Skalica – Pov. Bystrica 5:2 (kon.) | Michalovce – Spišská N. Ves 4:1 (kon.) | Prešov – Osmos Bratislava 5:1 (kon.)
Topoľčany – Dubnica 2:1 (2:1 po s.n.)
koniec
HK Skalica
5:2 (1:2, 3:0, 1:0) Stav série: 1:0
HK 95 Považská Bystrica
Utorok 13.02.2018, 17:00 • Hant Arena, Skalica • TIPOS Slovenská hokejová liga play-off • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skalica zvládla vstup do štvrťfinále play-off St. Nicolaus 1. ligy. Víťazi základnej časti zo Záhoria síce prespali úvod stretnutia, keď dvakrát inkasovali v oslabení z hokejok Ligasa a Klímu, no v ďalšom priebehu zápasu ovládli ľadovú plochu. Do prestávky znížil Mikéska, v druhej časti hry sa postupne presadili Schmidt, Vereš aj Straka a v závere duelu spečatil víťazstvo domácich Jarolín.

    Strely na bránu: 38 – 30. (19:20:01)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:10
    Skalica dala gól! Hostia si zobrali oddychový čas a odvolali brankára, no v útočnom pásme rýchlo stratili puk. Túto situáciu využil RENÉ JAROLÍN, ktorý v samostatnom úniku namieril do odkrytej siete. Asistencie: Patrik Janáč, Róbert Mikéska.
     
    58:27
    Rozhodcovia vylučovali na oboch stranách. Dve trestné minúty za seknutie dostal hosťujúci Ján Nahálka a menší trest za hrubosť si odpyká domáci Pavol Pavešic.
     
    58:16
    Valerij Kňazev mohol pridať piaty gól domáceho tímu. Strela ruského útočníka z pravého krídla skončila na zadnom mantineli.
     
    57:45
    Skalica kontroluje puk v záverečných sekundách tretej tretiny. Záhoráci si pokojne udržiavajú dvojgólové vedenie.
     
    56:46
    Zbytočná chyba hosťujúceho tímu. Považania nezvládli prechod cez modrú čiaru a vyprodukovali ofsajd.
     
    56:22
    Považská Bystrica zvládla krátke oslabenie. Ján Zlocha je takisto späť v hre, takže hostia sa môžu v závere pokúsiť o zníženie či vyrovnanie.
     
    55:44
    Valerij Kňazev sa vrátil späť na ľadovú plochu a domáci hrajú v pätici. Navyše získali vhadzovanie v útočnom pásme.
     
    55:10
    Skaličania opäť kraľujú pri hre štyroch proti štyrom. Majú veľa priestoru na ľade a tlačia sa pred Michala Dzubinu.
     
    54:22
    Hostia prišli o výhodu presilovej hry. Ján Zlocha zahral proti pravidlám so zdvihnutou hokejkou a odišiel na trestnú lavicu.
     
    54:11
    Peter Horváth výborne vyčistil priestor v bránkovisku. Dorážajúceho hráča odstavil férovým zákrokom a útočník Považskej Bystrice zostal ležať na ľade.
     
    53:44
    Namiesto piateho gólu je tu vylúčenie na domácej strane. Valerij Kňazev v snahe o dorážku sekol brankára Dzubinu a dostal dve minúty.
     
    53:40
    Mohlo byť rozhodnuté. Valerij Kňazev však nevyužil prihrávku pred bránu a z tesnej blízkosti trafil len gólmana Michala Dzubinu.
     
    52:51
    Patrik Janáč dostal presnú prihrávku na pravý kruh, odkiaľ mohol osamotený zakončovať. Jeho spoluhráč však stál v bránkovisku a rozhodcovia prerušili hru.
     
    51:48
    Teraz sa hosťom naskytla šanca. Po nepresvedčivom zákroku Petríkovi vypadol puk v bránkovisku a hostia mohli dorážať. Zblízka sa nepresadil Ján Nahálka.
     
    51:05
    Hra je momentálne plynulá bez zbytočných prerušení. Považská Bystrica sa snaží o kontaktný gól, ale nevie si vypracovať šancu.
     
    50:10
    Dostali sme sa do záverečnej desaťminútovky tretej tretiny. Skalica si stále stráži dvojgólový náskok a súperovi veľa nedovoľuje.
     
    49:31
    Ľubomír Škápik sa nepríjemne zrazil s Davidom Rodionovom a spadol chrbtom na ľadovú plochu. Skalický obranca bol otrasený, ale na striedačku odišiel po vlastných.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Skalica. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 95 Považská Bystrica. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 12. Mikéska (Janáč, Jurák), 23. Schmidt (Okoličány), 24. Vereš (Vaškovič, Škápik), 40. Straka (Schmidt), 60. Jarolín (Janáč, Mikéska) – 4. Ligas (Leško), 10. Klíma (Zlocha, Ligas)


    HK Skalica: Petrík – Škápik, Horváth, Sloboda, Mikéska, Janík, Pavešic, Kukliš, Straka – Vaškovič, Vereš, Hujsa – Jurák, Jarolín, Janáč – Hluch, Kučera, Kňazev – Kotzman, Schmidt, Okoličány.
    HK 95 Považská Bystrica: Dzubina – Solar, Leško, Nahálka, Poláček, Saboš, Palovič, Miro, Filo – Ligas, Zlocha, L. Klíma – Szalay, Mišura, Koleda – Stanislav, Schroner, Rodionov – Danielčák, Turan, Bednár.

    Rozhodca: Krist, Adamec – Jurčiak, Tvrdoň.
    Skalica 3 0 Pov. Bystrica
    #1 Utorok 13.02.2018 • 17:00
    Skalica - Pov. Bystrica 5:2
    #2 Streda 14.02.2018 • 17:00
    Skalica - Pov. Bystrica 2:1 koniec po predl.
    #3 Sobota 17.02.2018 • 18:00
    Pov. Bystrica - Skalica 0:3