Žilina – Zvolen 2:6 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 1:3 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
1:3 (1:0, 0:2, 0:1) Stav série: 0:4
HK Nitra
Utorok 20.03.2018, 18:00 • Zimný štadión, Nové Zámky • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prvým semifinalistom hokejovej Tipsport ligy sa stáva víťaz základnej časti HK Nitra. Hokejisti Nových Zámkov po prvej tretine viedli, ale podobne ako včera nedotiahli duel do víťazného konca. Zlomová bola jednoznačne druhá tretina. V nej domáci nevyužili niekoľko obrovských gólových šancí, štyrikrát išli sami na bránu a naopak dvakrát inkasovali. V záverečnom dejstve si už Corgoni postup postrážili a definitívne spečatil ich postup gólom do prázdnej brány Tibor Kutálek. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:41:56)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Nitra dala gól!
    Je rozhodnuté! Nové zámky vsadili všetko na jednu kartu, ale po krátkom čase pri hre bez brankára inkasujú. TIBOR KUTÁLEK získal puk vo vlastnom obrannom pásme, prešiel s ním k červenej čiare a strelou švihom trafil opustenú domácu svätyňu. Asistencia: Jamie Milam.
     
    59:28
    Približne polminúta zostáva do konca tretej tretiny. Nové Zámky už hrajú so šiestimi hráčmi, keďže z trestnej lavice sa už vrátil Michal Novák a takisto na hráčsku lavicu odkorčuľoval Samuel Baroš.
     
    58:48
    Napätie sa stupňuje. Presne 72 sekúnd pred koncom sa do seba pustili Arturs Salija a Tomáš Mikúš. Obaja menovaní hráči dostávajú menší trest za hrubosť. Počet hráčov na ľade sa však nemení.
     
    58:31
    Nitrianski hokejisti kombinujú v útočnom pásme, ale do zakončenia sa príliš nehrnú. V tejto presilovke nepotrebujú skórovať a každou sekundou sa približujú bližšie k semifinálovým bránam.
     
    57:52
    Matúš Rais prudko vystrelil od modrej čiary. Samuel Baroš bol však pripravený, chytá puk do svojich chráničov, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme domáceho mužstva.
     
    57:24
    Domáci tréner Miroslav Mach si berie oddychový čas. Nové Zámky to však budú mať už nesmierne ťažké, pretože takmer až do konca tretej tretiny budú hrať v početnom oslabení.
     
    57:24
    Pri avizovanom vylúčení Michala Nováka sa do samostatného nájazdu dostal Marek Slovák, no namieril len do betónov Samuela Baroša. Každopádne, hostia budú mať k dispozícii presilovú hru za sekanie domáceho obrancu.
     
    56:42
    Domáci hokejisti sa držali síce pomerne dlho v útočnom pásme, ale do žiadneho nebezpečného zakončenia sa nedostali. Nitrania sa bráni zatiaľ bez väčších problémov a smerujú do semifinále play off.
     
    55:54
    Mitch Versteeg chyboval v rozohrávke a Kaspars Saulietis mal veľkú šancu na vyrovnanie. Švihom vystrelil spoza Jamieho Milama, ale trafil len hornú konštrukciu brány Nathana Lawsona.
     
    55:38
    Po poslednej reklamnej prestávke sa Nové Zámky usadili v útočnom pásme, no súboj druhých formácii sa odohrával v rohu klziska. Napokon patovú situáciu rozlúskol až hvizd hlavného rozhodcu, ktorú hru vykazuje do stredného pásma.
     
    55:03
    Záverečnú päťminútovku riadneho hracieho času začal úspešným zákrokom Nathan Lawson. Nitriansky brankár mal však výrazne uľahčenú pozíciu, pretože strela prišla ešte zo stredného pásma.
     
    54:28
    Toto domácim hokejistom rozhodne na nálade nepridá. Na ich strane sa píska ďalšie zakázané uvoľnenie, a tak sa bude vhadzovať v nitrianskej útočnej tretine.
     
    53:51
    Nitrania sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Akciu zakončil strelou z ľavej strany Henrich Ručkay, ale puk nasmeroval len do lapačky dnes výborného Samuela Baroša.
     
    53:20
    Po zakázanom uvoľnení hostí a následnom vyhranom vhadzovaní sa dostal k puku Maris Jass. Okamžite ho od modrej čiary posielal na bránu Nathana Lawsona, ale napokon ju tesne minul.
     
