Sparta Praha – Pardubice 6:4 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 4:3 (po pr.) | Olomouc – Jihlava 4:3 (po pr.)
Slavia – Kometa Brno 4:2 (kon.) | K. Vary – HC Litvínov 4:6 (kon.) | Třinec – Zlín 4:6 (kon.)
Č. Budějovice – Vítkovice 10:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
6:4 (3:3, 2:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
cz Štvrtok 15.03.2018, 15:30 • Tipsport arena, Praha 7 – Bubeneč • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 9. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Na počtenou! (17:38:57)
     
    V Tipsport areně je dobojováno, domácí vítězí nad Dynamem 6:4 a dělají tak velmi výrazný krok směrem k play-off. Liberečtí ale momentálně vedou proti Plzni o dvě branky a o účasti obou dnešních soupeřů ve vyřazovacích bojích tak budou muset velmi pravděpodobně definitivně rozhodnout až zítřejší zápasy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Wolf se po Zídkově střele rozhodl podržet kotouč, třináct sekund před koncem se tak bude vhazovat před pražskou brankou.
     
    59:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Dovolím si říct, že je rozhodnuto! VOJTĚCH KROPÁČEK se s kotoučem na holi dostal na levý kruh a odtud rozvlnil síť prázdné svatyně pardubického Dynama. Bez asistence.
     
    57:58
    Klouček už pomalu pokukuje po střídačce, hosté za chvilku velmi pravděpodobně zkusí své štěstí při při power-play. Hra se drží v pásmu Sparty.
     
    56:32
    Procházka zaváží puk za vlastní klec, oba celky střídají. Do konce třetí části zbývá tři a půl minuty, Pardubice momentálně mají mnohem více ze hry.
     
    55:21
    Mertův pokus z kruhu šel moc vysoko, Wolf v domácím brankovišti teď neprožívá zrovna jednoduché chvíle. Dynamo bojuje, jako by mu šlo o život.
     
    54:32
    Jeřábek projel skrz hostující obranu jako nůž máslem a z kruhu poslal kotouč na vyrážečku Milana Kloučka, který tak udržel svůj tým ve hře.
     
    54:07
    Sparťanský gólman teď musí z rukávu tasit jeden zákrok za druhým, jeho obrana mu práci moc neulehčuje. Machalova rána teď zamířila přímo do jeho výstroje.
     
    53:31
    Proti Duškově zakončení z kruhu předvedl Wolf jednoduchý zákrok lapačkou, mladý gólman domácích se následně rozhodl kotouč podržet. Hra je přerušena.
     
    52:40
    Machač byl na modré odstaven od kotouče Dubským, výpad Pardubic tak nabírá velmi rychlého konce. Před klec soupeře se nyní zkouší vrátit Sparta.
     
    51:38
    Jakuba Wojnara (SPA) už v dnešním utkání možná neuvidíme, od sudích dostává desetiminutový osobák za nesportovní chování. Do hry tedy zasáhne maximálně v prodloužení.
     
    51:06
    Znovu Machala, tentokrát od modré čáry. Jeho pokus minul Wolfovu klec o několik centimetrů, pryž jen označkovala plexisklo za brankou.
     
    50:12
    Machala si vzal puk na sebe a zamířil vpřed, talentovaný pardubický útočník z vysokého úhlu ale jen rozvlnil boční síť domácí branky.
     
    49:17
    Pražané se dopouští ofsajdu, vhazovat se tak bude u pardubické modré. Ze třetí třetiny zbývá odehrát něco málo před deset a půl minuty, hosté mají ještě dost času na srovnání stavu.
     
    48:37
    Martin Jandus rozehrál puk do rohu, kde se o něj teď přetahuje hned několik borců. Těžko odhadnout, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    47:41
    Sparta má na ledě převahu, hosté se už nějakou dobu nepodívali ven z vlastního pásma. Pardubická defenzíva má ale stále dost sil a nepouští soupeře před Kloučka.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 4. Jandus T., 5. Schwamberger (Wojnar, Jandus M.), 7. Komárek (Pšenička), 23. Schwamberger (Pejchal, Wojnar), 28. Jandus M. (Schwanberger, Jandus T.), 60. Kropáček – 5. Zídek (Kusý, Mert), 6. Matýs (Kusý, Zídek), 12. Kusý, 35. Zídek


    HC Sparta Praha: Wolf – Jandus M., Janda, Mrkvička, Sedliský, Eliáš, Jeřábek, Karoch – Komárek, Jandus T., Schwamberger, Fabiánek, Bílek, Larsen, Procházka, Pejchal, Chlouba, Kropáček, Pšenička, Dubský, Wojnar.
    HC Dynamo Pardubice: Klouček – Oliva, Žouželka, Zukal, Bučko, Mert, Javůrek – Hoskovec, Pochobradský, Machala, Machač, Dušek, Veverka, Syrovec, Kubišta, Matýs, Zídek, Kusý.

    Rozhodca: Nepomucký – Beneš, Marek