NY Rangers – Carolina 6:3 (kon.) | Philadelphia – Vegas 2:3 (kon.) | Columbus – Montreal 5:2 (kon.)
Washington – Winnipeg 3:2 (po pr.) | Florida – Ottawa 3:5 (kon.) | Anaheim – St. Louis 2:4 (kon.)
LA Kings – Vancouver 3:0 (kon.) | San Jose – Detroit 5:3 (kon.)
koniec
Los Angeles Kings
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
cz Utorok 13.03.2018, 03:30 • Staples Center, Los Angeles • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
     
    VANCOUVER CANUCKS

    Nene, ani letos se play-off ve Vancouveru hrát nebude. Kosatky sice nezačaly základní část špatně, držely se ve vrchních patrech Pacifické divize. Jenže následoval postupný propad dolů. Aktuálně se Vancouver nachází na předposledním divizním políčku, méně bodů mají už jen Arizona Coyotes. A co víc, Canucks se v posledních utkáních vůbec nedaří. Prohráli už třikrát za sebou. Nejprve nestačili na Arizonu (1:2), potom padli s Minnesota Wild (2:5) a naposledy schytali další těsnou porážku od Coyotes (0:1). K tomu kanadský tým odehraje většinu následujících střetnutí mimo svůj led. Kromě Los Angeles se vydá ještě do Anaheimu, Las Vegas nebo Chicaga. Napraví Kosatky špatnou bilanci?

    Statistikám Vancouver Canucks vévodí mladíček Brock Boeser (29 + 26), ten ale kvůli zranění bude svému týmu asi šest týdnů chybět. Dále body sbírají Daniel Sedin (21+26), Henrik Sedin (2+41) nebo Bo Horvat (18+19).
     
    LOS ANGELES KINGS

    Kalifornský závod o play-off pokračuje. Los Angeles se nyní nachází mimo příčky pro vyřazovací boje, ale nejsou jí zase tak vzdálené. Na druhou divokou kartu, který ještě zařizuje postup, Kings ztrácejí jediný bod. Takže ještě rozhodně bude na co koukat, navíc i situace v tabulce Pacifické divizi je hodně vyrovnaná. A do konce základní části ještě stále zbývá odehrát takřka měsíc. Hollywoodský tým zažívá poslední dobou proměnlivé výsledky. Na začátku března udolal 5:2 Columbus Blue Jackets, jenže pak doma padl 3:5 s Chicagem a naposledy musel řešit trable po vysoké prohře 2:7. Tu Králové schytali od St. Louis Blues. Los Angeles sehraje tři z příštích čtyř duelů před svými fanoušky, což pro ně může být určitou výhodou.

    Kanadské bodování Kings táhne slovinský útočník Anže Kopitar (27+47), následují ho Dustin Brown (20 + 26) a Drew Doughty (9 + 36).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly na konci ledna. Vancouver Canucks doma vyzvali Los Angeles Kings a zvítězili jednoznačně 6:2.
     
    Československá stopa v utkání

    Ani v jednom týmu současně nepůsobí český nebo slovenský hokejista.
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat souboj dvou týmů Pacifické divize. O play-off bojující Los Angeles Kings doma vyzvou Vancouver Canucks.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Pearson, Kopitar, D. Brown – Rieder, J. Carter, Lewis – Iafallo, Andreoff, Toffoli – Kempe, Amadio, Clifford.

    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Gudbranson, Del Zotto, Stecher, B. Hutton, D. Pouliot – Leipsic, Horvat, Goldobin – D. Sedin, H. Sedin, Virtanen – Boucher, B. Sutter, Gagner – Motte, Dowd, D. Archibald..
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymny a budeme moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na puk se jako první dostali Canucks, ti hned zajistili první práci pro Quicka, a to v podobě lehkého nahození.
     
    00:31
    Jeff Carter se uvolnil na levém kruhu a mířil do pravého horního rohu. Tam měl ale Anders Nilsson připravenou lapačku, i on si připisuje první zákrok.
     