    52:37
    Na druhej strane zakončoval strelou spoza obrancu Marek Slovák. Dnes však tento útočník Nitry nemá dobre nastavené mieridlá, pretože opäť minul bránu domáceho mužstva.
     
    52:16
    Róberta Varga zahodil v dnešnom zápase už tretiu gólovú šancu. Teraz postupoval z ľavej strany sám na bránu súpera, ale strelou švihom trafil len pripraveného Nathana Lawsona.
     
    51:42
    Michal Krištof šikovnou prihrávkou našiel pred bránou osamoteného Henricha Ručkaya. Do zakončenia sa napokon dostal Matej Paulovič, ale za dobrú defenzívnu prácu musíme pochváliť Branislava Fábryho.
     
    51:00
    Judd Blackwater sa tlačil do zakončenia, ale proti presile obrancov súpera nemal veľa šancí na úspech. Napokon sa domáci hokejisti oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    50:27
    Tretia tretina sa nám prehupla do svojej druhej polovice. Novým Zámkom sa čas na vyrovnanie veľmi rýchlo kráti. Treba však povedať, že Nitra zatiaľ bráni svoj náskok veľmi dobre.
     
    49:37
    Opäť sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Napokon ho nepresnou prihrávkou ukončil Troy Milam, a tak sa po zakázanom uvoľnení hra presťahuje do útočného pásma Nových Zámkov.
     
    48:43
    Róbert Varga získal puk za bránou súpera a následne si s ním nakorčuľoval do dobrej streleckej pozície. Jeho zakončenie ale domácich fanúšikov nepotešilo, pretože ho zlikvidoval Nathan Lawson.
     
    48:13
    Po chybnej rozohrávke domáceho tímu sa pískalo ďalšie zakázané uvoľnenie. Následne sa Nitrania dostali aj k strele. Od pravého mantinelu vystrelil Jamie Milam, ale našiel len pravý betón Samuela Baroša.
     
    47:32
    Troy Milam prenikol do útočného pásma a svoj ofenzívny výlet zakončil strelou od ľavého mantinelu. Samuelovi Barošovi puk síce vypadol, ale na dorážku nečíhal nikto v bielom drese.
     
    46:48
    Po ofsajde domáceho tímu je hra prerušená. Samozrejme, vhadzovať sa bude v strednom pásme, no to až potom, ako ubehne v Nových Zámkoch reklamná prestávka.
     
    46:11
    Na druhej strane od modrej čiary prudko vystrelil Patrik Husák. Novozámocký obranca ale minul bránu a následne jeho tím prichádza o výhodu útočného pásma.
     
    45:42
    Teraz sme sledovali trošku rozháraný úsek hry. Menšiu hokejovú nudu nám ukončila až individuálna akcia Codyho Bradleyho, po ktorého strele z ľavej strany musel zasahovať Samuel Baroš.
     
    44:18
    Trošku so šťastím sa dostal k puku Marek Slovák. Skúsený hokejista spod Zobora pálil z priestoru medzi kruhov, ale puk nasmeroval len do plexiskla za domácou svätyňou.
     
    43:38
    Puk skončil na tribúne, a tak sa po dlhšom časovom úseku hra prerušuje. Vhadzovať sa bude v strednom pásme, bližšie k bráne Nathana Lawsona.
     
    42:49
    Pekná akcia prvého domáceho útoku. Po prihrávke Štěpána Hřebejka sa natlačil pred bránu Vladimír Škoda, ale puk namieril len do betónov kanadského brankára v službách Nitry.
     
    42:22
    Nové Zámky vstúpili lepšie do tretej tretiny. Dobre totiž vedia, že ak v nej neskórujú, tohtoročná sezóna sa pre nich o necelých dvadsať minút skončí.
     
    41:55
    Nathan Lawson teraz výrazne podržal svoj tím. Po bekhendovej strele Branislava Fábryho sa dostal k dorážke Róbert Varga, ale jeho pokus kanadský brankár vyrazil pravým betónom.
     
    41:27
    Troy Milam bol na rozdiel od svojho brata presnejší. Jeho strela od modrej čiary smerovala do hornej časti domácej brány, ale dobrý zákrok si pripísal na konto Samuel Baroš.
     
