Nitra – Nové Zámky 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 0:3 (kon.) | Trenčín – Detva 6:4 (kon.)
Žilina – Lipt. Mikuláš 4:3 (po pr.) | B. Bystrica – Poprad 3:4 (kon.)
koniec
HK DUKLA Trenčín
6:4 (2:0, 2:2, 2:2)
HK Detva
Nedeľa 11.03.2018, 17:00 • Zimný štadión Pavla Demitru • Tipos Extraliga (SR) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa zápas v Trenčíne, ktorý napokon zvládol lepšie papierový favorit, ale nemal to dnes vôbec jednoduché. Detva postupne dokázala doťahovať na rozdiel jedného gólu, ale vyrovnania sa už hostia v tomto zápase nedočkali. Posledný zápas v základnej hracej časti tak lepšie dopadol pre domácich, ktorý si týmto víťazstvom zaručili konečnú 3. pozíciu v tabuľke a v play-off narazia na šiesty Poprad. Hostia ako už bolo avizované, putujú do baráže o Tipsport Ligu.

    S týmto konštatovaním sa už teda lúčim a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (19:29:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:41
    Trenčín sa aj naďalej drží v útočnom pásme, takže hostia sa dnes už zrejme k power-play nedostanú.
     
    59:28
    Z pravého krídla smerovala ďalšia strela na bránku Detvy, ale aj v tomto prípade bol brankár Hackett pozorný. Trenčín získava buly v útočnom pásme.
     
    58:53
    Bezúch pálil na bránku hostí, Hackett bol však znova pripravený. Uvidíme, či Detva ešte siahne k hre bez brankára.
     
    58:31
    Domáci sú však teraz vo vlastnom pásme, hostia okamžite vysoko napádaj ich rozohrávku. Záverečné slovo však zrejme bude patriť domácim hokejistom.
     
    58:01
    Posledné dve minúty tretej tretiny!
     
    57:41
    Varga nebezpečne pálil na bránku hostí, ale Hackett bol pripravený a puk vyráža do bezpečia. Trenčín je však aj naďalej usadený v útočnom pásme.
     
    57:32
    Tento útok domácich hokejistov zastavuje čiarový rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd. Hra sa tak presunie do stredného pásma.
     
    56:12
    Pomaly sa teda už blíži záver poslednej tretej tretiny, domáci hokejisti vyhrávajú o dva góly a sú tak na najlepšej ceste za víťazstvom. Detva však určite ešte svoje zbrane neskladá.
     
    55:02
    Trenčín dal gól!

    Dukla sa vracia späť do vedenia o dva góly! Domáci znova pritlačili na svojho dnešného súpera a hralo sa pred hosťujúcou bránkou. Hecl získal puk na svoju hokejku a šikovne ho nahodil pred Hackettovu bránku, tam sa úspešným tečom prezentoval MARCEL HOSSA – 6:4!
    Asistencie: Marek Hecl, Boris Sádecký.
     
    54:52
    Znova sa začínal rozvíjať tlak domácich hokejistov, hostia sa oslobodzujú iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    54:28
    Navyše sa hosťom darí aj naďalej útočiť, takže domáci si musia dávať pozor aj v zadných radoch. O drámu tak máme na nasledujúce minúty zrejme ešte postarané.
     
    53:08
    Trenčín sa usadil v útočnom pásme, ale nemôže sa teraz dostať k presnej strele na Hackettovu bránku. Uvidíme teda, čo prinesie záver tretej tretiny, domáci vyhrávajú iba o jeden presný zásah.
     
    52:08
    Detva dala gól!

    Opäť je znížené na rozdiel jedného gólu! Detva získala puk v strednom pásme a tak vyrazila do rýchleho protiútoku, Belluš sa odhodlal k strele z pravej strany, jeho pokus vyrazil brankár Valent len pred úplne voľného MICHALA MURČEKA a ten znižuje na 5:4
    Asistencia: Martin Belluš.
     
    52:00
    Domáci teraz rozbehli veľký kolotoč pred hosťujúcou bránkou, Hackett však podržal svoje mužstvo. Hrá sa v obrannom pásme hostí, čo Trenčínu plne vyhovuje.
     
    51:45
    Znova sa do zakončenia dostával Hecl, ale teraz dobe svoj betón vytasil Hackett. Trenčín tak znova vyvíja na svojho súpera veľký tlak, ale hostia momentálne úspešne odolávajú.
     
    50:14
    Trenčín však aj naďalej nebezpečne hrozí v útočnom pásme, k ďalšej strele sa dostal Hecl, ale jeho pokus bol tečovaný. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 3. Gašparovič (Starosta), 20. Sojčík (Bačik), 24. Ölvecký (Varga, Cebák), 34. Gašparovič (Radivojevič, Ölvecký), 46. Hecl (Smolka), 56. Marcel Hossa (Hecl, Sádecký) – 20. M.Surový (Milý, Sládok), 30. Gašpar (Ščurko, Murček), 39. Chovan (Belluš, Ščurko), 53. Murček (Belluš)


    HK DUKLA Trenčín: Valent (Hiadlovský) – Bačik, Starosta, Cebák, Frühauf, Bohunický, Holenda, Romančík, Pač – Radivojevič, Sojčík, Bezúch – Hecel, Sádecký, Marcel Hossa – Varga, Ölvecký, Mikula – Gašparovič, Smolka, Hudec
    HK Detva: Hackett (A. Nagy) – Kuklev, Gachulinec, Sládok, F. Fekiač, Macejko, Šimon, Jendroľ, Vyskoč – Sitnikov, Surovka, Belluš – Žilka, Chovan, Milý – Ščurko, Murček, Gašpar – Andrisík, Jakubík, M. Surový

    Rozhodca: Peter Stano, Róbert Müllner – Šimon Synek, Jozef Tvrdoň – Ivan Beneš