Nemecko – Slovensko sk 1:4 (kon.)
koniec
Nemecko
1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Slovensko
Nedeľa 15.04.2018, 17:00 • DRFG Arena (Drážďany) • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tretiu tretinu začala naša reprezentácia výborne, pretože hneď v jej úvode sa radoval z gólu Ladislav Nagy a tak sme vyhrávali rozdielom dvoch gólov. Nemecko sa ešte dostalo k presilovke, chvíľu hralo aj o dvoch hráčov viac, ale naši chlapci všetko ustáli a Paulovič gólom do prázdnej bránky rozhodol o našom víťazstve 4:1!

    Na našej strane je vyhlásený najlepším hráčom zápasu Čajkovský, ktorý sa dnes prezentoval aj presným zásahom. Okrem neho skórovali dnes ešte Šimun a spomínaný Nagy s Paulovičom.

    Slovensko teda vyhralo aj druhé stretnutie nad Nemeckom, dnes to je však v riadnom hracom čase. Najbližšie sa v príprave predstavíme doma, keď v Michalovciach a v Poprade privítame Lotyšsko, bude to 20. a 21.4.

    Opäť tak mal náš realizačný tím si overiť adeptov, ktorý by mohli cestovať na svetový šampionát do Dánska. Znova sa však dá do ďalších zápasov očakávať obmena kádra, pozorne sa sleduje aj situácia v zámorí. Je tak ešte predčasné hovoriť, kto všetko sa predstaví v Dánsku.

    To je už z nášho prenosu všetko, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:18:17)
     
    Koniec zápasu.
    Matěj Paulovič (SVK) - 1:4
     
    59:35
    Slovensko dalo gól!
    Je definitívne rozhodnuté! Nemecko hralo bez brankára a držalo sa v našom obrannom pásme, ale získali sme puk na svoje hokejky a vyrazili tak do útoku. Puku sa zmocnil MATEJ PAULOVIČ a gólom do prázdnej bránky sa okrem troch vylúčení zapísal aj do streleckej listiny – 1:4!
    Bez asistencie.
     
    58:51
    Nemecko sa drží v našom obrannom pásme, ale bránime sa úspešne. Bránka domácich je prázdna, domáci teda hrajú aj naďalej power-play.
     
    58:22
    Pielmeier je už na striedačke, domáci to teda skúšajú bez brankára!
     
    58:01
    Boli ohlásene posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    56:45
    Hafenrichter mal na hokejke kontaktný gól! Naša obrana teraz zaváhala pred brankárom Rybárom a puk sa už dostal na bránkovú čiaru, kde ho však famóze upratal do bezpečia Fehérváry!
     
    55:48
    Nemecku sa darí zakladať rýchle útočné výpady, ale už dve tretiny sa dokážeme úspešne brániť. Čas sa domácim postupne krátiť, čo chvíľa sa dá očakávať aj hra bez brankára zo strany Nemecka.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny ostáva už len päť minút, domáci sa ešte skúšajú tlačiť do útoku, ale naša defenzíva je veľmi pozorná. Postupne sa tak približujeme k druhému víťazstvu nad Nemeckom v tomto dvojzápase.
     
    54:29
    Puk je aj naďalej na hokejkách našej reprezentácie, momentálne kombinujeme v obrannom pásme. Nemáme sa kam ponáhľať, stále vyhrávame o dva góly.
     
    53:54
    Naša reprezentácia vyrazila do rýchleho brejku, od modrej sa dostal k strele Čajkovský a jeho pokus ešte pred domácou bránkou tečoval Hovorka. Pielmeier hru prerušuje a získavame tak buly v útočnom pásme.
     
    53:06
    Domáci sa ešte nevzdávajú a skúšajú prenikať pred našu bránku. Obrana Slovenska však teraz pracuje výborne a domácich tak do ničoho nepúšťame.
     
    52:36
    Slovensko hrá v plnom počte!
     
    52:00
    Až teraz prišlo nahodenie pred našu bránku a všetko bezpečne vyriešil Rybár. Presilovka domácich sa už kráti, takisto ako aj zvyšné minúty poslednej tretej tretiny.
     
    51:36
    Uplynula však už prvá polovica z vylúčenia Pauloviča, domáci sa ešte k strele na Rybára nedostali. Bránime sa teda veľmi úspešne.
     
    50:52
    Miklík je späť na ľadovej ploche, takže domáci hrajú početnú výhodu o jedného hráča. Stále však má Nemecko šancu na strelenie kontaktného gólu.
     
    50:46
    Domáci sa však nemôžu dostať do zakončenia, ostávajú posledné sekundy do návratu Miklíka.
     
    50:36
    Nemecko si zahrá presilovku 5 na 3! Domáci tréner si tak berie oddychový čas. Toto môže byť rozhodujúci moment zápasu.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 2. Müller (Pietta, Wagner) – 14. Šimun (Nagy), 30. Čajkovský (Svitana, Bondra), 41. Nagy (Miklík, Gernát), 60. Paulovič (bez asistencie)


    Nemecko: Pielmeier (Niederberger) – Bruckner, Zerressen, Bender, Nowak, Loibl, N. Krammer, Uvira, Wagner, Krupp, M. Krammer, Sezemsky, Hofflin, Danner, Michaelis, Ebner, Hafenrichter, Pietta, Tiffels, Holzmann
    Slovensko: Rybár (Hrenák) – Čajkovský, Trška, Fehérváry, Ďaloga, Gernát, Grman, Stehlík – Paulovič, Krištof, Cingel – Nagy, Šimun, Kudrna – Bakoš, Hovorka, Miklík – Bondra, Buc, Svitana

    Rozhodca: Marcus Brill, Sascha Westrich – Gabriel Gaube, David Tschirner