Prehľad událostí na Paralympiádě 2018 - 6. deň (kon.)
koniec udalosti
Prehľad událostí na PH Pchjongčchang 2018 - 6. deň

cz Streda 14.03.2018, 01:30Paralympijské hry
     
    Tím dnešní program na paralympiádě končí. (13:56:21)
     
    Ve skupině B curlingového turnaje prohrálo Slovensko s Kanadou 5:9.
     
    Korea porazila ve skupině C Švédsko 4:2, což je předposlední konečný výsledek curlingu dnešního dne.
     
    V curlingovém turnaji skončil další zápas, Norsko v něm porazilo Finsko 6:4.
     
    Skončilo druhé malé semifinále sledge hokejového turnaje. Norsko v něm porazilo Japonsko vysoko 6:1, a zahraje si tak proti České republice o konečné páté místo. Japonsko čeká souboj proti Švédsku o sedmou pozici.
     
    Máme tu další konečný výsledek z curlingu, Čína porazila neutrální sportovce z Ruska 10:4.
     
    Norsko ve druhé třetině vede nad Japonskem již 5:1.
     
    A byl také rozehrán poslední dnešní sledge hokejový zápas. Norsko v něm zatím vede nad Japonskem 1:0. Vítěz tohoto duelu se utká s Českem o konečné páté místo, poražený svede boj proti Švédsku o sedmé místo.
     
    Všechny čtyři zmiňované curlingové zápasy byly rozehrány.
     
    V 11:35 začnou také čtyři curlingové zápasy. Ve skupině A hraje Čína proti neutráním sportovcům z Ruska, ve skupině B vyzvou Slováci Kanadu, v céčku hraje Korea proti Švédsku a v déčku Norsko proti Finsku.
     
    Dnes nás ještě od 12:00 čeká druhé malé sledge hokejové semifinále o postup do utkání o 5. místo mezi Norskem a Japonskem.
     
    Čeští sledge hokejisté porazili Švédsko 4:3 po nájezdech a zahrají si o konečné páté místo. Rozhodující nájezd proměnil ve čtvrté sérii Michal Geier.
     
    Prodloužení sledge hokejového zápasu mezi Českem a Švédskem rozuzlení nepřineslo, po krátké úpravě ledu tedy budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Skončila základní hrací doba sledge hokejového malého semifinále mezi Českem a Švédskem výsledkem 3:3. Za pár okamžiků bude následovat prodloužení, které rozhodne o postupujícím do utkání o konečné páté místo.
     
    Pavel Doležal vyroval ve sledge hokeji proti Švédsku minutu a 35 vteřin před koncem krásnou střelou z levého kruhu na 3:3.
     
    Ještě vám dlužíme výsledky českých stojících lyžařů ve velkém slalomu. Tomáš VAVERKA skončil dvaadvacátý a Miroslav Lidinský pětadvacátý.
     
    Vítězen velkého slalomu sedících mužů se stal Nor Jesper PEDERSEN, stříbro bere Tyler WALKER z USA a bronz Igor SIKORSKI z Polska. Český lyžař Pavel BAMBOUSEK do cíle nedojel.
     
    Velký slalom stojících mužů skončil s temito výsledky. Vítěz Theo GMUR ze Švýcarska, druhý Alexej BUGAJEV (neutrální sportovec z Ruska), třetí Kanaďan Alexis GUIMOND.
     
    Ve slalomu mužů se zrakovým postižením se opět raduje Slovensko! První sice skončil Ital Giacomo BERTAGNOLLI, druhé místo ale bere Jakub Krako. Bronz putuje do Kanady zásluhou Maca MARCOUXE.

    Ondřej Kubát