Fínsko – USA 1:3 (kon.) | Kanada – OŠ z Ruska 5:0 (kon.)
koniec
Fínsko
1:3 (1:0, 0:2, 0:1)
USA
cz Nedeľa 11.02.2018, 08:40 • Kwandong Hockey Centre • Olympijské Hry - ženy • Skupina A
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek nedělního dopoledne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (10:51:12)
     
    Střely na branku: 24 – 42
     
    Utkání sledovalo 4 032 diváků.
     
    Američanky sice po první třetině prohrávaly o jednu branku, zápas ale dokázaly srovnat, následně i otočit a v samotném závěru pak střelou do prázdné finské branky pečetila výhru Dani Cameranesiová a nakonec tak hráčky USA roli favorita potvrdily a získaly první tři body do tabulky. Ovšem proti houževnatým Finkám to neměly vůbec jednoduché. Finky sice prohrály, ale z ledu mohou odejít se vztyčenou hlavou. S velkým favoritem zápasu sehrály skvělou partii.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Dani CAMERANESIOVÁ - 1:3
     
    59:47
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je hotovo. V obranném pásmu zachytila kotouč Kellerová a poslala ho DANI CAMERANESIOVÉ, která s ním nabruslila až do útočného pásma a z levého kruhu pak trefila prázdnou finskou klec – 1:3. Asistence: Megan Kellerová.
     
    59:35
    Nyní už je ale opět finská branka prázdná.
     
    59:11
    Noora Rätyová už opouštěla branku, jenže ve středním pásmu zachytily puk Američanky a spěchaly zpět do útoku. Rätyová se tak musela hned vrátit zpět.
     
    58:59
    Američanky se natlačily před její branku a vynutily si další vhazování v její těsné blízkosti.
     
    58:43
    Přihrávka rukou, hra se stěhuje do středního pásma blíže finské brance a pro tuto chvilku se mezi tři tyče vrací Noora Rätyová.
     
    58:33
    Zakázané uvolnění Američanek a hra se tak stěhuje zpět před Rooneyovou. Vhazovat se bude po její pravé ruce. Finsko je stále v šesti.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny a Finsko je v šesti hráčkách!
     
    57:46
    Takticky Američanky vyhazují puky z pásma šikovně tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění. Finky tak už nemají moc času na srovnání.
     
    57:23
    Brandtová skáče na ledovou plochu a Američanky oslabení zvládly bez úhony.
     
    56:35
    Až nyní zachytily Američanky kotouč a vyhodily ho až před finskou branku. Hned na to odchází střídat kompletní čtveřice hráček USA.
     
    56:12
    Susanna Tapaniová střílela z prostoru mezi kruhy a ani z této šance není vyrovnáno. Záhy přišla další šance, ale tečovanou střelu ukryla Rooneyová a znovu hru přerušila.
     
    55:56
    Emma Nuutinenová zle dotírala před Rooneyovou, ale americká brankářka vytasila další přesný zákrok a raději poté přerušila hru. Vhazovat se bude po její levé ruce.
     
    55:30
    Jenni Hiirikoskiová střílela zblízka, trefila ale pouze beton americké brankářky. Nicméně finský celek stále drží útočné pásmo.
     
    55:23
    Oddechový čas si bere finská lavička.
     
    55:23
    Přesilovka pro Finky. Brandtová vyhodila kotouč do hlediště a dostává dvě minuty za zdržování hry.
     
    55:23
    Vyloučení v týmu USA (Hannah Brandtová – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    54:56
    A Rätyová musela přerušit hru po další střele Američanek, ale nakonec byla opět úspěšná. Po zisku kotouče ho okamžitě poslala na hokejky svých spoluhráček.
     
    54:15
    Knightová se dostala do protiútoku a další střelou zaměstnala branku Finek. Rätyová si tak připisuje další veledůležitý zákrok proti její střele.
     
    53:22
    Finky vrhají všechny své poslední síly do útoku. Jenže místo průniku do útočného pásma se zrodila rychlá akce Američanek a Noora Rätyová musela znovu zasahovat po střele Kendall Coyneová.
     
    52:51
    Finky se znovu uhnízdily v pásmu USA, ale před Rooneyovou operovala obrana a ta překazila finskou souhru. Znovu tak hráčky USA udržely své těsné vedení.
     
