Žilina – Zvolen 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Nitra 4:5 (po pr.)
koniec po predl.
HC MIKRON Nové Zámky
4:5 (2:0, 2:3, 0:1 - 0:1) Stav série: 0:3
HK Nitra
Pondelok 19.03.2018, 18:00 • ZŠ Nové Zámky • Tipos Extraliga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vítam všetkých priaznivcov hokeja pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá HC Mikron Nové Zámky a HK Nitra. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

    Kaufland play-off Tipsport ligy pokračuje ďalej, v tomto dvojzápase medzi Nitrou a Novými Zámkami sa séria presúva k ôsmemu celku základnej časti. Prvé dva zápasy napokon lepšie zvládla Nitra, ktorá ako favorit tejto štvrťfinálovej dvojice vyhráva teda 2:0 na zápasy.

    Prvé stretnutie Nitra jasne ovláda 8:1 a naznačila, akým smerom sa ďalej bude táto séria uberať. Druhé stretnutie, ktoré skončilo 4:1 síce takisto hovorí jasnou rečou, ale Nové Zámky v tomto zápase zlepšili výkon a boli vyrovnaným súperom, ale nezvládli napokon tretiu tretinu a tak ich čaká doma veľmi náročná úloha.

    HK Nitra sa do play-off dostala z prvej pozície, keď dokázala nazbierať až 112 bodov. Liga bola však nesmierne vyrovnaná a do posledných zápasoch v základnej skupine nebolo jasné, kto z akého miesta pôjde. Napokon prvé mieste pripadlo Nitre a dostala tak v podstate najprijateľnejšieho súpera z 8. pozície.

    HC Mikron Nové Zámky až do posledného zápasu bojovali o miestenku v play-off. V poslednom kole hrali na diaľku o túto pozíciu s Liptovským Mikulášom a napokon tento boj lepšie zvládli Nové Zámky, ktoré zdolali práve svojho súpera v play-off a vyhli sa tak ťažkým bojom o záchranu.

    V celej tejto sérii je Nitra jednoznačným favoritom a neočakáva sa, žeby sa hostia neprebojovali do semifinále.

    Zápas vám z pozície komentátora sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Ondrušek – Hřebejk, Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Rehák, Tužinský

    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Šiška – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Kutálek, Bradley, Kovacs

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň – Jozef Vrábel
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na ľadovej ploche, prvá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:05
    Prvá tretina tohto zápasu sa už naplno rozbehla, buly vyhrali domáci hokejisti. Škoda ihneď strelou preveril brankára Lawsona.
     
    00:31
    Domáci sa teraz pokúšali o ďalší útočný výpad, ale čiarový rozhodca signalizuje ofsajd. Hra sa presúva do stredného pásma.
     
    00:52
    Nové Zámky začali prvú tretinu veľmi aktívne, opäť sa domáci nasťahovali do útočného pásma a hostia sú tak teraz pod tlakom.
     
    01:41
    Šille sa dostal k odrazenému puku, ihneď vystrelil na bránku hostí, ale Lawson puk vyrazil pred seba a následne ho obrana Nitry upratala do bezpečia.
     
    01:59
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    02:05
    Domáci môžu teraz svoju aktivitu ešte viacej navýšiť, v početnej výhode sa už usadili v útočnom pásme a hostí tak čakajú krušné chvíle.
     
    02:41
    Nitra však aj v oslabení vyrazila do útočného pásma, Blackwater získal pre svoj celok veľmi cenné skundy. Tlak domácich tak začína opadať.
     
    02:59
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, momentálne majú domáci problém s usadením sa v útočnom pásme. Uvidíme, čo ponúkne zvyšok domácej presilovky.
     
    03:25
    Úvod domácej presilovky bol veľmi dobrý, ale teraz sa domáci len ťažko dostávajú pred bránku hostí. Zrejme tak už Nitra toto oslabenie zvládne úspešne.
     
    03:59
    Hostia v plnom počte.
     
    04:16
    Aj keď sa presilovka domácich skončila, tak aj naďalej hrajú domáci veľmi aktívne. Zrejme takýto úvod zápasu nečakal nik, ale toto stretnutie sa ešte stále len rozbieha.
     
    04:51
    Domácim však prechod do útočného pásma teraz nevyšiel, opäť sa Nové Zámky previnili postavením mimo hru. Budeme tak svedkami buly v útočnom pásme.
     