    01:06
    Anže Kopitar dlouho držel puk u levého mantinelu, ale pod tlakem neměl komu nahrát. Nikdo v černém dresu se mu zavčas nenabídl.
     
    01:32
    Quick rozehrál kotouč na spoluhráč tak rychle, jak to jen šlo. Pak ale Henrik Sedin stejně touš zachytil ve středním pásmu.
     
    02:03
    Adrian Kempe se pokusil protáhnout za brankou soupeře, tam si na něj počíhala dvojice hráčů Vancouveru. Zatím se hraje ještě docela opatrně.
     
    02:36
    Folin v souboji s Virtanenem, úspěšnější domácí hokejista. Následně se na puk dostal Thompson, který ho vyvezl dopředu.
     
    03:03
    Jonathan Quick pro jistotu přerušil hru, už kolem jeho brankoviště bylo až moc živo.
     
    03:20
    Forbortovo nahození na branku Canucks nikam nevedlo, protože se pak stejně k puku dostali hosté. Rozhodčí museli přerušit hru, kotouč skončil mezi diváky.
     
    03:45
    Zatím to vypadá, že hlavně Vancouver nebude chtít udělat chybu. Hraje na opatrné rozehrávky přes střední pásmo.
     
    04:03
    Hostující gólman musel likvidovat nepříjemné zakončení Phaneufa z dálky. Na puk moc dobře neviděl, přesto ho dokázal zastavit a uklidit do rukavice.
     
    04:27
    Stecherovo nahození na druhé straně hrací plochy naopak vůbec nebylo přesné, skončilo pouze na zadní mantinelu. Kings pak mohli v klidu rozehrávat.
     
    04:50
    Dnes už poněkolikáté se Quick dostal k rozehrávce za svou klecí. Rozhodně se tedy v první třetině nudit nebude.
     
    05:15
    Dowd to zkusil zakončením z velkého úhlu. Protože ale neměl dostatek času na zpracování, šanci pokazil a vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    05:46
    Sotva Canucks vjeli do útočného pásma, už o něj zase přišli. Los Angeles je zatím před svým gólmanem hodně důsledné a nedovoluje sokovi žádné větší akce.
     
    06:20
    Naopak domácí dělají vše pro to, aby útočnou třetinu udrželi. Kopitar to ještě na modré čáře zvládl, přesto pak někdo v bílém dresu vyhodil.
     
    06:37
    Hokejka Dereka Forborta skončila ve tváři Horvata. A to znamená, že si obránce Los Angeles musí odpykat dvě minuty za vysokou hůl. Máme tu tedy první přesilovku utkání.
     
    06:46
    Domácí se ale hned na začátku oslabení osvobozují vyhozením přes všechny čáry, ušetří tak drahocenné vteřiny.
     
    07:25
    A nejen to. Anže Kopitar se dokonce dostal při oslabení do šance. Zůstal nehlídaný mezi kruhy a moc nechybělo, aby překonal překvapeného Nilssona.
     
    08:03
    Už se sice Vancouver dostal do útočného pásma. Po pár přihrávkách se o něj sám připravil. Zatím jsou hosté hodně nepřesní.
     
    08:23
    Domácí jdou dokonce do tří. Takže tu je zkrácená dvojnásobná početní výhoda Canucks. Jake Muzzin dostává menší trest za nedovolené bránění.
     
    08:35
    Navzdory tomu Králové v pohodě vyvezli puk dopředu a vypadá to, že nejhorší okamžiky početní výhody zvládnou.
     
    08:58
    Kings jsou ve čtyřech, nadále platí, že jsou v oslabení v klidu a soupeře k ničemu nepouští.
     
    09:14
    Už se bude trestat také na druhé straně. Do boxu odchází za držení hostující Gagner. Takže nás pro změnu čeká hra čtyři na čtyři, to jsme tu ještě neměli.
     