    52:09
    Z mezikruží pálila finská kapitánka Jenni Hiirikoskiová a další zákrok musela vytasit Maddie Rooneyová. Ta po svém zákroku přerušila hru a vhazovat se bude po její pravé ruce.
     
    51:41
    Po vhazování před finskou brankou roztočily Američanky další kolotoč, ale ke střele se nakonec nedostaly. Puk už mají ve své moci Finky a míří s ním na druhou stranu.
     
    51:13
    Další komerční přestávka.
     
    51:13
    Isa Rahunenová pálila od modré čáry a její ránu pak zablokovala americká obrana, která zastavila další akci finského týmu.
     
    50:45
    Jdeme do poslední desetiminutovky třetí třetiny a Američanky stále vedou rozdílem jedné jediné přesné trefy. Finky tak stále nejsou daleko od srovnání stavu skóre.
     
    50:00
    Tečovaná střela Finek zahrozila před americkou brankou. Jenže sudí signalizovala hru vysokou holí, takže i kdyby se Finky prosadily, branka by neplatila.
     
    49:55
    Američanky jsou v plném počtu.
     
    49:10
    Zpět se už do útočného pásma vrátily finské hráčky a už roztáčejí přesilovkový kolotoč. Nakonec vše uhasila Rooneyová, která dalším zákrokem zastavila hru.
     
    48:28
    Velká šance Američanek ve vlastním oslabení. Na pravé straně dostala přihrávku a její dělovka nakonec skončila na obraně Finek. Ty si tak nyní musely pořádně oddychnout.
     
    47:55
    Finky mají možnost srovnat stav utkání. Deckerová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a zbytečně tak oslabila svůj tým.
     
    47:55
    Vyloučení v týmu USA (Brianna Deckerová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    47:43
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    46:59
    Hra se střídá ze strany na stranu, nyní byly znovu na kotouči Finky, ale před brankou USA se opět ke střele nedostaly. Zatím tak Američanky drží svůj těsný náskok.
     
    46:02
    Bellamyová nahodila puk do předbrankového prostoru Finska, ale žádná ze spoluhráček ho nezachytila. Rázem tak jsou vykázány hráčky USA do středního pásma.
     
    45:18
    Tanja Niskanenová si sklepla puk na levém kruhu, poté se napřáhla ke střele, ale ta byla zablokována obranou USA. Spojené státy pak míří do další útočné akce.
     
    44:39
    Souboj o puk v rohu kluziště v útočném pásmu Američanek. Nakonec byly úspěšné Finky a ty tak spěchají do rychlé útočné akce na druhou stranu.
     
    44:04
    Finské hráčky pak neprošly do útočného pásma. Američanky výborně pokryly střední pásmo a jsou tak znovu u kotouče.
     
    43:10
    Megan Kellerová se ocitla sama na pravém kruhu a okamžitou střelou pak nechala vyniknout Nooru Rätyovou, která vytáhla efektní semafor a zlikvidovala další nebezpečnou střelu před vlastní brankou.
     
    42:02
    Finky se zaměřily nyní na obranu a zastavily tak další akci Američanek. Následně pak ale nevyhodily puk pryč z pásma a Američanky znovu operují před jejich brankou.
     
    41:30
    Kesselová pálila zblízka a na dorážku byla připravena Kesselová. Ovšem Noora Rätyová znovu byla pozorná ve svém brankovišti a zastavila další akci USA.
     
    40:48
    Ostrá střela Knightové zamířila do lapačky Rätyové a ta si tak připsala další přesný zákrok a podržela svůj tým.
     
    40:04
    Finky dojely nahozený kotouč do vlastního pásma a poté založily další útočnou akci. Před americkou brankou ovšem o kotouč přišly a na opačnou stranu míří soupeřky.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 14 – 34
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní se dvakrát trefily Američanky a otočily tak hru na svou stranu. V devětadvacáté minutě vyrovnala Monique Lamoureuxová-Morandová a o tři minuty později pak vedení na americkou stranu strhla Kendall Coyneová a po druhé části hry jsou tak hráčky USA ve vedení. Čeká nás jistě ještě zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 10:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:52
    Ještě akce Američanek, těsně před Rätyovou střílela Amanda Kesselová, která ale kotouč mezi betony finské brankářky neprocedila. Druhá třetina je tak už u samého konce.
     
