Marseille – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
0:3 (0:1)
Atlético Madrid
Streda 16.05.2018, 20:45 • Stade de Lyon, Lyon • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90
    Symbolický moment na záver riadneho hracieho času. Ihrisko opúšťa Antoine Griezmann, ktorý si dnes svoju úlohu splnil na 100% a na jeho miesto vybieha na svoj posledný zápas v pohárovej Európe legendárny Fernando Torres.
    89. Gabi (ATM) - 0:3
     
    89
    Atlético dalo gól! Rýchly protiútok Atlética, Diego Costa cez Kokeho poslal loptu na úplne voľného GABIHO, ktorý trafil presne k pravej žrdi Mandandovej brány!
     
    88
    Krátko pred koncom riadnej hracej doby sledujeme aj druhé striedanie v zostave Atlética, keď z ihriska odchádza Ángel Correa a stredovú formáciu prichádza vystužiť Thomas Partey.
    81. Konstantinos Mitroglu (OMA)
     
    81
    Teraz si však Los Colchoneros poriadne vydýchli! Kostas Mitroglu totiž po centri od Morgana Sansona prehlavičkoval Diega Godína, avšak lopta skončila len na pravej žrdi Oblakovej brány!
     
    78
    Clinton N'Jie na zemi veľmi zbytočne zasiahol ležiaceho Lucasa Hernándeza a keďže ten to svojmu súperovi oplatil, Björn Kuipers vyťahuje obom "kohútom" žltú kartu.
     
    75
    Luiz Gustavo zasiahol lakťom do tváre Gabiho a zo súboja kapitánov tak Brazílčan vyťažil len žltú kartu na svoje konto.
     
    74
    Ešte pred štandardnou situáciou Marseille pripravilo aj svoje posledné striedanie, keď pre dnešok dohral Valère Germain a na jeho miesto vybehol Kostas Mitroglu.
     
    55
    Rudi Garcia pripravil už svoje druhé striedanie. Z ihriska sťahuje krídelníka Lucasa Ocamposa a na jeho miesto posiela Clintona N'Jieho.
    53. Diego Godín (ATM)
     
    53
    Ďalší rohový kop z pravej strany už priniesol obrovskú príležitosť pre Atlético, keď sa k hlavičke cez Adila Ramiho na prednej žrdi pretlačil Diego Godín.
    49. Antoine Griezmann (ATM) - 0:2
     
    49
    Atlético dalo gól! Atlético Madrid odskakuje na rozdiel dvoch gólov. Los Colchoneros potiahli akciu po pravej strane, Koke vyslal do pokutového územia ANTOINEA GRIEZMANNA, ktorý jemným oblúčikom prehodil Stevea Mandandu!
     
    46
    Do druhého polčasu spravil Diego Simeone logickú zmenu, keď z ihriska stiahol Šimeho Vrsaljka, ktorý mal na konte žltú kartu a na jeho miesto poslal skúseného obrancu Juanfrana.
     
    38
    Jordan Amavi predviedol už snáď tretí nedovolený zákrok v prvom polčase a Björn Kuipers mu to v tejto chvíli už všetko spočítal, a tak mu udeľuje žltú kartu.
     
    32
    Dimitri Payet odchádza so slzami v očiach z ihriska a svoje miesto prepúšťa mladučkému Maximeovi Lópezovi.
     
    23
    Björn Kuipers vyťahuje prvú žltú kartu zápasu a vidí ju Šime Vrsaljko, ktorý namiesto toho, aby zviedol šprintérsky súboj s Lucasom Ocamposom, tak ho radšej stiahol k zemi.
    21. Antoine Griezmann (ATM) - 0:1
     
    21
    Atlético dalo gól! Obrovská chyba v rozohrávke Olympiqueu Marseille, keď André Zambo Anguissa nepochopiteľne nespracoval jednoduchú prihrávku od vlastného brankára Stevea Mandandu, k lopte sa dostal ANTOINE GRIEZMANN, a ten sa už zoči-voči brankárovi súpera nemohol mýliť!
    4. Valère Germain (OMA)
     
    4
    Marseille sa vydalo do protiútoku, Dimitri Payet vyviezol loptu až pred pokutové územie Atlética Madrid, krásnou kolmicou vyzval na zakončenie Valèrea Germaina, no ten v jasnej príležitosti netriafa bránu Jana Oblaka!

    Jakub Kocourek

    Góly: 21. Griezmann, 49. Griezmann, 89. Gabi

    Karty:   38. Amavi (OMA), 75. Gustavo (OMA), 78. N'Jie (OMA) – 23. Vrsaljko (ATM), 78. Hernández (ATM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:9.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Anguissa, M. Sanson – Thauvin, Payet (C) (32. Maxime López), Ocampos (55. N'Jie) – Germain (74. Mitroglu).
    Náhradníci: Pelé – Sakaj, Kamara, Rolando, Mitroglu, N'Jie, Maxime López.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (46. Juanfran), J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (88. Partey), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – D. Costa, Griezmann (90. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Luís, Partey, F. Torres, Savić, Juanfran, Gameiro.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra – Danny Makkelie, Pol van Boekel (všetci Holandsko) – Szymon Marciniak (Poľsko)