    09:27
    Doughty dostal nabídku do dobré pozice, na poslední chvíli si ještě rozmyslel střelu zápěstím. A to nejspíš byla chyba.
     
    09:48
    Na druhé straně nečekaný výpad Gudbransona. Obránce Canucks se ale neprosadil, asi o půl metru minul Quickovu svatyni.
     
    10:05
    Anže Kopitar chtěl až moc rychle do útočného pásma, zastavili ho postavení mimo hru. Zároveň je tu komerční přestávka.
     
    10:27
    Začala zkrácená přesilovka domácích, ale bude trvat ani ne minutu.
     
    10:48
    Dustin Brown stihl se štěstím vrátit puk do útočného pásma. Poté chtěl pálit Phaneuf od modré čáry, ale kotouč mu nesedl ideálně na hokejku.
     
    11:10
    A tak to zkusil Drew Doughty nahozením přes několik hráčů. Jenže minul zařízení. Nilsson měl štěstí, protože toho moc neviděl.
     
    11:36
    Oba týmy jsou zpátky v plném počtu a zatím to vypadá, že přesilovky nejsou dnes jejich předností. Jistě ale ještě dostanou další možnosti.
     
    12:07
    Už se hraje docela dlouho bez přerušení, což otevírá více prostoru na ledě. Poslední dobou se ale kotouč nejčastěji nachází ve středním pásmu.
     
    12:21
    Hra přerušena, puk skončil na tribuně mezi diváky.
     
    12:50
    Thomspon ujížděl po pravé straně, nakonec i sám zakončoval. Jenže místo branky napálil pouze prvního bránícího hráče před sebou. Nilsson mohl zůstat v klidu.
     
    13:15
    Do šance se zajímavě hnal také Tobias Rieder. Když chtěl ale zakončovat, puk mu odskočil a bylo po možnosti domácího forvarda.
     
    13:52
    Los Angeles potřebovalo vystřídat, tak jen nahodilo kotouč dopředu. Pak se do akce dostali Iafallo a Kopitar.
     
    14:07
    Hutton odjíždí na trestnou lavici za hákování. Krále čeká první celá přesilovka v zápase, to je pro ně před koncem úvodní dějství solidní šance.
     
    14:10
    Vancouver začal vyhozením puku na vlastní střídačku, vhazovat by se mělo znovu na stejném místě.
     
    14:37
    Doughty bez přípravy nahodil puk na teč před branku. Tam tečoval Kopitar, ale pokus soupeře nepřesměroval ideálně mezi tři tyče.
     
    15:03
    Další rána domácího zadáka Doughtyho. Tentokrát ale vůbec netrefila branku, pouze orazítkovala zadní mantinel.
     
    15:28
    Střelu Tylera Toffoliho Nilsson schoval do své náruče. Za pár okamžiků se bude znovu vhazovat před jeho zraky.
     
    15:34
    Ani Martinez dlouho nečekal se střelou. Bek domácích to zkusil zpoza levého kruhu, gólman Canucks byl ale také v tomto případě připraven zasáhnout.
     
    15:53
    Další pokus už Vancouver vytěsnil do středního pásma a vypadá to, že domácí ani tuhle přesilovku nevyužijí.
     
    16:20
    Hosté jsou zpátky v plném počtu, přesto ještě měli trable. Alec Martinez vyslal nečekanou pecku z dálky, která málem zapadla pod horní tyčku.
     
    16:55
    Po dlouhé době v útočném pásmu i kanadský tým. Ale ne na dlouho, Thompson se hned postaral o vyhození do středního pásma.
     
    17:16
    Goldobin zůstal na hranici útočného pásma úplně sám. Koukal se, komu by mohl nahrát, jenže nikdo se mu nenabídl. Quick na větší práci stále čeká.
     
    17:40
    Stecher věděl, že sám přes modrou čáru nepřejde, tak to zkusil nahozením o mantinel. To se mu nevyplatilo, Kings kotouč včas zachytili.
     
    18:07
    Tempo hokeje v závěru první třetiny mírně opadlo, hraje se hlavně ve středním pásmu.
     
