Nitra – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Poprad – Žilina 3:2 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 3:2 (po pr.)
Detva – Košice 1:2 (kon.) | Zvolen – Nové Zámky 6:3 (kon.)
koniec
HK Detva
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Košice
Nedeľa 11.02.2018, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 46. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa dnešné stretnutie Tipsport ligy, v ktorom HC 07 Detva podľahol HC Košice pomerom 1:2.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. Stretnutím vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (19:12:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Detva dala gól!
    Tak sa na to pozrime. V poslednej sekunde ešte stihol zakončiť MÁRIO RÓTH, ktorý tak pripravil Vladislava Habala o čisté konto. Asistencia: Maroš Surový.
     
    59:56
    Zakázané uvoľnenie Košíc, už sa ale zrejme nič podstatné neudeje.
     
    59:06
    Už prebieha záverečná minúta riadnej hracej doby.
     
    58:30
    Čakáme aj na to, či sa ešte domáci odvážia k hre bez brankára. V tejto chvíli to možné nebude, Dudáš totiž puk pohodlne vyváža von z pásma Oceliarov.
     
    57:01
    Máme tu záverečné tri minúty riadnej hracej doby. Ak ešte chce Detva pomýšľať na bodový zápis, obranné rady teraz musí otvoriť a poslať všetky sily do útoku.
     
    55:48
    Spilarovo zakončenie nepresné, Košice následne prišli o výhodu hrať v útočnom pásme.
     
    55:20
    Detva sa počas tohto oslabenia dobre bráni, avšak domáci by sa skôr potrebovali presunúť pred bránku Habala. Košičania si už budú chcieť vedenie len postrážiť.
     
    53:58
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Jozef Sládok – 2 min., podrazenie).
     
    53:41
    Košice dali gól!
    A už vedú Oceliari o dva góly. Pred bránkou bolo teraz poriadne husto, čo využil RICHARD JENČÍK na prekonanie Matthewa Hacketta. Košičania vyhrávajú 2:0. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    53:27
    Dudáš chcel prihrávať na modrú čiaru, kde čakal na puk Pulli. Košický kapitán ho ale nenašiel, a tak dokázala Detva puk poslať cez všetky čiary.
     
    52:38
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (David Videlka – 2 min., faul lakťom).
     
    52:27
    Čas na vyrovnanie sa Detve poriadne kráti. O víťazovi ale nie je stále rozhodnuté, napokon, domáci celok je v ostatných minútach aktívnejší, než ten košický.
     
    51:40
    Belluš stratil puk, Spilar sa ho tak snažil posunúť Šoltésovi. Chýbali centimetre a mladý útočník Košíc by sa dostal do samostatného úniku, ktorý by mohol ukončiť strelou na Hacketta.
     
    50:40
    Píska sa zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    50:18
    Košiciam sa teraz rysovalo prečíslenie dvoch proti jednému. Proti Klímovi ale vystrčil svoju hokejku Sládok, ktorý tak puk útočníkovi hostí poľahky vypichol.
     
    49:40
    Na oboch stranách sme teraz videli len množstvo nepresností. Ani jeden z celkov lepšie nekombinoval, a tak z toho presnejšie zakončenie byť nemohlo.
     
    47:40
    Ďalšia pekná akcia Košíc. Spilar teraz od mantinelu našiel Pacana, ktorý chcel puk dotlačiť za chrbát Matthewa Hacketta. Nechýbalo veľa a gólman Detvy by bol prekonaný po druhýkrát.
     
    46:47
    Šoltés prišiel o výhodu hrať v pásme, s pukom sa tak do pásma presunul Belluš. Ten len nahodil na Habala, avšak český gólman sa rozhodol nerozohrať.
     
    45:50
    Jenčíkovi puk prepadol cez čepeľ, Detva sa následne oslobodila vyhodením cez všetky čiary.
     
    45:20
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Michael Kuklev – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    45:20
    Šoltés našiel Šedivého, ten pred bránkou trafil Hričinu. Košický útočník chcel puk tečovať, vlastným telom ho ale nešťastne zastavil.
     
