Astana – Lisabon 1:3 (kon.) | Dortmund – Bergamo 3:2 (kon.) | Nice – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
S. Moskva – Bilbao 1:3 (kon.) | Sociedad – Salzburg 2:2 (kon.) | Razgrad – AC Miláno 0:3 (kon.)
Östersunds FK – Arsenal 0:3 (kon.) | Marseille – Braga 3:0 (kon.) | Kodaň – Atlético Madrid 1:4 (kon.)
AEK Atény – D.Kyjev 1:1 (kon.) | Celtic – Zenit 1:0 (kon.) | Neapol – Lipsko 1:3 (kon.)
Lyon – Villarreal 3:1 (kon.) | Partizan – Plzeň 1:1 (kon.) | FCSB – Lazio 1:0 (kon.)
koniec
Östersunds FK
0:3 (0:2)
Arsenal FC
Štvrtok 15.02.2018, 19:00Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
    90+2. Tom Pettersson (ODS)
     
    90+2
    K lopte sa postavil obranca Tom Pettersson, ktorý však penaltu zahral veľmi, veľmi zle, David Ospina prečítal jeho úmysel a navyše lopta z ľavačky Petterssona nemierila ani k žrdi, pre hosťujúceho brankára ľahká práca!
     
    90+1
    Tak napokon predsa len uvidíme pokutový kop v prospech domáceho tímu! Výbornú prácu odviedol Saman Ghoddos, ktorý vyslal do pokutového územia Tesfaldeta Tekieho, ktorého len za cenu faulu zastavil Héctor Bellerín.
     
    84
    Ani Henrich Mchitarjan nedohrá tento duel. Na Arménčanovo miesto prichádza na posledné minúty zápasu ďalší produkt akadémie THe Gunners Reiss Nelson.
     
    83
    Dannymu Welbeckovi dnešný zápas na hrote útoku Arsenalu príliš nevyšiel, teraz sa už môže ísť zohriať na lavičku svojho tému. Jeho miesto na ihrisku totiž zaujme mladučký Eddie Nketiah.
     
    73
    Striedanie na oboch stranách. Kým Arsene Wenger robí ešte len prvú zmenu vo svojej základnej zostave, tak domáci kouč Potter si už všetky možnosti na striedanie vyčerpal. V zostave Östersundu už neevidujeme Dennisa Widgrena, ktorého nahradil Douglas Bergqvist, no a Arsenal z ihriska stiahol Nacha Monreala, aby si posledných približne 20 minút zahral Sead Kolašinac.
     
    71
    Postupná kombinácia Kanonierov sa skončila streleckým pokusom Nacha Monreala. Jeho strela smerovala k ľavej žrdi domácej brány, no španielsky bek hostí trafil len svojho spoluhráča Mchitarjana.
     
    65
    Dnes sme už spomínali strelecké kvality Mohameda Elenenyho z veľkých vzdialeností. Egypťan tentokrát napriahol snáď z 30 metrov a v hľadisku útleho štadióna v Östersunde to len tak zahučalo.
    58. Mesut Özil (ARS) - 0:3
     
    58
    Arsenal FC dal gól! Domáci si najskôr pýtali pokutový kop po súboji Nacha Monreala s Curtisom Edwardsom, no hra pokračovala a lopta sa cez Mohameda Elnenyho a Alexa Iwobiho dostala až k MESUTOVI ÖZILOVI, ktorý tentokrát aj so šťastím prekonáva Alyho Keitu.
     
    46
    Tréner domácich nebol s výkonom svojich zverencov v prvom polčase vôbec spokojný, a tak do toho druhého pripravil hnedď vojnásobné striedanie. Vo zvyšku zápasu už neuvidíme v prvých 45 minútach veľmi nevýrazného kapitána Brwu Nouriho, na ktorého miesto vybieha Tesfaldet Tekie. Okrem toho Alhajiho Gera nahradil Jamie Hopcutt.
     
    45+1
    Héctor Bellerín prepasíroval loptu cez trojicu súperov na Dannyho Welbecka, ten opäť len prihrával, v tomto prípade Henrichovi Mchitarjanovi, ktorý z hranice asi 12 metrov prestrelil bránu Alyho Keitu!
     