    39:22
    A také finské hráčky ve snaze dostat se do útočného pásma byly v ofsajdu a i nyní rozhodčí vykazují hru zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    39:15
    Bellamyová byla v postavení mimo hru a ta je tak vykázána zpět do středního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    38:07
    Už ale musely spěchat zpět do obrany, neboť Američanky se přiřítily do útočného pásma, kde opět mohly zahrozit. Nestalo se tak a na druhou stranu pak spěchají zase hráčky v tmavém.
     
    37:47
    Jalosuová je na ledě a Finky jsou v plném počtu.
     
    39:29
    Nápor amerického týmu pokračuje i nadále a Finky jsou tak pod dalším přesilovkovým tlakem, ze kterého se nemohou vymanit.
     
    37:11
    Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová vyslala prudkou střelu od modré čáry a znovu se dalším zákrokem zaskvěla Noora Rätyová. Hra je opět přerušena a vhazovat se bude po její pravici.
     
    36:40
    Finky se osvobodily a poslaly kotouč až před americkou branku. Američanky tak musí svou další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    36:08
    Hráčky USA už roztáčejí kolotoč před finskou brankou a Noora Rätyová musela znovu vyhlásit stav nejvyššího nebezpečí. Poté sebrala kotouč a raději přerušila hru. Zároveň Finky střídají unavenou čtveřici.
     
    35:47
    Vyloučení v týmu Finsko (Mira Jalosuová – 2 min., podražení).
     
    35:47
    Rätyová zlikvidovala další střelu Američanek a byla opět pod tlakem. Následně pak došlo k finskému faulu a USA mají další přesilovou hru.
     
    35:01
    Další útok Finek, na levé straně si o přihrávku klepala Petra Nieminenová, ale nakonec se nedočkala. Puk mají znovu Američanky a míří s ním zase do útočné třetiny.
     
    34:56
    Na druhé straně se rodila finská akce. Minnamari Tuominenová už zamířila do útočného pásma, jenže byla v ofsajdové pasti a to čárové sudí neuniklo. Hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude za malý okamžik vhazovat.
     
    33:55
    Další střela od Dugganové zamířila na branku Finska, Rätyová ale puk vyrazila před sebe, kde si ho převzala obrana jejího celku a ten tak míří do další útočné akce.
     
    33:03
    No a najednou je obraz hry úplně jiný. Američanky hrají s absolutní lehkostí a zahrozily opět před finskou brankou. Rätyová se tak musela mít znovu na pozoru.
    31:29 Kendall COYNEOVÁ - 1:2
     
    31:29
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Využitá přesilová hra a Američanky otáčejí skóre na svoji stranu a poprvé v utkání jdou do vedení. KENDALL COYNEOVÁ zůstala osamocena na pravé straně, kam dostala přihrávku a poté svou prudkou střelou umístila kotouč do horní části finské branky – 1:2. Nyní jdou to Finky, které budou muset manko dohánět. Asistence: Hilary Knightová a Brianna Deckerová.
     
    30:30
    Finky prošly ve vlastním oslabení před americkou branku, zakončit ale nedokázaly. Na druhé straně už jsou hráčky USA a kombinují před Rätyovou.
     
    30:19
    Vyloučení v týmu Finsko (Linda Välimäkiová – 2 min., podražení).
     
    30:18
    Američanky notně ožily a dlouho nyní operovaly před finskou brankou. Tam si vynutily další faul a budou hrát přesilovou hru.
    28:58 Monique LAMOUREUXOVÁ-MORANDOVÁ - 1:1
     
    28:58
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno. Američanky svůj další tlak už přetavily v gól a začínáme znovu od začátku. Panneková nahodila kotouč před branku Finek, kde poté svou střelou našla skulinku mezi tyčkou a rukou Rätyové MONIQUE LAMOUREUXOVÁ-MORANDOVÁ a poslala puk za její záda – 1:1. Asistence: Kelly Panneková a Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová.
     
