LA Kings – St. Louis 2:7 (kon.) | San Jose – Washington 0:2 (kon.) | Toronto – Pittsburgh 5:2 (kon.)
Florida – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Nashville – NJ Devils 2:3 (1:2 po s.n.) | Edmonton – Minnesota 4:1 (kon.)
Chicago – Boston 3:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Nashville Predators
2:3 (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
New Jersey Devils
cz Nedeľa 11.03.2018, 02:15 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    NEW JERSEY DEVILS

    Nikdo to od nich před sezonou nečekal, ale New Jersey jsou aktuálně na pozicích, které zajišťují postup do play-off. Přestože se jedná o příčku na divoké kartě, o niž Ďáblové ještě musí bojovat. Aktuálně mají na kontě 76 bodů, o bod méně než Columbus Blue Jackets, jež drží první divokou kartu. V předchozích třech duelech se celek z Newarku pokaždé představil na domácím ledě. Jednou slavil výhru, dvakrát padl. Těsně podlehl Vegas Golden Knights (2:3), přestřílel Montreal Canadiens (6:4) a těsně nevyzrál na Winnipeg Jets (2:3). Teď čeká sestavu plnou mladíku cesta na led, kde se vyhrává jen hodně těžko. Získá New Jersey v Nashvillu body?

    Kanadské bodování New Jersey Devils táhne střelec Taylor Hall (30 + 44), následovaný Nico Hischierem (14 + 29) a Jesperem Brattem (13 + 22)
     
    NASHVILLE PREDATORS

    V NHL nyní nenajdete tým s lepší formou. Nashville Predators ukazují, že si loni na jaře nezahráli finále Stanley Cupu náhodou. Opět dokazují kvalitu a vypadá to, že se budou chtít o pohár porvat znovu. V tuto chvíli vedou celou Západní konferenci, v rámci soutěže jim patří druhá příčka. Ale první Tampa Bay Lightning mají jen o bod více. Predators zvítězili desetkrát po sobě, což je úctyhodná série. Naposledy jejich tažení odnesli Anaheim Ducks (4:2), Dallas Stars (2:0) a Colorado Avalanche (4:3 po prodloužení). Mužstvo z města country muziky může svou sbírku ještě rozšířit, jelikož i následují dva mače sehraje na domácím ledě.

    Statistikám Nashvillu vévodí jeho nejlepší střelec, švédský útočník Viktor Arvidsson (25 + 26), jehož napodobují obránce P. K. Subban (15 + 35 nebo) forvard Filip Forsberg (18 + 30).
     
    Předchozí vzájemné utkání

    Týmy se spolu naposledy utkaly v lednu letošního roku. Nashville Predators zajížděli na led New Jersey Devils a zvítězili tam 3:0.
     
    Československá stopa v utkání

    Pavel Zacha (NJD) (6+13)
     
    Vítejte u dnešního utkání National Hockey League. Budeme sledovat střetnutí celků z opačných konferencí. Podruhé a naposledy v sezoně na sebe narazí Nashville Predators a New Jersey Devils.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Hartman – Sissons, Fisher, Watson.

    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Grabner, Zajac, Palmieri – Maroon, Coleman, Noesen – Wood, Boyle, Gibbons.

    Rozhodčí: Schlenker, McCauley – Rody, Racicot.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Začneme zhruba za deset minut.
     
    Už si jen poslechneme hymnu a budeme moci začít.
     
    Čeká nás čestné buly, takže se nejspíš začátek ještě pozdrží.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:08
    Na úvodním vhazování uspěli hokejisté Nashvillu, Forsberg se hned pokusil vypálit, ačkoli to bylo z dálky.
     
    00:34
    Na druhou stranu se vydal Taylor Hall, toho ale zastavil dvojice hráčů ve žlutém ještě ve středním pásmu.
     
    00:50
    Arvidsson nabral puk na hokejku na levém kruhu. Když potom napálil touš na branku z otočky, trefil těsně nad horní tyčku. Hodně rychlý začátek.
     
    01:15
    Nashville právě vstřelil branku!
    Ještě chcete další důkazy, že je Nashville poslední týdny v naprosto neskutečné formě? Ze zápasu uteklo jen něco málo přes minutu a Predators už vedou rozdílem jednoho zásahu. Brankář Kinkaid musel řešit řadu pokusů soupeře, ten od MATTIASE EKHOLMA ale nezastavil. Obránce domácího celku si udělal výlet po pravém mantinelu, načež pověsil střelou zápěstím touš pod horní tyčku. Ukázková trefa, New Jersey bude muset dohánět ztrátu. Bez asistence.
    01:15 Mattias EKHOLM - 1:0
     
    02:10
    Vhazování proběhlo poprvé před Sarosem, ale Predators okamžitě vyhodili do středního pásma.
     