    05:22
    Opäť je však puk na hokejkách domácich hokejistov, ale Nitra teraz dobre bráni svoje pásmo. Uvidíme teda, kedy príde prvá zaujímavá situácia v tomto zápase.
     
    06:06
    Na modrej čiare sa puk dostal k Plašilovi, ale jeho nahodenie na bránku hostí skončilo len v lapačke brankára Lawsona, ktorý ho napokon ešte stihol rýchlo rozohrať.
     
    06:21
    Aj brankár Baroš sa však teraz už musel mať na pozore, pretože nebezpečne pálil Lantoši. Nitra tak získava buly v útočnom pásme.
     
    06:37
    HC Nové Zámky dali gól!

    Aktivita domácich teraz vyústila v prvý gól tohto zápasu! BRANISLAV FÁBRY zabojoval v útočnom pásme o puk, následne sa natlačil pred bránku hostí a puk aj so šťastím dostal za chrbát brankára Lawsona – 1:0!
    Bez asistencie.
     
    07:13
    Ihneď však mohlo byť vyrovnané! Na modrej čiare sa dostal k puku Mezei a jeho zakončenie skončilo na tyčke domácej bránky. Nové Zámky tak teraz mali veľké šťastie.
     
    08:26
    Aktivitu tak teraz na svoje hokejky preberajú hostia, snažia sa tak o rýchlu gólovú odpoveď. Momentálne teda musia doťahovať náskok domácich, ktorí sa však musia brániť vo svojom pásme.
     
    08:51
    Tlak hosťujúceho celku pokračuje ďalej, ale Nitra momentálne kombinuje vo svojom pásme, pretože domáci teraz dobre bránia stredné pásmo. Uvidíme teda, čo ešte prinesie zvyšok prvej tretiny.
     
    09:14
    Domácim sa teraz vyplatilo vysoké napádanie a puk tak získali na svoje hokejky. Následne sme sledovali zakončenie na bránku hostí od Zbořila a Nové Zámky získavajú buly v útočnom pásme.
     
    09:40
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., hákovanie).
     
    09:56
    Hostia sa v početnej výhode usadili v útočnom pásme, okamžite pálil na bránku domácich Paulovič, ale jeho strela išla iba mimo troch žrdí bránky Baroša.
     
    10:16
    O ďalšie zakončenie sa pokúšal Krištof, ale jeho strela neprešla k bránke domácich. Nitra sa však aj naďalej drží v útočnom pásme.
     
    10:35
    Slovák to skúšal od modrej čiary, ale puk skončil len na zadnom mantinely. Tlak hostí však pokračuje ďalej, gól už visí na vlásku.
     
    10:45
    Nové Zámky sú v oslabení pod neustálym tlakom, ale zatiaľ sa hostia do presného zakončenia nedostali. Hostia však ešte majú k dispozícii nejaké tie presilovkové sekundy.
     
    11:15
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Macík – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    11:40
    Domáci už hrajú v plnom počte a tak majú k dispozícii skrátenú presilovku.
     
    11:58
    Nové Zámky sa tak už presunuli do útočného pásma, ale zatiaľ z ich hokejok neprišlo žiadne zakončenie smerom na bránku hostí.
     
    12:41
    Hostia sa však aj v oslabení dostali do útočného pásma a nazbierali tak veľmi cenné sekundy. Nové Zámky však už sú opäť pri puku.
     
    13:10
    Následne hostia vyhadzujú puk cez všetky čiary do bezpečia a tak by už úspešne mali ustáť aj toto oslabenie.
     
    13:15
    Hostia v plnom počte.
     
    14:25
    Do zakončenia sa teraz z uhla dostal Varga, ale jeho pokus nebol nijak nebezpečný. Domáci si však postupne vytvárajú ďalší tlak na bránku svojho dnešného súpera.
     
    15:00
    Rozbehla sa záverečná päťminútovka prvej tretiny, skóre je aj naďalej prekvapivé, pretože domáci vyhrávajú 1:0! Uvidím teda, či sa ešte skóre do tohto dejstva bude meniť.
     
    15:24
    Na pozore sa teraz musel mať brankár domácich Baroš, ale strelu od modrej pohodlne ukryl vo svojej lapačke. Nitra však získava buly v útočnom pásme.
     