    40:33
    V úvodnej minúte tretej časti predviedli pekný rýchly brejk hostia. Po spätnej prihrávke Michal Krištofa strieľal od modrej čiary Jamie Milam a len tesne minul bránu Samuela Baroša.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina zápasu priniesla veľmi zaujímavý hokej. Domáci sa dostali celkovo do štyroch samostatných nájazdov, no ani jeden nevyužili. Za ich mizériu v koncovke ich Nitrania patrične potrestali a gólmi Justina Kovacsa a Mateja Pauloviča otočili skóre na svoju stranu. Corgoni sú tak presne 20 minút od toho, aby sa stali prvým semifinalistom tohtoročnej sezóny Tipsport ligy. Tretia tretina sa začne približne o 19:53 hod.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Presne polminútu pred koncom druhej časti sa hra opäť presťahuje pred Nathana Lawsona. Teraz si jeho spoluhráči nerozumeli v rozohrávke, z čoho pramení len zakázané uvoľnenie.
     
    38:12
    Nathan Lawson si pripisuje pomerne ľahký zákrok po strele z pravej strany. Puk chytá do svojej lapačky, a tak sa bude vhadzovať v obrannom pásme nielen favorita tohto zápasu, ale aj celej série.
     
    37:53
    Hokejisti spod Zobora sa teraz nedostali do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    37:26
    Nitra dala gól!
    Corgoni otáčajú vývoj zápasu na svoju stranu. Po strele Branislava Mezeia od modrej čiary sa trošku so šťastím dostal k puku MATEJ PAULOVIČ. Nitriansky kanonier využil nedôrazné bránenie Karela Plášila a z hranice bránkoviska usmernil puk do odkrytej brány. Asistencie: Branislav Mezei a Michal Krištof.
     
    36:20
    Od modrej čiary nahadzoval puk na domácu bránu obranca Miroslav Pupák. Samuel Baroš toho veľa nevidel, ale napokon dokázal svojou lapačkou zabrániť puku v ceste do brány.
     
    35:56
    Po reklamnej prestávke vystrelil spoza obrancu Henrich Ručkay. Jeho pokus vyzeral na prvý pohľad veľmi nebezpečne, no puk smeroval tesne vedľa ľavej žrde.
     
    35:25
    Pekná akcia druhého nitrianskeho útoku. K pohotovej strele z tesnej blízkosti sa dostal Judd Blackwater, ale za dobrý zákrok musíme pochváliť aj výborne chytajúceho Samuela Baroša.
     
    34:46
    Na druhej strane sa do veľkej šance dostal zrejme Timotej Šille. Po chybe Jamieho Milama zakončoval z priestoru medzi kruhmi, ale podobne ako jeho spoluhráči v koncovke zlyhal.
     
    34:28
    Prvý nitriansky útok teraz pekne zakombinoval v útočnom pásme. Po prihrávke Michala Krištofa zakončoval z prvej Tomáš Mikúš, ale našťastie pre domáceho brankára bola jeho strela zblokovaná.
     
    33:56
    Nitrania sú pri streleckej chuti. Od modrej čiary vystrelil Branislav Mezei, ale našiel len pripraveného Samuela Baroša. Napriek tomu hostia pokračujú vo svojej útočnej aktivite.
     
    33:22
    Nitra dala gól!
    Domáci hokejisti ešte viac môžu ľutovať svoje premárnené gólové šance. V 34. minúte zápasu totiž prichádzajú o tesný náskok. Juraj Šiška prihrávkou od ľavého mantinelu našiel JUSTINA KOVACSA a ten z tesnej blízkosti prepasíroval puk za chrbát brankára Samuela Baroša. Asistencie: Juraj Šiška a Cody Bradley.
     
    32:17
    Tak toto je neuveriteľné! Domáci hokejisti nevyužili v druhej tretine už svoj tretí samostatný nájazd. Tentokrát sa dostal do veľkej šance Róbert Varga, no nedokázal ani len trafil bránu Nathana Lawsona.
     
    31:33
    Tentokrát sa Nitrania nedokázali udržať v útočnom pásme a ďalšiu ofenzívnu akciu musia začínať z hĺbky svojho obranného pásma. Maris Jass je už pripravený skočiť na ľad.
     