    44:17
    Spilar si puk niekoľkokrát vymenil s Jenčíkom, aby sa napokon dostal k Pacanovi. Kanadský center následne našiel pred bránkou v dobrej pozícii Pulliho. Fínsky bek už zakončoval, avšak Milý jeho pokus dobre zblokoval.
     
    42:30
    Na opačnej strane sme videli zakončenie Klímu, ktoré do siete zblokoval Fekiač.
     
    41:52
    Milý sa snažil uvoľniť na pravej strane, tam ale prikorčuľoval Pacan. Ten útočníkovi Detvy znemožnil presnejšie rozohrať, a tak sa k puku dostanú Košice.
     
    40:49
    Veľmi rýchlo mohlo byť vyrovnané! Obrovskú šancu mal teraz Belluš, ktorý síce prekonal Habala, avšak košickému gólmanovi teraz pomohla konštrukcia jeho bránky.
     
    40:20
    Tretia tretina sa začala, v jej úvode ešte bude Detva dohrávať presilovú hru o jedného muža. Uvidíme, či sa v záverečnej časti riadnej hracej doby ešte niečo podstatné udeje, alebo si Košice odvezú tri body.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Záverečná minúta druhej tretiny už nepriniesla nič zaujímavé. Po jedinom presnom zásahu Šedivého z polovice 39. minúty tak Košice vedú pomerom 1:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:39.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Koch – 2 min., sekanie).
     
    38:30
    Košice dali gól!
    Svoju veľkú šancu Gabriel Spilar spálil, avšak Oceliarom to prekážať nebude. Košičania totiž ešte ostali v pásme, pričom na modrej čiare sa doň oprel EDUARD ŠEDIVÝ. Ten nedal Hackettovi šancu na zákrok. Asistencia: Gabriel Spilar.
     
    37:58
    Kafka si s Boltunom v útočnom pásme nerozumel, Košičania tak o puk prišli. Druhá tretina sa pomaly chýli ku svojmu koncu.
     
    36:57
    Ščurkovo zakočnenie zblokované, puk teraz opustil ľadovú plochu. Postranný arbiter už korčuľuje po ďalší, vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    35:48
    Následne sa pískalo postavenie mimo hry v podaní Košíc.
     
    35:20
    Po dlhšom čase zaujímavejšie zakončenie. Z otočky strieľal Klíma, pričom Hackett puk len zrážal pres seba, avšak nik z hostí ho nedokázal doraziť do siete.
     
    34:30
    A ďalšie vyvezenie puku, tentokrát už navyše Košice stihnú aj vystriedať. Zdá sa, že možnosť hrať presilovú hru je dnes akýmsi trestom.
     
    33:50
    Videlkova kombinácia nepresná, Košice sa oslobodzujú.
     
    33:05
    Ani úvod druhej presilovej hry Detve absolútne nevychádza. Až príliš často nechávajú domáci puk súpera odpáliť až k Hackettovi. A odtiaľ skóruje Detva len veľmi ťažko.
     
    32:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ctirad Ovčačík – 2 min., podrazenie).
     
    32:23
    Belluš strieľal po dlhšom čase, trafil ale len do Martina Dudáša. Zdá sa, že už domáci celok túto početnú výhodu nevyužije.
     
    32:02
    Je ztoho ale ďalšie odpálenie puku.
     
    31:30
    Košičania sa rýchlo oslobodili a zbierali cenné sekundy ďaleko od Habala. Detva sa ale bude chcieť do útočnej tretiny vrátiť.
     
    30:40
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade). Trest odpyká Gabriel Spilar.
     
    29:50
    Jenčík prihrával Pullimu, tomu puk prepadol do stredného pásma. Košice musia spred Matthewa Hacketta vykorčuľovať.
     