    16:08
    Hostia sú v závere prvej tretiny veľmi aktívni, ale len ťažko sa teraz dostávajú do zakončenia na bránu domácich. Nové Zámky však musia byť v neustálej pernamencii.
     
    16:27
    HC Nové Zámky dali gól!

    Ale svoj druhý gól dávajú teraz domáci hokejisti! Nové Zámky sa rýchlo presunuli do útočného pásma, Šimun následne poslal presnú prihrávku pred bránku hostí a nikým nekrytý KAREL PLÁŠIL zvyšuje na 2:0!
    Asistencia: Eduard ŠImun.
     
    17:27
    Tesne pred koncom prvej tretiny tak svieti veľmi prekvapivý výsledok. Domáci hokejisti vyhrávajú o dva góly a Nitru tak čaká veľmi náročná úloha. Navyše sú Nové Zámky teraz veľmi aktívne.
     
    18:05
    Rais však teraz pálil od modrej čiary, ale jeho strela skončila len na zadnom mantinely. Nitra je však aj naďalej usadená v útočnom pásme.
     
    18:53
    Do prečíslenia sa však dostali domáci hokejisti, Salija sa otočil okolo bránky hostí, ale jeho zakončenie následne neprešlo za chrbát brankára Lawsona.
     
    19:01
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny!
     
    19:18
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Zbořil – 2 min., hákovanie).
     
    19:28
    Nitra získala v závere prvej tretiny ešte presilovú hru, hostia sa už usadili v útočnom pásme, ale k strele sa zatiaľ nedostali.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa prvá tretina tohto zápasu a skóre je zatiaľ teda veľmi prekvapivé. Nové Zámky vstúpili do zápasu veľmi aktívne a už v 7. minúte ich poslal do vedenia Fábry. Hra sa potom vyrovnala a hroziť začali aj hostia, ale nepomohla im ku gólu ani presilovka. V 17. minúte teda znova udreli domáci, keď po prečíslení zvyšoval na 2:0 Plášil.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne druhá tretina, ktorá sa začne približne o 18:54!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, druhá tretina sa tak čoskoro začne!
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:15
    Druhá tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrala Nitra, ktorá má k dispozícii ešte presilovku a pred sebou neľahkú úlohu, pretože prehráva o dva góly.
     
    20:50
    Nitra dala gól!

    Vynikajúci vstup hostí do druhej tretiny, ktorí tak využívajú presilovky a znižujú na 2:1! Nitra sa usadila v útočnom pásme, od modrej sa k strele odhodlal Mezei a jeho pokus pred bránkou domácich úspešne tečoval MATÚŠ RAIS.
    Asistencie: Branislav Mezei, Michal Krištof.
     
    21:58
    Nitra teda rýchlo dáva kontaktný gól a vracia sa späť do zápasu. Uvidíme teda, ako sa toto stretnutie bude ďalej vyvíjať, k dispozícii je ešte dostatok času.
     
    22:47
    Hostia sú teraz pochopiteľne aktívnejší a snažia sa tak čo najrýchlejšie vyrovnať. Domáci však teraz dobre bránia svoje pásmo a Nitru do ničoho nepúšťajú.
     
    23:10
    Zbořil po rýchlom brejku domácich nahodil puk na Lawsonovu bránku, následne ešte zakončoval aj Plášil, ale brankár Nitru podržal svoje mužstvo.
     
    23:36
    Hra sa však momentálne prelieva zo strany na stranu, čo viacej vyhovuje domácim hokejistom, ktorí držia tesné vedenie o jeden gól.
     
    23:52
    Nové Zámky založili rýchly útočný výpad, Zbořil sa opäť pokúšal zakončiť na bránku hostí, ale jeho strela skončila na zadnom mantinely. Dopredu tak teraz môže ísť Nitra.
     
    24:00
    Zaujímavú príležitosť však mali hostia, Krištof sa dostal do zakončenia na bránku domácich, ale Baroš si pripisuje úspešný zákrok. Nitra tak ostáva v útočnom pásme.
     
    24:09
    Jass teraz ostáva ležať na ľadovej ploche, privolaní sú aj záchranári. Na strane hostí sa tak bude určite vylučovať.
     
    24:09
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., hákovanie).
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Versteeg – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    24:15
    Domáci teda hrajú presilovku 5 na 3! Nové Zámky sa tak už usadili v útočnom pásme.
     
    24:31
    HC Nové Zámky dali gól!