    02:48
    Devils mají problémy se dostávat na kotouč. Nyní ho sice zavezli do útočného pásma, jenže tam o něj i ve dvou lidech hodně rychle přišli.
     
    03:20
    Saros pomohl spoluhráčům s rozehrávkou za brankou. Domácí pak ale mohli být rádi, že jejich vyhození neskončilo zakázaným uvolněním.
     
    03:48
    Sledujeme docela dlouhou pasáž bez přerušení, ale tak bez šancí. Gólmani teď nemusí vytahovat žádné zákroky.
     
    04:18
    Kotouč se nebezpečně odrážel do domácího brankoviště. Ale Saros dával pozor, nechal beton přilepený u tyče a nedopustil překvapení.
     
    04:44
    Ryan Hartman pomohl obraně v prostoru před brankovištěm, postaral se o vyhození kotouče do středního pásma. Pak mohla jeho formace odjet střídat.
     
    05:20
    Stále ještě rozhodčí nemuseli přerušit hru. Nashville to zkouší zatím nahozenými puky o zadní mantinel, to ale doposud nenese větší ovoce.
     
    05:58
    Jemelin přemýšlel, jestli od modré čáry bez přípravy vypálit. Nakonec ještě volil nahrávku. Ani nikdo z útočníků ve žlutém dresu ale nevypustil zakončení.
     
    06:25
    Zakázané uvolnění domácího týmu, hra se přesune před Juuseho Sarose.
     
    06:46
    Subban našel najetého spoluhráče mezi kruhy, ten ale střelou tahem trefil jen zadní mantinel. Od prvního gólu zápasu čekáme na další šance.
     
    07:13
    Devils právě vstřelili branku!
    Jenže pozor, máme tu blesk z čistého nebe v podobě hostujícího vyrovnání. New Jersey zatím nemělo skoro žádné šance, z první větší se ovšem prosazuje. Obránce hostů SAMI VATANEN poslal dělovku od modré čáry a využil toho, že bylo před Sarosem pořádně rušno. Finský gólman ve službách Predators si kotouče všiml pozdě a propadl mu někde ve výstroji. Začínáme tedy výsledkově znovu. Asistence: Miles Wood, Will Butcher.
    07:13 Sami VATANEN - 1:1
     
    08:19
    Je tu první komerční přestávka, poté se bude pokračovat vhazováním u domácí klece.
     
    08:26
    Saros musel hned zase přerušit hru, protože na jeho brankovišti dorážela dvojice hráčů v bílých trikotech.
     
    08:48
    Nashville má problém s rozehrávkou ze svého pásma, čehož se hosté snaží využít. Ani oni však ve střední třetině zrovna neexcelují.
     
    09:26
    Moore vyslal zajímavé zakončení od pravého mantinelu, gólman celku ze Západní konference ho ale očekával. Také proto bez většího zaváhání přerušil hru.
     
    09:50
    Hartman dělal vše pro to, aby co nejdříve poslal puk dopředu. To se mu sice povedlo, jenže nikdo další ve žlutém dresu na dlouhou přihrávku nečekal.
     
    10:21
    Staford kličkoval na levém kruhu v útočném pásmu, nikdo se mu zavčas nenabídl. Devils jsou dlouho na území soupeře, jenže beze střel.
     
    10:50
    Od vyrovnávací branky je to překvapivě New Jersey, kdo překypuje aktivitou. A tak není divu, že Juuse Saros musí dávat daleko větší pozor než doposud.
     
    11:22
    Už ale možnost i na druhé straně. Zkoušeli to těsně po sobě Ekholm i Subban, ani jeden z nich ale nemířil přesně.
     
    11:55
    Devils šikovně protečovali nahozený kotouč do útočného pásma, takže se nepíská zakázané uvolnění. Šanci jim to ale stejně nepřineslo.
     
    12:28
    Zase se pěkně dlouho nepřerušovalo, což ale překvapivě nepřináší větší možnosti na jedné či druhé straně.
     
    12:35
    Až nyní končí po Forsbergově střele puk v ochranné síti a budeme sledovat reklamní přestávku.
     
    12:46
    Ďáblové nemohli pokračovat v akci, je jim odpískána přihrávka rukou a chystá se tedy další vhazování ve středním pásmu.
     
