Fínsko – USA 1:3 (kon.) | Kanada – OŠ z Ruska 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
USA
cz Nedeľa 11.02.2018, 08:40 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské Hry - ženy • Skupina A
Partner:
    59:47 Dani CAMERANESIOVÁ - 1:3
     
    59:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo. V obranném pásmu zachytila kotouč Kellerová a poslala ho DANI CAMERANESIOVÉ, která s ním nabruslila až do útočného pásma a z levého kruhu pak trefila prázdnou finskou klec – 1:3. Asistence: Megan Kellerová.
    31:29 Kendall COYNEOVÁ - 1:2
     
    31:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra a Američanky otáčejí skóre na svoji stranu a poprvé v utkání jdou do vedení. KENDALL COYNEOVÁ zůstala osamocena na pravé straně, kam dostala přihrávku a poté svou prudkou střelou umístila kotouč do horní části finské branky – 1:2. Nyní jdou to Finky, které budou muset manko dohánět. Asistence: Hilary Knightová a Brianna Deckerová.
    28:58 Monique LAMOUREUXOVÁ-MORANDOVÁ - 1:1
     
    28:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno. Američanky svůj další tlak už přetavily v gól a začínáme znovu od začátku. Panneková nahodila kotouč před branku Finek, kde poté svou střelou našla skulinku mezi tyčkou a rukou Rätyové MONIQUE LAMOUREUXOVÁ-MORANDOVÁ a poslala puk za její záda – 1:1. Asistence: Kelly Panneková a Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová.
    19:54 Venla HOVIOVÁ - 1:0
     
    19:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A nyní přichází rána pro americký tým. Houževnaté Finky po pěkné akci skórují gólem do šatny a jdou do vedení. Linda Välimäkiová si nabruslila od levého mantinelu k brance USA a poté předložila přesnou přihrávku pro VENLU HOVIOVOU, která poté z prostoru mezi kruhy propálila Rooneyovou, která byla bez šance – 1:0. Překvapení první třetiny je tak na světě. Asistence: Linda Välimäkiová a Petra Nieminenová.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 20. Hoviová (Välimäkiová, Nieminenová) – 29. M. Lamoureuxová-Morandová (Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová), 32. Coyneová (Knightová, Deckerová), 60. Cameranesiová (Kellerová)


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová, Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.
    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Barnesová, Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Deckerová (A), Coyneová, Kesselová – Brandtová, Knightová, Cameranesiová – Dugganová (C), Marvinová, Pelkeyová – M. Lamoureuxová-Morandová, Skarupaová, Panneková – J. Lamoureuxová-Davidsonová.

    Rozhodca: Hertrichová (GER), Hoveová (NOR) – Girardová (FRA), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 4 032