USA – J. Kórea 8:0 (kon.) | Nórsko – Švédsko 3:1 (kon.) | Česko – Japonsko 3:0 (kon.)
koniec
Nórsko
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Švédsko
cz Utorok 13.03.2018, 07:30 • Hokejový stadion Kangnung, Kangnung, Jižní Korea • Paralympiáda - sledge
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek úterý. Na počtenou! (09:18:14)
     
    Dohráno, Norové dnes vítězí nad Švédskem 3:1 a do bojů o celkové páté místo půjdou ze třetí příčky ve skupině A. Tři korunky dnes předvedli výborný a bojovný výkon, na výhru to ale nestačilo a skupinovou fázi tak zakončí bez jediného bodu na kontě.
     
    Střely na branku: 9 – 6
     
    Konec zápasu.
     
    44:31
    Bogle chtěl zkompletovat hattrick, jeho rána z hranice brankoviště ale přes připraveného Nilssona neprošla. Do konce zápasu zbývá zhruba půl minuty.
     
    43:45
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Švédové prohrají i poslední zápas v základní skupině! MAGNUS BOGLE se dostal na kotouč, rozjel se do mezikruží a zakončil přímo do opuštěné klece tří korunek. Asistence: Morten Vaernes.
     
    43:14
    Znovu Ingvarsson, tentokrát zkusil své štěstí z pravého kruhu. Jeho střela pod horní tyč končí v lapačce připraveného strážce branky.
     
    42:45
    Další rána Švédů, další zákrok Denga. Norský gólman drží vedení svého celku při životě, tři korunky to teď mají už opravdu hodně těžké.
     
    41:45
    Ingvarssonova rána z velké vzdálenosti končí na betonu Kissingera Denga, který si na své konto připisuje další úspěšný zákrok.
     
    40:13
    Klakegg po vyhraném vhazování před Nilssonem okamžitě vypálil, strážce klece střelu zastavil betonem. Tři korunky se tak stále drží ve hře.
     
    39:55
    Tak tahle přesilovka ale Švédům zatím vůbec nevychází, za celý její dosavadní průběh se nevyhrabali z vlastního pásma. Norsko je tam má pevně sevřené.
     
    38:52
    Oslabení Norové se rychle dostali ke kotouči a vyhazují, soupeř se pro něj teď musí vrátit až za svou klec. Cenné vteřinky z oslabení jsou pryč.
     
    38:28
    Velká šance pro Švédsko, které si bere time-out! Po vyloučení Martina Hamreho (NOR) za faul loktem ho teď totiž čeká dvouminutová přesilovka.
     
    37:54
    Bogle zaváží kotouč zpět do pásma a přihrává Hamrovi, Norové se snaží přihrávkami propracovat zpět před Nilssonovu klec.
     
    36:04
    Norsko se vzpamatovalo a začíná tlačit, chce si co nejdříve pojistit dnešní vítězství. Vaernes teď zblízka zasáhl vnější čast levé tyče.
     
    35:26
    Klakegg zkusil maskovaného muže ve švédské brance překvapit prudkou ranou z prostoru pro vhazování, Nilsson se ale nenechal zaskočit ani tentokrát.
     
    34:17
    Oiseth se dostal ke střele, Ulf Nilsson vyrazil. Švédský gólman dnes podává naprosto excelentní výkon, bez něj by tři korunky byly už dávno ze hry.
     
    32:56
    "Hosté" jsou aktivnějším celkem, jejich soupeři jsou po inkasovaném gólu poněkud opaření. Pokud se hra bude takto vyvíjet i nadále, další gól je jen otázkou času.
     
    31:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    No tak pozor, tohle bude možná ještě drama! MAXIMILIAN GYLLSTEN se šikovně dostal přes norskou obranu až před branku, zakončil přímo do sítě a vstřelil tak vůbec první branku Švédska na letošní paralympiádě! Asistence: Per Kasperi, Peter Nilsson.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 14. Nordstoga (Bogle), 25. Bogle (Hamre, Solberg), 44. Bogle (Vaernes) – 32. Gyllsten (Kasperi, Nilsson P.)


    Nórsko: Deng (Hamar) – Pedersen, Nordstoga (A), Klakegg, Avdal – Solberg (C), Bogle, Hamre – Bakke, Oiseth, Vaernes (A) – Sorheim, Rivera, Schroederová.
    Švédsko: Nilsson U. (Nejman) – Ingvarsson, Nilsson P. (A), Holm – Kasperi, Gyllsten, Ojala (C) – Meng, Hedberg (A), Rakos – Karlsson, Cederstam.

    Rozhodca: Jamaguči (JPN) – Chae (KOR), Vaněk (CZE)