Toronto – Tampa Bay 4:3 (kon.) | Edmonton – Florida 5:7 (kon.) | Arizona – Chicago 6:1 (kon.)
koniec
Arizona Coyotes
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Chicago Blackhawks
cz Utorok 13.02.2018, 03:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Arizona Coyotes

    Kojoti přišli o vynikající formu ze začátku roku a na konci ledna se vrátili do krize, jež vyvrcholila prohrou 0:6 z ledu Los Angeles. Mnohem lepší výkon Arizona na stadionu Minnesoty, se kterou prohrávala 0:2 a 1:3, ale díky vynikající třetí třetině dotáhli utkání do prodloužení a v něm rozhodl Clayton Keller. V před dvěma dny tým z Glendale absolvoval i samostatné nájezdy, ve kterých nestačil na Philadelphii. V západní konferenci jsou Coyotes uzemněni za poslední patnácté pozici, ze které ztrácí na předposlední Vancouver čtrnáct bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 38 bodů (15+23)
    • D. Stepan – 35 bodů (10+25)
    • C. Dvorak – 26 bodů (8+18).
     
    Chicago Blackhawks

    Fanoušci Jestřábů si v posledních letech zvykli na velké úspěchy a během let 2010 až 2015 hned třikrát oslavili zisk Stanley Cupu. V posledních týdnech se však Chicagu vůbec nedaří, z předchozích jedenácti zápasů zvítězil jen ve dvou zápasech, aktuálně disponuje nelichotivou sérií pěti proher v řadě, přičemž ta poslední přišla před dvěma dny v Minnesotě, kde Blackhawks nevstřelili ani jeden gól a prohráli 0:3. V Západní konferenci jsou Jestřábi až na dvacátém místě, ze kterého ztrácí na postupové pozice do play-off už deset bodů.

    Nejproduktivnější hráči:
    • P. Kane – 53 bodů (21+32)
    • N. Schmaltz – 39 bodů (15+24)
    • J. Toews – 35 bodů (15+20).
     
    Vzájemné zápasy

    11.12.2017 Chicago – Arizona 3:1
    22.10.2017 Arizona – Chicago 2:4
    24.02.2017 Chicago – Arizona 6:3
    03.02.2017 Arizona – Chicago 3:4
    07.12.2016 Chicago – Arizona 4:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, Goligoski (A), Connauton – Keller, Stepan, Perlini – Rieder, Domi, Rinaldo – Fischer, Dvorak, Pánik – Cousins, Richardson, Martinook.

    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (J. Glass) – Oesterle, Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Dahlström – Duclair, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – DeBrincat, Wingels, Bouma – Hinostroza, Kämpf, Jurčo.

    Rozhodčí: Peel, Sutherland – Amell, Brisebois.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    První dotek s kotoučem má za sebou Anton Forsberg, kterému však nenadělalo Fischerovo nahození téměř ze středového kruhu žádný problém.
     
    01:24
    Hodně opatrný úvod utkání se přerušuje kvůli chybné rozehrávce Jestřábů a jejich zakázanému uvolnění.
     
    01:32
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti se po minutě a půl dostávají do vedení! Tobias Rieder vyjel zpoza branky do rohu a vrátil puk na modrou čáru, odkud vystřelil Chychrun a jeho pokus lehkou tečí přesměroval za Forsbergova záda MAX DOMI. Pro něj je to teprve čtvrtý gól v sezóně. Asitence: Jakob Chychrun, Tobias Rieder.
    01:32 Max DOMI - 1:0
     
    02:18
    Po hostujícím ofsajdu se stejným prohřeškem provinili také hráči ve vínově červených dresech Arizony.
     
    03:15
    Coyotes jsou na začátku zápasu překvapivě dominantní. Forsberg teď měl plno práce po střelách Fischera a Chychruna. Chvíli předtím z pravého kruhu minul Pánik.
     
    04:33
    Wingels dostal dlouhý pas na útočnou modrou o chloupek později a během letu přihrávky se vystavil do postavení mimo hru.
     
    04:47
    Až teď poprvé zasahoval Raanta, který pravým betonem vyrazil DeBrincatovu střelu z levého kruhu. Další z hostů pak vracel puk před branku, jenže Bouma se k dorážce neprodral.
     