    28:16
    Morinová našla přihrávkou Hilary Knightovou, která se natahovala svou holí na levé straně ke střele, nakonec z toho ale nic nebylo. Rätyová raději podržela kotouč pod lapačkou a přerušila hru.
     
    27:45
    Z levé strany pak zakončovala Coyneová, ale také ona nezamířila přesně. Nyní se hra přelévá ze strany na stranu a sledujeme pohledný hokej. Vyzdvihnout je třeba výkon Finek, které dělají Američankám těžkou hlavu.
     
    27:28
    Závar před americkou brankou, Rooneyová musela být znovu v pozoru. Ve velké skrumáži nakonec ale uspěla a mohla pak vyslat svůj celek do rychlé akce na druhé straně.
     
    27:01
    Michelle Karvinenová poté šla do úniku před americkou branku, byla sice tísněna obránkyní USA. Poté klopýtla a snažila se v pádu vystřelit, ale to se nepovedlo. Nicméně alespoň udržela útočné pásmo, kde se bude vhazovat.
     
    26:49
    Tečovaná střela Kendall Coyneové skončila mimo tři tyče a do rychlé akce nyní spěchají opět Finky.
     
    26:06
    Američanek je nyní plné kluziště a prahnou po vyrovnání. Obrana Finska v čele s výbornou Rätyovou ale jsou zatím proti. Jejich těsný náskok vydržel i pro tyto chvíle.
     
    25:23
    Niskanenová je na ledové ploše a finský tým je kompletní.
     
    25:19
    Venla Hoviová ve vlastním oslabení pronikla do útočného pásma, přihrávka na ní ale nenašla její hůl a z akce nebylo nic. Ale aspoň Finky pošetřily cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    24:44
    Kesselová vložila do střely své spoluhráčky svoji hůl. Její teč ale skončila znovu na pozorné Rätyové. Finky jsou znovu v oslabení hodně aktivní a zodpovědně také brání.
     
    24:07
    Američanky se už uhnízdily v pásmu Finek a na Rätyovou mířily dvě střely. Ty srazily obránkyně finského tým do bezpečí a následně pak se Finky osvobozují.
     
    23:23
    Niskanenová dostává dvě minuty za nedovolené bránění a Američanky mohou srovnat v nabídnuté přesilové hře.
     
    22:46
    Sidney Morinová vystřelila z vrcholu pravého kruhu a svou lapačku poté nastavila Noora Rätyová, která dalším zákrokem drží těsný náskok svého týmu a také prozatímní nulu na svém kontě.
     
    21:58
    Finky se poté dlouho držely v americkém pásmu, kde kombinovaly před brankou Rooneyové. Zatím se ale k pořádné střele nedostaly.
     
    21:18
    Hoviová, střelkyně prvního gólu, bojovala za brankou USA o kotouč, nakonec ho dokázala dostat do své moci a Finky mohou zaútočit před Rooneovou.
     
    20:48
    Brianna Deckerová střílel z prostoru mezi kruhy a finská brankářka Noora Rätyová připisuje další důležitý zákrok.
     
    20:15
    Američanky se hned v úvodu druhé třetiny dopustily dalšího zakázaného uvolnění a hra se tak stěhuje před Rooneyovou, kde se bude vhazovat po její levé ruce.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    První hodně zajímavá třetina je u konce. V ní Finky dlouho držely krok s agilními Američankami, které jsou v tomto utkání velkým favoritem. Nakonec prakticky srovnaly hru a pouhých šest vteřin před vypršením první periody prostřelila Rooneyovou Venla Hoviová a překvapivě poslala svůj tým do vedení. Poté na ledě propukla obrovská radost. Američanky tak budou muset dohánět jednobrankovou ztrátu. Druhá třetina začne přibližně v 9:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:54 Venla HOVIOVÁ - 1:0
     
    19:54
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A nyní přichází rána pro americký tým. Houževnaté Finky po pěkné akci skórují gólem do šatny a jdou do vedení. Linda Välimäkiová si nabruslila od levého mantinelu k brance USA a poté předložila přesnou přihrávku pro VENLU HOVIOVOU, která poté z prostoru mezi kruhy propálila Rooneyovou, která byla bez šance – 1:0. Překvapení první třetiny je tak na světě. Asistence: Linda Välimäkiová a Petra Nieminenová.
     
