Astana – Lisabon 1:3 (kon.) | Dortmund – Bergamo 3:2 (kon.) | Nice – Lok. Moskva 2:3 (kon.)
S. Moskva – Bilbao 1:3 (kon.) | Sociedad – Salzburg 2:2 (kon.) | Razgrad – AC Miláno 0:3 (kon.)
Östersunds FK – Arsenal 0:3 (kon.) | Marseille – Braga 3:0 (kon.) | Kodaň – Atlético Madrid 1:4 (kon.)
AEK Atény – D.Kyjev 1:1 (kon.) | Celtic – Zenit 1:0 (kon.) | Neapol – Lipsko 1:3 (kon.)
Lyon – Villarreal 3:1 (kon.) | Partizan – Plzeň 1:1 (kon.) | FCSB – Lazio 1:0 (kon.)
koniec
Östersunds FK
0:3 (0:2)
Arsenal FC
Štvrtok 15.02.2018, 19:00Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Arsenal FC bez väčších problémov zvládol prvý duel šestnásťfinále Európskej ligy UEFA na pôde švédskeho Östersundsu FK, keď napokon zvíťazil 3:0. Dvojgólové vedenie z prvého polčasu ešte v 58. minúte aj s dávkou šťastia navýšil Mesut Özil. V závere zápasu nepremenil pokutový kop Tom Pettersson, a tak si Östersund odváža do odvety na Emirates Stadium veľmi nepriaznivý výsledok. Naopak, Kanonieri sú už takpovediac jednou nohou v osemfinále. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok večera! Prenosom vás sprevádzal Jakub Kocourek! (20:56:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Östersund tak svoju veľkú príležitosť na gól, ktorý by mu vlial aspoň teoretickú nádej na prekvapenie favorita v odvete, nevyužil, a tak sa zápas končí jednoznačným triumfom hostí.
    90+2. Tom Pettersson (ODS)
     
    90+2
    K lopte sa postavil obranca Tom Pettersson, ktorý však penaltu zahral veľmi, veľmi zle, David Ospina prečítal jeho úmysel a navyše lopta z ľavačky Petterssona nemierila ani k žrdi, pre hosťujúceho brankára ľahká práca!
     
    90+1
    Tak napokon predsa len uvidíme pokutový kop v prospech domáceho tímu! Výbornú prácu odviedol Saman Ghoddos, ktorý vyslal do pokutového územia Tesfaldeta Tekieho, ktorého len za cenu faulu zastavil Héctor Bellerín.
     
    90
    Mohamed Elneny vyslal do pokutového územia Reissa Nelsona, ten spadol po súboji s Tomom Petterssonom, no ani v tomto prípade z toho pokutový kop nebude. Neskôr si na opačnej strane prihrávku z hĺbky poľa spracovával loptu v ofsajdovej pozícii Curtis Edwards.
     
    89
    Tesfaldet Tekie sa presadil cez Calluma Chambersa, pokúsil sa nájsť Curtisa Edwardsa, ten však prihrávku na dlhú nohu spracovať nedokázal.
     
    88
    Menšie nedorozumenie v kombinácii Arsenalu, Mohamed Elneny neprebral prihrávku od Calluma Chambersa, Jamie Hopcutt to však využil len na veľmi nepresnú ďalekonosnú strelu.
     
    87
    Alex Iwobi sa snažil na hranici pokutového územia nájsť Mesuta Özila, ktorého však dobre postrážil Sotirios Papagiannopoulos. O pár sekúnd neskôr sa individuálne nepresadil Eddie Nketiah.
     
    86
    Eddie Nketiah s Reissom Nelsonom sa už aj zapojili do kombinácie The Gunners, druhý menovaný však prišiel o loptu v strede ihriska, čo ale na protiútok nevyužil Curtis Edwards.
     
    85
    Manévre Ainsleyho Maitlanda-Nilesa v blízkosti poliaceho kruhu teraz taktickým faulom prerušil domáci Douglas Bergqvist. Hrať tak bude Arsenal.
     
    84
    Ani Henrich Mchitarjan nedohrá tento duel. Na Arménčanovo miesto prichádza na posledné minúty zápasu ďalší produkt akadémie THe Gunners Reiss Nelson.
     
    83
    Dannymu Welbeckovi dnešný zápas na hrote útoku Arsenalu príliš nevyšiel, teraz sa už môže ísť zohriať na lavičku svojho tému. Jeho miesto na ihrisku totiž zaujme mladučký Eddie Nketiah.
     
    82
    Kanonieri v posledných sekundách predsa len trochu zvýšili akitivitu v hre bez lopty na polovici súpera, Héctor Bellerín vystihol výkop brankára Keitu, no Arsenal to na ohrozenie domácej brány využil nedokázal.
     
    81
    Po pomerne dlhom čase registrujeme strelecký pokus na strane Arsenalu, no Danny Welbeck mieril veľmi nepresne a Aly Keita sa tak za loptou mohol bez nejakého väčšieho stresu len obzrieť.
     
    80
    Sead Kolašinac prišiel na ihrisko len pred pár minútami, a tak teraz nemal problém dostihnúť trochu dlhšiu prihrávku Ainsleyho Maitlanda-Nilesa, Bosniakova prihrávka pod seba však našla len kopačky Toma Petterssona.
     
    79
    Östersund predsa len trochu zvýšil aktivitu na polovici hostí, avšak v tomto momente absolútne nevyšiel center do pokutového územia Kenovi Semovi.

    Jakub Kocourek

    Góly: 13. Monreal, 24. Papagiannopoulos (vla.), 58. Özil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:6.
    Östersunds FK: Keita – Mukiibi, Papagiannopoulos, Pettersson, Widgren (73. Bergqvist) – Edwards, Mensah, Nouri (46. Tekie) – Sema, Ghoddos, Gero (46. Hopcutt).
    Náhradníci: Andersson – Bergqvist, Hopcutt, Aiesh, Sonko-Sundberg, Tekie, Islamovic.

    Arsenal FC: Ospina – Bellerín, Chambers, Mustafi, Monreal (73. Kolašinac) – Elneny, Maitland-Niles – Özil, Mchitarjan (84. Nelson), Iwobi – Welbeck (83. Nketiah).
    Náhradníci: Macey – Holding, Xhaka, Kolašinac, Nelson, Nketiah, Willock.

    Rozhodca: David Fernandez Borbalan (Španielsko)
    Štvrtok 22.02.2018
    Arsenal - Östersunds FK 1:2

    Góly: 47. Kolašinac – 22. Aiesh, 23. Sema

    Karty:   44. Maitland-Niles (ARS), 88. Mchitarjan (ARS) – 79. Edwards (ODS), 90+4. Widgren (ODS)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:2. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.