    30:53
    Teraz sa črtala šanca pre hostí. Po prihrávke Michala Krištofa zakončoval z pravého kruhu na vhadzovanie Tomáš Mikúš, ale domáci brankár Samuel Baroš sa stihol rýchlo presunúť.
     
    30:26
    Od modrej čiary prudko vystrelil Branislav Mezei. Samuel Baroš bol však pripravený a pohodlne chytá puk do svojho náručia. Dobrú prácu odviedli aj obrancovia Nových Zámkov, ktorí mu uvoľnili výhľad.
     
    30:04
    Zápas sa prehupol do svojej druhej polovice. Tú Nitra odštartuje v početnej výhode, pretože Maris Jass trafil hokejkou do tváre Jamieho Milama. Dostáva iba menší trest, keďže krv sme na Američanovej tvári nevideli.
     
    29:12
    Hokejisti Nitry sa na krátky čas usadili v útočnom pásme, no Samuela Baroša neohrozili. Určite si však musia dávať väčší pozor na podobné zaváhania, po ktorých domáci hokejisti postupovali sami na bránu.
     
    28:34
    Vladimír Škoda je ďalším domácim hokejistom, ktorý odmietol poslať Nové Zámky do dvojgólového vedenia. Skúsený útočník, podobne ako Kaspars Saulietis pred pár sekundami, išiel sám na bránu, ale trestuhodne minul bránu.
     
    27:45
    Tesne po šancí domáceho hokejistu sa strhla menšia potyčka, po ktorej rozhodcovia udeľujú tresty. Napokon ide na lavicu hanby len Adam Zbořil, ktorý dostáva 10-minútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    27:42
    Veľkou šancou teraz pohrdol domáci útočník Kaspars Saulietis. Lotyš dostal ideálnu prihrávku do jazdy od Eduarda Šimuna, smeroval sám na nitriansku svätyňu, ale trafil len hornú žrď brány Nathana Lawsona.
     
    26:53
    Branislav Mezei sa snažil nájsť na útočnej modrej čiare Tomáša Mikúša, no jeho prihrávka bola až príliš razantná. Po zakázanom uvoľnení sa tak hra presťahuje pred kanadského brankára Lawsona.
     
    26:25
    Po reklamnej prestávke musela úradovať pre zmenu lapačka Nathana Lawsona. Jej pozornosť preveril strelou z ťažkého uhla Vladimír Škoda, a tak nemal veľa šancí na úspech.
     
    25:38
    Obrovská šanca na strane Nitry. Tibor Kutálek prihrávkou spoza brány našiel v nebezpečnom priestore absolútne nestráženého Radoslava Macíka, no jeho pohotové zakončenie skončilo v lapačke Samuela Baroša.
     
    24:50
    Teraz sa črtala šanca pre domáceho obrancu Karela Plášila, ktorý bol sám pred bránou súpera. Puk však nedokázal ideálne spracovať a následne si s ním už poradil kanadský brankár v službách Nitry.
     
    24:13
    Zverenci Miroslava Macha sú síce v útočnom pásme, ale chýba tomu väčšia početnosť streľby. Nitrania sa zatiaľ bránia v oslabení bez výraznejších ťažkostí.
     
    23:37
    Domáci hokejisti v tejto početnej výhode zatiaľ neohrozili Nathana Lawsona. Hra je prerušená, pretože puk skončil na striedačke tímu, ktorý v sérii prehráva už 0:3 na zápasy.
     
    23:00
    Nové Zámky budú mať výhodu ďalšej presilovej hry. Na trestnú lavicu smeruje obranca Mitch Versteeg, ktorý sa previnil voči pravidlám držaním protihráča.
     
    21:49
    Domácim hokejistom presilová hra príliš nevychádza. Aj teraz prišli o výhodu útočného pásma a je veľmi pravdepodobné, že početnú výhodu pri vylúčení Judda Blackwatera už využiť nedokážu.
     
    21:29
    Vo vlastnom oslabení zaútočili aj zverenci Antonína Stavjaňu. Spoza súperovho obrancu strieľal Marek Slovák, ale trafil len pripraveného domáceho brankára.
     
    20:57
    Od modrej čiary prudko vystrelil Arturs Salija. Nathan Lawson puk iba vyrazil betónmi pred seba a mal čo robiť, aby následne zlikvidoval aj dorážku číhajúceho Lukáša Juríka.
     