    29:40
    Košičania sa usadili v pásme, opäť ale lepšie nezakončovali. Najskôr to skúšal Miklík, ktorý trafil val tiel, následná rana od modrej nepriniesla taktiež žiadne vzrušenie.
     
    28:26
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (Martin Chovan – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    27:38
    Pokračujeme v nezáživnom hokeji, ktorý zatiaľ druhá tretina prináša. Ani jeden z tímov nepredvádza oslnivý výkon, čo sa napokon prejavuje aj na stave.
     
    26:37
    Píska sa zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    25:57
    Surovka následne zahral na istotu a puk poslal do defenzívy domáceho celku. Oba tímy sa teraz rozhodli striedať počas hry.
     
    24:30
    Veľká šanca pre Detvu! Videlka si puk stiahol na vnútorný forhend a skúsil to strelou švihom. Vladislav Habal ale zakončenie čakal, preto ho vyrazil do bezpečnej zóny.
     
    24:15
    Zakázané uvoľnenie Košíc.
     
    23:50
    Miklíik našiel Klímu, ten zasa Šedivého. Košičania to teraz prekombinovali až príliš a prišli tak o ideálnu príležitosť na streľbu. Druhá tretina zatiaľ veľa hokejových momentov nepriniesla.
     
    22:57
    Zakončenie prišlo ale na opačnej strane klziska, kde sa rozhodol jednoduchý puk zo vzduchu stiahnuť Vladislav Habal. Vhadzovať sa tak bude pred bránkou českého gólmana.
     
    21:42
    Šoltés bojoval v rohu klziska o puk, avšak len medzi dvomi korčuliarmi Detvy. Košickému útočníkovi chýbala pomoc, tentokrát z toho puk pre Oceliarov nebude.
     
    20:51
    Detva teraz unikla svojmu súperovi s tromi korčuliarmi a napokon z toho bolo prečíslenie troch proti dvom. Zakončoval v ňom Kuklev, avšak len priamo do hrude Habala.
     
    20:21
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Aj tentokrát vyznelo lepšie v podaní Košičanov, ktorí sa s pukom budú chcieť presunúť pred bránku Matthewa Hacketta.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretine zápasu medzi Detvou a Košicami. Po dvadsiatich minútach sa do šatní odíde za stavu 0:0, úvodná časť zápasu totiž gól nepriniesla.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:50
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:16
    Na opačnej strane aj zakončenie Hiričinu, ktoré spoľahlivo pokryl Hackett. Zdá sa, že pred prestávkou sa už nič podstatné neudeje.
     
    18:49
    Videlka skúšal strelu spomedzi kruhov, puk ale napálil len do pozorných obrancov Košíc. O malý moment nám začne plynúť záverečných 60 sekúnd prvej tretiny.
     
    17:58
    Čížek prenechal puk Dudášovi, ten ho zasa po osi ihriska poslal do košického útočného pásma. Oceliari ho zblokovali mimo ľadovej plochy, a tak sa muselo prerušovať.
     
    16:27
    Kafkovu prihrávku ale Detva zblokovala do stredného pásma, a tak nemusel Hackett zakročiť ani v tomto prípade. Zdá sa, že oba celky budú chcieť prvú tretinu skôr len dohrávať.
     
    15:39
    Hra v ostatných sekundách poriadne stratila na svojom tempe. Oba celky striedali niekoľkokrát počas hry, a tak sa častejšie nezakončovalo. Dopredu teraz budú chcieť ísť Košice.
     
    14:00
    Puk sa dostal k Boltunovi, ktorý to skúšal od modrej čiary. Toto zakončenie nemalo rozhodne gólové parametre, a tak Hackett zrazil puk do rohu ľadovej plochy.
     
    12:53
    Košičania puk miešajú za Habalom, nemajú sa kam ponáhľať. Oba celky totiž potrebujú prestriedať počas hry.
     
    11:57
    A ďalšia tutovka v podaní Oceliarov. Hričina sa dostal do úniku, prvú strelu poslal do Hacketta. Následne sa ale košický útočník dostal aj k druhému zakončeniu, ktoré musela zastaviť konštrukcia detvianskej bránky.
     