    05:03
    Jonathan Toews v nepřehledné situaci po vhazování jako první zkrotil neposedný puk, ale z bezprostřední blízkosti Raantu nepřekonal.
     
    05:36
    Další zákrok pro finského brankáře ve službách Arizony, který znovu nenechal projít puk do branky po opakované šanci Toewse. Domácí vzápětí vyhodili do bezpečí.
     
    06:30
    Max Domi si u pravého mantinelu počkal na Goligoskiho, který přijel z druhé vlny, jenomže trefil jen předním clonícího Anisimova. .
     
    07:19
    Tomáš Jurčo si vzal puk na levé straně a velmi rychle se vydal blíže brankovišti, kde si bekhendovým zakončením na Raantu taktéž nepřišel.
     
    08:18
    Bouma nebezpečně tečoval DeBrincatovu střelu a Raanta musel velmi rychle reagovat. Stejně tak po další střele druhého jmenovaného z osy hřiště.
     
    08:55
    Connauton se dostatečně nenatáhl pro puk, který se rozhodl zabydlet na hokejce Saada. Ten mohl okamžitě pálit, ale střelou zápěstím zacílil jen do Raantovy připravené lapačky.
     
    09:22
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se po delší době vymanili z tlaku a na druhém konci hřiště podruhé udeřili! Po nahození Demerse jeho spoluhráči aktivně forčekovali a získali puk v nebezpečném prostoru. Derek Stepan se svým bekhendem ještě narazil na betony Forsberga, nicméně dorážející CLAYTON KELLER se už nemýlil a potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Arizony. Asistence: Derek Stepan.
    09:22 Clayton KELLER - 2:0
     
    10:10
    Antti Raanta si smlsnul na střele Hinostrozy a schoval puk do lapačky. Následuje reklamní přestávka.
     
    10:42
    Fischer udržel puk na zadním mantinelu a přihrál na modrou čáru. Connautonovu střelu tahem Forsberg jenom vyrazil a pak měl co dělat s dorážkou Dvoraka!
     
    11:24
    Saad, Toews a Duclair se usadili v útočném pásmu Chicaga. Jejich tlak skončil protečovanou střelou Duclaira, jenž ještě nedávno působil zde v Glendale.
     
    12:25
    Jason Demers to dvakrát zkusil zpoza pravého kruhu, jenže v obou případech výrazně minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    12:39
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Clayton Keller – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:01
    Seabrook přihrál od modré do pravého kruhu na Kanea, jehož střelu Raanta neudržel a domácí tým pak uchránil od nebezpečné dorážky až vyhození Martinooka.
     
    13:43
    Až teď se Coyotes definitivně osvobodili a vytvořili si časovou kapsu, ve které mohli poslat na led čerstvé síly.
     
    14:06
    Oesterle vypálil z dálky do zadního mantinelu, od kterého se puk odrazil před brankoviště na Duclaira. Ani on ale nedotlačil puk za Raantova záda.
     
    14:35
    Anthony Duclair se vůbec nemazal se svým nedávným kolegou Riederem a zezadu ho krosčekem poslal na mantinel, za což dostává zasloužený menší trest.
     
    14:39
    Domácí v plném počtu.
     
    15:01
    Christian Fischer výrazně tečoval Chychrunovu střelu od modré čáry, ovšem puk ze vzduchu spadl až do místa vedle Forsbergovy klece.
     
    15:25
    Jestřábi odpálili puk přes všechny čáry a domácí tak musí zakládat další přesilovkovou akci až zpoza vlastní brány.
     
    15:53
    Stepan přihrál na úroveň brankové čáry, ze které Dvorak potáhl puk do brankoviště, ale ani za pomoci Fischera ho za brankovou čáru nedostal.
     
    16:35
    Hosté v plném počtu.
     
    16:49
    Martinookovu střelu z levého mantinelu si Forsberg na první tyči pohlídal. Následuje protiakce hráčů v bílých dresech.
     
    17:32
    Jakob Chychrun byl ve středním pásmu těsně bráněn a kotouč ze souboje vyletěl mimo hrací plochu.
     
    18:07
    Protečované nahození jednoho z hostujících hráčů pro změnu skončil až v ochranné síti. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:29
    Goligoski zachytil křižnou přihrávku přes střední pásmo, poté ale jenom nahodil puk a jenom odevzdal puk hostům.
     
