Česko – USA 6:2 (kon.) | Rusko – Česko 9:2 (kon.)
koniec
Rusko
9:2 (2:2, 2:0, 5:0)
Česko
cz Štvrtok 15.02.2018, 21:30 • USA Hockey Arena, Plymouth • Reprezentácia do 18 rokov
Partner:
     
    Ode mne je to vše, přeji příjemný večer. (00:07:17)
     
    Je za námi zápas, který byl dlouhou dobu vyrovnaný. Ve třetí třetině ale Rusové nasázeli do české branky hned pět gólů a Češi se tak musí otřepat z hrozivého skóre. Národní tým nehrál špatně, ovšem udělal hodně chyb směrem do obrany, což dnes rozhodlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Rotenberg zakončoval přečíslení tří na jednoho, ale netrefil branku!
    59:36 MALYŠEV - 9:2
     
    59:36
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Český tým působí hodně odevzdaně. Nyní od pravého mantinelu vystřelil ANTON MALYŠEV a trefil se ke vzdálenější tyči. Dostál vůbec nereagoval. Asistence: Nikita Ochotjuk.
    58:31 SVEČNIKOV - 8:2
     
    58:31
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další trestuhodná chyba v obraně národního týmu. Opět ji využil ANDREJ SVEČNIKOV, jenž sám před Dostálem zamířil k levé tyči a trefil se na milimetry přesně. Asistence: Semjon Kizimov.
     
    57:40
    Ofsajd Rusů. Hra je hodně rozkouskovaná.
     
    56:53
    Čeští hokejisté dnes dělají spoustu chyb v obranném pásmu. Nyní jednu takovou předvedl Dluhoš, ale naštěstí ji napravil.
    56:04 SVEČNIKOV - 7:2
     
    56:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové v dnešním zápase dávají již druhý gól ve vlastním oslabení, když český tým špatně rozehrál. Chovanov s ANDREJEM SVEČNIKOVEM unikali dva sami na brankáře, přihráli si a druhý jmenovaný nakonec zakončil do poloodkryté branky. Aistence: Alexandr Chovanov.
     
    54:57
    Vyloučení v týmu Rusko (Ochotjuk – 2 min., nedovolené bránění).
     
    53:20
    Svečnikov v přesilovce střílel zápěstím z pravého kruhu a trefil bližší tyč!
    52:10
     
    52:10
    To bylo hodně těsné! Chovanov totiž číhal na přihrávku těsně před pravou tyčí a jen změnil směr kotouče, Dostál ale měl připravený beton a celou situaci zlikvidoval dobrým zákrokem.
     
    51:20
    Vyloučení v týmu Česko (Dluhoš – 2 min., sekání).
     
    50:27
    Ofsajd brzdí další útočné snažení. Poměrně často se v této herní době přerušuje, což na atraktivitě utkání nepřispívá.
     
    49:10
    Nakonec se bude vylučovat. Pekař a Morozov míří oba na trestnou za hrubost. Navíc dostávají desetiminutový osobní trest.

    Jakub Prchal

    Góly a asistencie: 11. Mikhailov (Kizimov), 16. Morozov, 23. Denisenko (Svečnikov, Ochotjuk), 37. Khovanov (t.s.), 46. Kizimov (Isčakov), 48. Michajlov (Podkozin, Kruglov), 57. Svečnikov (Chovanov), 59. Svečnikov (Kizimov), 60. Malyšev (Ochotjuk) – 8. Lauko (Doktor), 19. Klejna (Blümel, Pekař)


    Rusko: Isajev (Miftachof) – Romanov, Ochotjuk, Malyšev, Misjul, Galenuk, Žuravlev, Žiljakov – Denisenko, Chovanov, Svečnikov – Marčenko, Morozov, Rotenberg – Sokolov, Žabrejev, Isčakov – Kruglov, Podkozin, Michajlov – Kizimov. Trenér: Alexandr Zybin.
    Česko: Dostál (Dvořák) – Klejna, Bernáth, Dajčar, Dluhoš, Adámek, Doktor, Kowalczyk – Lauko, Pekař, Plášek – Gajarský, Čajka, Teplý – Kvasnica, Kropáček, Blümel – Přikryl, Matiášek. Trenér: David Bruk.