Slovensko – OŠ z Ruska sk 3:2 (kon.) | USA – Slovinsko 2:3 (po pr.)
koniec
Slovensko
3:2 (2:2, 0:0, 1:0)
Olympijskí športovci z Ruska
Streda 14.02.2018, 13:10Olympijské Hry - muži • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Hneď v úvode olympijského hokejového turnaja sa zrodila senzácia na úkor najväčších favoritov. Olympijskí športovci z Ruska pritom mali všetko vo svojich rukách. Už po piatich minútach viedli vďaka gólom Gavrikova a Kaprizova, no Slováci v prvej tretine vyťažili z minima maximum a po presných koncovkách Ölveckého s Bakošom dokázali vyrovnať. Ruskí hokejisti boli aj potom aktívnejší, mali viac šancí ako náš výber, ale už nedokázali prekonať Branislava Konráda. Naopak, Slováci využili presilovku v tretej tretine a delovka Čerešňáka im priniesla prvé tri body do tabuľky. (15:31:52)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:25
    Oba tímy hrajú s piatimi hokejistami, no ruský výber nemá v bráne Košečkina.
     
    59:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledná minúta. Ruský brankár Košečkin zamieril na striedačku, no musel sa vrátiť, pretože nasleduje buly v strednom pásme.
     
    58:35
    Oleg Znarok reaguje na nečakaný vývoj dnešného stretnutia. Zobral si oddychový čas a rozdáva svojim zverencom posledné pokyny.
     
    58:35
    Alexej Marčenko oslabuje svoj tím v najmenej vhodnom okamihu. Ruský obranca podrazil v strednom pásme Andreja Kudrnu.
     
    58:03
    Olympijskí športovci z Ruska nezvládli prechod cez útočnú modrú čiaru, takže bol z toho ofsajd. Slováci mohli vystriedať.
     
    57:32
    Slovenskí hokejisti sa dokázali oslobodiť, ale iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Craig Ramsay si zobral taktický oddychový čas.
     
    56:57
    Ruský tlak naďalej trvá. Michal Čajkovský sa však vrátil na ľad a Slováci sú v pätici.
     
    56:32
    Tomáš Marcinko výborne zblokoval strelu Iľju Kovaľčuka a dokázal vyhodiť puk aspoň do stredného pásma.
     
    55:30
    Patrik Lamper nevyužil ďalšiu tutovku v oslabení. Slovenský útočník najskôr zblokoval strelu Vojnova a o pár sekúnd neskôr išiel úplne sám na ruského brankára. Vasilij Košečkin v dôležitých momentoch drží svoj tím.
     
    54:57
    Je tu ďalšia presilovka pre ruský tím. Michal Čajkovský pustil za svoj chrbát rýchleho Ivana Telegina a nešťastne ho podrazil. Slovenský obranca sa poriadne hnevá, no musí odísť na trestnú lavicu.
     
    54:25
    Ruská presilovka sa skončila. Tomáš Marcinko naskočil do hry a môže sa zapojiť do defenzívnej činnosti.
     
    53:18
    Slováci mohli skórovať vo vlastnom oslabení. Lukáš Cingel ideálne našiel voľného Patrika Lampera, ale toho vychytal výborný Vasilij Košečkin.
     
    52:47
    Konrád neudržal delovku Nesterova a Rusi sa dostali k viacerým dorážkam. Slovenskí hráči mu však pomohli.
     
    52:25
    Vylúčenie Tomáša Marcinka za podrazenie je iba logickým vyústením diania na ľade. Ruský tlak bude pokračovať v presilovke piatich proti štyrom.
     
    52:16
    Momentálne sa hrá z jednej strany na druhú. Ruskí hokejisti vsadili na totálnu ofenzívu a hrajú na maximálne riziko.
     
    51:30
    Ruský tlak naďalej pokračuje. Strelu Nesterova nepríjemne tečoval Telegin, ale puk smeroval priamo do pripraveného Konráda.
     
    50:37
    Viačeslav Vojnov tvrdo vypálil od modrej čiary, ale pred bránou nemal žiadneho spoluhráča na teč, a tak puk skončil na zadnom mantineli.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 17. Ölvecký (Graňák), 18. Bakoš, 49. Čerešňák (Haščák, Bakoš) – 3. Gavrikov (Vojnov, Širokov), 5. Kaprizov (N. Gusev)


    Slovensko: Konrád (J. Laco) – Čajkovský, Starosta, Čerešňák, Graňák (A), Valach, Ďaloga, Baranka – Kudrna, Surový (C), Nagy (A) – Bakoš, Bubela, Haščák – Paulovič, Krištof, Ölvecký – Marcinko, Lamper, Cingel – Hovorka.
    Olympijskí športovci z Ruska: Košečkin (Sorokin) – Gavrikov, Vojnov, Marčenko, Nestěrov, Zub, Zubarev, Kiselevič – Mozjakin, Daciuk (A), Kovaľčuk (C) – Kaprizov, Šipačov, N. Gusev – Širokov, Barabanov, Prochorkin – Andronov (A), Grigorenko, Kalinin – Telegin.

    Rozhodca: Iverson (Kanada), Rantala (Fínsko) – Lederer (Česko), Vanoosten (Kanada)