Nominační tisková konference reprezentace U21 (kon.) | Nominační tisková konference reprezentace (kon.)
koniec udalosti
Nominační tisková konference fotbalové reprezentace

cz Streda 14.03.2018, 10:45Tlačové konferencie
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, díky za pozornost. (11:12:27)
     
    Jarolím o případném uvolnění hráčů do jednadvacítky: Nejsme v situaci, abychom si mohli dovolit někoho uvolnit. Jednadvacítka se s tím musí popasovat sama. Má kvalitní kádr na to, aby to dokázala.
     
    Šeterle: Konzultovali jsme let s Bořkem Dočkalem. Říkal, že je lepší přiletět tam na den, pak se člověk přirozeně unaví a bude následovat noc v hotelu. Máme také upravnější letadlo, udělali jsme maximum proto, aby se v pořádku dostali tam a zpátky.
     
    Jaromír Šeterle: Od hráčů jsme museli předem vybrat pasy, aby do nich bylo možné dát fyzicky víza.
     
    Reprezentace odlétá do Nanningu ve 14:00 v úterý. V pátek je na programu první zápas, takže máme dva dny na aklimatizaci. V pondělí pak buď zápas o první místo nebo o třetí místo.
     
    Jarolím o derby: Přál bych si, aby to byl kvalitní zápas. Přál bych si, aby hráči, s nimiž počítáme, aby odehráli kvalitní utkání. Pro mě je favoritem Slavia. Je stabilizovanější. Nový trenér ve Spartě hledá optimální složení, takže v určité výhodě Slavia je. Mírným favoritem je.
     
    Jarolím o Součkovi: Těžko říci, jestli je dobře nebo špatně, že do Fiorentiny neodešel. Tam by třeba nehrál. Je to jeden z hráčů, kteří to mají v hlavě srovnané, což je strašně důležité.
     
    Jarolím o Krejčím: Mrzí nás to. První sezonu v Itálii odehrál spoustu zápasů, ale teď se prakticky nedostane na hřiště. Bude záležet ale jen na něm, jak se s touto situací popere. Musí něco změnit, aby si o místo v základu řekl.
     
    Jarolím k nominaci: Když budeme doplňovat na plný stav, hledáme dva stopery a dva středové hráče.
     
    Jarolím o Bořku Dočkalovi: Čtyři měsíce nehrál žádný ostrý zápas. Komunikujeme s ním. Začíná v novém působišti, nějaký čas bude potřebovat k aklimatizaci. Přesto se vyjádřil v tom smyslu, že pokud bude potřeba, tak bude rád reprezentovat.
     
    Jarolím o brankářích: Všichni tři jsou velmi kvalitní gólmani. Kéž bychom měli takovou konkurenci na každém postu. Zatím nemám stanovené, kdo by měl být dlouhodobou jedničkou.
     
    Jarolím: Pro nás je důležité, že když hráči prochází ne úplně ideálním obdobím v klubu, tak přesto dokáží odehrát kvalitní duely v reprezentaci.
     
    Jarolím o nominaci: Kluby nás při nominaci vůbec nelimitovaly. Preventivně jsme si to u nich pozjišťovali, snažili jsme se komunkovat s hráči a žádnou negativní reakci jsme zatím nedostali.
     
    Jarolím o Schickovi: Je složité říci, jestli má ideální formu nebo ne, protože toho moc nenahraje. Bylo důležité, že odehrál celých devadesát minut. Chybí mu bezpochyby zápasová praxe. Ze zdravotních důvodů s námi delší dobu nebyl, ale do budoucna je to hráč, na němž by mělo národní mužstvo stát. Předpoklady pro to má. Možná mu pomůže i psychicky, že se s námi podívá do jiného prostředí.
     
    Jarolím o Vydrovi: Jsme rádi, že se mu daří. Našel si i pozici, na níž mu to vyhovuje. Potvrzuje to i svými výkony a dokáže se prosazovat gólově. Ale teď není stoprocentně zdravotně v pořádku. Přesto jsme ho do nominace dali, doufáme, že s námi odcestuje.
     
    Jarolím o Daridovi: Vláďa Darida byl důležitý článek národního mužstva už dříve. Hraje pravidelně Bundesligu a je to jeden z hráčů, který by měl patřit k reprezentačním lídrům.
     
    Jarolím o nominaci: Jsou tam ještě čtyři okénka volná, nějaký nováček se možná může v sestavě objevit. Možná to donominujeme do 23 hráčů, možná využijeme trochu méně hráčů. Kádr chceme nějakým způsobem stabilizovat. S některými hráči, s nimiž jsme počítali jsou zranění nebo nemají pevnou pozici v týmu.
     
    Jarolím: Čeká nás Uruguay se Suarezem a Cavanim. To bude hodně kvalitní a velká prověrka. Čeká nás brzy Liga národů, a tak těmto zápasům přikládáme poměrně velký význam.
     
    Nominace:
    Brankáři: Tomáš Koubek, Jiří Pavlenka, Tomáš Vaclík.
    Obránci: Jan Bořil, Pavel Kadeřábek, Theo Gebre Selassie, Tomáš Kalas, Filip Novák, Marek Suchý.
    Záložníci: Antonín Barák, Vladimír Darida, Josef Hušbauer, Jakub Jankto, Jan Kopic, Tomáš Souček, Matěj Vydra.
    Útočníci: Michael Krmenčík, Patrik Schick, Milan Škoda.

    Radek Barkman