    18:26
    Po dlouhé době se Canucks dostali ke střele, konkrétně Jake Virtanen. Jeho šanci ale zblokoval domácí obránce Folin.
     
    18:45
    Od Edlera se kotouč odrazil na střídačku, ještě budeme sledovat minimálně jedno vhazování ve středním pásmu.
     
    19:07
    Běží poslední minuta první třetiny. Třetinu pro Krále získal Alec Martinez, pak chtěl zakončovat Toffoli. Puk se mu ale svezl po hokejce.
     
    19:30
    Ještě to mohl zkusit hostující Sutter, ani jemu se ale nikdo při přechodu modré čáry nenabídl.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání, na úvodní branku ale stále čekáme. Oba týmy měly nějaké šance, ale hlavně přesilové hry. Nikdo ovšem šanci ve větším počtu hráčů na ledě nevyužil a skóre zůstává bezbrankové. Uvidíme, zda se gólu dočkáme v prostředním dějství.
     
    Střely na branku v první třetině

    Los Angeles Kings: 8

    Vancouver Canucks: 5
     
    Za chvíli začne druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní první branky?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Kings vyhráli vhazování ve středovém kruhu a hned se pustili do akce. Nikdo ale neposlal střelu na branku.
     
    20:35
    Tobias Rieder získal pro domácí útočné pásmo. Pak ale neměl komu nahrát, takže musel zkusit zakončení z dálky.
     
    21:05
    Iafallo dohrál soupeře tvrdě u mantinelu. Ale vše bylo podle pravidel v pořádku, takže se nebude vylučovat.
     
    21:25
    Teď to byl právě Iafallo, kdo nahozením z levé strany trefil tyčku Nilssonovy branky. Hosté měli docela štěstí, že touš nezapadl do sítě.
     
    21:57
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hned na začátku druhé třetiny jsme se se dočkali první branky zápasu. Obránce Kings Jake Muzzin poslal ukázkovou nahrávku přes polovinu kluziště na svého spoluhráče. Byl jím útočník TYLER TOFFOLI. Ten kotouč převzal ve středním pásmu a uháněl s ním sám na branku. Nilsson neměl šanci, domácí hokejista puk ukázkově pověsil do sítě. Los Angeles má tedy v napínavém utkání vedení na hokejkách. Asistence: Jake Muzzin, Adrian Kempe.
    21:57 Tyler TOFFOLI - 1:0
     
    23:37
    Hosté se snaží co nejdřív odpovědět. Ale zatím se jim vůbec nedaří dostat kotouč do útočného pásma.
     
    24:10
    Dvě obrovské šance, už to mohlo být o dva zásahy. Anže Koptiar nadvakrát dorážel volný kotouč před brankou, ani jednou ho ale nedostal až do klece.
     
    25:04
    Na druhé straně Leipsic kličkoval na pravém kruhu. Než ale stihl vypálit, už se nacházel ve špatném úhlu pro zakončení.
     
    25:30
    Další Toffoliho střela, tentokrát od modré čáry. Než ale stihla doletět k brance, někdo ji vytečoval pryč.
     
    25:50
    Hraje se docela dlouho bez přerušení, což očividně více vyhovuje domácí. Ti i nadále překypují aktivitou.
     
    26:20
    Po delší době sledujeme přerušenou hru. Kotouč končí v ochranné síti, následuje také komerční přestávka.
     
    26:35
    Kings znovu uspěli na vhazování, zatím ale nikam nespěchají. Doughty raději zavezl kotouč zpátky do své třetiny, než aby zbytečně riskoval chybu.
     
    27:10
    Zajímavá rána bez přípravy v podání Gagnera. Pecka to byla pořádná, ale na druhou stranu ne moc přesná. Potom se domácí stačili osvobodit.
     
    27:39
    Pěkná individuální akce v podání Virtanena. Hokejista Vancouver se vykličkoval mezi třemi hráči v černém dresu. Také pak zakončil, ale branku netrefil.
     
