Boston – Columbus 4:5 (po pr.) | Buffalo – Nashville 0:4 (kon.) | Montreal – Florida 0:2 (kon.)
Minnesota – LA Kings 3:4 (po pr.) | Arizona – Calgary 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Minnesota Wild
3:4 (0:1, 2:1, 1:1 - 0:1)
Los Angeles Kings
cz Utorok 20.03.2018, 01:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:26 Jeff CARTER - 3:4
     
    64:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak ne, samostatné nájezdy dnes v St. Paul k vidění nebudou. Rozhodl o tom půl minuty před koncem prodloužení hostující útočník JEFF CARTER, který tak vystřelil Kings bod navíc. Puk až před Dubnyka zavezl Adrian Kempe, pak ovšem nečekaně volil nahrávku na Cartera. Což se vyplatilo. Střelec rozhodujícího gólu poslal ránu do sítě o horní tyčku a ukončil zápas. Asistence: Adrian Kempe, Jonathan Quick.
    59:13 Dustin BROWN - 3:3
     
    59:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Ne, tohle ještě není konec zápasu. Kings využili situace při hře bez brankáře a opět vyrovnávají skóre na kostce. Obránce Drew Doughty šikovně nahodil puk na branku. Ten nakonec zaplachtil do pravého horního rohu zařízení Minnesoty po teči DUSTINA BROWNA. Je dost možné, že toho Devan Dubnyk moc neviděl. A tak se zdá, že dnešní duel půjde do prodloužení. Asistence: Drew Doughty, Anže Kopitar.
    57:29 Joel Eriksson Ek - 3:2
     
    57:29
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Tohle je velká rána pro Los Angeles chvíli před koncem základní hrací doby. Hosté vedli o dvě branky, ale teď jsou to právě oni, kdo poprvé v zápase ztrácí. Před brankovištěm se dokázal šikovně uvolnit útočník Wild JOEL ERIKSSON EK, který udělal ještě jednu kličku navíc a po ledě překonal Jonathana Quicka. A hala podle očekávání explodovala. Los Angeles se bude muset hodně snažit, aby dosáhlo na vyrovnání. Asistence: Jason Zucker, Charlie Coyle.
    39:04 Eric STAAL - 2:2
     
    39:04
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nejspíš to byla jen otázka času. Los Angeles bylo posledních pět minut druhé třetiny pod vytrvalým tlakem a tady je výsledek. Tentokrát ale z nečekané akce. Produktivní domácí útočník ERIC STAAL dostal nahrávku z obranného pásma od spoluhráče. Skvěle ji našel a vydal se sám proti Jonathanu Quickovi. Načež kotouč ukázkově pověsil pod horní tyčku. Máme tedy rychle vyrovnáno a začínáme výsledkově znovu. Asistence: Ryan Suter, Matt Dumba.
    32:08 Zach PARISE - 1:2
     
    32:08
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí ale dlouho o dvě branky neprohrávali. Jejich první zásah zapisuje do statistik útočník ZACH PARISE, který se mimochodem od začátku prezentuje moc pohledným hokejem. A teď je po zásluze odměněn. Chybu udělal hlavně brankář Quick, který si povyjel daleko z branky a dal Parisemu hodně prostoru. Forvard Divočáků nabídkou nepohrdl, obkroužil útočné pásmo a poslal kotouč horní poloviny klece. Pohledná akce. Asistence: Nino Niederreiter, Ryan Murphy.
    26:21 Jeff CARTER - 0:2
     
    26:21
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A náprava se hostům podařila na jedničku. Zatímco v minulé přesilovce se Kings trápili a sotva poslali puk na branku, nyní udeřili během pár vteřin. Vyhráli vhazování v útočném pásmu a obránce Jake Muzzin bez otálení nahodil kotouč na Dubnyka. Ještě před zraky domácího gólmana pokus tečoval JEFF CARTER, který nedal maskovanému muži Minnesoty šanci. Teď bude muset domácí celek hodně zabrat. Asistence: Jake Muzzin, Drew Doughty.
    18:47 Tanner PEARSON - 0:1
     
    18:47
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jen se dočkáme branky ještě v první třetině. Už to vypadalo, že se úvodní perioda dohraje v klidu a bez větších šancí. Jenže opak se stal pravdou. Hosté vyhráli vhazování ve středním pásmu a bez většího čekání vyrazili kupředu. Do dobré střelecké příležitosti se dostal útočník TANNER PEARSON. Ten poklekl na jedno koleno a z první poslal touš za záda Devana Dubnyka. Los Angeles tak má na hokejkách nečekané vedení a Wild musí dohánět. Asistence: Dustin Brown, Drew Doughty.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 33. Parise (Niederreiter, R. Murphy), 40. E. Staal (Suter, Dumba), 58. J. Eriksson Ek (Zucker, Coyle) – 19. Pearson (D. Brown, Doughty), 27. J. Carter (Muzzin, Doughty), 60. D. Brown (Doughty, Kopitar), 65. J. Carter (Kempe, Quick)


    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Dumba, Brodin, R. Murphy, Seeler, Prosser – Parise, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Zucker, E. Staal, Niederreiter – Ennis, Cullen, Coyle – Winnik, J. Eriksson Ek, M. Foligno.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Rieder, Kopitar (C), D. Brown – Pearson, J. Carter, Lewis – Clifford, Kempe, Toffoli – Andreoff, N. Thompson, T. Mitchell.

    Rozhodca: Rooney, Watson – Berg, Amell

    Diváci: 19 081