser, Haas – Baltisberger, Schäppi, Rod – Scherwey.

    Rozhodca: Jeřábek, Reneau – Lazarev, Lhotský