LA Kings – St. Louis 2:7 (kon.) | San Jose – Washington 0:2 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Florida – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Nashville – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Boston 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Nashville Predators
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 11.03.2018, 02:15 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Brian BOYLE - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je BRIAN BOYLE.
     
    63:54
    Predators si v závěru prodloužení zahrají přesilovku, protože Grabner podrazil soupeře v útočném pásmu. Hodně zbytečný faul. A velká šance pro Nashville.
     
    60:50
    Filip Forsberg unikal skoro sám na branku, ale trefil jen připravenou lapačku brankáře Kinkaida.
    58:54 Ryan JOHANSEN - 2:2
     
    58:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec závěrečnému tlaku Predators neodolali a minutu před vypršením základní hrací doby inkasují. Domácí dlouho čekali při hře bez brankáře na střelu, ta přišla až po delší době. Rána z dálky ještě mezi třemi tyčemi neskončila, ale na dorážku čekal u levé tyče skvěle připravený RYAN JOHANSEN. Ten už neměl problém kotouč doklepnout za překvapeného Kinkaida. Nejspíš tak uvidíme prodloužení. Asistence: Ryan Ellis, Roman Josi.
     
    57:51
    Devils vyhazují na zakázané uvolnění. Juuse Saros odjíždí z branky a Nashville Predators to zkouší se šesti hokejisty v útočném pásmu.
     
    56:46
    Mohlo být rozhodnuto. Taylor Hall dostával puk do prostoru mezi kruhy, odkud pálil bez přípravy. Jenže trefil pouze horní tyčku, při Sarosovi stálo štěstí.
     
    51:06
    Je tu komplikace pro domácí barvy, New Jersey si totiž zahraje přesilovku. Dvě trestné minut je nucen pykat Ryan Hartman za vysokou hůl v obličeji soupeře. Zajímavá šance pro hosty.
     
    50:03
    Will Butcher mohl dodat klid na hostující hokejky, jenže ze samostatného úniku po levé straně se prosadit nedokázal. Moc mu ale nechybělo.
     
    43:56
    Devils hned unikali do přečíslení dva na jednoho, Nico Hischier zakončoval z první bez přípravy. Jenže našel pouze připravenou lapačku Juuseho Sarose.
     
    41:46
    Je tu další velká šance Nashvillu. Brian Boyle je odeslán na trestnou lavici za podražení, takže Devils jdou do dalšího oslabení.
     
    32:58
    Ryan Johansen měl na hokejce vyrovnání. Vypálil z pravého kruhu hodně zajímavě, jenže Keith Kinkaid se na něj počíhal pohledným zákrokem betonem.
    31:24 Brian BOYLE - 1:2
     
    31:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Vyloučený P. K. Subban už se vracel z trestné lavice, takže Predators hráli v plném počtu. Jenže ve stejnou chvíli skončil kotouč za zády brankáře Juuseho Sarose. Nahození z dálky před klecí domácích tečoval BRIAN BOYLE. Chvíli to vypadalo, že už to byla vysoká hůl, ale rozhodčí situaci zkontrolovali na videu a trefa platí. Takže New Jersey otáčí výsledek na svou stranu a poprvé v dnešním utkání vede. Asistence: Damon Severson, Patrick Maroon.
     
    29:23
    Teď už je hra přerušená a na trestnou lavici odjede domácí hokejista. Dvě minuty za sekání dostává P. K. Subban, takže budeme sledovat dnes poprvé hru ve čtyřech.
     
    28:03
    Domácí budou hrát svou první početní výhodu. Za katr je nucen usednout Miles Wood, který od rozhodčího dostává dvě minuty za podražení.
     
    23:00
    Fiala našel na pravém kruhu volného Turrise, jehož pecka trefila Kinkaida. Puk se ještě třepotal na brankovišti, ale nikdo ve žlutém ho nedokázal dorazit.
     
    19:44
    Uvidíme první trest tohoto zápasu. Nashville Predators dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, do boxu míří tento prohřešek odpykat útočník Kevin Fiala.
     
    19:23
    Ještě jeden povedený zákrok Kinkaida v této třetině. Gólman New Jersey na poslední chvíli zastavil velikou šanci Romana Josiho.
     
    18:31
    Ryan Johansen zůstal nehlídaný na brankovišti, kam také dostával puk. Po ledě ho ale nedokázal zamést do sítě. Kinkaid nechal beton položený na správném místě.
     
    15:45
    Nebezpečný pokus z levé strany. Byl to nejspíš Turris, kdo zůstal nehlídaný na levém kruhu a střelou zápěstím jen těsně minul pravou tyčku Kinkaidovy klece.
    07:13 Sami VATANEN - 1:1
     
    07:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Jenže pozor, máme tu blesk z čistého nebe v podobě hostujícího vyrovnání. New Jersey zatím nemělo skoro žádné šance, z první větší se ovšem prosazuje. Obránce hostů SAMI VATANEN poslal dělovku od modré čáry a využil toho, že bylo před Sarosem pořádně rušno. Finský gólman ve službách Predators si kotouče všiml pozdě a propadl mu někde ve výstroji. Začínáme tedy výsledkově znovu. Asistence: Miles Wood, Will Butcher.
    01:15 Mattias EKHOLM - 1:0
     
    01:15
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ještě chcete další důkazy, že je Nashville poslední týdny v naprosto neskutečné formě? Ze zápasu uteklo jen něco málo přes minutu a Predators už vedou rozdílem jednoho zásahu. Brankář Kinkaid musel řešit řadu pokusů soupeře, ten od MATTIASE EKHOLMA ale nezastavil. Obránce domácího celku si udělal výlet po pravém mantinelu, načež pověsil střelou zápěstím touš pod horní tyčku. Ukázková trefa, New Jersey bude muset dohánět ztrátu. Bez asistence.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 2. Ekholm, 59. Johansen (Ellis, Josi) – 8. Vatanen (Wood, Butcher), 32. Boyle (Severson, Maroon), rozh. náj. Boyle

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kyle Palmieri (NJD)
    0:0   Ryan Ellis (NSH)
    2. séria:
    0:0   Jesper Bratt (NJD)
    0:0   Kevin Fiala (NSH)
    3. séria:
    0:0   Drew Stafford (NJD)
    0:0   Filip Forsberg (NSH)
    4. séria:
    0:1   Taylor Hall (NJD)
    1:1   Kyle Turris (NSH)
    5. séria:
    1:2   Brian Boyle (NJD)
    1:2   Craig Smith (NSH)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Hartman – Sissons, Fisher, Watson.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Grabner, Stafford, Palmieri – Maroon, Coleman, Noesen – Wood, Boyle, Gibbons.

    Rozhodca: Schlenker, McCauley – Rody, Racicot

    Diváci: 17 545