Česko – Rusko 2:3 (kon.) | Bielorusko – Švédsko 3:4 (kon.)
koniec
Bielorusko
3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Švédsko
Sobota 21.04.2018, 12:40Majstrovstvá sveta U18 • Skupina A
Partner:
     
    Švédská hokejová reprezentácia do 18 rokov vyhrala aj druhý zápas na svetovom šampionáte v Rusku, no proti Bielorusom sa poriadne natrápila. Tri korunky dlho iba doťahovali náskok súpera, keď na zásah Alistrova odpovedal Wernblom a na gól Boršiova reagoval Boqvist. Rozhodnutie priniesla až tretia tretina. V nej Bielorusi doplatili na vylúčenia a inkasovali po presných strelách Pašića s Gustafssonom. V závere ešte so šťastím znížil Oksenťuk, ale na body to nestačilo. (14:58:46)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Bieloruskí mladíci si vytvorili záverečný tlak v šestici, no zbytočne stratili puk a v dnešnom zápase nezískajú žiaden bod.
     
    58:50
    Švédi dostali puk do útočného pásma, kde ho však dlho udržali a musia sa vrátiť späť. Bielorusi by radi opäť skúsili hru bez brankára.
    58:05 Jevgenij Oksenťjuk (BLR) - 3:4
     
    58:05
    Bielorusko dalo gól! Hokejisti z východnej Európy so šťastím znížili. Prudká strela švihom JEVGENIJA OKSENŤUKA sa odrazila od švédskeho obrancu Lundkvista za chrbát bezmocného Jespera Eliassona.
     
    57:37
    Nikita Tolopilo zostal na striedačke a jeho spoluhráči skúšajú šťastie v šestici proti štyrom. V početnej prevahe zatlačili súpera, no čakajú na šance.
     
    57:09
    Albin Grewe sa previnil seknutím a dáva Bielorusom poslednú šancu na zdramatizovanie zápasu. Preto si ich tréner zobral aj oddychový čas.
     
    56:47
    Vladislav Koľačonok zbytočne váhal na modrej čiare a čakal na puk. Ten k nemu smeroval, ale napokon prešiel až do stredného pásma.
     
    55:26
    Švédi nevyužili prečíslenie štyroch proti dvom. Jonatan Berggren zobral zodpovednosť na seba, ale z uhla nedokázal vystreliť ani prihrať.
     
    54:30
    Dva presilovkové góly dodali švédskym hokejistom pohodu a zdá sa, že záver duelu už neprinesie žiadnu veľkú drámu.
     
    53:38
    Bieloruskí mladíci sa snažia niečo vymyslieť v ofenzíve, ale ich postup vpred zastavil úmyselný ofsajd.
    52:41 David Gustafsson (SWE) - 2:4
     
    52:41
    Švédsko dalo gól! Krásna presilovková kombinácia pravdepodobne priniesla rozhodnutie. Jonatan Berggren našiel strieľanou prihrávkou voľného DAVIDA GUSTAFSSONA, ktorý len nastavil hokejku a skóroval. Asistencie: Jonatan Berggren, Adam Boqvist.
     
    52:01
    Bielorusi naďalej doplácajú na svoju nedisciplinovanosť a budú hrať zase v oslabení. Tentoraz sú to dve trestné minúty za príliš veľa hráčov na ľade.
    51:21 Nikola Pašić (SWE) - 2:3
     
    51:21
    Švédsko dalo gól! Severania obliehali bieloruskú bránu a prvýkrát v zápase sa dostali do vedenia. V presilovke presne dorážal nepokrytý NIKOLA PAŠIĆ. Asistencie: Adam Boqvist, David Gustafsson.
     
    50:30
    Obrovská šanca Švédov. Nikita Tolopilo sedel v bránkovisku, nemal ani poriadne hokejku v rukách a odkryl väčšiu časť siete. Napriek tomu zasiahol proti Lundkvistovi.
     
    49:50
    Tretie vylúčenie bieloruského hráča v tejto tretine. Tentoraz odišiel na trestnú lavicu Genadij Kosnickij za nedovolené bránenie.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 16. Alistrov (Barkovskij, Protas), 25. Boršjov (Masilevič), 59. Oksenťjuk – 23. Wernblom (Bäck, Berggren), 35. A. Boqvist (Pašić, Eliasson), 52. Pašić (A. Boqvist, D. Gustafsson), 53. D. Gustafsson (A. Boqvist, Berggren)


    Bielorusko: Tolopilo (Veremejčik) – Koljačonok, Solovjov (A), Boršjov (C), Škrabov, Kazjanin, Barkovskij, Kosnickij – Masilevič (A), Piškajlo, Gotovec – Protas, Alistrov, Krylovič – Usov, Oksenťjuk, Sergeňja – Štěpanov, Ažgirej.
    Švédsko: Eliasson (Lindbom) – A. Boqvist, Ginning (C), Johansson, Björnfot, Granberg, Lundkvist, Andersson – Hoglander, Bäck, Wernblom (A) – Fagemo, Olofsson (A), Lilja – D. Gustafsson, Berggren, Pašić – Grewe, Westfält, Jakobsson – Nässén.