    11:02
    Veľká šanca Košíc. Pri modrej čiare sa do puku oprel dvakrát Šedivý. Jeho druhé zakončenie sa ešte dostalo pred bránku. Puk teraz prekĺzol popri Boltunovi, a tak z toho dorážka nebola.
     
    10:27
    Až teraz prišlo zakončenie od modrej čiary, avšak nebolo to nič vážne. Matthew Hackett prerušil, oba celky budú striedať. Na ľad sa dostane košická presilovková formácia vedená Kafkom.
     
    10:06
    Puk bol teraz veľmi dlho zašliapnutý pri mantineli, pričom tento fakt vyhovoval neporovnateľne viac Detve. Tá ukrajuje z košickej presilovky množstvo cenných sekúnd.
     
    09:10
    Vylúčenie v tíme HC 07 Detva (David Videlka – 2 min., podrazenie).
     
    09:01
    Na opačnej strane zakončoval spomedzi kruhov Videlka, ani tento pokus ale nemal gólové parametre. Habal bez výraznejších problémov zakončeniu odolal.
     
    08:22
    Koch sa do puku oprel pri modrej čiare, jeho strela bola zblokovaná na zadný mantinel. Košičania sa ale ešte po odraze vrátili k puku, a síce Miklík. Ten mohol zakončovať do odkrytej bránky, ale priestor troch žrdí nezasiahol.
     
    07:10
    Postavenie mimo hry v podaní domácich, vhadzovať sa bude v strednom pásme. Všetkému ale bude predchádzať komerčná prestávka.
     
    06:47
    Kafka sa vydal na útočný výpad Miklíkom. Ten sa ale ešte dostal do osobného súboja, a tak spoluhráčovu prihrávku prebrať nestihol. Tentokrát to bude bez zakončenia.
     
    05:34
    Róth sa teraz snažil tečovať puk letiaci na Habala, avšak neúspešne. Košičania sa následne prezentovali zakázaným uvoľnením, vhadzovať sa bude pred Vladislavom Habalom.
     
    04:45
    Oba celky teraz potrebovali striedať, a tak si medzi sebou Videlka so Spilarom puk len niekoľkokrát vymenili. Zakázané uvoľnenie z toho nebolo, v hre budeme pokračovať.
     
    03:44
    Puk získal za kruhmi Ščurko, ktorý zbytočne nepremýšľal a skúsil to bekhendom. Toto zakončenie ale smerovalo Habalovi presne na hruď, a tak nemal český gólman v službách Košíc dôvod pochybiť.
     
    03:20
    Šedivý hľadal pred bránkou Jenčíka, ten bol ale výborne pokrytý. Košický útočník preto zakončovať nemohol, napriek tomu pokračujeme v pásme domácej Detvy.
     
    02:23
    Jendroľ získal puk v strednom pásme a popri mantineli ho posielal za bránku Habala. Nevšimol si ale, že jeho spoluhráči odchádzajú striedať, a tak budú môcť rozohrávať hostia.
     
    02:00
    Úvodné dve minúty zápasu priniesli veľké množstvo prerušení. Detva sa k puku prakticky zatiaľ nedostala, Košičania kombinujú v pásme svojho súpera.
     
    01:16
    Miklík sa v pásme otočil s pukom a našiel Klímu. Ten to skúsil od modrej, pričom jeho ranu ešte chcel tečovať Kafka. Puk ale skončil v lapačke pozorného Hacketta.
     
    00:41
    Domáci brankár v úvodnej minúte v plnej permanencii. Košičania totiž nastrelili puk na zadný mantinel, odkiaľ sa odrazil práve k Hackettovi. Ten hru radšej prerušil.
     