    Presilovku 5 na 3 napokon domáci využívajú a opäť tak odskakujú na dva góly! Pred bránkou hostí sa teraz úspešne zorientoval LUKÁŠ JURÍK a tak zvyšuje náskok domácich na 3:1!
    Asistencie: Štěpán Hřebejk, Vladimír Škoda.
     
    25:31
    Domáci však ešte pokračujú v presilovke o jedného hráča a majú tak ideálnu možnosť ešte viacej navýšiť svoje vedenie. Nitra je tak pod neustálym tlakom.
     
    25:41
    Do zakončenia sa teraz dostal Šimun, ale jeho strela skončila na zadnom mantinely.
     
    26:11
    HC Nové Zámky dali gól!

    Je tu ďalší gól domácich hokejistov a ich náskok je už 4:1! Síce to už nebolo v presilovke, ale aj tak Nové Zámky ešte ostali v útočnom pásme, od modrej prišla strela na bránku v podaní Zbořila a jeho pokus úspešne pred bránkou hostí tečoval MILAN HRUŠKA.
    Asistencie: Adam Zbořil, Kaspars Saulietis.
     
    27:11
    Nitru čaká teda veľmi náročná úloha, domáci vyhrávajú o tri góly, čo sa zrejme nečakalo. Uvidíme teda, aký bude mať tento zápas ešte vývoj, ale domáci majú ideálnu šancu na zníženie série.
     
    27:38
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Novák – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    27:48
    Nitra rozbieha svoju presilovku, úspešne sa už usadila v útočnom pásme. Hostia tak majú šancu ešte vykresať iskierku nádeje.
     
    28:37
    Veľký závar pred bránkou domácich! Rozhodca však rozpažil ruky a ukazuje, že puk za Barošom neskončil! Nitra však ostáva v útočnom pásme.
     
    28:37
    Ale pozor, bude sa ešte telefonovať. Uvidíme, ako to napokon dopadne, gól by hosťom určite pomohol.
     
    28:37
    Gól to teda nebol, stav zápasu ostáva naďalej 4:1 a bude tak pokračovať presilovka hosťujúceho celku.
     
    28:52
    Nitra sa však nemôže dostať do zakončenia, domáci navyše posielajú puk do bezpečia.
     
    29:12
    Domáci ušli v oslabení do prečíslenia, Škoda mal dobrú príležitosť na skórovanie, ale puk napokon neskončila za Barošovým chrbtom!
     
    29:38
    Domáci v plnom počte.
     
    30:00
    Druhá tretina je teda zatiaľ takisto plná zvratov, domáci držia vedenie o tri góly a sú tak na najlepšej ceste za prvým víťazstvom v tejto sérii.
     
    30:18
    Nitra sa usadila v útočnom pásme, ale nemôže sa opäť dostať do zakončenia. Nové Zámky dnes predvádzajú úspešnú defenzívu a aj ofenzívu.
     
    31:05
    Nitra dala gól!

    Je znížené! Nitra opäť bola v tlaku na bránku domácich a veľký tlak teda vyústil v gól na 4:2! Pred bránkou domácich smerovala presná prihrávka na RÓBERTA LANTOŠIHO a ten aj so šťastím prekonáva brankára Baroša – 4:2!
    Asistencie: Marek Slovák, Judd Blackwater.
     
    32:00
    Krištof mohol dosiahnuť ďalší gól svojho celku! Pekne sa dostal cez domácich obrancov, následne si vylepšil streleckú pozíciu, ale jeho zakončenie končí na tyčke domácej bránky.
     
    32:25
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Hřebejk – 2 min., držanie).
     
    33:02
    Nitra má tak šancu na strelenie kontaktného gólu, ale momentálne sa hra presúva do stredného pásma.
     
    33:20
    Hostia sa už presúvajú do útočného pásma, domáci sú tak pod veľkým tlakom. Uvidíme, čo všetko nás do konca druhej tretiny ešte čaká.
     
    33:54
    Nitra dala gól!

    Je znížené na rozdiel jedného gólu! Nitra predviedla úspešnú presilovku, Mezei zachytil puk na modrej a posunul ho na MICHALA KRIŠTOFA a ten krásnou strelou prekonal Baroša – 4:3!
    Asistencia: Branislav Mezei.
     
    34:27
    Pred bránkou hostí však mohol Zbořil navýšiť vedenie domácich, ale Lawson predviedol úspešné zákrok a výrazne tak podržal svoj celok!
     