    13:05
    Saros si dnes už poněkolikáté zkusil rozehrávku, tentokrát o mantinel. Ale zase se Predators nepodařilo dostat přes modro čáru, hosté jsou na své lajně důslední.
     
    13:40
    Ani Devils to ale nemají snadné. Brattovi u mantinelu odebrala kotouč z hokejky dvojice bránících hráčů Predators.
     
    14:21
    Boyleovo nahození o zadní mantinel nikam nevedlo, dostali se k němu jen domácí hráči.
     
    14:47
    Střela z dálky od Greeneho, kterou si ale finský brankář pohlídal. Ještě jedna komerční přestávka v tomto dějství, pak budeme pokračovat v jeho zbytku.
     
    14:55
    New Jersey vyhrálo buly v útočném pásmu a jeden z beků v bílém dresu okamžitě zakončoval. Nashville ovšem puk těsně před Sarosem zblokoval.
     
    15:24
    Bratt a Hischier se pokusili o zajímavou kombinaci v útočném pásmu. Finální nahrávka jim ale nevyšla a gólman domácího týmu nakonec vůbec nemusel zasahovat.
     
    15:45
    Nebezpečný pokus z levé strany. Byl to nejspíš Turris, kdo zůstal nehlídaný na levém kruhu a střelou zápěstím jen těsně minul pravou tyčku Kinkaidovy klece.
     
    16:24
    Zatím to nevypadá, že bychom se v první třetině měli dočkat další branku. Hartmanova střela ale nevypadala vůbec špatně.
     
    16:43
    New Jersey Devils vyhodili přes všechny čáry, ale kotouč ještě asi někdo tečoval, takže se nepíská zakázané uvolnění.
     
    17:23
    Jemelin si zpracoval na modré čáře a potom teprve vystřelil. Jenže mu to nebylo nic platné, trefil jen bránícího hráče soupeře.
     
    17:42
    Navíc teď domácí hokejisté vyhazují na zakázané uvolnění a musejí zpátky do svého pásma.
     
    18:07
    Ve středním pásmu je to vskutku urputná bitva. Sotva se tam někdo dostane na kotouč, hned o něj zase přijde.
     
    18:15
    Kevin Fiala se dostal do postavení mimo hru, toto rozhodnutí čárové rozhodčího se ale nelíbí domácím fanouškům. Bylo to podle opakovaného závěru hodně těsné.
     
    18:31
    Ryan Johansen zůstal nehlídaný na brankovišti, kam také dostával puk. Po ledě ho ale nedokázal zamést do sítě. Kinkaid nechal beton položený na správném místě.
     
    18:50
    Na druhé straně hrací plochy se střelou zápěstím prezentoval Taylor Hall. Pak se strhla za domácí brankou strkanici, ale nepůjde o nic vážnějšího.
     
    19:00
    Teď už je to na brankovišti Sarose daleko větší mela. Devils se snažili za každou cenu dopravit kotouč do sítě, což se domácí obraně vůbec nelíbilo.
     
    19:11
    Běží poslední minuta první třetiny, Devils ještě stále zůstávají v útočném pásmu s kotoučem na hokejkách.
     
    19:23
    Ještě jeden povedený zákrok Kinkaida v této třetině. Gólman New Jersey na poslední chvíli zastavil velikou šanci Romana Josiho.
     
    19:44
    Uvidíme první trest tohoto zápasu. Nashville Predators dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě, do boxu míří tento prohřešek odpykat útočník Kevin Fiala.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou zajímavou první třetinu. Viděli jsme po jedné brance na každé straně, ale také spoustu dalších šancí. Gólmani se ale prezentují dobrými výkony, proto platí skóre 1:1. Devils budou pokračovat na začátku druhé části v přesilovce.
     
    Střely na branku v první třetině

    Nashville Predators: 5

    New Jersey Devils: 10
     
    Za chvíli odstartuje druhá třetina utkání. Dočkáme se v ní dalších branek?
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Devils se snaží v přesilovce co nejdříve dostat do útočného pásma, ale zatím nejsou moc úspěšní.
     
    20:45
    Kyle Palmieri vsadil na samostatný průnik. Ten mu docela vyšel, zavezl kotouč až na pravý kruh. Když chtěl ale potom nahrávat, celou situaci pokazil.
     
    21:18
    Už jen poslední vteřiny z domácího trestu. Vypadá to, že Nashville první oslabení utkání zvládne bez inkasování.
     
    21:47
    Kevin Fiala je zpátky na ledě, hosté během početní výhody ani jednou nevystřelili na branku.
     