    28:16
    Quick si dnes už poněkolikáté dojel pro puk za branku a rozehrál. Nyní ale musel spěchat, protože měl za zády dvojici soupeřů.
     
    28:48
    Goldobin zavezl kotouč do pásma po levé straně. Pak ale neměl komu nahrát, všichni vepředu byli obsazení.
     
    29:06
    Zajímavá Kopitarova střela bez přípravy. Anders Nilsson si ji ale pohlídal, zasáhl v rozkleku.
     
    29:35
    Kings se i nadále pozorně soustředí na obranu, také proto nevzniká na jejich tolik prostoru pro Canucks.
     
    29:55
    Dowd se dostal docela nečekaně ke střele z prostoru mezi kruhy. Zůstal tam ne chvíli nehlídaný. Bývalý hokejista Kings ale nedokázal této možnosti zužitkovat.
     
    30:36
    Už delší dobu čekáme na větší šanci. A nejspíš si ještě počkáme, protože puk končí mimo hrací plochu a budeme sledovat komerční přestávku.
     
    30:39
    Moc dlouho se po dalším vhazování nehrálo, hosté okamžitě vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    31:02
    Zajímavý pokus Kempeho. Švédský útočník ve službách Kings byl sice ještě daleko od branky. Jeho pokus tahem byl přesto velmi nebezpečný.
     
    31:37
    To Kosatky mají s přechodem přes modrou útočnou čáru čím dál větší trable.
     
    32:00
    Doughty si nadvakrát vyměnil puk se spoluhráčem, pak ale sám zakončoval. Avšak když vystřeli, trefil jen prvního hokejistu před brankovištěm.
     
    32:28
    Na Gagnerovo nahození nikdo nečekal, tudíž Jonathan Quick mohl v pohodě rozehrávat.
     
    33:05
    Clifford se dostal s pukem za branku a dlouho hledal, komu nahrát. Jenže nakonec nikoho nenašel, tentokrát hosté pokryli všechny volné mezírky.
     
    33:38
    Motte chtěl zkusit útočnou akci. Jenže na hranici útočného pásma zůstal sám proti třem domácím hráčům.
     
    33:49
    Na druhé straně velká šance Lewise. Ten dostával puk do jízdy takřka před prázdnou branku, ale nedokázal odkrytý prostor dobře trefit.
     
    34:30
    Jonathan Quick si po delší době musel připsat zákrok betonem. Měl ale výhodu, že mu s prací brankovišti pomohla obrana.
     
    34:54
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou na konci prostřední části do vedení o dva zásahy. Kings předvedli výbornou kombinaci na jeden dotek, kterou začal obránce Doughty. Ten našel volného Dereka Forborta, jenž kotouč bez váhání přesměroval na zakončujícího ANŽEHO KOPITARA. Kapitán Los Angeles ještě hledal volného Browna, ale nakonec to byl Slovinec, kdo touš dostal za záda překvapeného Anderse Nilssona. Jsou tu tedy nové komplikace pro hosty. Asistence: Derek Forbort, Drew Doughty.
    34:54 Anže KOPITAR - 2:0
     
    35:15
    Je tu ještě jedna komerční pauza druhé třetiny, za chvíli pokračujeme.
     
    35:37
    Tobias Rieder mohl přidat další branku kalifornského týmu. Na brankovišti se mu ale nepovedlo ideálně tečovat kotouč, měl i docela smůlu.
     
    36:06
    Kempe a Pearson předvedli zajímavou kombinaci. Druhý jmenovaný pak zakončoval z levého kruhu bez přípravy, Nilsson si na něj počíhal betonem.
     
    36:50
    Martinez střílel po nahrávce od Iafalla. Ale netrefil ideálně. Přesto ještě Los Angeles zůstává v útočném pásmu.
     
    37:25
    Nate Thompson zavezl puk do pásma po pravé straně. Nikdo se mu nenabídl do kombinace, a tak aspoň sám nahodil bekhendem na branku.
     