    20:28
    Domáci hokejisti majú na začiatku druhej tretiny výhodu presilovej hry. Približne po polminúte sa usadili v útočnom pásme, ale zatiaľ sa do koncovky príliš nehrnú.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Úvodné dejstvo bolo v znamení jasnej prevahy nitrianskeho tímu. Ten ho vyhral na strely 18:8, no napriek tomu do šatní odchádza v horšej nálade ako domáci hráči. Tí vyťažili z minima maximum a vedú najtesnejším rozdielom. V 13. minúte predviedol krásnu individuálnu akciu Adam Zbořil a doslova pripravil gól Eduardovi Šimunovi. Dobrý výkon predviedol aj Samuel Baroš, a tak majú Nové Zámky zatiaľ dobre nakročené k tomu, aby sériu vrátila pod Zobor.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:00
    Prvá tretina sa síce skončila, no po záverečnej siréne vidíme gesto hlavného rozhodcu, po ktorom sa bude vylučovať. V úvode druhej časti si pôjde na dve minúty za hákovanie sadnúť na trestnú lavicu Judd Blackwater.
     
    19:27
    Zaujímavý súboj pri mantineli zviedol s nitrianskym hráčom domáci Karel Plášil. Doslova ho prisadol, a tak radšej hlavní rozhodcovia prerušujú hru. Vhadzovať sa bude pred Samuelom Barošom.
     
    18:39
    Hra sa teraz presťahuje pred bránu Samuela Baroša. Domáci hokejisti si totiž nerozumeli v rozohrávke, a tak sme boli svedkami ďalšieho zakázaného uvoľnenia.
     
    18:06
    V štvrtom zápase tohto regionálneho derby vidíme skutočne veľmi veľa nepresností. Je to také ubojované z oboch strán. Najmä domáci sú smerom dopredu veľmi málo aktívni, no hostí zatiaľ vyškoľujú v efektivite.
     
    17:30
    Prvá tretina sa pomaly chýli k svojmu záveru. Nitra je naďalej strelecky aktívnejšia, no zatiaľ to vyzerá tak, že podobne ako včera bude odchádzať do šatní s gólovým mankom.
     
    16:13
    Hostia teraz chybovali v strednom pásme, a tak sa do prečíslenia dvoch proti jednému dostali Nové Zámky. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Timotej Šille, ale v súboji s Nathanom Lawsonom neuspel.
     
    15:56
    Marek Slovák hľadal pred bránou jedného zo svojich spoluhráčov, ale puk napokon končí len v moci Samuela Baroša. Ten prerušuje hru, a tak sa bude vhadzovať po jeho ľavej ruke.
     
    15:25
    Domáci hokejisti chybovali vo vlastnej obrannej tretine. Po veľmi dobrej prihrávke Mareka Slováka zakončoval z pravej strany Cody Bradley, ale Samuel Baroš predviedol ďalší úspešný zákrok.
     
    14:36
    Po reklamnej prestávke sme sledovali aktivitu hosťujúceho tímu, ktorý samozrejme nemôže byť s výsledkom spokojný. Obe mužstvá však teraz striedajú, a tak je puk za nitrianskou bránou.
     
    13:56
    Pekná akcia v podaní prvého nitrianskeho útoku. Po spätnej prihrávke zakončoval z priestoru medzi kruhov Tomáš Mikúš, ale Samuel Baroš predviedol efektný zákrok lapačkou.
     
    13:33
    Nové Zámky strelený gól evidentne povzbudil. Nathan Lawson mal teraz plné ruky práce. Od modrej čiary vystrelil Arturs Salija, ale napokon trafil len kanadského brankára do hrude.
     
    12:19
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci hokejisti sa prekvapujúco dostávajú do vedenia. Adam Zbořil sa pretlačil cez Miroslava Pupáka pri pravom mantineli. Následne si prešiel pred bránu, našiel osamoteného EDUARDA ŠIMUNA, no a ten už nemal problém usmerniť puk do odkrytej brány. Asistencie: Adam Zbořil a Kaspars Saulietis.
     
    11:48
    Po dlhšom čase musel zasahovať aj Nathan Lawson. Od modrej čiary strieľal Patrik Husák, no jeho pokus nemal veľa šancí na úspech. Kanaďan predviedol rutinný zákrok vyrážačkou.
     