    00:20
    Úvodné buly pre Košice. Oceliari sa s pukom stiahli do vlastnej defenzívy, odkiaľ sa pokúsia čo najrýchlejšie prekorčuľovať pred bránkou Matthewa Hacketta.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC 07 Detva: Hackett (Nagy) – Chovan, Kuklev, Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Surový, Róth – Videlka, Jakubík, Ščurko . Andrisík, Piačka, Jendroľ

    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš, Ovčačík, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Michalčin – Jenčík, Pacan, Spilar – Kafka, Klíma, Miklík – Šoltés, Boltun, Hričina – Novotný, Petráš, Hudák

    Rozhodca: Müllner, Orolin – Gajan, Gavalier.
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri ďalšom pokračovaní najvyššej hokejovej lige Slovenska – Tipsport ligy. Na strednom Slovensku si dnes hokejky skrížia HC 07 Detva a HC Košice.

    HC 07 Detva prežíva vskutku turbulentnú sezónu. Po úvodných nevýrazných úspechoch sa nováčik v Tipsport lige postupne spamätáva a svojimi výkonmi z ostatných kôl dokazuje, že neplánuje byť fackovacím panákom. Napokon, Detvania vyhrali štyri z posledných piatich zápasov, čo sa prejavilo predovšetkým na ich bodovom zisku. Domáci majú na svojom konte 35 bodov, na deviaty Liptovský Mikuláš tak strácajú 12 bodov. Skóre Detcy činí pomer 102:172 – má tak najmenej strelených a najviac inkasovaných gólov v rámci najvyššej hokejovej súťaže Slovenska.

    Posledné tri zápasy Detvy:
    HC 07 Detva – HK Dukla Trenčín 0:2
    MsHK Žilina – HC 07 Detva 4:5 pp
    HC 07 Detva – HC 05 Banská Bystrica 6:5

    HC Košice bojuje aj napriek kolísavým výkonom z posledných piatich kol o absolútne čelo tipsportligovej tabuľky. Oceliarom v nej patrí priebežné piate miesto, avšak musíme dodať, že bodové rozostupy medzi prvými piatimi tímami je skutočne minimálne. Košice tak na štvrtý Zvolen strácajú jeden bod, na Trenčín dva, na Banskú Bystricu tri a na líderskú Nitru šesť bodov. Sami ich majú na svojom konte Košičania 91, a to pri skóre 158:117.

    Posledné tri zápasy Košíc:
    HKM Zvolen – HC Košice 1:2
    HC Košice – HC Nové Zámky 3:2 sn
    HC Košice – HK Nitra 2:5

    Priebežná tabuľka:
    1. HK Nitra – 97 bodov
    2. HC 05 Banská Bystrica – 94 bodov
    3. HK Dukla Trenčín – 93 bodov
    4. HKM Zvolen – 92 bodov
    5. HC Košice – 91 bodov
    6. HK Poprad – 77 bodov
    7. MsHK Žilina – 59 bodov
    8. HC Nové Zámky – 51 bodov
    9. MHK 32 Liptovský Mikuláš – 47 bodov
    10. HC 07 Detva – 35 bodov

    Tohtosezónne vzájomné zápasy Košíc a Detvy hovoria jednoznačne v prospech Oceliarov. Košičania totiž vyhrali všetkých päť stretnutí, a to pomermi 1:0, 3:2, 3:1, 5:3 a 4:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 60. Róth (Surový) – 39. Šedivý (Spilar), 54. Jenčík (Spilar)


    HK Detva: Hackett (Nagy) – Chovan, Kuklev, Fekiač, Sládok, Šimon, Macejko, Vyskoč, Gachulinec – Belluš, Surovka, Sitnikov – Milý, Surový, Róth – Videlka, Jakubík, Ščurko . Andrisík, Piačka, Jendroľ
    HC Košice: Habal (Škorvánek) – Dudáš, Ovčačík, Šedivý, Čížek, Pulli, Koch, Michalčin – Jenčík, Pacan, Spilar – Kafka, Klíma, Miklík – Šoltés, Boltun, Hričina – Novotný, Petráš, Hudák

    Rozhodca: Müllner, Orolin – Gajan, Gavalier