    19:19
    Finky si vynutily další vhazování před americkou brankou, když se hráčky USA dopustily zakázaného uvolnění.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:31
    Na druhé straně se dostala k nebezpečné střele Amanda Kesselová, která se do ní pořádně opřela, ale na Nooru Rätyovou nevyzrála. Ta si připsala další přesný zákrok a její sebevědomí s každým úspěšným zákrokem stoupá.
     
    18:06
    Petra Nieminenová napadala soupeřku v obranném pásmu Ameriky a další finská akce zastavila hru, neboť Rooneyová po svém dalším zákroku přerušila hru a vhazovat se bude po její pravici.
     
    17:40
    Jenni Hiirikoskiová byla u další akce Finek. Z pravého kruhu napálila kotouč na branku USA, kde se svým dalším zákrokem byla připravena Maddie Rooneyová.
     
    16:38
    Houževnaté Finky stále drží krok s Američankami a to jim znovu hraje do karet. S přibývajícím časem naopak stoupá nervozita na amerických hokejkách.
     
    15:48
    Noora Rätyová byla nyní pod dalším tlakem, na ní střílela z pravé strany Morinová. Finská brankářka ovšem holí kotouč stáhla k sobě a poté puk ukryla pod lapačkou. Hra je přerušena.
     
    15:36
    Jenže záhy kotouč ztratily a do akce na druhé straně se dostala Linda Välimäkiová, která z prostoru mezi kruhy vyslala vzdušnou střelu a tu zachytili Rooneyová.
     
    15:00
    Z hloubi vlastního obranného pásma zakládají další akci Američanky, jenže finské napadání je dlouho nepustilo do přechodu na druhou stranu. Až nyní se Američanky dostaly do útočného pásma.
     
    14:32
    Hra se stěhuje před finskou branku. Američanky získaly zdarma útočné pásmo po tom, co Finky zahrály puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levici Noory Rätyové.
     
    14:21
    To vše ale až po další reklamní přestávce, která právě následuje.
     
    14:21
    A nyní se natlačily před finskou branku Američanky, kde došlo ke skrumáži. V ní se ale nejlépe zorientovala Noora Rätyová, jenž svým přesným zákrokem znovu podržela svůj tým. Vhazovat se poté bude po její pravé ruce.
     
    13:18
    Rikka Väliläová dostala do jízdy přihrávku a mohla jít takřka sama před americkou branku. Na poslední chvíli ale do dráhy puku vložila hůl jedna z amerických obránkyň a zastavila tak možnou velkou šanci finského týmu!
     
    12:30
    Finsky napadaly Američanky v jejich pásmu, nakonec se ale přeci jenom hráčky v bílých dresech dostaly do útoku, ale před Rätyovou zase nic nevymyslely.
     
    12:13
    Po další finské akci skončil puk v moci Rooneyové, která hru raději před dotírajícími útočnicemi Finska přerušila. Vhazování proběhne po její levé ruce.
     
    11:44
    Po další ztrátě puku Američanek ho získaly finské hráčky a zamířily znovu do útočného pásma. Následovala střela Hoviové, která ale byly pokryta obranou USA.
     
    10:44
    Nahozený kotouč od modré čáry z hole Morinové sebrala Noora Rätyová a uklidnila hru. Hned na to vrátila puk spoluhráčkám, které už míří na opačnou stranu.
     
    10:32
    Nyní následuje první komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    10:11
    Tempo hry Američanek trochu opadlo a to je voda na mlýn pro finské hráčky. Minnamari Tuominenová dostala přihrávku do prostoru mezi kruhy a svou střelou zavařila Rooneyové, která nakonec našla puk v lapačce! Je to ale zdvižený prst pro favoritky utkání.
     
    09:21
    Následně finská brankářka ustála další tlak, když na ní šly další dvě střely, ty ale dokázala také pokrýt. Nyní spěchají do útočného pásma Finky.
     
    08:38
    Gigi Marvinová našla přihrávkou Meghan Dugganovou, která z pravé strany vyslala střelu, kterou efektním semaforem ukryla do své lapačky Noora Rätyová!
     
    08:20
    Zakázané uvolnění Američanek. Ty si neporozuměly v rozehrávce a kotouč zamířil až před finskou klec. Vhazuje se po levici americké brankářky.
     