    11:18
    V tomto úseku hry vidíme množstvo nepresností, najmä na strane Nových Zámkov. Pri puku je skúsený obranca Branislav Mezei a čaká na to, pokiaľ jeho spoluhráči prestriedajú.
     
    10:33
    Druhý útok hostí si teraz nepotykal s prechodom do útočného pásma. Marek Slovák bol rýchlejší ako Judd Blackwater, ktorý mal puk na hokejke. Logicky z toho pramení ďalší ofsajd.
     
    10:00
    V polovici prvej tretiny musel opäť zasahovať Samuel Baroš. Od modrej čiary nahadzoval puk na bránu Miroslav Pupák, no puk nasmeroval len do betónov domáceho brankára.
     
    09:35
    Hra sa presťahuje do obranného pásma hosťujúcheo celku. Útok okolo Tibora Kutálka sa previnil voči pravidlám zakázaným uvoľnením, čo pri vlastnej presilovke nie je práve najlepšia vizitka.
     
    09:12
    Matej Paulovič bojoval pri mantineli s Karelom Plášilom. Napokon sa Nitrania k puku dostali, no Branislavovi Mezeiovi ušiel do stredného pásma. Čiarový rozhodca tak píska ofsajd.
     
    08:27
    Presilovka zatiaľ hosťom príliš nevychádza. Marek Slovák to mal na strelu, no neurobil tak. Prezentoval sa len nepresnou prihrávkou, po ktorej Nitra prichádza o výhodu útočného pásma.
     
    07:43
    Hokejisti Nitry budú hrať v úvodnom dejstve už tretiu presilovú hru. Tentokrát smeruje na trestnú lavicu Kaspars Saulientis, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    07:13
    Matej Paulovič predviedol peknú individuálnu akciu. Po ľavej strane sa presadil cez obrancu Artursa Saliju, vystrelil bekhendom, ale našiel len pripraveného Samuela Baroša.
     
    06:50
    Michal Krištof nezachytil prihrávku Matúša Raisa, no zakázané uvoľnenie sa nepíska. Domáci obrancovia sa tak budú musieť vysporiadať s agresívnym napádaním súpera.
     
    06:12
    V Nových Zámkoch nasleduje prvá reklamná prestávka. Tesne pred ňou vystrelil švihom spoza obrancu Judd Blackwater, no podľa gesta hlavného rozhodcu trafil len Samuela Baroša do masky.
     
    05:52
    Nitrania teraz zatlačili súpera do vlastného obranného pásma. Z dobrej pozície strieľal Justin Kovacs, ale Samuel Baroš predviedol pohotový zákrok ramenom. Následne sa domáci oslobodili len za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    05:16
    Domáci hokejisti teraz neprešli do útočného pásma v súlade s pravidlami. Čiarový rozhodca píska ofsajd, a tak bude nasledovať len vhadzovanie v strednom pásme.
     
    04:45
    Nové Zámky sa ubránili úvodnej presilovej hre súpera. V jej závere ešte pálil od modrej čiary Mitch Versteeg. Jeho pokus bol však zblokovaný, a tak Samuel Baroš zasahovať nemusel.
     
    04:20
    Domáci hokejisti zaútočili aj vo vlastnom oslabení. Nathan Lawson neudržal strelu Lukáš Juríka z pravej strany, no mal šťastie, že na dorážku nečíhal nikto v tmavozelenom drese.
     
    03:49
    Branislav Mezei mal veľa priestoru, a tak vystrelil z ľavého kruhu na vhadzovanie. Jeho strele tradične nechýbala razancia, uhýbal sa jej aj Matej Paulovič, no puk smeroval len do zadného mantinelu.
     
    03:15
    Corgoni početnú výhodu o dvoch hráčov nevyužili. Do dobrej pozície sa dostával Marek Slovák, ale puk z tesnej blízkosti neusmernil do siete. Následne pálil prudko Jamie Milam, ale bránu súpera netrafil.
     
    02:46
    Hostia budú hrať približne štvrťminútu presilovú hru o dvoch hráčov. Na tresnú lavicu odchádza aj center štvrtej formácie Štěpán Novotný, ktorý dostáva menší trest za hákovanie.
     