    37:57
    Po delší době střela i od hostů. Nebylo to ale pro Quicka nic těžkého, sotva kotouč doletěl k brance. Navíc to byla střela těsně nad ledem.
     
    38:27
    Gólman domácích zastavil velkou šanci Daniela Sedina. Ten zůstal nikým nehlídaný u levé tyče, svou šanci ale nevyužil.
     
    39:03
    Je tu poslední minuta druhé třetiny. Zatím to nevypadá, že bychom se v ní měli dočkat další přesné trefy.
     
    39:25
    Na závěr prostředního dějství se na puk znovu dostávají Kings. Ani oni už ale nikam nespěchají. Pak musel ještě kotouč jednou zastavovat Quick.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí. Los Angeles během ní nastřílelo dvě branky a dvacet minut před koncem utkání vede v důležitém duelu 2:0. Pokud chtějí Canucks ještě s výsledkem něco udělat, budou muset v závěrečném dějství hodně zabrat. Zatím Quickovi moc práce nepřipravili.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Los Angeles Kings: 18

    Vancouver Canucks: 18
     
    Pomalu se blíží začátek třetí třetiny. Povede se ještě Canucks s výsledkem něco udělat, nebo si dva body za výhru odnesou domácí?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:07
    Na úvodním vhazování třetí části si lépe vedli domácí. Ti získali útočné pásmo, avšak Kempe netrefil ideálně branku.
     
    40:30
    Na druhou stranu rychlý výpad Jakea Virtanena. Útočník Canucks ale zůstal sám, nikdo ze spoluhráčů mu nepomohl.
     
    40:55
    Zajímavá střela Jeffa Cartera. Domácí hokejista našel plastrón Nilssona. Ten je zatím ve třetí třetině připraven chytat puky.
     
    41:15
    Poprvé v tomto dějství sledujeme přerušenou hru, Los Angeles Kings vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    41:28
    Sedin hledal spoluhráče mezi kruhy. Jenže ještě než ho stačil najít, tak se domácí postarali o vyhození do středního pásma.
     
    41:40
    Nilsson vytasil zákrok lapačkou proti Muzzinově zakončení. Hostující gólman pak nic neriskoval a raději přerušil hru.
     
    41:40
    Po dlouhé době sledujeme vyloučení. Domácí Alex Iafallo dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Vancouver tak má šanci s výsledkem něco udělat.
     
    41:50
    Edler vypálil bez většího otálení, ale trefil jen bránícího hráče před Jonathanem Quickem. Pak se domácí osvobozují.
     
    42:11
    Znovu Edlerovo zakončení. Tentokrát ho někdo pro změnu vytečoval do ochranné sítě a bude se muset znovu vhazovat.
     
    42:48
    Králové si dobře hlídají prostor před brankou a nedávají soupeři žádný prostor k zakončení. Pak sice znovu pálil Edler, jenže minul zařízení Kings.
     
    43:12
    Los Angeles se nedaří kotouč vyhodit, přestože tlaku statečně odolává. Už by ale domácí nutně potřebovali vystřídat.
     
    43:35
    Až nyní se domácí osvobozují a zdá se, že zvládnout také další početní nevýhodu v tomto duelu.
     
    43:55
    Los Angeles je zpátky v plném počtu, Jonathan Quick raději přerušil hru a nejhorší chvíle třetí třetiny má kalifornský tým prozatím za sebou.
     
    44:16
    Vancouver bude muset začít více riskovat, pokud chce dohnat ztrátu. Zatím se hostům nedaří ani rozehrávka ve středním pásmu.
     
    44:48
    Lewis hledal z modré čáry najetého spoluhráče na pravé straně. Obrana Canucks se ale postarala o to, aby ke střele na jejího gólmana vůbec nedošlo.
     
    45:24
    Znovu se hraje dlouho bez přerušení, to bude za současného stavu vyhovovat samozřejmě domácímu výběru.
     