    22:10
    Domácí se hned budou chtít začít soustředit na útočnou hru. Nyní ale budeme sledovat nové buly, protože kotouč skončil mezi diváky.
     
    22:31
    Lovejoy hledal spoluhráče z útoku dlouhou nahrávkou dopředu. Také že pak Saros měl potíže, musel vytáhnout zákrok vyrážečkou.
     
    23:00
    Fiala našel na pravém kruhu volného Turrise, jehož pecka trefila Kinkaida. Puk se ještě třepotal na brankovišti, ale nikdo ve žlutém ho nedokázal dorazit.
     
    23:31
    Devils aspoň vyvezli do útočné třetiny, tam ale nejsou dostatečně úspěšná na to, aby mohli zakončit.
     
    23:55
    Boninovo nahození branku netrefilo, nikdo další na puk před brankou nečekal. Na další velkou šanci ve druhé třetině si musíme počkat.
     
    24:33
    Ekholm vracel zadovkou z rohu na spoluhráče, tomu ale kotouč ujel z hokejky a domácí mohli být rádi, že nevzniklo přečíslení na druhou stranu.
     
    25:05
    Hraje se dlouho bez přerušení. V zajímavé pozici na hranici útočného pásma Sissons, ten ale o kotouč přišel proti dvěma soupeřům.
     
    25:16
    Sami Vatanen je dnes při chuti. Poslal od modré čáry další nahození a Juuse Saros měl co dělat, aby ho zkrotil. Nakonec se mu to povedlo.
     
    25:30
    Pořádná dělovka, kterou poslal z dálky Ryan Johansen na druhé straně. Jenže nemířil vůbec přesně, rozezvučel pouze mantinel za brankou.
     
    26:06
    Také Ekholm to zkoušel bez přípravy, před brankovištěm tečovala dvojice útočníků Predators. Nikdo z nich ale Kinkaida změnou směru nepřekvapil.
     
    26:32
    A další Ekholmova střela, také obránce domácích má dnes střeleckou slinu. Zase ale poslal kotouč jen za branku.
     
    26:38
    Palmieri zblokoval nahození domácích a schytal to někam do nohy. Také že pak odkulhal na střídačku. Ale snad bude brzy v pořádku.
     
    27:20
    New Jersey se soustředí hlavně na poctivou obranu. Predátoři ovšem stupňují svůj tlak.
     
    27:31
    Máme tu první komerční přestávku ve druhé třetině. Hned po jejím konci budeme pokračovat.
     
    27:50
    Dlouhý souboj o puk v levém rohu, do kterého se zapojila čtveřice hráčů. Jako první touš vydoloval Mike Fisher.
     
    28:03
    Domácí budou hrát svou první početní výhodu. Za katr je nucen usednout Miles Wood, který od rozhodčího dostává dvě minuty za podražení.
     
    28:13
    Devils se ale okamžitě osvobozují, oslabení začínají bez větších problémů před svou brankou.
     
    28:40
    Craig Smith získal pro Nashville útočné pásmo. Jenže ne na dlouho, domácí zatím mají v přesilovce problém něco vymyslet.
     
    29:00
    Počet hráčů na ledě se srovná, hosté mají ponechanou výhodu.
     
    29:23
    Teď už je hra přerušená a na trestnou lavici odjede domácí hokejista. Dvě minuty za sekání dostává P. K. Subban, takže budeme sledovat dnes poprvé hru ve čtyřech.
     
    29:37
    Kinkaidův nejistý zákrok proti střele zápěstím soupeře, ale puk gólman New Jersey zastavil. Pak také raději přerušil hru a zařídil nové buly.
     
    29:53
    Roman Josi se ocitl sám před brankovištěm a hostující gólman jen tak tak stačil vytasit proti jeho šanci beton. Skóre ale zůstává beze změny.
     
    30:19
    Začala zkrácená přesilová hra New Jersey, Juuse Saros si také hned připisuje zákrok lapačkou.
     
    30:30
    Vatanen vyslal další ze svých dělovek, tentokrát ale netrefil branku. Navíc nikdo z útočníků nepočítal s tím, že by mohl po odrazu kotouč dorazit.
     
    31:05
    Devils mají hodně málo prostoru na to, aby během přesilovky něco vymysleli. Ani jeden tým zatím v početních výhodách neexceluje.
     
