Leverkusen – Bayern 2:6 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:6 (1:2)
Bayern Mníchov
cz Utorok 17.04.2018, 20:45 • BayArena, Leverkusen • DFB-Pokal • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11. (22:39:46)
     
    Hlavní rozhodčí Daniel Siebert už dále nechtěl Leverkusen trápit, nenastavil ve druhém poločase ani sekundu navíc a tak semifinále Německého poháru končí jednoznačně 6:2 pro Bayern Mnichov.

    Bayern se postaral o divoký start zápasu. Již ve čtvrté minutě otevřel z první velké šance skóre Javier Martínez. Müllerovu hlavičku ještě dokázal Leno vyrazit, ale následnou střelu španělského záložníka už nikoliv. Ještě před koncem první desetiminutovky našel Ribéry centrem Lewandowského, který pohodlně uklidil míč ke vzdálenější tyči. Tlak Bayernu ale dokázal utnout kapitán Leverkusenu Lars Bender, který využil zmatků ve vápně a hlavou doklepl míč do sítě. Ve druhé části zápasu odstartoval přestřelku Thomas Müller, který zkompletoval ve druhé půli dokonce hattrick. Za Bayern se prosadil také Thiago Alcantara a ani parádní rána Leona Baileyho z volného přímého kopu domácí nezachránila od debaklu.

    Bayern se tak může těšit na finálový souboj o zisk trofeje. Na soupeře si však musí počkat do středy, kdy je na programu druhé semifinále Schalke – Frankfurt.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Rafinha nebezpečně odehrával míč před obličejem Leona Baileyho. Leverkusen získal balon ve středu pole, ale k ohrožení branky nedošlo. Rafinha se dokázal vrátit do obrany a zblokovat míč.
     
    89
    Bayern ještě zůstal v blízkosti pokutového území domácího týmu. Rodríguez si ale nepohlídal ofsajdové postavení a tak už po odraženém míči po rohovém kopu nemohl znovu centrovat na Hummelse, Boatenga a další.
     
    88
    Bernd Leno se musel znovu činit. Po rohovém kopu nejprve skvěle vyrazil hlavičku Hummelse, po druhém rohovém kopu v krátkém čase musel řešit povedenou ránu Arjena Robbena. Domácí brankář ale nyní obstál na jedničku.
     
    87
    Střídající Süle se ihned zapojil do kombinace hostujícího celku. Rodríguez si došel do pokutového území pro přihrávku Süleho a následně vybojoval rohový kop.
     
    86
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Alcantara, přichází Süle.
     
    85
    Střídající Henrichs se pokoušel vybojovat míč ve vápně Bayernu, vyšlápl si na mohutného Boatenga, ale hlavní rozhodčí píská nedovolený zákrok.
     
    84
    Bayern nemá stále dost. Robbenova prostrkávačka na Lewandowského ale nevyšla podle představ a míč končí až u Bernda Lena.
     
    83
    Leverkusen se ještě pokouší alespoň snížit čtyřbrankové vedení Bayernu. Aránguiz spolupracoval ne levém kraji s Brandtem, následně se zapojil také Volland, ale na obranu Bayernu to nestačilo.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. O postupujícím do finále je již dávno rozhodnuto, ale o ofenzivní hru ani teď není nouze.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Müller, přichází Rodríguez.
    79. MÜLLER - 2:6
     
    79
    Bayern právě vstřelil branku!
    Naprosto jednoduchá akce a Bayern dává již šestou branku! Po rozehrávce Thiaga Alcantary ze středu pole si perfektně zpracoval míč THOMAS MÜLLER. Hostující kapitán obešel bránícího Taha a poté zakončil za bezmocného Bernda Lena. Hattrick pro Müllera.
     
    78
    Robben byl sám proti třem a tak raději přihrával zpět na Alcantaru. Ani španělská spolupráce Martíneze s Alcantarou na domácí obranu nestačila.
     
    77
    Lars Bender byl jeden na jednoho proti Hummelsovi. Lépe ale ze svouboje vyšel hostující stoper. Následně se do rozehrávky zapojil také Ulreich a Leverkusen se bude muset k míči znovu propracovat.
     
    76
    Müller si troufl na pravé straně na dva protihráče, ale neudělal dobře. Rychlou akci Leverkusenu musel hasit faulem ve středu pole Mats Hummels.
     
    75
    Leverkusen je najednou při chuti. Lars Bender zkoušel centrovat do vápna, ale Volland se k míči nedostal a následně je pískán nedovolený zákrok Havertzovi.

    Vít Schück

    Góly: 17. L. Bender, 73. Bailey – 4. Martínez, 9. Lewandowski, 53. Müller, 62. Alcantara, 64. Müller, 79. Müller

    Karty:   11. Retsos (LEV), 70. Aránguiz (LEV) – 65. Boateng (BAY)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 9:10. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:11.
    Bayer Leverkusen: Leno – L. Bender, S. Bender, Tah, Retsos (46. Bailey) – Baumgartlinger (63. Alario), Aránguiz – Bellarabi (67. Henrichs), Havertz, Brandt – Volland
    Náhradníci: Özcan – Bailey, Kiessling, Alario, Jedvaj, Kohr, Henrichs

    Bayern Mníchov: Ulreich – Kimmich, Boateng, Hummles, Alaba (46. Rafinha) – Martínez – Robben, Müller (80. Rodríguez), Alcantara (86. Süle), Ribéry – Lewandowski
    Náhradníci: Starke – Wagner, Süle, Rodríguez, Rafinha, Bernat, Rudy

    Rozhodca: Siebert – Koslowski, Hacker