    19:50
    Wingels vyjel z hloubi útočného pásma a prohodil si puk i pozici s Dahlströmem, který však netrefil zařízení zpoza levého kruhu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ačkoliv mělo Chicago zejména ve druhé části úvodní dvacetiminutovky více ze hry, tak jeho hráči odchází do kabin se sklopenými hlavami. Arizona se už ve druhé minutě dostala do vedení, když se po jednadvacetizápasové odmlce prosadil kanadksý útočník Max Domi. V desáté minutě se pak Coyotes vymanili z tlaku a zvýšili svůj náskok na 2:0, o což se zasloužil Clayton Keller.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 10.
    Pro několik hokejistů je dnešní utkání trochu speciální, hned pět z nich hraje proti bývalému zaměstnavateli.

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Richard Pánik po Anisimovem vyhraném buly získal puk ve středním pásmu, natlačil se do levého kruhu a vystřelil do pozorného Forsberga.
     
    20:54
    Schmaltz zablokoval střelu Ekmana-Larssona a rozjel rychlý brejk, který po přihrávce od Kanea sám zakončoval, nicméně Raanta střelu z voleje pravou nohou vyrazil.
     
    21:23
    Seabrook napřáhl od modré a puk prošel až před branku, kde jenom zaduněly dobře postavené betony brankáře Raanty.
     
    22:22
    Chychrun dvakrát během pár sekund ztratil puk. V druhém případě ho posadil na hokejku Wingelse, jenž pouze nahazoval a nic nevymyslel.
     
    22:41
    Do rodící se šarvátky mezi Chychrunem a Wingelsem se postupně přidalo několik dalších hráčů a k pěstnímu souboji jeden na jednoho nedošlo. Všemu předcházel nebezpečný hit hostujícího útočníka na Hjalmarssona, jenž v rychlosti vletěl do mantinelu.
     
    22:41
    Na trestnou lavici kromě Chychruna usedl také Domi. Na druhé straně pouze Wingels, takže následuje přesilovka Jestřábů!
     
    23:12
    Jordan Martinook se zbytečně rychle nezbavoval puku a potáhl ho až do útočného pásma, kde v oslabení i propagačně protáhl Forsberga.
     
    23:39
    Jason Demers se dobře zorientoval za vlastní brankou a vyhodil puk přes všechny čáry až na druhý konec hřiště.
     
    24:06
    Chicago se přímočaře přesunulo až to těsné blízkosti brankoviště, nicméně Duclair se zblízka ani v tomto případě neprosadil.
     
    24:33
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Osm sekund před koncem přesilovky se Hawks přesto prosadili a snižují na rozdíl jediné branky! ALEX DEBRINCAT si vyměnil dvě krátké přihrávky s Toewsem a z vrcholku levého kruhu nechytatelně vystřelil zápěstím. Raanta byl bez šance, protože přes clonícího Boumu vůbec nic neviděl. Asistence: Jonathan Toews, Lance Bouma.
    24:33 Alex DEBRINCAT - 2:1
     
    24:40
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jakob Chychrun – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    25:14
    Hosté se po rychlém vyhození usadili v útočném pásmu. Toews přenesl hru do pravého kruhu na DeBrincata, kterého Raanta vychytal. Hráčům Arizony se poté nelíbila Boumova snaha dorážet a vznikla z toho poměrně velká šarvátka.
     
    25:19
    Opět se tedy vylučuje a poměr sil na ledě se mění na 4 ku 3 ve prospěch Chicaga. Za krosček pyká Bouma a za hrubost Ekman-Larsson.
     
    26:02
    Coyotes odpálili puk co nejdál od své branky a z jejich oslabení zbývá už jenom čtyřicet posledních sekund.
     
    26:33
    Stepan bolestivě zablokoval Seabrookovu dělovku. Hostující nápor ale pokračoval a ukončil ho až zákrok Raanty proti Anisimovi.
     
    26:40
    Domácí v plném počtu.
     
    27:03
    Niklas Hjalmarsson mohutně napřáhl z dálky, ale bylo to spíše na škodu, protože rychle letící puk Forsbergovu branku přeletěl.
     