    31:24
    Devils právě vstřelili branku!
    Vyloučený P. K. Subban už se vracel z trestné lavice, takže Predators hráli v plném počtu. Jenže ve stejnou chvíli skončil kotouč za zády brankáře Juuseho Sarose. Nahození z dálky před klecí domácích tečoval BRIAN BOYLE. Chvíli to vypadalo, že už to byla vysoká hůl, ale rozhodčí situaci zkontrolovali na videu a trefa platí. Takže New Jersey otáčí výsledek na svou stranu a poprvé v dnešním utkání vede. Asistence: Damon Severson, Patrick Maroon.
    31:24 Brian BOYLE - 1:2
     
    32:16
    Predators se snaží co nejdřív odpovědět. Jemelin nastřelil puk z dálky, jenže trefil prvního hráče před sebou.
     
    32:37
    Nepovedená domácí rozehrávka, Nashville vyhazuje pouze na zakázané uvolnění.
     
    32:58
    Ryan Johansen měl na hokejce vyrovnání. Vypálil z pravého kruhu hodně zajímavě, jenže Keith Kinkaid se na něj počíhal pohledným zákrokem betonem.
     
    33:30
    Jde vidět, že si hosté najednou mnohem více věří. Predators mají před svým gólmanem daleko větší potíže než v první třetině.
     
    34:07
    Coleman jen nahodil puk o zadní mantinel, aby jeho formace mohla odjet co nejdřív vystřídat a poslat na led čerstvé síly.
     
    34:38
    Ellisovu střelu hostující obrana, z protiakce se pokusil zahrozit Gibbons. Místo střeleckého zakončení měl ještě spíše zkusit nahrávku na levou stranu.
     
    35:16
    Stafordova střela ani nadvakrát neprošla před brankoviště, obrana Predators pokaždé stačila touš vytěsnit pryč od svého gólmana.
     
    35:44
    Roman Josi nemohl do útočného pásma,na modré čáře jej zastavilo postavení mimo hru.
     
    36:05
    Vatanen hledal nahrávkou těsně nad ledem Noesena, ten si toho všiml a poslední chvíli, takže nedokázal poslat lepší střelu na branku.
     
    36:25
    A zase nebezpečné nahození Vatanena. To už je několikátý pokus hostujícího obránce v první třetině. Je vidět, že by se rád prosadil znovu.
     
    37:08
    P. K. Subban zakončoval od pravého mantinelu bez přípravy, jenže střela mu vůbec nesedla. Přesto ještě domácí zůstávají v útočné třetině.
     
    37:39
    Mattias Ekholm nadvakrát obkroužil branku, ani napodruhé se mu ale nikdo nenabídl. Pak ale Devils stejně pod tlakem vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    38:08
    Nashville je v závěru prostředního dějství na koni. Na Kinkaida létá jeden kotouč za druhým a hosté si nevědí rady s tím, jak se osvobodit.
     
    38:22
    Ještě jedna komerční přestávka v této třetině, za chvíli ale budeme pokračovat.
     
    38:45
    Subbanova tvrdá pecka poté, co si srovnal puk na hokejce. Kinkaid ale na kotouč dobře viděl, takže ho v klidu vyrazil před sebe.
     
    39:04
    Začala poslední minuta druhé třetiny. Domácí nadále svírají Devils před jejich brankou a zatím to nevypadá, že by měli jen tak přestat.
     
    39:16
    Fosbergovu dorážku má gólman New Jersey v lapačce. V posledních momentech se opravdu nenudí, je kolem něj pořádně rušno.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Hosté ve druhé třetině nebyli herně lepším týmem. Naopak, v závěru prostřední části odolávali pořádnému tlaku Predators. Přesto Devils na ledě Nashvillu vedou 2:1 a mají blíže k vítězství. Ještě je však před námi dalších dvacet minut, takže se můžeme těšit na dramatický závěr.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    Nashville Predators: 17

    New Jersey Devils: 18
     
    Za chvíli nás čeká třetí třetina utkání. Dočkají se domácí vyrovnání, nebo budou Devils slavit výhru?
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Na úvodním vhazování třetí části si lépe vedli domácí. Turris a Fiala okamžitě ohrozili branku soupeře.
     
    40:24
    Hra přerušena, puk skončil někde mezi diváky. Předtím měli ale Devils obrovské štěstí, že se ještě Kinkaid stačil přesunout k pravé tyči a zasáhnout.
     
    40:49
    New Jersey Devils vyhazují na zakázané uvolnění, zatím se jim nedaří založit žádnou lepší akci.
     
    41:00
    Kinkaid raději přerušil hru po Ellisově nahození, nechtěl riskovat případné další dorážky domácích hokejistů.
     
