Tirreno Adriatico - 7. etapa sk Víťaz: Rohan Dennis (BMC Racing Team) (kon.)
koniec udalosti
Tirreno Adriatico - 7. etapa

Víťaz: Rohan Dennis (BMC Racing Team)

Utorok 13.03.2018, 13:15Cyklistika
     
    Michal Kwiatkowski v záverečnej etape pretekov Tirreno Adriatico potvrdil svoje časovkárske kvality a postrážil si prvenstvo v celkovom poradí. Stáva sa tak vôbec prvým poľským víťazom tohto podujatia. Na druhom mieste sa udržal Damiano Caruso a na tretie miesto poskočil Geraint Thomas. Veľmi sklamaný bude Mikel Landa, ktorý po zbabranej časovke klesol až na šieste miesto. Boj proti chronometru najlepšie zvládol Rohan Dennis z tímu BMC Racing, ktorý dosiahol ešte o štyri sekundy lepší čas než vlani. Dnes ho na stupňoch víťazov doplnili Holanďan Jos van Emden a Španiel Jonathan Castroviejo. To je z 53. ročníka etapových pretekov Tirreno Adriatico od nás všetko. Za pozornosť vám ďakuje komentátorský tím v zložení Tomáš Lengyel, Jakub Kocourek, Viktor Kalinacs a Miroslav Kováčik. (16:11:59)
     
    Dnešné preteky sa skončili.
    Michal Kwiatkowski si došiel pre víťazstvo v celkovom poradí.

     
    CIEĽ
    Michal Kwiatkowski to zvládol a stáva sa víťazom 53. ročníka cyklistických pretekov Tirreno Adriatico. Poliak stratil v časovke iba 20 sekúnd, čo mu stačilo na dvanáste miesto. O pár desatín dokonca zdolal Chrisa Frooma, podobne ako na vlaňajšej Tour de France.
     
    Cieľ
    Damiano Caruso predviedol pekný časovkársky výkon, keď stratil len 41 sekúnd. Zrejme mu to na celkové víťazstvo stačiť nebude, no už teraz je jasné, že sa Talian udrží pred Geraintom Thomasom.
     
    Cieľ
    Mikel Landa stratil na dnešného víťaza Rohana Dennisa 70 sekúnd, čo je veľmi, veľmi veľa. Španiel sa tak pódia rozhodne nedočká a v celkovom poradí sa výrazne prepadne. Dnes skončí hlboko v poli porazených.
     
    Cieľ
    Geraint Thomas predviedol v ťažkých podmienkach veľmi dobrý výkon. Stratil len 24 sekúnd, a tak sa zaradil na začiatok druhej desiatky. Mikel Landa však nemá taký dobrý čas a zrejme príde o pódium.
     
    Cieľ
    Cieľom prešiel Adam Yates a zrejme v celkovom poradí preskočí Rigoberta Urana. Ten dnes stratil viac než minútu a skončí až v ôsmej desiatke. Určite to bude veľké sklamanie pre jazdca tímu EF Education First-Drapac.
    Ako posledný vyrazil na trať Michal Kwiatkowski.

     
    Štart
    Ako posledný sa na boj proti chronometru vydal Michal Kwiatkowski. Poľský pretekár tímu Sky má veľkú šancu získať svoje 22. víťazstvo v profesionálnej kariére. Pred Damianom Carusom vedie o tri sekundy.
     
    Štart
    Štartovacou bránou prešli ďalší dvaja pretekári, ktorí si to zrejme rozdajú o konečné tretie miesto celkovej klasifikácie. O niečo lepším časovkárom je v porovnaní s Mikelom Landom Brit Geraint Thomas, ktorý na neho strácal šesť sekúnd.
     
    Cieľ
    Fabio Aru predviedol ešte horší výkon než Vincenzo Nibali, a tak zrejme nebude môcť pomýšľať na nejaký posun vo výsledkovej listine. Medzičasom vyrazil na trať aj piaty muž celkového poradia Rigoberto Uran z tímu EF Education First-Drapac.
     
    Cieľ
    V cieli je už aj Vincenzo Nibali, ktorý preteky Tirreno Adriatico dvakrát ovládol. Žralok z Messiny na klzkej vozovke predviedol jazdu na istotu, ktorá mu priniesla priebežné 58. miesto. Zaujímavosťou je, že Petra Sagana zdolal o jednu sekundičku.
     
    Štart
    Pred niekoľkými minútami vyrazil na trať aj Fabio Aru, ktorý zažíva svoju premiéru v drese UAE Team Emirates. Domácich fanúšikov stihol pozdraviť, no teraz sa bude musieť vysporiadať s náročnými podmienkami.
     
    Cieľ
    Bob Jungels je v cieli na priebežnom 18. mieste. Ostatní pretekári budú mať sťažené podmienky, pretože v Taliansku sa rozpršalo, a tak bude vozovka klzká. Šance Rohana Dennisa na víťazstvo sa opäť zvýšili.
    Aktuálne poradie dnešnej rovinatej časovky.

     
    Cieľ
    Celkovo 25 pretekárov ešte čaká na svoj prejazd cieľovým priestorom. Na čele figuruje stále Rohan Dennis, ktorý rovinatú časovku zvládol za 11:14 minúty. O štyri sekundy za ním zaostal Jos van Emden a bronzový stupienok drží Jonathan Castroviejo.
     
    Štart
    Najlepšiu pätnástku pretekárov celkového poradia otvoril Juhoafričan Louis Meintjes. Po tom ako odštartoval jazdec tímu UAE Emirates, sa štartové intervaly zvýšili na hranicu dvoch minút.
     
    Cieľ
    Víťaz tretej etapy 53. ročníka cyklistických pretekov Tirreno Adriatico Primož Roglič má takisto 10-kilometrovú časovku za sebou. Slovinec v internom súboji zdolal Chrisa Frooma a ide na deviate miesto s mankom 18 sekúnd.

    Miroslav Kováčik

    Konečné poradie Tirreno Adriatico 2018:
    1. Michal Kwiatkowski (Team Sky) 25:32:56 hod.
    2. Damiano Caruso (BMC Racing Team) +24 s.
    3. Geraint Thomas (Team Sky) +32 s.
    4. Tiesj Benoot (Lotto Soudal) +1:06 min.
    5. Adam Yates (Mitchelton-Scott) +1:10 min.
    6. Mikel Landa (Movistar) +1:13 min.
    7. Davide Formolo (Bora-Hansgrohe) +1:15 min.
    8. Jaime Roson (Movistar) +1:15 min.
    9. George Bennett (LottoNL - Jumbo) +1:16 min.
    10. Rigoberto Uran (Education First-Drapac) +1:22 min.
    Konečné poradie dnešnej etapy:
    1. Rohan Dennis (BMC Racing Team) 11:14 min.
    2. Jos van Emden (LottoNL - Jumbo) +4 s.
    3. Jonathan Castroviejo (Team Sky) +8 s.
    4. Mads Pedersen (Trek-Segafredo) +8 s.
    5. Gianni Moscon (Team Sky) +12 s.
    6. Michael Hepburn (Mitchelton-Scott) +13 s.
    7. Jack Bauer (Mitchelton-Scott) +13 s.
    8. Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) +17 s.
    9. Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) +18 s.
    10. Vasil Kiryienka (Team Sky) +18 s.