    07:22
    Finské hokejistky zatím dobře drží krok s velkým favoritem v podobě Američanek. Na úvodní branku tohoto zápasu si stále musíme počkat.
     
    06:44
    Tapaniová pak střílela z levého kruhu, její ránu ale zneškodnila pozorná obrana amerického týmu.
     
    06:13
    Tlak Američanek se opět stupňuje, nyní znovu zahrozily před Rätyovou, která si připsala další zákrok a hned poslala své spoluhráčky do rychlé útočné akce.
     
    05:26
    Kacey Bellamyová našla těsně u pravé tyčky finské branky volnou Amandu Kesselovou, ta ale z první bránu Finek minula.
     
    04:44
    Znovu jsou na kotouči Američanky, které už bleskově míří zase do útočného pásma. Jenomže po přechodu tam puk ztratily a rázem se tak hra otáčí před americkou branku.
     
    04:09
    Kelly Panneková si sjela do prostoru před finskou brankou a svou střelou ji málem ohrozila. Rätyová nakonec vše ustála a dobrým zákrokem podržela svůj tým.
     
    03:53
    Jalosuová skáče na ledovou plochu a Finsko je už v plném počtu.
     
    03:46
    Rätyová vyrazila puk do bezpečí po střele jedné z Američanek a následně pak se Finky znovu osvobozují.
     
    03:04
    Finky zatím hrají své oslabení velmi dobře a do výraznější šance své soupeřky nepustily. Z oslabení už zbývá jen kousek a vypadá to, že ho ubrání.
     
    02:28
    Brianna Deckerová střílela od modré čáry, před Rätyovou ještě puk tečovala Knightová, ale ani po této šanci se skóre nemění. Kotouč navíc skončil na ochranné síti a rozhodčí vykazuje hru do středního pásma.
     
    02:05
    V obranném pásmu Finska vyhrály vhazování právě finské hráčky a okamžitě poslaly kotouč do bezpečí, tedy až před americkou branku.
     
    01:53
    Vyloučení v týmu Finsko (Mira Jalosuová – 2 min., hákování).
     
    01:46
    Američanky zvyšují tempo a nyní znovu zahrozily před finskou brankou a vynutily si přesilovou hru.
     
    01:16
    Hilary Knightová si sjela na levou stranu finské branky a potáhla kotouč směrem dopředu. Z úhlu ovšem finskou brankářku nepřekonala.
     
    00:31
    O puk následně přišly a na druhou stranu zamířily Finky. Karvinenová ale po zisku kotouče ani nevystřelila. Hra se tak otáčí opět na opačný konec kluziště.
     
    00:04
    Po vhazování ve středovém kruhu se k puku dostaly Američanky a hned zamířily do útočného pásma. Zatím ale na branku Finek nevystřelily.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou celků již nastupují na ledovou plochu a utkání tak za malou chvilku bude moci začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Finsko: Rätyová (Räisänenová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová, Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.

    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Barnesová, Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Deckerová (A), Coyneová, Kesselová – Brandtová, Knightová, Cameranesiová – Dugganová (C), Marvinová, Pelkeyová – M. Lamoureuxová-Morandová, Skarupaová, Panneková – J. Lamoureuxová-Davidsonová.

    Rozhodčí: Hertrichová (GER), Hoveová (NOR) – Girardová (FRA), Johanssonová (SWE).
    Rozbruslení Američanek.

     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Ženský olympijský turnaj – skupina A

    Kanada
    USA
    Finsko
    OAR – Olympijští sportovci z Ruska
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu utkaly ve dvojzápase v listopadu a v obou případech byly úspěšnější Američanky, které zvítězily nejprve 5:0 a poté 8:2. I v dnešním duelu budou favoritkami, uvidíme, zda tuto roli naplní.
     
    USA

    Američanky obhajují ze Soči 2014 stříbrné medaile. Ve finále olympijského turnaje s dalším zámořským celkem, s Kanadou bojovaly do samotného konce, nakonec padly 2:3 v prodloužení a z olympijského zlata se radovaly Kanaďanky. Cílem americké ženské hokejové reprezentace je tak rozhodně minimálně obhajoba druhého místa, potažmo dostat se až na vrchol. V cestě jim ale budou stát další týmy, které o prvenství usilují. Na úvod turnaje v Pchjongčchangu nás tak čeká zajímavé střetnutí, které si nenechte ujít.