    41:17
    Jak skončila druhá třetina, tak pokračuje ta třetí. Hosté mají problém se dostat na kotouč a spoustu času tráví v obranném pásmu. Kinkaid je neustále v zápřahu.
     
    41:44
    Arvidsson nabízel bekhendem spoluhráči nahrávku před brankoviště. Ani teď se ale Predators neprosadili, zatím jim chybí střelecké štěstí.
     
    41:46
    Je tu další velká šance Nashvillu. Brian Boyle je odeslán na trestnou lavici za podražení, takže Devils jdou do dalšího oslabení.
     
    42:15
    Nashville zatím hledá cestu do útočného pásma, New Jersey dobře hlídá obrannou modrou čáru na začátku oslabení.
     
    42:47
    Už se domácí pohybují s kotoučem na hokejkách v útočném pásmu, jenže překvapivě bez zakončení. Kinkaid zatím zůstává v klidu.
     
    43:05
    Až nyní to zkusil bez přípravy Kyle Turrise, ale jeho ránu zblokoval hokejista Devils. Oslabení dnes New Jersey fungují opravdu na jedničku.
     
    43:48
    Brian Boye je zpátky na ledě, tým z Východní konference v plném počtu a hosté tedy zvládli další početní nevýhodu.
     
    43:56
    Devils hned unikali do přečíslení dva na jednoho, Nico Hischier zakončoval z první bez přípravy. Jenže našel pouze připravenou lapačku Juuseho Sarose.
     
    44:16
    Puk je vytečovaný do ochranné sítě, bude tak následovat nové buly.
     
    44:34
    Coleman zůstal sám na levém kruhu. Avšak tak dlouho váhal se střelou, až ho ještě bránící hráč stihl dojet a zakončení mu překazit.
     
    45:14
    Taylor Hall předvedl v obranném pásmu zadovku, jenže pěkně nepřesnou. Moc nechybělo a málem soupeři namazal do šance. Měl štěstí, že si Predators puku nevšimli.
     
    45:34
    Zakázané uvolnění New Jersey Devils. Hostům nezbývalo, než kotouč vyhodit přes všechny čáry.
     
    45:53
    Po delší době práce také pro Sarose, který likvidoval možnost Patricka Maroona. Zatím to vypadá, že budeme v závěru mače sledovat souboj brankářů.
     
    46:24
    Noesen posunul za branku soupeře, kam si najížděl Maroon. Ten měl ale na zádech Josiho, takže se těžko ještě tlačil do šance na brankoviště.
     
    47:04
    Bratt se zkusil prosadit nenápadně z otočky, ale jeho pokus vůbec netrefil branku. Devils se aspoň snaží držet puk co nejdále od své branky, což se jim zatím daří.
     
    47:44
    Hall nahodil do středního pásma a hosté okamžitě odjeli střídat, jejich formace pobývala na ledě pěkně dlouho.
     
    48:03
    Postavení mimo hru v podání hostů, následuje komerční přestávka.
     
    48:18
    P. K. Subban dlouho otálel, ale nakonec přeci jen poslal střelu na branku. Ovšem trefil pouze připraveného brankáře Kinkaida.
     
    48:49
    Znovu Subbanova dělovka, pak už se Devils osvobozují aspoň vyhozením do středního pásma. Je jasné, že s ubývajícím časem se bude domácí tlak stupňovat.
     
    49:11
    Tentokrát je tu zakázané uvolnění domácích, Nashville uspěchal dlouhou rozehrávku.
     
    49:35
    Palmieri dostihl v útočné třetině puk jako první, zkusil se vytočit do zakončení. Nakonec vystřelil, jenže branku netrefil.
     
    50:03
    Will Butcher mohl dodat klid na hostující hokejky, jenže ze samostatného úniku po levé straně se prosadit nedokázal. Moc mu ale nechybělo.
     
    50:37
    Je zjevné, že Devils nechtějí v závěru zápasu sázet jen na defenzivu. To se jim zatím vyplácí, jejich protiútoky vypadají hodně nebezpečně.
     
    51:06
    Je tu komplikace pro domácí barvy, New Jersey si totiž zahraje přesilovku. Dvě trestné minut je nucen pykat Ryan Hartman za vysokou hůl v obličeji soupeře. Zajímavá šance pro hosty.
     
    51:30
    Predators se hned osvobozují vyhozením do středního pásma. Ale je jasné, že to nebude trvat dlouho a New Jersey se dostane zpátky před branku.
     
    52:08
    Tak tahle přesilovka Ďáblům vůbec nevychází. Většinou se puk nachází ve středním pásmu, kde jej má Nashville pod kontrolou.
     
