Boston – Columbus 4:5 (po pr.) | Buffalo – Nashville 0:4 (kon.) | Montreal – Florida 0:2 (kon.)
Minnesota – LA Kings 3:4 (po pr.) | Arizona – Calgary 5:2 (kon.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:5 (0:1, 3:1, 1:2 - 0:1)
Columbus Blue Jackets
cz Utorok 20.03.2018, 00:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    62:55 Cam ATKINSON - 4:5
     
    62:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté vítězí! Trojice Modrých kabátů se v útočném pásmu skvěle pohybovala. Ryan Murray nakonec uvolnil žabičkou CAMA ATKINSONA a ten střelou na lapačku Tuukky Raska rozhodl. Asistence: Ryan Murray a Alexander Wennberg.
     
    60:34
    Torey Krug poslal do úniku Brada Marchanda. Tomu ale znepříjemnil zakončení vracející se Dubois, který ho dokonce objal oběma rukama. Tohle mělo být trestné střílení, ovšem rozhodčí ani nevylučují!
     
    59:13
    Střelu Toreyho Kruga tečoval nechtěně bruslí Zach Werenski a Korpisala puk spíše trefil! Hosté měli štěstí.
     
    58:46
    David Pastrňák vystřelil zápěstím přes obránce. Jen těsně minul vzdálenější tyčku!
     
    56:58
    Obrovský tlak Bruins! Domácí ostřelovali branku soupeře ze všech pozic, ale Joonas Korpisalo nakonec leží na puku. Díky němu hosté tuto pasáž přežili!
     
    56:06
    Nabídku Pastrňáka tečoval před Korpisalem Brad Marchand. Brankář Blue Jackets stačil zareagovat!
     
    54:04
    Ryan Donato mohl podtrhnout svůj skvělý výkon druhým gólem! Domácí útočník jel sám na Korpisala, zamíchal před ním kotoučem, ale nedokázal přehodit položený pravý beton!
    51:50 David KREJČÍ - 4:4
     
    51:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí však o 20 sekund později vyrovnávají! Ryan Donato si ve svém premiérovém zápase v soutěži připisuje už třetí kanadský bod, když nalezl před brankou volného DAVIDA KREJČÍHO, který kolem pravého betonu Korpisala poslal puk do branky – 4:4. Asistence: Ryan Donato a Danton Heinen.
    51:30 Artěmij PANARIN - 3:4
     
    51:30
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté dokonávají obrat! Po zakázaném uvolnění Bruins se vhazovalo v útočné třetině Columbusu. Nick Foligno vyhrál buly na ARTĚMIJE PANARINA a ten se z první trefil pod vyrážečku Tuukky Raska. Asistence: Nick Foligno.
    45:38 Thomas VANEK - 3:3
     
    45:38
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic vyrovnávají! Nahození obránce Nutivaary ze vzduchu tečoval THOMAS VANEK a puk skončil v pravé šibenici Raskovy svatyně. Jednalo se o druhou hostující střelu ve třetí části. Asistence: Markus Nutivaara.
     
    41:43
    Po buly vypálil Kevan Miller a jeho dělovka zazvonila o břevno! Korpisalo klečel a byl by bezmocný!
    36:57 Sonny MILANO - 3:2
     
    36:57
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté o 22 sekund později snižují! Nick Foligno se za brankou rozhlédl a poslal kotouč na vrchol levého kruhu, kde byl obránce Ryan Murray. Ten naznačil střelu, ale nakonec puk nastřelil na zadní tyčku, kde do jeho nabídky vložil hůl SONNY MILANO, jenž ji sklepával do odkryté klece – 3:2. Asistence: Ryan Murray a Nick Foligno.
    36:35 Riley NASH - 3:1
     
    36:35
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí nakonec bránící čtveřici Columbusu uvařili! Střelu Brada Marchanda z vrcholu pravého kruhu vyrazil Korpisalo pouze před sebe a byl to RILEY NASH, který puk zametl za jeho záda. Asistence: Ryan Donato a Brad Marchand.
     
    36:09
    Tohle domácí sehráli dobře! Střelu Rileyho Nashe vykopl Korpisalo k Pastrňákovi, kterému před odkrytou brankou nesedl puk na hůl ideálně!
     
    34:50
    Navíc uvidíme přesilovku Bostonu. Ian Cole zasáhl holí do tváře Dantona Heinena.
     
    33:57
    Domácí přešli po buly ve vlastním obranném pásmu rychle do útoku. Tommy Wingels předložil kotouč před branku Timu Schallerovi, jenž trefil pouze přesouvajícího se Korpisala!
     
    33:32
    Teď si však připravili velmi dobrou příležitost. Marchand našel mezi kruhy volného Davida Pastrňáka, jehož střelu stačil Korpisalo odrazit vyrážečkou do ochranné sítě!
     
    30:56
    Domácí v přečíslení 3 na 2. Po Wingelsově přihrávce se před ležícím Korpisalem ocitli Tim Schaller a Brandon Carlo, ale hosté měli štěstí!
     
    28:59
    Hosté se dostali v oslabení do obrovské šance! Matt Calvert už střílel do poloodkryté klece, ale Rask se natáhl a lapačkou puk vyrazil mimo svou branku!
     