    02:00
    Hrdina včerajšieho zápasu Michal Krištof strieľal z ľavého kruhu na vhadzovanie. Jeho pokus však nebol presný, a tak Nitra prichádza o výhodu útočného pásma.
     
    01:31
    Od modrej čiary vystrelil prudko Marek Slovák. Domáci brankár Samuel Baroš mal ale odkrytý výhľad, a tak bez väčších problémov kryje puk svojimi chráničmi.
     
    01:01
    Hokejisti Nitry dostávajú výhodu presilovej hry. Róberta Lantošiho len za cenu podrazenia zastavil Adam Zbořil, a tak odchádza na trestnú lavicu. Určite bude dúfať, že si odsedí celých 120 sekúnd.
     
    00:36
    Prvá minúta zápasu je v znamení útočnej aktivite domáceho tímu. Vladimír Škoda spätnou prihrávkou našiel Lukáša Juríka, ale ten ani na dvakrát neohrozil Nathana Lawsona.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Salija, Jass, Šimek, Trávniček, Rehák – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.

    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, Kutálek, Macík – Šiška, Bradley, Kovacs.

    Rozhodcovia: Peter Stano, Miroslav Štefik – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Jozef Vrábel.
     
    Pekný podvečer prajem všetkým hokejovým fanúšikom. Play off Tipsport ligy sa rozbehlo len pred necelým týždňom, no už dnes môžeme spoznať prvého semifinalistu. Blízko k postupu sú Nitrania, ktorí v sérii s Novými Zámkami vedú 3:0 na zápasy.

    NOVÉ ZÁMKY

    Nové Zámky vyraďovacie súboje príliš nezvládajú. Podobne ako v predošlej sezóne prehrali úvodné tri štvrťfinálové zápasy a najmä pod Zoborom podali veľmi slabé výkony. V prvom meraní síl prehrali vysoko 1:8 a následne podľahli favoritovi série 1:4. V druhom zápase sa zverenci Miroslava Macha dlho držali v hre, ale doplatili na svoju nedisciplinovanosť. Trikrát inkasovali v početnom oslabení, z toho dvakrát z hokejky Mateja Pauloviča. V základnej časti si Nové Zámky lepšie viedli doma, kde získali 40 zo svojich 60 bodov. Včera mali zápas fantasticky rozohraný, v polovici zápasu vyhrávali 4:1, ale napokon uspeli Nitrania po výsledku 4:5 po predĺžení. Novozámockí hráči sa nepoučili z druhého duelu a znova inkasovali tri góly v oslabení. Najproduktívnejším hráčom v dlhodobej časti bol Adam Zbořil, no v play off má na konte len jednu asistenciu.

    HK NITRA

    Hokejisti Nitry ovládli základnú časť so ziskom 112 bodov. Mali druhú najlepšiu ofenzívu a na ľade súperov získali spomedzi všetkých tímov najviac bodov. Úlohu favorita potvrdzujú a vyzerá to tak, že podobne ako v minulej sezóne zvládnu štvrťfinále bez zaváhania. Pred dvanástimi mesiacmi uspeli proti Popradu 4:0 na zápasy a zaujímavosťou je, že aj vtedy vyhrali tretí zápas po predĺžení. Podobne ako v základnej časti plnia rolu lídrov Michal Krištof a Matej Paulovič, ktorí reprezentovali Slovensko aj v olympijskom Pjongčangu. Obaja majú bilanciu 3+3, a tak kraľujú produktivite play off. Šesť bodov nazbieral aj skúsený obranca Branislav Mezei, ktorý otvoril strelecký účet štvrťfinálových súbojov s Novými Zámkami. Brankárskou jednotkou je Nathan Lawson. Kanaďan si drží úspešnosť zákrokov 93,68% a v priemere neinkasuje ani dva góly na zápas.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 13. Šimun (Zbořil, Saulietis) – 34. Kovacs (Šiška, Bradley), 38. Paulovič (Mezei, Krištof), 60. Kutálek (Milam)


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, M. Novák, Plášil, Salija, Jass, Šimek, Trávniček, Rehák – Hřebejk, L. Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Novotný, Lorraine.
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Pupák – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, Kutálek, Macík – Šiška, Bradley, Kovacs.

    Rozhodca: Peter Stano, Miroslav Štefik – Lukáš Kacej, Šimon Synek – Jozef Vrábel
    Nové Zámky 0 4 Nitra
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3