    27:06
    Arizona právě vstřelila branku!
    Zničehonic se Kojoti vrací do dvoubrankového vedení! Keller přihrál k levému mantinelu ALEXI GOLIGOSKIMI, který to zkusil z úhlu a dokonale překvapil Forsberga, jenž hrubě podcenil přízemní střelu, při které mu puk prošel mezi nohama do sítě. Asistence: Clayton Keller, Max Domi.
    27:06 Alex GOLIGOSKI - 3:1
     
    27:06
    Anton Forsberg toho moc nepochytal a po laciném gólu míří na střídačku. Do brankoviště se naopak stěhuje Jeff Glass.
     
    28:34
    Raanta se musel hodně činit, aby udržel stav 3:1! Jurčo nejprve minul z pravého křídla. Krátce poté ale následovaly střely Gustafssona, Saada a Toewse, kteří nadělali obraně Kojotů velké starosti.
     
    29:00
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tomáš Jurčo.
     
    29:15
    Anisimov se postavil před Ekmana-Larssona a jeho klasickou střelu tahem zablokoval až na druhý konec hřiště, odkud rozehrává Raanta.
     
    29:33
    Arizona právě vstřelila branku!
    Mužstvo z Glendale využívá početní převahu a z pouhých patnácti střel na branku vede už 4:1! Ani Jeff Glass nevstoupil do utkání zrovna šťastně, když neměl tušení o tom, že mu Fischerem vystřelený puk z osy hřiště vyletěl z výstroje. To naopak zaregistroval TOBIAS RIEDER a jednoduše doklepl kotouč do sítě. Asistence: Christian Fischer.
    29:33 Tobias RIEDER - 4:1
     
    31:06
    Erik Gustafsson zablokoval Chychrunův projektil do ochranné sítě a tím přerušil hru, jež bude pokračovat po reklamní přestávce.
     
    31:36
    Zac Rinaldo ještě udržel puk v útočném pásmu Coyotes. Zadovka od Domiho k němu neprošla, i tak ale vzápětí pálil z pravého křídla a tentokrát nepřekvapil Glasse.
     
    32:47
    Patrick Kane se špatně postavil k příjmu přihrávky a sám se vystavil do ofsajdu.
     
    33:12
    Teď už se Jestřábi prokombinovali do útočného pásma, kde Kane připravil Keithovi střelu od modré čáry, ale Raanta proti tomu jednoduše zakročil.
     
    33:35
    Alex DeBrincat si připravil střelu zápěstím z pravého kruhu a mířil k vzdálenější tyči, kterou minul jen o pár centimetrů.
     
    33:53
    Ještě méně chybělo střele na druhé straně, když Brad Richardson vystřelil zleva a orazítkoval brankovou konstrukci za již překonaným Glassem!
     
    34:36
    David Kämpf při otočce kolem vlastní osy protečoval Oesterleho dělovku. Raantovi puk vypadl, ale jeho spoluhráči nepřipustili Chicago k žádné dorážce.
     
    35:05
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (David Kämpf – 2 min., podražení).
     
    35:38
    Brandon Saad svou tečí pokazil Domiho zakončení. Arizona záhy přišla o pásmo a z vlastní poloviny zahrála na zakázané uvolnění.
     
    36:16
    Fischerova přihrávka z pravé strany byla přečtená. Domácí se ale rychle vrátili do pásma a Ekman-Larsson to po přihrávce od Kellera zkusil pro něj netypickým golfákem, se kterým si Glass poradil.
     
    36:55
    Goligoski se opět musel vrátit pro puk do obranného pásma, Perlini jeho následný pas nezpracoval a rozehrávku si musí zopakovat.
     
    37:05
    Hosté v plném počtu.
     
    37:27
    Po delší době se do hry zapojil i Antti Raanta, který vyrazil střelu Kanea z těsné blízkosti pravého mantinelu.
     
    38:07
    Erik Gustafsson zblízka trefil horní tyčku, po které se kotouč svezl a vyletěl až nad mantinely za domácí brankou.
     
    38:18
    Keithovu přízemní ránu Raanta betonem zneškodnil. Další z domácích hráčů pak poslal puk do hlediště, avšak rozhodčí viděli teč a nesáhli k vyloučení.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:18
    Wingels protečoval kotouč do prostoru nikoho. Demers ho pak vyvážel ke střednímu pásmu, jenže přihrávka o mantinel vyletěla na střídačku.
     