    35:00
    Do konca druhej tretiny ostáva ešte 5 minút, v jej závere sa teda zrodili veľmi zaujímavé momenty. Takéto majú byť zápasy v play-off, určite sa ešte máme na čo tešiť.
     
    35:15
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (Kovacs – 2 min., podrazenie).
     
    35:15
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Saulietis – 2 min., filmovanie pádu).
     
    36:15
    Na ľade teda prebieha hra štyri na štyri, oba celky tak hrajú veľmi opatrne. Uvidíme teda, čo nám ponúkne zvyšok druhej tretiny.
     
    36:22
    Teraz si však dokázali hostia vytvoriť tlak na bránku domácich, ale ich súper sa veľmi obetavo hádže do striel. Domáci si prehajdákali gólový náskok a teraz musia tŕpnuť.
     
    37:15
    Obe mužstvá hrajú v plnom počte!
     
    37:51
    Pokračuje však tlak hosťujúceho celku, domáci sú tak zamknutí vo svojom pásme. Pomaly je tu už samotný záver druhej tretiny.
     
    38:05
    Výbornú prihrávku dostal pred bránku Henrich Ručkay, ale jeho zakončenie skončilo len na zadnom mantinely! Domáci tak teraz mali veľké šťastie.
     
    39:01
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny!
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina priniesla veľmi zaujímavý hokej. Domáci už vyhrávali 4:1 a zdalo sa, že je predčasne rozhodnuté, ale postupne sa podarilo hosťom znížiť na 4:3 a všetko je tak ešte otvorené, zápas ponúka veľa zaujímavých situácii a zvratov.

    Uvidíme teda, čo nám ponúkne posledná tretia tretina, ktorá sa začne približne o 19:59!
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na ľadovej ploche, posledná tretia tretina sa tak čoskoro začne!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Posledná tretia tretina sa už naplno rozbehla, buly vyhrala Nitra, ktorá musí doháňať stratu jedného gólu.
     
    41:28
    Aj naďalej majú puk na svojich hokejkách hostia, ale len s ťažkosťami sa dostávajú do útočného pásma.
     
    42:40
    Do rýchleho protiútoku sa dostali domáci hokejisti, z uhla pálil na bránku hostí Šimun, ale Lawson puk podržal vo svojej výstroji a tak Nové Zámky získavajú buly v útočnom pásme.
     
    42:55
    Na druhej strane však teraz prišlo zakončenie od Henricha Ručkaya a aj jeho pokus skončil v pozornej lapačke brankára Baroša. Hra sa tak prelieva zo strany na stranu.
     
    43:06
    Domáci sa snažili o rýchly prechod do útočného pásma, ale j z toho napokon len zakázané uvoľnenie. Nitra tak získava ďalšie buly v útočnom pásme.
     
    44:40
    Slovák sa dostal po dobrej prihrávke k puku pred odkrytou domácou bránkou, ale jeho zakončenie napokon vyrovnávajúci gól neprinieslo!
     
    45:10
    Následne domácim znova nevyšiel prechod do útočného pásma a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    45:14
    Nitra dala gól!

    A je vyrovnané! Krištof založil útočnú akciu hosťujúceho celku, jeho prihrávka sa odrazila od zadného mantinelu pred bránku domácich, kde sa ho ujal Paulovič a posunul ho na TOMÁŠA MIKÚŠA a ten úspešne prekonal Baroša – 4:4!
    Asistencie: Matej Paulovič, Michal Krištof.
     
    45:42
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Jurík – 2 min., hákovanie).
     
    45:52
    Hostia majú teraz ideálnu šancu na strhnutie vedenia na svoju stranu. Nitra sa už v početnej výhode usadila v útočnom pásme.
     
    46:30
    Domáci sa však dostali do rýchleho prečíslenia, k strele sa odhodlal Škoda, ale brankár Lawson ukryl puk vo svojej výstroji! Nové Zámky však získavajú buly v útočnom pásme.
     
    47:22
    Teraz sa však hosťom nedarí preniknúť do útočného pásma, domáci dobre bránia svoje územie a Nitru do ničoho nepúšťajú. Hra sa teraz presúva do stredného pásma.
     
    47:42
    Domáci v plnom počte.
     
