Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
3:4 (0:1, 0:2, 3:1)
HK Poprad
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • ZŠ Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    HC 05 iClinic Banská Bystrica prehral v poslednom kole základnej časti Tipsport ligy v domácom prostredí s HK Poprad 3:4. Keďže Trenčín i Zvolen svoje duely vyhrali, preskočili baranov v tabuľke a tí tak obsadili štvrté miesto. Ich štvrťfinálovým súperom v play-off budú Košice, séria začne v Banskej Bystrici. Poprad zakončil sezónu víťazne a na dnešné úspešné ťaženie sa bude snažiť nadviazať aj v play-off sérii proti Trenčínu.

    Z našej strany je to na dnes všetko. Ďakujeme vám za pozornosť, prajeme ešte pekný zvyšok večera a tešíme sa na vás opäť pri play-off. (19:28:36)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Pavol Skalický to ešte nahodil na bránku Popradu, Alexej Ivanov sa však prekonať nenechal. Zdá sa, že barani už vyrovnať nestihnú.
     
    59:37
    Puk opustil hraciu plochu. Rozhodcovia usúdili, že po teči domáceho tímu, takže hra sa presúva do stredného pásma.
     
    59:15
    Vývoj duelov Trenčína a Zvolena, priamych konkurentov Banskej Bystrice v súboji o druhé miesto, baranom nepraje. Ak sa zápas baranov proti Popradu skončí ich prehrou, obsadia v tabuľke po základnej časti štvrté miesto. Majú k dispozícii ešte necelú minútu.
     
    58:40
    Dávid Buc sa zmocnil puku, možno mohol vyskúšať strelu na prázdnu svätyňu baranov. Rozhodol sa však pre prihrávku na stred klziska, kde jeho spoluhráča bystrickí hokejisti pokryli.
     
    58:16
    Jan Lukáš opúšťa bránku Bystrice, domáci útočia so šiestimi hráčmi na ľade!
     
    58:13
    Tréner Banskej Bystrice si vzal oddychový čas. Jeho náprotivok Marcel Ozimák využil túto možnosť už predtým.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny. Hra je prerušená.
     
    57:00
    Bystričanom sa čas veľmi rýchlo kráti.
     
    55:23
    Banská Bystrica dala gól!
    Barani však strieľajú veľmi rýchlo kontaktný gól a sú späť v hre! V predbránkovom priestore dokázal tečovať puk za chrbát Alexeja Ivanova ERIC FAILLE! Asistencie: Klemen Pretnar, Josh Brittain.
     
    55:07
    Poprad dal gól!
    Kamzíkom sa podarilo podniknúť kontru, ktorá môže byť rozhodujúca. Zdalo sa, že gólovú príležitosť zmarí ťažká prihrávka Petra Königa na LUKÁŠA HVILU, no ten si pri pravej žŕdke dokázal poradiť. Spracoval si puk rukou, položil na ľadovú plochu a poslal ho do svätyne Banskej Bystrice! Asistencie: Peter König, Marek Nagy.
     
    54:35
    Tomáš Surový ako príkladný kapitán a líder mužstva bojoval za bránkou Popradu, v podčíslení však neuspel a o puk prišiel.
     
    54:07
    Matej Paločko prihrávkou jednou rukou posunul puk na ľavé krídlo, jeden z jeho spoluhráčov sa už tlačil do útočného pásma. Zastavil ho však ofsajdový verdikt čiarového arbitra.
     
    53:30
    Dávid Buc ešte stačil na záver svojho veľmi dlhého striedania vyhodiť puk do stredného pásma. Zdá sa, že Popradčanom sa v posledných desiatkach sekúnd podarilo otupiť tlak Banskej Bystrice.
     
    52:35
    Popradčania teraz veľmi dobre zapracovali, zdržiavali Bystričanov ďaleko od svojej svätyne a získali množstvo cenných sekúnd.
     
    51:20
    Od HK Poprad už môžeme v najbližších minútach tretej časti hry očakávať asi len precíznu defenzívnu hru a rezignovanie na nejaké útočné snaženie.
     
    50:37
    Alexej Ivanov i čoraz viac preťažovaná defenzíva Popradu si teraz môžu vydýchnuť, keďže hosťujúci hokejisti vybojovali vhadzovanie v útočnej tretine.
     
    49:58
    Už mohol byť stav stretnutia 3:3! Pavol Skalický uspel v súboji pri mantineli na ľavej strane, posunul sa s pukom viac na os a predložil ho na opačnú žŕdku Hohmannovi, ktorý však svoju tutovku nezužitkoval na tretí gól baranov!

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 44. Cason Homann (Pavol Skalický, Tomáš Hrnka), 46. Dalibor Bortňák (Tomáš Surový, Steven Delisle), 56. Éric Faille (Klemen Pretnar, Josh Brittain) – 13. Marcel Petran (Matúš Paločko), 27. Radomír Heizer (Dávid Buc, Matúš Paločko), 31. Jindřich Abdul (Dávid Bondra), 56. Lukáš Hvila (Peter König, Nagy)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Laasila (31. Lukáš) – Ďatelinka, Kubka, Mihálik, Pretnar, Gélinas, Delisle, Brejčák J., Trecapelli – Bortňák, Surový, Hrnka, – Brittain, Bubela, Hohmann – Asselin, Faille, Skalický – Kabáč, Češík, Gabor.
    HK Poprad: Ivanov – Brejčák D., König, Fabian, Petran, Davydov, Bdžoch – Hvila, Nagy, Svitana – Paločko Matúš., Heizer, Buc – Bondra, Paločko Matej, Abdul – Koky, Ježek.

    Rozhodca: Kalina, Konc st. – Korba, Bodaň