Calgary – NY Islanders 2:5 (kon.) | Pittsburgh – Dallas 3:1 (kon.) | Arizona – Vancouver 1:0 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Dallas Stars
cz Pondelok 12.03.2018, 00:40 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany již vše, dobrou noc a příště na počtenou! (03:14:15)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU:

    1. Jamie Oleksiak (PIT): 1+0
    2. Patric Hörnqvist (PIT): 1+0
    3. Jevgenij Malkin (PIT): 1+1
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:

    Radek Faksa (DAL): 0+0, -1, 0 střel, čas na ledě 17:55
     
    Je dobojováno! Náskok Pittsburghu 2:0 sice hosté dokázali ve druhé třetině zásluhou Radulova ukrojit na polovinu a Pens o pár minut později nebyla uznána branka na 3:1, ve třetí třetině si ale domácí svůj těsný náskok zkušeně pohlídali a v poslední minutě zápasu Jevgenij Malkin svou 39. trefou v sezóně přeci jen upravil stav na konečných 3:1 pro Pittsburgh. Pens tak pokračují ve stoupání tabulkou, díky výhře nad Dallasem se posouvají do čela Metropolitní divize.
     
    Konec zápasu.
    59:16 Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    59:16
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, tohle už si Penguins pohlídají a po dnešku tak vystřídají Washington v čele Metropolitní divize! Crosby se zmocnil volného kotouče ve vlastním pásmu a posunul ho do středního pásma na hůl JEVGENIJE MALKINA, jemuž stačilo nasměrovat černou pryž do odkryté dallaské svatyně: Asistence: Sidney Crosby.
     
    58:46
    Kris Letang osvobodil domácí celek za cenu zakázaného uvolnění, hra se tak obratem vrátí zpět před Caseyho DeSmithe.
     
    58:09
    Esa Lindell si na útočné modré nedokázal zpracovat skákavý touš, Hitchcockova parta tak znovu musí vyklidit soupeřovu třetinu kluziště.
     
    57:19
    Seguin zavezl puk do útočného pásma a Lehtonen už peláší na střídačku.
     
    56:34
    Devin Shore se zmocnil puku po nepřesném pasu Jevgenije Malkina, neměl ale komu přihrát a jeho rozehrávka tak doletěla až na zakázané uvolnění.
     
    55:18
    Hostům se čas na vyrovnání začíná pomalu krátit a Kühnhackl s Kesselem teď navíc zavezli puk zpět do území poblíž Kariho Lehtonena.
     
    54:21
    Bývalý obránce Dallasu Jamie Oleksiak čistě obral o puk Radulova, jeho následná rozehrávka ale skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    53:27
    Po ráně Brassarda Kari Lehtonen pro jistotu přerušil hru, načež hlasatel v PPG Paints Areně ohlásil další komerční přestávku.
     
    52:49
    Pittsburští se bez problémů ubránili i tomutu oslabení, jeho závěr navíc díky aktivnímu Kühnhacklovi k velké radosti publika přečkali v útočném pásmu.
     
    52:07
    Carl Hagelin vypíchl puk Klingbergovi, který se užuž napřahoval, Stars tak znovu musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    51:10
    Svěřenci Mikea Sullivana se osvobozují, Seguin s Lindellem se musejí vrátit pro kotouč až k vlastnímu brankáři.
     
    50:24
    Stars budou mít možnost vyrovnat v přesilové hře, kterou si zahrají po ohlášené komerční přestávce díky hákování Chada Ruhwedela (PIT).
     
    49:17
    Casey DeSmith sotva vyrazil nenápadné nahození od modré, naštěstí pro něj byl ale u odraženého kotouče jako první jeden z bránících hráčů Pittsburghu.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 13. Hörnqvist (Malkin, Crosby), 20. Oleksiak (Kessel, Sheahan), 60. Malkin (Crosby) – 33. Radulov (Spezza, Seguin)


    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Dumoulin, Letang, Oleksiak, J. Schultz, Määttä, Ruhwedel – Guentzel, Crosby, Sheary – Hagelin, Malkin, Hörnqvist – Sheahan, Brassard, Kessel – Kühnhackl, Jooris, Rowney.
    Dallas Stars: Lehtonen (McKenna) – Lindell, J. Klingberg, Hamhuis, Pateryn, Methot, Johns – Janmark, Seguin, Radulov – Ja. Benn, Faksa, Pitlick – Roussel, Spezza, B. Ritchie – Elie, Dickinson, D. Shore.

    Rozhodca: Meier, St. Pierre – Nagy, Berg