    47:58
    Sledovali sme ďalší rýchly brejk domácich hokejistov, do zakončenia sa následne dostal Zbořil, ale puk končí len na zadnom mantinely.
     
    48:42
    Hostia išli do prešíslenia 3 na 1, ale Henrich Ručkay dostal iba nepresnú prihrávku a tak už nestihol zakončiť na bránku domácich. Momentálne má hra rýchly spád.
     
    49:54
    Nitra však hrá teraz veľmi aktívne a opäť sa presunula pred bránku domácich, ale na odrazený puk dobre zaregoval Baroš a hru tak radšej prerušil.
     
    50:00
    Do konca tretej tretiny ostáva 10 minút, stav je stále vyrovnaný 4:4! Hostia však hrajú oveľa aktívnejšie a domáci majú čo robiť, aby sa ubránili.
     
    50:28
    Vylúčenie v tíme HK Nitra (H. Ručkay – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    50:38
    Nové Zámky sa pri presilovke už usadili v útočnom pásme, Šimon sa dostal k strele, ale tá na bránku hostí neprešla.
     
    51:28
    Polovička z domácej presilovky už uplynula, domáci sa zatiaľ do zakončenia na bránku súpera nedostali.
     
    52:06
    Domáci majú teraz navyše problém prejsť do útočného pásma, zrejme tak už Nitra túto presilovku súpera úspešne ubráni.
     
    52:28
    Hostia v plnom počte.
     
    53:06
    Nitra sa už pokúša o prienik do útočného pásma, ale tam ich domáci nechcú pustiť. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa dnes v tomto zápase bude predlžovať.
     
    54:40
    Pred bránku domácich sa teraz dostal Macík, ale jeho zakončenia z uhla nebolo nijak nebezpečné. Dopredu tak už idú domáci hokejisti.
     
    55:00
    Rozbehla sa už záverečná päťminútovka tretej tretiny, stále platí nerozhodný stav 4:4! V útočnom pásme sa teraz nachádzajú Nové Zámky.
     
    55:15
    Zaujímavé zakončenie prišlo z hokejky domáceho Škodu, ale Lawson mal dobrý výhľad a puk ukryl vo svojej výstroji. Domáci tak ostávajú v priestore hosťujúcej bránky.
     
    55:48
    Momentálne hrá aktívnejšie domáci celok, ale obrana súpera je veľmi pozorná. Pomaly sa teda blíži záver tretej tretiny, vyzerá to, že sa v tomto zápase bude predlžovať.
     
    56:28
    Po prihrávke rukou sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    56:40
    Krásny zákrok lapačkou teraz predviedol domáci brankár Baroš, ktorý čelil výbornej strele od Henricha Ručkaya, ale Baroš teraz zachránil svoj mužstvo od inkasovaného gólu!
     
    56:56
    Opäť veľká šanca hokejistov Nitry! Od modrej teraz nebezpečne pálil Odrdzovenský, ale Baroš opäť ukryl puk vo svojej výstroji! Tlak hosťujúceho celku tak pokračuje ďalej.
     
    57:36
    Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, ale čo chvíľa tu bude záver tretej tretiny stav je stále nerozhodný 4:4!
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    58:49
    Prebieha už teda záver tretej tretiny, sledujeme vyrovnaný hokej a zrejme sa tak už pomaly môžme chystať na predĺženie.
     
    59:06
    Od modrej smerovalo nahodenie na bránku hostí, brankár Lawson radšej hru prerušil. Nové Zámky tak získavajú buly v útočnom pásme.
     
    59:55
    Nitra získava v záverečných sekundách buly v útočnom pásme.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Nitre sa napokon podarilo v tretej tretine vyrovnať na 4:4 a tak príde na rad predĺženie. Nové Zámky to určite môže mrzieť, pretože v priebehu druhej tretiny vyhrávali 4:1, ale hostia dokázali famózne vyrovnať a tak bude mať toto stretnutie ešte pokračovanie.
     
    Po krátkej prestávke sa už začne samotné predĺženie, ktoré v play-off má trvanie až 10 minút pri hre štyri na štyri.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:15
    Predĺženie sa už naplno rozbehlo, Nitra okamžite preniká do útočného pásma.
     
    60:50
    Po peknej kombinácii sa do zakončenia dostal Rais, ale jeho pokus vyráža Baroš do bezpečia. Nitra získava však buly v útočnom pásme.
     