    45:45
    Kempe vyhodil puk s tečí na střídačku, vhazovat by se za pár okamžiků mělo někde ve středním pásmu.
     
    46:07
    Stecher předal puk Henriku Sedinovi, ten pak zakončoval z dálky. Quick ale se Švédovou střelou neměl vůbec potíží. Budeme sledovat krátkou komerční pauzu.
     
    46:17
    Pouliot poslal po vyhraném vhazování střelu od modré čáry, se kterou měl domácí brankář potíže. Je znát, že se hosté ještě chtějí rvát o výsledek.
     
    46:50
    Kings reagují vyhozením aspoň do středního pásma, teď se budou chtít soustředit hlavně na zodpovědné bránění.
     
    47:16
    Archibald zkoušel překvapit Quicka zakončením po ledě, zasunout mu kotouč mezi betony. Gólman Kings ale zůstal v klidu a neudělal chybu.
     
    47:24
    Někdo z hostů vyhodil kotouč mezi diváky, vhazovat by se mělo ve středním pásmu.
     
    48:05
    Canucks jen protečovali do útočného pásma, ale tam nikdo další v bílém dresu nečekal. Hosté budou muset zcela jistě přidat na důrazu.
     
    48:24
    Muzzinova střela se odrazila od lapačky Anderse Nilssona do ochranné sítě, uvidíme buly po levé ruce švédského brankáře.
     
    48:48
    Archibald chtěl u zadního mantinelu dojet puk, který tam sám nahodil. Jenže neměl dostatečnou rychlost, jeho soupeř jej přebruslil.
     
    49:18
    Puk zůstal volný před brankovištěm, Nilsson ho nedokázal zachytit. Žádná z domácích dorážek ale stejně nesklidila úspěch.
     
    49:37
    Vancouver se osvobozuje vyhozením přes všechny čáry, ale jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    50:09
    Rieder převzal nahrávku od Phaneufa a už se snažil kličkovat mezi dvěma hráči Canucks. Když pak posílal na spoluhráče z formace, neuspěl.
     
    50:35
    Drew Doughty udělal na závěr střídání to nejlepší, co mohl. Nahodil po mantinelu a vytvořil tak časový prostor pro výměnu formací.
     
    50:53
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings budou moci hrát v závěru utkání s daleko větším klidem. Domácí útočník TANNER PEARSON se vytáhl s kotoučem od pravého mantinelu až před brankoviště, kde jej nikdo nehlídal. Měl tak dostatek času puk protáhnout kolem Anderse Nilssona. A udělal to moc šikovně. Švédského gólmana si položil, teprve až pak ho překonal střelou u tyče pod víko. Los Angeles vede o tři góly, teď už to budou mít hosté hodně těžké. Asistence: Adrian Kempe, Tyler Toffoli.
    50:53 Tanner PEARSON - 3:0
     
    51:07
    Je tu komerční přestávka, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    51:26
    Nahozený puk z dálky Quick raději schoval pod lapačku, nechtěl riskovat další nepříjemné dorážky.
     
    52:04
    Obránce Canucks nabral puk na hokejku a zápěstím ho poslal z dálky na branku. Ale nebyla to moc dobrá střela, nešla přesně na zařízení.
     
    52:36
    Na druhé straně v mnohem větší šanci Jeff Carter. Chtěl střílet z brankoviště, jenže tam mu kotouč na poslední chvíli přeskočil hokejku.
     
    53:42
    Kings sice vyhodili přes všechny čáry, ale někdo puk ještě tečoval, takže se nejednalo o zakázané uvolnění. Hosté museli pokračovat ve hře.
     
    53:55
    Čas do konce základní hrací doby běží a Vancouver se stále méně často dostává na puk. Domácí výborně hlídají vlastní modrou čáru.
     
    54:20
    Clifford měl na hokejce čtvrtou domácí branku. Najednou se zjevil volný na pravém kruhu. Kdyby o něco lépe zakončil, má Nilsson s jeho pokusem velké potíže.
     
