Sparta Praha – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
koniec po predl.
HC Olomouc
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
cz Štvrtok 15.03.2018, 17:30 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů (CZ) • O umiestnenie
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Prodloužení nakonec přineslo rozhodnutí po necelých dvou minutách, čímž tak bonusový bod přihrálo na stranu Hanáků, kteří se tak dostávají s náskokem jednoho bodu znovu na čtvrtou příčku skupiny o konečné umístění. Jihlava naopak na první příčku už nyní nakonec nedosáhne. Ode mě je to pro dnešek vše přeji hezký zbytek dne. (19:47:04)
     
    Konec zápasu.
     
    61:56
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají k rozhodnutí! Po rychlém brejku Hanáků se dostal na osu hřiště DOMINIK MAREK, který se bez rozpaků rozhodl ke střelbě. Jeho rána zápěstím se nakonec přeci jen stala vítěznou, puk totiž proletěl těsně nad ramenem bezmocného Judy. Asistence: Ludvík Rutar
     
    61:12
    Podlaha pálil z mezikruží po samostatném výjezdu do útočné třetiny sice na zadní tyč, ale Juda byl i tentokrát připraven. Domácí nyní i nadále pokračují ve velkém presu.
     
    60:17
    Macuh se už už dostával k závěru svého blafáku, nakonec mu však ujel těsně puk. Jihlava tak jde do okamžitého protiútoku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Třetí perioda nakonec připravila pro zraky diváků další zvrat, když se Olomouci podařilo vyrovnat a poslat tak utkání do prodloužení. Závěr tak bude pořádně dramatický, pokračujeme v cca 19:40.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:11
    Jihlava prováhala velkou příležitost! Heinrich nabízel Jindrovi přihrávku přímo před prázdnou část brány, přihrávka však byla o kousek delší, než by bylo potřeba. Olomouc tak přežila tuto situaci s velkou dávkou štěstěny!
     
    58:07
    Strnadova pumelice Ovčařiho taktéž dost protáhla, hra je však po jeho přidržení puku nakonec přeci jen přerušena. Oba týmy střídají.
     
    57:08
    Jihlava byl milimetry od gólu! Rána Kadlečka z vrcholů kruhů se totiž od břevna odrazila přímo na tyčku. Ovčaři pak musel na brankové čáře ještě poskakující puk na poslední chvíli odpalovat, Dukla je v obrovském presu.
     
    56:22
    Rozehrávající Mejzlík nakonec sice ztratil puk, podle názoru sudích jej však Robert Říčka (OLO) ještě stačil hákovat. Pro Jihlavu se tak naskýtá velká možnost na úplné rozhodnutí.
     
    55:55
    Cach se dostal k puku na modré čáře, jeho šance však byla vychytána Judou. Puk se sice odrazil od betonů, žádný z Olomouckých však na dorážku vůbec nepřijel.
     
    55:17
    Na led naskakují oba nedávno vyloučení hokejisté, utkání nyní dostává pořádné grády.
     
    54:30
    Čermák se Srnským se zjevili po úniku z vlastního pásma před Ovčařim a jejich střely měly pořádný potenciál. Olomoucký brankář je však s velkou dávkou štěstí vyráží!
     
    54:16
    Jihlava byla pod velkým olomouckým tlakem, hosté se tak raději rozhodli pro nejjednodušší řešení. Dukle tak rozhodčí zapískali okamžitě icing.
     
    53:17
    Do vzájemné potyčky za Judovou brankou pustili Josef Podlaha (OLO) a Aleš Krtek (JIH), což rozhodčí okamžitě trestají. Olomoucký hráč půjde odsedět trest za sekání soupeřova brankáře, hostujícího beka pak čeká flastr za zmíněný souboj.
     
    52:31
    Jihlava dlouho kombinovala v útočném pásmu, avšak napasovat kotouč na branku se jí nakonec nepovedlo. Olomouc jednoznačně nyní zlepšila svůj výkon, v obraně tak prakticky nedopouští chyby.
     
    51:36
    Olomouc vystupňovala svůj tlak k vysokým otáčkám! Juda nyní spolu se svými obránci musel pracovat na sto procent, aby zabránili domácím šancím. Janků , Cach a Palička však nakonec pálili z různých pozic pouze do clony dukelských bojovníků.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 3. Říčka (Kuchař), 17. Podlaha (Palička), 46. Rutar (Macuh, Jelínek), 62. Marek (Rutar) – 8. Strnad (Srnský), 22. Kadleček (Slabý), 28. Čermák (Waller)


    HC Olomouc: Ovčaři (Matoušek) – Szturc, Rutar, Kuchař, Spálovský, Holiš, Smutný, Jelínek – Janků, Husták, Cach, Říčka, Hajšman, Palička, Podlaha, Beier, Macuh, Marek, Tomaník, Kuba
    HC Dukla Jihlava: Juda – Pospíchal, Srnský, Krtek – Kadleček, Jindra, Heinrich, Mejzlík, Strnad, Waller, Slabý, Peschout, Čermák

    Rozhodca: Vrba – Holibka, Kučera