    39:41
    DeBrincat rychle přispěchal do útočného pásma Chicaga, clonící hráč jeho střelu ale zpomalil a Raanta jednoduše schoval puk pod lapačku.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Chicago se neodlepilo ze dna ani v právě skončené druhé třetině, ve které nejprve snížil DeBrincat, ovšem po zaváhání obou brankářů skórovali Goligoski s Riederem a přiblížili Arizonu k teprve druhé domácí výhře v základní hrací době. Jestřábům se bez zraněného Coreyho Crawforda naopak velmi rychle vzdaluje postup do vyřazovacích bojů.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 17 – 27 (10:10, 7:17).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:35
    Arťom Anisimov posunul kotouč přes útočnou modrou v momentě, kdy v pásmu byl Schmaltz – ofsajd.
     
    41:36
    Dá se čekat, že Arizona bude po druhé přestávce hrát co nejjednodušeji. Zatím se jí to daří, hosté se ještě neprobojovali do útočného pásma.
     
    42:14
    Martinook byl příliš netrpělivý a při přečíslení tři na dva vjel přihrávajícímu Goligoskimu do postavení mimo hru.
     
    43:39
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Oliver Ekman-Larsson – 2 min., hákování).
     
    44:02
    Jordan Martinook zachytil puk na ose hřiště a měl dost času na vyhození, po kterém on i ostatní tři spoluhráči vystřídali.
     
    44:28
    DeBrincat je dnes při střelecké chuti. Po přihrávce od Toewse ale opět nepřidal druhý gól, který mu nepovolil zasahující Raanta.
     
    44:53
    A znovu precizně chytající Raanta. Anisimov zpoza jeho klece přihrál před brankoviště, kde se přes něj neprosadil Schmalz. Hostům pak neprošly ani pokusy o dorážku.
     
    45:15
    Nick Schmaltz dostal přihrávku do levého kruhu a vystřelil z první. Raanta se však stihl přesunout a zastavil puk na hrudníku.
     
    45:39
    Domácí v plném počtu.
     
    46:05
    Coyotes přečkali důležité oslabení a udělali další velký krok směrem k vítězství. Jestřábi mají na tři góly už jen čtrnáct minut.
     
    46:35
    Kämpfův útok se v ofenzivní třetině mihl jen na pár sekund a bývalý obránce Arizony Connor Murphy se musel vrátit pro kotouč o několik desítek metrů zpět.
     
    47:12
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí dávají pátý gól a zřejmě potvrzují své dnešní vítězství! Rieder dojel nahozený puk, který se s přispěním Domiho dostal na modrou čáru. Podél ní přihrál Connauton doprava na Goligoskiho, jenž dal zpoza kruhu pobídku na teč a tu vyžuil NICK COUSINS, který šikovně nastavenou hokejkou zvedl puk pod břevno. Asistence: Alex Goligoski, Kevin Connauton.
    47:12 Nick COUSINS - 5:1
     
    48:22
    Keithovo zakončení bylo zablokované, jeden z domácích pak obloučkem nahazoval puk vpřed, ale Keller se do úniku nedostal.
     
    49:12
    Hinostroza chtěl projít středním pásmem individuálně, ale přesně na červené čáře jej jednoduše odzbrojil německý útočník Tobias Rieder.
     
    49:25
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Tomáš Jurčo – 2 min., držení hole).
     
    49:38
    Tobias Rieder si našel puk po zablokované střele Ekmana-Larssona, nicméně z mezikruží ho poslal jen před Glasse, který po něm skočil.
     
    50:15
    Podruhé v zápase domácí tým v přesilovce špatně rozehrál a poslal puk až na zakázané uvolnění. Vhazuje se po pravici Raanty.
     
    50:55
    Kojoti si dali několik přihrávek po celém obvodu útočného pásma. Až Chychrun to vzal na sebe a jeho střelu protečoval Stepan do tyče! Následně ještě dorážel Perlini, ale bekhendem nezvedl puk nad ležícího Glasse.
     
    51:25
    Hosté v plném počtu.
     
    51:44
    Kotouč utekl hráčům na ledě a navštívil hráčskou lavici Chicaga. Hra je přerušena a bude pokračovat po reklamní pauze.
     
    52:06
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Jordan Martinook – 2 min., vražení na hrazení).
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    52:18
    Kane svou dělovkou napálil Raantu, puk se odrazil na Richardsona a ten bez váhání vyhodil puk do bezpečí.
     
