Boston – Calgary 5:2 (kon.) | Buffalo – Tampa Bay 5:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 1:4 (kon.)
Philadelphia – NJ Devils 4:5 (0:1 po s.n.) | Pittsburgh – Ottawa 6:3 (kon.) | Carolina – LA Kings 7:3 (kon.)
Detroit – Anaheim 2:1 (kon.) | Nashville – St. Louis 4:3 (po pr.) | Minnesota – NY Rangers 3:2 (kon.)
Winnipeg – Washington 4:3 (po pr.) | Vegas – Chicago 5:2 (kon.) | San Jose – Arizona 1:2 (kon.)
koniec
Vegas Golden Knights
5:2 (1:1, 0:1, 4:0)
Chicago Blackhawks
cz Streda 14.02.2018, 04:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:13
    Brad Hunt mohl přidat ještě jeden gól, jeho střela od modré ale skončila na horní tyči brány!
     
    58:52
    Connor Murphy byl ještě v závěru vyloučen za zdržování hry poté, co puk vyhodil z obranného pásma přes ochranné sklo. Dokonalá tečka za zmarem Blackhawks.
    58:44 Tomáš NOSEK - 5:2
     
    58:44
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    TOMÁŠ NOSEK od obranné modré čáry poslal puk k levé tyči prázdné brány a poté poslal do hlediště polibek! Vegas zvítězí a dostane se opět do čela Západní konference před Nashville, který dnes vyhrál, když doma porazil St. Louis Blues.
     
    57:07
    Chicago vybojovalo vhazování v útočném pásmu a Jeff Glass zůstal na střídačce!
     
    55:15
    Jonathan Marchessault vyrazil na levém křídle do přečíslení 2 na 1 a přihrávkou z ostrého úhlu našel na vzdálenější pravé tyči Reillyho Smitha, který ani nadvakrát nedokázal výtečného Jeffa Glasse překonat! Puk poté skončil v ochranné síti. Komerční přestávka. Mohlo být hotovo.
     
    53:18
    Brandon Saad se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže Marc-André Fleury ho senzačně vychytal a ocitl se na ledě, čehož mohl využít Tommy Wingels. Jeho střelu z levého kruhu ale zablokoval Pierre-Édouard Bellemare!
     
    51:46
    Oscar Lindberg vyfasoval dvě minuty za hákování a Chicago má šanci zdramatizovat závěr utkání.
     
    49:00
    Tomáš Nosek z levého křídla pálil na lapačku Jeffa Glasse, na rozdíl od svých spoluhráčů ale bránu s jemným přispěním brankáře Chicaga minul! Vzápětí přišla střela od modré čáry, se kterou si hostující brankář snadno poradil.
     
    48:34
    Alex Tuch se ocitl v levém kruhu ve velké šanci, jenže střelou zápěstím minul bližší horní roh brány!
    44:54 David PERRON - 4:2
     
    44:54
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    James Neal před obrannou modrou čárou rozbil útok Chicaga a poté přiťukl puk DAVIDOVI PERRONOVI, který ho rychle zavezl do útočného pásma, a táhlou střelou zápěstím nad lapačkou Jeffa Glasse zamířil k pravé tyči! Tři góly jako přes kopírák. Asistence: James Neal.
    43:07 Reilly SMITH - 3:2
     
    43:07
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    REILLY SMITH zakončil nádhernou kombinaci Vegas střelou, která z levé strany zamířila nad lapačkou Jeffa Glasse do vzdálenějšího pravého horního rohu brány! Golden Knights opět ukazují, že umí otáčet zápasy. Na začátku třetí části se jim podařil obrat během necelých dvou minut. Asistence: William Karlsson a Nate Schmidt.
     
    42:26
    David Perron a Patrick Sharp se po zakázaném uvolnění Vegas osekávali a oba byli vykázáni na trestnou lavici za nesportovní chování, respektive krosček.
    41:14 Brad HUNT - 2:2
     
    41:14
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    BRAD HUNT si srovnal puk na hůl a na vrcholu levého kruhu napřáhl k nádherné střele zápěstím, která nad lapačkou Jeffa Glasse zamířila ke vzdálenější pravé tyči! Vegas konečně využilo přesilovou hru a vyrovnalo na 2:2! Asistence: David Perron a Colin Miller.
     
    39:24
    Chicago se opět v závěru třetiny nevyvarovalo faulu a Vegas si po komerční přestávce zahraje pátou přesilovou hru. Tommy Wingels byl vyloučen za podražení.
     
    37:18
    Reilly Smith se ocitl před bránou v šanci, bekhendem ale Jeffa Glasse překonat nedokázal!
     
    35:26
    Alex Tuch rychle objel bránu a u levé tyče rychle vystřelil z otočky, jenže Jeffa Glasse ani tentokrát překonat nedokázal! Puk mimo led, reklamní přestávka.
     
    33:35
    Marc-André Fleury musel rychle do kolen, aby vyrazil tečovanou střelu Blackhawks z pravého kruhu!
     
    32:30
    Golden Knights už zvedali ruce nad hlavu! Alex Tuch před bránou skvěle tečoval střelu spoluhráče od modré čáry, jenže puk se od pravé tyče odrazil zpět do hry!
     
    30:35
    Brent Seabrook byl vyloučen na dvě minuty za sekání a Vegas se pokusí vyrovnat po reklamní přestávce během čtvrté přesilové hry. Zatím nevyužilo žádnou.
     
