Marseille – Atlético Madrid 0:3 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
0:3 (0:1)
Atlético Madrid
Streda 16.05.2018, 20:45 • Stade de Lyon, Lyon • Európska liga • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Víťazom Európskej ligy UEFA pre sezónu 2017/2018 sa po tretí raz vo svojej histórii stali futbalisti Atlética Madrid. Tí dominantným spôsobom ovládli dnešné finále na štadióne v Lyone, keď Olympique Marseille zdolali jednoznačne 3:0. Los Colchoneros si tak okrem triumfu v druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaži vybojovali aj účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov pre nasledujúci ročník. Európska liga tak už svojho víťaza pozná, Liga majstrov sa jeho meno dozvie v sobotu 26. mája, keď sa v Kyjeve v súboji o "ušatú" trofej stretnú FC Liverpool s Realom Madrid. Aj tento prestížny duel vám, samozrejme, prinesieme v našom online prenose. Pre túto chvíľu vám už však ďakujem za pozornosť. Lúči sa s vami Jakub Kocourek! (22:41:29)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V tomto finálovom stretnutí sa už toho viac nestane, Atlético Madrid môže oslavovať!
     
    90+1
    Kostas Mitroglu sa vo vzdušnom súboji s Lucasom Hernándezom previnil nedovoleným zákrokom a lopta tak je prisúdená opäť Atléticu.
     
    90
    Tento duel sa bude dohrávať ešte ďalšie dve minúty.
     
    90
    Symbolický moment na záver riadneho hracieho času. Ihrisko opúšťa Antoine Griezmann, ktorý si dnes svoju úlohu splnil na 100% a na jeho miesto vybieha na svoj posledný zápas v pohárovej Európe legendárny Fernando Torres.
    89. Gabi (ATM) - 0:3
     
    89
    Atlético dalo gól! Rýchly protiútok Atlética, Diego Costa cez Kokeho poslal loptu na úplne voľného GABIHO, ktorý trafil presne k pravej žrdi Mandandovej brány!
     
    88
    Krátko pred koncom riadnej hracej doby sledujeme aj druhé striedanie v zostave Atlética, keď z ihriska odchádza Ángel Correa a stredovú formáciu prichádza vystužiť Thomas Partey.
     
    87
    Na opačnej strane sa k strele dostal Clinton N'Jie, avšak tomu lopta absolútne nesadla.
     
    86
    Atlético Madrid predviedlo vysoké napádanie až na hranici pokutového územia súpera, Saúl Ñíguez síce vypichol loptu Luizovi Gustavovi, zakončenie Madridačanov však z toho nakoniec nebolo.
     
    85
    Antoine Griezmann vyzval na center Juanfrana, jeho prihrávku vzduchom na Kokeho či Diega Costu odvrátil na autové vhadzovanie Adil Rami.
     
    84
    Marseille sa síce zobudilo k miernemu tlaku v závere, vyzerá to však tak, že Atlético má zatiaľ priebeh zápasu úplne pod kontrolou.
     
    83
    Clinton N'Jie roztiahol hru doprava na Bounu Sarra, jeho center sa ešte Madridčanom podarilo odvrátiť, následný projektil Jordana Amavi kryje bezpečne Jan Oblak.
     
    82
    Atlético sa pokúsilo reagovať akciou po ľavej strane, Bouna Sarr však loptu tentokrát odvrátil aspoň na autové vhadzovanie pre súpera.
    81. Konstantinos Mitroglu (OMA)
     
    81
    Teraz si však Los Colchoneros poriadne vydýchli! Kostas Mitroglu totiž po centri od Morgana Sansona prehlavičkoval Diega Godína, avšak lopta skončila len na pravej žrdi Oblakovej brány!
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby zostáva už len posledných desať minút a aj táto štandardná situácia ukázala, že Atlético Madrid sa už nikam neponáhľa a zvyšok stretnutia chce už len kontrolovať.
     
    79
    Saúl Ñíguez si teraz síce nerozumel pri prechode do ofenzívy s Gabim, avšak ten okamžite zastavil rodiaci sa protiútok Marseille. Antoine Griezmann síce do pokutového územia neodcentroval, avšak Clinton N'Jie "vyrobil" ďalší učebnicovo zbytočný faul.

    Jakub Kocourek

    Góly: 21. Griezmann, 49. Griezmann, 89. Gabi

    Karty:   38. Amavi (OMA), 75. Gustavo (OMA), 78. N'Jie (OMA) – 23. Vrsaljko (ATM), 78. Hernández (ATM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:4. Střely mimo: 8:3. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 18:9.
    Olympique Marseille: Mandanda – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Anguissa, M. Sanson – Thauvin, Payet (C) (32. Maxime López), Ocampos (55. N'Jie) – Germain (74. Mitroglu).
    Náhradníci: Pelé – Sakaj, Kamara, Rolando, Mitroglu, N'Jie, Maxime López.

    Atlético Madrid: Oblak – Vrsaljko (46. Juanfran), J. Giménez, Godín, Hernández – Á. Correa (88. Partey), Saúl Ñíguez, Gabi (C), Koke – D. Costa, Griezmann (90. F. Torres).
    Náhradníci: Werner – Luís, Partey, F. Torres, Savić, Juanfran, Gameiro.

    Rozhodca: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra – Danny Makkelie, Pol van Boekel (všetci Holandsko) – Szymon Marciniak (Poľsko)