    52:41
    Tommy Wingels se čelem postavil projektilu od Brenta Seabrooka, který protečoval nad branku a zároveň až do ochranné sítě.
     
    53:13
    Další Seabrookova střela od modré čáry už prošla až na Raantu, který ji eliminoval zcela jistým zákrokem.
     
    53:37
    Opět Jestřábi rozvlnili jenom ochrannou síť lemující jejich útočné pásmo. Z oslabení Kojotů zbývá poslední půlminutka.
     
    53:58
    Souhru mezi Kanem a Toewsem dokončoval zakončující Alex DeBrincat, jehož pokus se mezi tři tyče ale nevešel.
     
    54:06
    Domácí v plném počtu.
     
    55:38
    Arizona právě vstřelila branku!
    Máme tu šestý gól v hostující síti a dosti překvapivý debakl! Wingels pokazil svou přihrávku mířící do útočného pásma, přes Rinalda a Fischera se puk dostal na CHRISTIANA DVORAKA, jenž v úniku vypálil zápěstím nad levou ruku brankáře Glasse. Asistence: Christian Fischer, Zac Rinaldo.
    55:38 Christian DVORAK - 6:1
     
    56:41
    Hodně nespokojení fanoušci Chicaga, kterých do Glendale tradičně přijelo několik tisícovek, smutně opouští svá místa, kterých je k vidění už poměrně hodně.
    56:41 Hodně nespokojení fanoušci Blackhawks houfně odchází

     
    57:32
    Zmar hostů jen stvrdil Kane, který prováhal možnost vystřelit v rychlém protiútoku a jenom přihrával. Jestřábi si vytvořili tlak, ale na kosmetickou úpravu skóre nedosáhli.
     
    57:49
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Niklas Hjalmarsson – 2 min., hákování).
     
    58:10
    V pravděpodobně poslední přesilovce Raanta vychytal i Toewse. O pár sekund později Richardson tečoval Gustafssonovu střelu do ochranné sítě.
     
    58:55
    Chicago se zabydlelo v útočném pásmu, na několik desítek přihrávek ale nenavázali žádnou střelou, takže Raanta nic složitého řešit nemusel.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:41
    Jonathan Toews si poklepáním o led řekl o přihrávku na osu hřiště. Tu od DeBrincata dostal, jenže znovu si vylámal zuby na Raantovi.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Arizona slaví teprve druhou domácí výhru v základní hrací době, když rozdílem pěti branek porazila nesmírně se trápící Chicago 6:1. Úplně jednoduché to dnes Kojoti neměli, během zápasu čelili hned osmatřiceti střelám, nicméně díky výbornému výkonu brankáře Raanty inkasovali jednou jedinkrát a naopak využili hodně slabých výkonů maskovaných mužů na druhé straně.
     
    Střely na branku: 22 – 38 (10:10, 7:17, 5:11).
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Antti Raanta (ARI) 37 zák., 1 gól, 97,4%
    2. Clayton Keller (ARI) 1+1
    3. Alex Goligoski (ARI) 1+1.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+0, 2 střely, čas na ledě 12:31
    David Kämpf (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 13:46
    Tomáš Jurčo (CHI) 0+0, 1 střela, čas na ledě 11:51.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (05:53:37)

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 2. Domi (Chychrun, Rieder), 10. Keller (Stepan), 28. Goligoski (Keller, Domi), 30. Rieder (Fischer), 48. Cousins (Goligoski, Connauton), 56. Dvorak (Fischer, Rinaldo) – 25. DeBrincat (J. Toews, Bouma)


    Arizona Coyotes: Raanta (Wedgewood) – Demers, Ekman-Larsson (A), Hjalmarsson (A), Chychrun, Goligoski (A), Connauton – Keller, Stepan, Perlini – Rieder, Domi, Rinaldo – Fischer, Dvorak, Pánik – Cousins, Richardson, Martinook.
    Chicago Blackhawks: A. Forsberg (28. J. Glass) – Oesterle, Keith (A), Seabrook (A), E. Gustafsson, C. Murphy, Dahlström – Duclair, J. Toews (C), Saad – P. Kane, Anisimov, Schmaltz – DeBrincat, Wingels, Bouma – Hinostroza, Kämpf, Jurčo.

    Rozhodca: Peel, Sutherland – Amell, Brisebois

    Diváci: 14 357