    30:35
    Reilly Smith se v mezikruží mezi dvěma protihráči protáhl až před bránu, střelou zápěstím ale z blízkosti zamířil pouze do hrudi Jeffa Glasse vyjetého z brány!
     
    27:15
    Vegas mohlo rychle vyrovnat, jenže závaru před bránou Chicaga nedokázalo využít ke skórování! Reilly Smith se po přihrávce zpoza brány ocitl u pravé tyče v obrovské šanci, Jeffa Glasse ale nepropálil. Dorážka se neujala.
    26:37 Alex DEBRINCAT - 1:2
     
    26:37
    Chicago právě vstřelilo branku!
    ALEX DEBRINCAT mohl v blízkosti pravé tyče skórovat z úhlu do prázdné brány, jenže Marc-André Fleury předvedl spektakulární zákrok, když ve skoku puk vyrazil mimo. Jenže Patrick Sharp ho poté vrátil před bránu a první jmenovaný hráč ho na druhý pokus prostřelil mezi betony! Chicago podruhé v zápase vede! Asistence: Patrick Sharp a Ryan Hartman.
     
    25:27
    Oscar Lindberg před bránou vkleče zablokoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů a okamžitě zkusil vypálit, jeho střela po ledě ale skončila na Jeffovi Glassovi!
     
    23:45
    Tommy Wingels podruhé v zápase mohl skórovat po nebezpečné teči, tentokrát ale výtečného Marca-Andrého Fleuryho v bráně Golden Knights nepřekonal!
    22:59 Patrick Sharp nedokázal proměnit trestné střílení!
     
    22:59
    Patrick Sharp se rozjel na trestné střílení a mohl vrátit střelou do pravého horního rohu brány Chicagu vedení, jenže Marc-André Fleury levým ramenem puk vyrazil!
     
    22:59
    Marc-André Fleury netradičně hodil hůl pod nohy Patricka Sharpa a následovat bude trestné střílení!
     
    21:00
    Brad Hunt nepříjemně vystřelil z levého kruhu, Jeff Glass ale jeho střelu mířící těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči levým betonem skvěle vykopl!
     
    19:16
    Třetí přesilová hra pro Vegas. Patrick Kane byl v závěru třetiny vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    15:38
    Brad Hunt napřáhl na vrcholu levého kruhu k prudké ráně s příklepem, která na přední tyči nepříjemně zasáhla Jamese Neala! Bývalý útočník Nashvillu schytal ránu do nohy a zamířil na ošetřovnu.
     
    14:10
    Duncan Keith fauloval v levém kruhu obranného pásma a byl vyloučen na dvě minuty za podražení. Chicago jde znovu do čtyř a Vegas si po reklamní přestávce zahraje v rychlém sledu druhou přesilovou hru.
     
    14:03
    Tommy Wingels si najížděl v levém kruhu na dlouhou přihrávku, jenže Marc-André Fleury se mu po rychlém vyjetí z brány ve stylu Dominika Haška vrhl pod nohy!
     
    12:06
    William Karlsson nedokázal u levé tyče poslat puk do brány poté, co se mu přihrávka odrazila mimo dosah od pravé brusle, Erik Gustafsson byl ale vyloučen za hákování. První přesilová hra pro Vegas.
    05:06 Ryan CARPENTER - 1:1
     
    05:06
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    RYAN CARPENTER vyhrál za bránou důležitý osobní souboj a u pravé tyče poté k překvapení všech procedil puk mezi lapačkou a levým betonem Jeffa Glasse do brány! Vegas rychle vyrovnalo a začínáme od začátku. Asistence: Pierre-Édouard Bellemare a Deryk Engelland.
    02:10 Tommy WINGELS - 0:1
     
    02:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Erik Gustafsson na levém křídle po zpětné přihrávce spoluhráče napřáhl od modré čáry k prudké střele s příklepem, kterou jemně tečoval před bránou TOMMY WINGELS, a puk zamířil mezi betony Marca-Andrého Fleuryho do sítě! Chicago využilo přesilovou hru a vede ve Vegas 1:0! Asistence: Erik Gustafsson a Alex DeBrincat.
     
    01:00
    Deryk Engelland fauloval za vlastní bránou a dostal po minutě hry dvě minuty za vysokou hůl.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 6. Carpenter (Bellemare, Engelland), 42. Hunt (Perron, C. Miller), 44. R. Smith (W. Karlsson, Schmidt), 45. Perron (Neal), 59. Nosek – 3. Wingels (E. Gustafsson, DeBrincat), 27. DeBrincat (Sharp, Hartman)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (Lagacé) – Schmidt, McNabb, Theodore, Engelland, C. Miller, Hunt – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Perron, Neal (A), O. Lindberg – Leipsic, Eakin, Tuch – Nosek, Bellemare (A), Carpenter.
    Chicago Blackhawks: J. Glass (A. Forsberg) – Keith (A), Dahlström, E. Gustafsson, Seabrook (A), Kempný, C. Murphy – Saad, J. Toews (A), Wingels – Schmaltz, Anisimov, P. Kane – Sharp, Hartman, DeBrincat – Bouma, Kämpf, Jurčo.

    Rozhodca: Jake Brenk, Gord Dwyer. Čároví: Lonnie Cameron, Brandon Gawryletz

    Diváci: 18085