    61:22
    Do útočného pásma teraz prenikli aj domáci hokejisti, ale napokon sa k zakončeniu na bránku nedostali. Dopredu tak môže ísť opäť Nitra.
     
    61:58
    Nové Zámky však založili rýchly protiútok, od modrej to skúsil na bránku hostí Salija, ale Lawson bol pripravený a svojim zákrokom prerušuje hru.
     
    62:19
    Šille sa ocitol sám pred brankárom Lawsonom, ale nedokázal puk trafiť ideálne a tak si hostia mohli vydýchnuť.
     
    63:14
    Útočné výpady sa striedajú na oboch stranách, ale predĺženie zatiaľ žiadnu zaujímavú situáciu neponúklo.
     
    64:48
    Na ľade teraz prebieha tuhý boj, Nitra drží domácich v ich pásme a snaží sa rozhodnúť toto stretnutie.
     
    64:52
    Mikúš sa snažil zakončovať vo veľkom závare pred bránkou domácich, ale puk napokon za Barošov chrbát neprešiel.
     
    65:00
    Do konca predĺženia ostáva 5 minút, útočné výpady sa postupne striedajú na oboch stranách. Uvidíme, čo nám teda ponúkne ešte zvyšok predĺženia.
     
    65:13
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Team penalty – 2 min., príliš veľa hráčov na ľade).
     
    65:13
    Oddychový čas hostí. Nitra ide hrať presilovku a tak si tréner Antonín Stavjaňa berie oddychový čas a rozdáva svojim zverencom dôležité pokyny.
     
    65:22
    Hostia teda hrajú presilovku 4 na 3, Nitra sa okamžite usadila v útočnom pásme a domáci sú tak pod veľkým tlakom.
     
    66:02
    Nitra sa stále drží v útočnom pásme, ale neprichádza žiadne presné zakončenie.
     
    66:22
    Nitra dala gól!

    Hostia presilovku využívajú a tak sa stávajú víťazom tohto stretnutia! MICHAL KRIŠTOF vybojoval puk na svoju hokejku, následne si vylepšil svoju pozíciu a peknou strelou prekonáva Baroša – 4:5!
     
    66:22
    Ale pozor! Tréner domácich požiadal o prezretie videa, ale hostia sa už radujú z víťazstva. Z opakovaných záberov sme nezaznamenali žiadne porušenie pravidiel, pre ktoré by gól platiť nemal.
     
    Koniec zápasu.
     
    Gól napokon pochopiteľne platí a tak sa Nitra ujíma vedenia v sérii 3:0 a už zajtra tak môžu hostia rozhodnúť o svojom postupe do semifinále! Nové Zámky tento zápas doslova zbabrali, pretože vyhrávali 4:1, ale napokon toto stretnutie nedotiahli do víťazného konca a zajtra tak budú mať nôž na krku.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (20:59:21)

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 7. Fábry (bez asistencie), 17. Plášil (Šimun), 25. Jurík (Hřebejk, Škoda), 27. Hruška (Zbořil, Saulietis) – 21. Rais (Mezei, Krištof), 32. Lantoši (Slovák, Blackwater), 34. Krištof (Mezei), 46. Mikúš (Paulovič, Krištof), 67. Krišotf


    HC MIKRON Nové Zámky: Baroš (Romančík) – Husák, Novák, Plášil, Hruška, Jass, Salija, Šimek, Ondrušek – Hřebejk, Jurík, Škoda – Saulietis, Šimun, Zbořil – Fábry, Šille, Varga – Dubec, Rehák, Tužinský
    HK Nitra: Lawson (Foltán) – Mezei, Rais, J. Milam, Ordzovenský, Versteeg, T. Milam, Rýgl, Šiška – Mikúš, Krištof, Paulovič – Blackwater, Slovák, Lantoši – H. Ručkay, J. Ručkay, Macík – Kutálek, Bradley, Kovacs

    Rozhodca: Vladimír Baluška, Vladimír Fridrich – Roman Výleta, Jozef Tvrdoň – Jozef Vrábel
    Nové Zámky 0 4 Nitra
    #1 Štvrtok 15.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 8:1
    #2 Piatok 16.03.2018 • 18:00
    Nitra - Nové Zámky 4:1
    #3 Pondelok 19.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 4:5 koniec po predl.
    #4 Utorok 20.03.2018 • 18:00
    Nové Zámky - Nitra 1:3