    55:04
    Domácí ujížděli dva na jednoho, konkrétně Brown a Kopitar. Jenže kapitánovi Kings se svezl puk po hokejce, takže nedokázal zavěsit pod víko.
     
    55:32
    Dowd prověřil pozornost Jonathana Quicka, pak se kolem domácí kelce strhla rozmíška. Ale vylučovat se nejspíš nebude.
     
    55:32
    Tak přeci jen se bude vylučovat. Na dvě minuty za hrubost si půjdou sednout domácí Phaneuf a hostující Dowd. Přesilovka z toho nebude ani pro jeden tým.
     
    56:04
    Ani jedna strana se při hře čtyři na čtyři nikam nežene. Vancouver navíc střídal, takže si dal načas se svým přechodem přes střední pásmo.
     
    56:19
    Henrik Sedin fauloval hákováním, takže Canucks jdou do třetí. Kings čeká těsně před koncem utkání zajímavá přesilová hra v poměru čtyři na tři. Tak uvidíme.
     
    56:34
    Doughty podle očekávání okamžitě pálil bez přípravy. Střela mu ale vůbec nesedla, horní tyčku minul asi o třicet centimetrů.
     
    57:05
    Další pokus z dálky před brankovištěm tečoval Jeff Carter. Ale on si ale nevedl úspěšně, Anders Nilsson kotouč betonem vykopl před sebe.
     
    57:35
    Dowd a Phaneuf jsou zpátky na ledě, Kings tedy pokračují v klasické početní výhodě pět na čtyři. Vzhledem k náskoku tři góly ale ani moc spěchat nemusejí.
     
    58:07
    Kempe hledal mezi kruhy volného Pearsona, ten byl ale zrovna obsazený. Navíc si nahrávky švédského spoluhráče všiml hodně pozdě.
     
    58:33
    Vancouver je zpátky v plném počtu. Už má ale hodně málo času na to, aby s výsledkem něco stihl udělat.
     
    59:05
    Začala poslední minuta třetí třetiny a také celého utkání. Forbort ještě nahazoval puk na branku, před Nilssonem ho ale nikdo netečoval.
     
    59:35
    Už se jen dohrává, o výsledku i vítězi utkání je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Los Angeles Kings vítězí v důležitém utkání na domácím ledě 3:0 a zůstávají v závodu o příčky pro play-off. Dnes předvedli zodpovědný výkon proti Vancouver Canucks. Soustředili se dlouho na hru směrem dozadu, což jim přineslo úspěch. Rozhodující byla druhá třetina, kdy se Kings prosadili hned dvakrát. Jeden gól přidali ještě ve třetí části. Canucks měli také dostatek střel na branku, jenže na rozdíl od soupeře šance nevyužívali. Kaliforňané berou zasloužené dva body. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezké úterý.
     
    Střely na branku v zápase

    Los Angeles Kings: 33

    Vancouver Canucks: 35
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jonathan Quick (LAK) (35 zásahů)
    Drew Doughty (LAK) (0+1)
    Tyler Toffoli (LAK) (1+1) (06:11:26)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 22. Toffoli (Muzzin, Kempe), 35. Kopitar (Forbort, Doughty), 51. Pearson (Kempe, Toffoli)


    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Forbort, Doughty, Martinez, Phaneuf, Muzzin, Folin – Pearson, Kopitar (C), D. Brown – Rieder, J. Carter, Lewis – Iafallo, Clifford, Toffoli – Kempe, N. Thompson, T. Mitchell.
    Vancouver Canucks: A. Nilsson (Markström) – Edler, Gudbranson, Del Zotto, Stecher, B. Hutton, D. Pouliot – Leipsic, Horvat, Goldobin – D. Sedin, H. Sedin (C), Virtanen – Boucher, B. Sutter, Gagner – Motte, Dowd, D. Archibald.

    Rozhodca: Rank, Pochmara – Driscoll, Pancich

    Diváci: 18 230