USA – Česko 10:0 (kon.) | Kanada – Nórsko 8:0 (kon.) | Taliansko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Kanada
8:0 (2:0, 3:0, 3:0)
Nórsko
cz Pondelok 12.03.2018, 07:30 • Hokejový stadion Kangnung, Kangnung, Jižní Korea • Paralympiáda - sledge
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek pondělí a co nejlepší vstup do nového týdne. Na počtenou! (09:24:15)
     
    Dohráno! Kanada uzavírá základní skupinu výhrou 8:0 nad Norskem a definitivně si tak zajišťuje účast v semifinále letošní paralympiády. Pro Skandinávce se cesta do bojů o medaile zkomplikovala – svěřenci Espena Hedgeho budou muset doufat v dnešní výhru Švédska nad Itálii v základní hrací době, přičemž by pak zítra ještě museli své sousedy porazit v přímém souboji o postup.
     
    Konec zápasu.
     
    44:40
    Dvacet sekund před koncem ještě uvidíme vyloučení, za držení je nyní vykázán Bryan Sholomicki (CAN). Na konečném výsledku 8:0 pro Kanadu to ale asi moc nezmění.
     
    43:58
    Do konce utkání zbývá poslední minuta, momentálně se hraje hlavně ve středním pásmu. Na puku jsou stále častěji suverénní javorové listy.
     
    42:50
    Hickey našel před brankou připraveného Delaneyho, který si ale nezvládl nabídku včas zpracovat a nedostal se tak do pořádného zakončení.
     
    41:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy se prosazují ve vlastním oslabení! TYLER MCGREGOR z úniku posílá osmý kotouč za záda strážce norské klece, Bakke ho dojížděl zbytečně. Asistence: Dom Cozzolino.
     
    40:46
    Autor poslední kanadské branky Greg Westlake (CAN) odjíždí na trestnou, sudí mu za sekání udělili dvouminutový trest. Skandinávci mají šanci vstřelit aspoň čestný gól.
     
    40:14
    Norové po sedmém inkasovaném gólu zdánlivě rezignovali, "domácí" si na ledě dělají, co se jim zachce. Hamar má v posledních minutách dost práce.
     
    38:35
    Do konce základní hrací doby, a pravděpodobně i celého utkání, zbývá šest a půl minuty. Po krátké přestávce se teď bude vhazovat před Larocquovou klecí.
     
    37:21
    Kanada právě vstřelila branku!
    Autorem sedmého kanadského gólu je kapitán javorových listů GREG WESTLAKE, jehož projektil na cestě do sítě škrtl o lapačku Kjella Hamara. Čtyřiadvacátá branka Kanady na tomto turnaji je na světě. Asistence: Tyler McGregor.
     
    36:46
    Hickey se dostal až za "hostující" klec, jeho přihrávka před branku ale skončila na holi jednoho z připravených bránících hráčů.
     
    35:52
    Ruka rozhodčího vyletěla vzhůru, Nory čeká oslabení. Vyloučen je Knut Nordstoga (NOR), který dostává dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    34:27
    Norové neskládají zbraně a snaží se vstřelit aspoň čestný gól, Larocque proti střele Pedersena z mezikruží vytáhl vyrážečku. Kanada tak na tomto turnaji stále neinkasovala.
     
    33:59
    Kanada právě vstřelila branku!
    Tohle si skandinávská obrana za rámeček nedá – BILLY BRIDGES jí projel jako nůž máslem, vyjel si těsně před brankoviště a vymetl horní růžek Hamarovy klece. Asistence: Liam Hickey, Steve Arsenault.
     
    33:18
    Nebezpečná rána Grega Wesleyho z první zamířila mimo tři tyče norské svatyně. Velká škoda pro Kanadu, Hamar neměl vůbec šanci na střelu zareagovat.
     
    32:42
    U mantinelu se bojuje o puk, do tahanice je zapojeno hned několik borců z obou týmů. Těžko odhadnout, kdo si pryž nakonec odveze.
     
    31:52
    Do dobré šance se teď dostal Tyler McGregor, který prokličkoval skrz soupeřovu obranu a z mezikruží vypálil přímo do lapačky připraveného Kjella Hamara.
     
    30:45
    Bryan Sholomicki byl za brankou připraven o kotouč jedním z bránících Norů, ti se teď snaží poprvé od první třetiny podívat před Larocqueovu branku.

    Vojtěch Martinek

    Góly a asistencie: 3. Bridges (Dixon, Arsenault), 9. Armstrong (Cozzolino, Bowden), 27. Hickey (Bowden, Dixon), 28. Bowden (Armstrong), 29. Armstrong, 34. Bridges (Hickey, Arsenault), 38. Westlake (McGregor), 42. McGregor (Cozzolino)


    Kanada: Larocque (Watson) – Armstrong, Bowden, Dixon (A), Arsenault – Dunn, Smith, Sholomicki – Delaney, Bridges, Cozzolino – McGregor (A), Westlake (C), Hickey.
    Nórsko: Hamar (Deng) – Pedersen, Nordstoga (A), Klakegg, Vaernes (A), Avdal – Bogle, Solberg (C), Hamre – Sorheim, Bakke, Oiseth – Rivera, Vatne.

    Rozhodca: Nikolic (AUT) – Chae (KOR), Lunden (SWE)