    27:56
    Za podražení byl vyloučen Ian Cole. Přesilovka pro Boston.
     
    27:50
    Domácí jsou při chuti! Korpisalo si mohl oddechnout, že projektil Brandona Carla minul jeho klec.
    27:28 Brad MARCHAND - 2:1
     
    27:28
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí potřebovali necelé dvě minuty na obrat! David Pastrňák nabral na pravé straně rychlost a předložil puk před branku BRADOVI MARCHANDOVI. Na toho prošla přihrávka se štěstím, neboť padající obránce Nutivaara se puku dotkl, ale nezabránil mu, aby k Marchandovi prošel. Nejproduktivnější hráč Bruins tak zůstal sám před Korpisalem, udělal kličku do bekhendu a zvedl kotouč do horního růžku – 2:1. Asistence: David Pastrňák a Kevan Miller.
     
    26:44
    Další šance domácích! Riley Nash hledal najíždějícího Davida Pastrňáka, který před odkrytou brankou nedosáhl na puk!
    25:41 Ryan DONATO - 1:1
     
    25:41
    Bruins právě vstřelili branku!
    Tohle je nástup do NHL jako hrom! Domácí se dostali do rychlého kontru. RYAN DONATO zavezl puk do útočného pásma, kde si ho vyměnil s Toreyem Krugem a střelou z první z pravého kruhu překonal Korpisala, který se už nestačil proti střelci včas přesunout. První Donatův zápas v NHL a hned první trefa. Asistence: Torey Krug a Danton Heinen.
     
    23:58
    Zach Werenski nabídl puk na zadní tyčku Camovi Atkinsonovi, který nevyužil velkou šanci! Zakončil totiž po ledě a Tuukka Rask stačil proti kotouči vytrčit levý beton!
     
    19:09
    David Pastrňák našel křížnou přihrávkou Brada Marchanda, proti jehož střele k bližší tyčce vystřelila lapačka Joonase Korpisala. Ten dnes chytá zatím výborně!
     
    18:19
    Z pravého kruhu střílel Brad Marchand a puk ještě šikovně tečoval Ryan Donato. Korpisalo si však poradil a následně stačil přitlačit beton k tyčce i proti dorážce nejlepšího střelce olympijských her!
     
    18:07
    Pierre-Luc Dubois podrazil Brada Marchanda. Druhá přesilovka pro Boston.
     
    14:43
    Kevan Miller držel puk v rukavici příliš dlouho! Domácí obránce si vysloužil dvouminutový trest.
     
    14:30
    David Krejčí se dostal do šance až nyní, ale Joonas Korpisalo svůj tým opět podržel, když proti voleji českého útočníka natáhl pravý beton!
     
    14:15
    Domácí šli do přečíslení 3 na 1! Heinenova přihrávka však přeskočila hůl Davida Krejčího a bylo po šanci.
     
    09:12
    Sledujeme drtivý tlak Bostonu! Korpisalo pochytal hned dvě obrovské šance Ryana Donata. Zejména proti dorážce amerického forvarda po Krugově bombě předvedl gólman Columbusu vynikající zákrok. Nebezpečně pálil také Pastrňák, ale ani on na Fina v brance soupeře nevyzrál.
     
    08:38
    Torey Krug poslal z rohu kluziště puk před branku, kde ho Riley Nash ještě předložil Bradu Marchandovi. Proti němu se stačil přemístit Korpisalo!
     
    08:24
    Jack Johnson přesekl hůl Donatovi. Domácí si zahrají svou první přesilovku.
     
    05:27
    Domácí budou hrát v oslabení. Dvě minuty za vysokou hůl vyfasoval Kevan Miller.
    04:15 Boone JENNER - 0:1
     
    04:15
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté jdou po nenápadné situaci do vedení! Puk se doklouzal za domácí branku, kde u něho byl první obránce Carlo, který ale situaci zřejmě podcenil a kotouč se tak dostal k Thomasovi Vanekovi. Ten ho poslal před branku, kde bránící Krug kotouč nešťastně tečoval do holenních chráničů BOONEA JENNERA a od nich se hrací předmět odrazil za záda brankáře Raska. Asistence: Thomas Vanek.

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 26. Donato (Krug, Heinen), 28. Marchand (Pastrňák, K. Miller), 37. Riley Nash (Donato, Marchand), 52. Krejčí (Donato, Heinen) – 5. Jenner (Vanek), 37. Milano (R. Murray, N. Foligno), 46. Vanek (Nutivaara), 52. Panarin (N. Foligno), 63. Atkinson (R. Murray, Wennberg)


    Boston Bruins: T. Rask (Chudobin) – McQuaid, Krug, K. Miller (A), Grzelcyk, Carlo, Holden – Pastrňák, Riley Nash, Marchand (A) – Heinen, Krejčí (A), Donato – Wingels, Kuraly, Schaller – B. Gionta, Acciari, Blidh.
    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bobrovskij) – R. Murray, Werenski, Nutivaara, J. Johnson (A), D. Savard, Cole – Atkinson, Dubois, Panarin – Bjorkstrand, N. Foligno (C), Milano – Vanek, Wennberg, Jenner (A) – Letestu, Dubinsky, Calvert.

    Rozhodca: Jackson, Nicholson – Heyer, Daisy

    Diváci: 17565