    42
    K lopte sa pri priamom kope postavil Ken Sema, ktorý však svojou ľavačkou nasmeroval loptu len do rukavíc Davida Ospinu. O pár sekúnd neskôr po chybe v kombinácii Arsenalu pálil len tesne vedľa pravej žrde Saman Ghoddos.
     
    34
    Tentokrát protiútok na opačnej strane, po osi Mchitarjan-Iwobi sa lopta dostala k Dannymu Welbeckovi, ten však prestrelil bránu Alyho Keitu z pomerne výhodnej pozície.
     
    29
    Arsenal od druhého streleného gólu akoby "odišiel" z ihriska, čo domáci takmer využili na strelenie gólu. O nádherný futbalový moment sa postaral Saman Ghoddos, ktorý po zblokovanom centri z ľavej strany poriadnym projektilom preveril fantastický reflex Davida Ospinu!
    24. Sotirios Papagiannopoulos (ARS) - 0:2
     
    24
    Arsenal FC dal gól! Tak toto sa na európskej úrovni príliš často nevidí. Domáci obrancovia sa až nepochopiteľne ponúkali, kto odkopne loptu po zblokovanom centri Mohameda Elnenyho, čo využil Danny Welbeck, ktorý nakopol loptu do SOTIRIOSA PAPAGIANNOPOULOSA, a ten tak vlastným gólom zvyšuje náskok hostí už na 0:2.
     
    15
    Už to mohlo byť o dva góly! Hosťom sa však opäť vypomstilo, že v zakončení zatiaľ až príliš špekulujú. V dobrej pozícii na zakončenie vo vnútri pokutového územia sa ocitol Alex Iwobi, no ten sa ešte rozhodol prihrávať nepripravenému Dannymu Welbeckovi.
     
    13
    Arsenal FC dal gól! Tak sa to hosťom napokon podarilo a dostávajú sa pomerne rýchlo do vedenia. Po rohovom kope sa k strele zvnútra šestnástky dostal Alex Iwobi, lopta bola ešte zblokovaná, no proti zakončeniu NACHA MONREALA do odkrytej bránky, už nemal Aly Keita žiadnu šancu.
    Nacho Monreal (ARS) - 0:1
     
    12
    Fantastický obranný zákrok od Sotiriosa Papagiannopoulosa. Domáci obranca teraz skvelým obranným zákrokom zachránil svoj tím pred jasným gólom v podaní Henricha Mchitarjana. Arsenal bude mať k dispozícii prvý rohový kop zápasu.
     
    8
    Dannymu Welbeckovi chýba v posledných týždňoch herná prax a tým pádom pravdepodobne aj sebavedomie. Anglický útočník to teraz preukázal až vo dvoch veľkých príležitostiach v pokutovom území, keď v dobrých pozíciách sa zbytočne snaži prihrávať Mesutovi Özilovi. Napokon sa dostal k aspoň jednému zakončeniu, no bránu Alyho Keitu minul.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Monreal, 24. Papagiannopoulos (vla.), 58. Özil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:6.
    Östersunds FK: Keita – Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren (73. Bergqvist) – Edwards, Mensah, Nouri (46. Tekie) – Sema, Ghoddos, Gero (46. Hopcutt).
    Náhradníci: Andersson – Bergqvist, Hopcutt, Aiesh, Sonko-Sundberg, Tekie, Islamovic.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Chambers, Mustafi, Monreal (73. Kolašinac) – Elneny, Maitland-Niles – Özil, Mchitarjan (84. Nelson), Iwobi – Welbeck (83. Nketiah).
    Náhradníci: Macey – Holding, Xhaka, Kolašinac, Nelson, Nketiah, Willock.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan (Španielsko)
    Štvrtok 22.02.2018
    Arsenal - Östersunds FK 1:2

    Góly: 47. Kolašinac – 22. Aiesh, 23. Sema

    Karty:   44. Maitland-Niles (ARS), 88. Mchitarjan (ARS) – 79. Edwards (ODS), 90+4. Widgren (ODS)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.