    52:36
    Až nyní musel Saros nadvakrát zasahovat proti Hischierovi. Ale nebylo to nic těžkého, finský brankář na pokusy švýcarského mladík dobře viděl.
     
    53:07
    Ryan Hartman je zpátky na ledě, Nashville zvládl oslabení a může se dál hnát za vyrovnáním.
     
    53:18
    Kinkaid přerušuje hru přikrytím kotouče lapačkou. Domácí začíná tlačit čas, budou muset začít více riskovat.
     
    53:58
    Grabner zavezl puk do útočného pásma, ale neměl komu přihrát. Takže se hosté stejně museli velmi rychle stáhnout zpět do obrany.
     
    54:26
    Boyle se obtočil kolem vlastní osy a střílel po ledě. Někdo ve žlutém ještě zastavil jeho pokus a vyhodil puk aspoň do středního pásma.
     
    55:05
    Ryan Johansen se vrhl sám mezi trojici hráčů soupeře. Zkoušel to bojovně, ale podle očekávání neuspěl. Spíše potřeboval, aby mu ještě někdo pomohl.
     
    55:35
    Subbanovo nahození o zadní mantinel nikam nevedlo, Predators nestihli dojet puk za brankou.
     
    55:51
    Kinkaid zasahuje, přerušuje hru a my uvidíme ještě jednu komerční přestávku.
     
    56:05
    Saros vyjel odvážně rozehrávat daleko z branky, ale nakonec se mu risk vyplatil, protože byl u kotouče jako první. Pak musel spěchat zpátky.
     
    56:25
    Miles Wood kotouč vytečoval do ochranné sítě, Devils si tak v obranném pásmu mohou zase na pár okamžiků vydechnout.
     
    56:35
    Juuse Saros pro jistotu přerušil hru poté, co ho prověřil Noesen. Bude se vhazovat v útočném pásmu New Jersey Devils.
     
    56:46
    Mohlo být rozhodnuto. Taylor Hall dostával puk do prostoru mezi kruhy, odkud pálil bez přípravy. Jenže trefil pouze horní tyčku, při Sarosovi stálo štěstí.
     
    57:20
    Hartman nejdříve poslal nahrávku Subbanovi na střelu, potom sám zakončoval. Pokaždé šel ale kotouč mimo tři tyče.
     
    57:43
    Predators produkují závěrečný tlak, Kinkaid musel vytáhnout další dva pohotové zásahy. Pokaždé puk vyrazil betonem před sebe.
     
    57:51
    Devils vyhazují na zakázané uvolnění. Juuse Saros odjíždí z branky a Nashville Predators to zkouší se šesti hokejisty v útočném pásmu.
     
    58:18
    Kevin Fiala zakončoval z pravého kruhu, ale také nyní trefil jen připraveného soupeřova brankáře.
     
    58:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté nakonec závěrečnému tlaku Predators neodolali a minutu před vypršením základní hrací doby inkasují. Domácí dlouho čekali při hře bez brankáře na střelu, ta přišla až po delší době. Rána z dálky ještě mezi třemi tyčemi neskončila, ale na dorážku čekal u levé tyče skvěle připravený RYAN JOHANSEN. Ten už neměl problém kotouč doklepnout za překvapeného Kinkaida. Nejspíš tak uvidíme prodloužení. Asistence: Ryan Ellis, Roman Josi.
    58:54 Ryan JOHANSEN - 2:2
     
    59:24
    Běží poslední minuta třetí třetiny, vhazuje se po pravé ruce brankáře New Jersey.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Oba týmy si z dnešního utkání odnesou bod, o vlastníkovi toho druhého rozhodne prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:08
    Jako první se na puk v prodloužení dostali hosté, Hischier hned hledal cestu do útočného pásma.
     
    60:28
    Už hrají domácí, konkrétně Ryan Ellis. Tomu se ale zatím nikdo z útočníků nenabízí na útočnou akci.
     
    60:50
    Filip Forsberg unikal skoro sám na branku, ale trefil jen připravenou lapačku brankáře Kinkaida.
     
    61:13
    Velká možnost i na druhé straně, Saros ale zachytil Grabnerův pokus, jenž mířil mezi betony.
     
    61:34
    Ryan Johansen zůstal volný na pravé straně, ale nebylo mu to nic platné, protože se nacházel v postavení mimo hru.
     
    62:05
    Josi poslal pořádnou pecku zblízka, ale Kinkaid znovu ukázkově zasáhl lapačkou. A co víc, dokonce velmi rychle rozehrál.
     