    Nominace amerického ženského týmu

    Brankářky: Maddie Rooneyová, Alex Rigsbyová, Nicole Hensleyová

    Obránkyně: Cayla Barnesová, Kacey Bellamyová, Megan Bozeková, Kali Flanaganová, Megan Kellerová, Monique Lamoureuxová-Morandová, Emily Pfalzerová, Lee Steckleinová

    Útočnice: Hannah Brandtová, Dani Cameranesiová, Alex Carpenterová, Kendall Coyneová, Brianna Deckerová, Meghan Dugganová, Amanda Kesselová, Hilary Knightová, Jocelyne Lamoureuxová-Davidsonová, Gigi Marvinová, Kelly Panneková, Amanda Pelkeyová
     
    Finsko

    Hokejistky ze země tisíce jezer, a sice z Finska skončily na poslední olympiádě v Soči v roce 2014 bez medaile. V utkání o páté místo vyhrály 4:0 nad Ruskem a nakonec tedy skončily páté. Rozhodně pomýšlely na vyšší umístění, ale musely se spokojit i s tímto výsledkem. Na letošních olympijských hrách by rády své umístění vylepšily a pokusí se bodovat hned v prvním utkání. Nebudou to ale mít vůbec jednoduché. Proti nim se totiž postaví hokejistky Spojených států amerických, kteří patří v ženské kategorii k absolutní špičce.

    Nominace ženského finského týmu

    Brankářky: Meeri Räisänenová, Noora Rätyová, Eveliina Suonpääová

    Obránkyně: Ella Viitassuoová, Minnamari Tuominenová, Ronja Savolainenová, Isa Rahunenová, Rosa Lindstedtová, Mira Jalosuová, Jenni Hiirikoskiová

    Útočnice: Linda Välimäkiová, Riikka Väliläová, Noora Tulusová, Susanna Tapaniová, Sara Säkkinenová, Saila Saariová, Annina Rajahuhtaová, Emma Nuutinenová, Tanja Niskanenová, Petra Nieminenová, Michelle Karvinenová, Venla Hoviová, Sanni Hakalalová
     
    Hezké nedělní ráno přeji všem příznivcům ledního hokeje. V pátek začala třiadvacátá olympiáda a sportovní svět nyní vzhlíží právě do jihokorejského Pchjongčchangu, kde se v letošním roce uskuteční. Sporty se už pomalu rozeběhly a začal také hokejový turnaj žen. My se dnes prostřednictvím tohoto online přenosu zaměříme na utkání mezi týmy Finska a USA ve skupině A.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:40.

    Ku každému repre dresu SVK 2014 vám pribalíme šál! Dres vám zašleme do 3 dní od uhradenia objednávky. www.fanstore.sk.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 20. Hoviová (Välimäkiová, Nieminenová) – 29. M. Lamoureuxová-Morandová (Panneková, J. Lamoureuxová-Davidsonová), 32. Coyneová (Knightová, Deckerová), 60. Cameranesiová (Kellerová)


    Fínsko: Rätyová (Räisänenová) – Rahunenová, Hiirikoskiová (C), Tuominenová, Savolainenová, Lindstedtová, Jalosuová, Viitassuoová – Väliläová, Karvinenová (A), Tapaniová – Hoviová, Välimäkiová, Nieminenová – Nuutinenová, Tulusová, Niskanenová – Rajahuhtaová, Hakalaová, Säkkinenová – Saariová.
    USA: Rooneyová (Rigsbyová) – Barnesová, Bellamyová (A), Kellerová, Pfalzerová, Steckleinová, Morinová, Flanaganová – Deckerová (A), Coyneová, Kesselová – Brandtová, Knightová, Cameranesiová – Dugganová (C), Marvinová, Pelkeyová – M. Lamoureuxová-Morandová, Skarupaová, Panneková – J. Lamoureuxová-Davidsonová.

    Rozhodca: Hertrichová (GER), Hoveová (NOR) – Girardová (FRA), Johanssonová (SWE)

    Diváci: 4 032