    62:26
    Na druhou stranu si udělal výlet Taylor Hall, ten ale hodně přestřelil.
     
    63:05
    Hodně se teď hraje ze strany na stranu. Ale ani jeden tým nemá dobré střelecké pozice, všechny puky na branku létají z velké dálky.
     
    63:35
    Grabner tečoval nahození spoluhráče z obrany, ale změnil směr kotouče pouze tak, že skončil za brankou Juuseho Sarose.
     
    63:54
    Predators si v závěru prodloužení zahrají přesilovku, protože Grabner podrazil soupeře v útočném pásmu. Hodně zbytečný faul. A velká šance pro Nashville.
     
    63:54
    Domácí si vybírají oddechový čas.
     
    64:07
    Hraje se poslední minuta prodloužení. Ellis poslal puk na branku, pak zakončoval i Josi. Oba domácí zadáci ale minuli.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Urputná bitva bude pokračovat do samostatných nájezdů, ani prodloužení vítěze neurčilo.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Palmieri to zkoušel do bekhendu, ale trefil jen Sarosův beton.
     
    1. séria
    0:0
    Ani Ellis nedal, úplně přestřelil branku.
     
    2. séria
    0:0
    Bratt to dělal výborně, vytáhl Sarose z branky, ale nedokázal po ledě zakončit.
     
    2. séria
    0:0
    Fiala kličkoval až moc, zakončení u levé tyče se mu nepovedlo.
     
    3. séria
    0:0
    Stafford zkusil překvapit bekhendem, ale také na něj si finský brankář počíhal.
     
    3. séria
    0:0
    Forsberg mohl rozhodnout, jenže trefil beton Kinkaida.
     
    4. séria
    0:1
    Hall prostřelil Sarose mezi betony a je prvním úspěšným exekutorem.
     
    4. séria
    1:1
    Máme srovnáno, také Turris se trefil mezi nohy gólmana Devils.
     
    5. séria
    1:2
    Devils opět vedou, Boyle pověsil puk pod horní tyčku.
     
    5. séria
    1:2
    Craig Smith nepřekonal Kinkaida po ledě a je hotovo.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New Jersey Devils.
    Autorem vítězné branky je BRIAN BOYLE.
    Brian BOYLE - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    To bylo drama až do úplného konce. Sledovali jsme tři třetiny, prodloužení a také pět sérií nájezdů. Až ty určily vítěze utkání. Nashville Predators bojovali o jedenácté vítězství v řadě, Devils ale jejich šňůru zastavují. Přestože New Jersey v závěru třetí periody inkasovalo a dovolilo pokračování duelu, v trestných stříleních si bere bod navíc. Hosté děkují hlavně brankáři Kinkaidovi, jenž je dnes celý zápas držel nad vodou. Ode mě je to vše, přeji hezkou neděli.
     
    Střely na branku v zápase

    Nashville Predators: 36

    New Jersey Devils: 27
     
    Československá stopa v utkání

    Do zápasu nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Tři hvězdy utkání

    Brian Boyle (NJD) (1+0)
    Ryan Johansen (NSH) (1+0)
    Mattias Ekholm (NSH) (1+0) (05:08:21)

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 2. Ekholm, 59. Johansen (Ellis, Josi) – 8. Vatanen (Wood, Butcher), 32. Boyle (Severson, Maroon), rozh. náj. Boyle

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Kyle Palmieri (NJD)
    0:0   Ryan Ellis (NSH)
    2. séria:
    0:0   Jesper Bratt (NJD)
    0:0   Kevin Fiala (NSH)
    3. séria:
    0:0   Drew Stafford (NJD)
    0:0   Filip Forsberg (NSH)
    4. séria:
    0:1   Taylor Hall (NJD)
    1:1   Kyle Turris (NSH)
    5. séria:
    1:2   Brian Boyle (NJD)
    1:2   Craig Smith (NSH)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Josi, Ellis, Ekholm, P. K. Subban, Jemelin, Y. Weber – F. Forsberg, Johansen, Arvidsson – Fiala, Turris, C. Smith – Hartnell, Bonino, Hartman – Sissons, Fisher, Watson.
    New Jersey Devils: Kinkaid (Schneider) – A. Greene, Vatanen, J. Moore, Severson, Butcher, Lovejoy – Hall, Hischier, Bratt – Grabner, Stafford, Palmieri – Maroon, Coleman, Noesen – Wood, Boyle, Gibbons.

    Rozhodca: Schlenker, McCauley – Rody, Racicot

    Diváci: 17 545