NJ Devils – Philadelphia 3:5 (kon.) | Minnesota – Winnipeg 4:1 (kon.) | Montreal – Boston 3:4 (1:2 po s.n.)
Dallas – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Edmonton 2:3 (po pr.) | San Jose – Arizona 6:5 (po pr.)
LA Kings – Anaheim 2:4 (kon.) | Chicago – Detroit 0:4 (kon.) | Carolina – Calgary 1:4 (kon.)
koniec
Dallas Stars
1:4 (0:1, 1:0, 0:3)
Colorado Avalanche
cz Nedeľa 14.01.2018, 03:00 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto utkání už je to úplně všechno, přeji Vám poklidný závěr týdne. (06:00:40)
     
    Československá stopa v utkání
    Martin Hanzal (DAL)
    0+0, 1 střela, čas na ledě 14:39
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:02.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Nathan MacKinnon (COL) 1+0
    2. Alexander Kerfoot (COL) 1+1
    3. Jonathan Bernier (COL) 27 zák., 1 gól, 96,4%.
     
    Střely na branku: 28 – 23 (9:6, 5:9, 14:8).
     
    Je dobojováno! Střet dvou týmů s vynikající formou končí vítězstvím Colorada, které slaví už pošesté v řadě a znovu se o trochu přibližuje příčkám zaručující účast v play-off. Dallas v dnešním utkání rozhodně nebyl horší, nicméně rozhodujícím faktorem se ukázal být výkon hostujícího brankáře Jonathana Berniera, jenž pustil za svá záda jedinou z celkových osmadvaceti střel.
     
    Konec zápasu.
    59:47 Mark BARBERIO - 1:4
     
    59:47
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny přidávají definitivní pojistku v podobě gólu na 4:1! MIKE BARBERIO se s kotoučem nijak nemazal a takřka přes celé hřiště ho poslal do nikým nestrážené branky. Bernier k vynikajícímu výkonu v brankovišti zapisuje do statistik i kanadský bod za přihrávku! Asistence: Patrik Nemeth, Jonathan Bernier.
     
    59:31
    A znovu brankář Bernier, který výtečně nahradil dlouhodobě zraněnou jedničku Semjona Varlamova. Gólman Lavin tentokrát zneškodnil Klingbergův projektil zpoza kruhů.
     
    59:02
    Bernier pokračuje ve velmi dobrém výkonu. Nyní pochytal i střely Benna a Seguina a jelikož z něj kotouč nevypadl, tak se domácí nemohli dostat k dorážkám.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:44
    Kromě Comeaua a Hanzala byl vyloučen také Johnson, takže Stars si ještě zahrají přesilovou hru podpořenou o šesté hráče do pole. Bishopova branka už zůstává prázdná.
     
    58:44
    Po icingu Avalanche se na ledě strhla hromadná šarvátka, ve které byl hodně aktivní Martin Hanzal. Vše odstartoval jeho konflikt s Comeauem.
    58:20 Blake COMEAU - 1:3
     
    58:20
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Rovných sto sekund před koncem třetí části je asi rozhodnuto! Klingberg přišel o puk na útočné modré čáře a pak zákonitě chyběl vzadu. Přečíslení dvou na jednoho vyřešil BLAKE COMEAU střelou z levého kruhu, která prosvištěla nad lapačkou Bishopa. Asistence: Nikita Zadorov.
     
    57:56
    Ani Lindellův pokus od modré čáry neprošel až do předbrankového prostoru a domácí se museli vrátit do středního pásma.
     
    57:33
    Anton Lindholm vyhodil puk ven z hostujícího obranného pásma, nicméně Stars se do něj velmi rychle vrátili a už svádí souboje u zadního mantinelu.
     
    56:52
    Colorado to zkouší ze všech možných pozic, z obou konců modré čáry teď pálili Girard a Barberio, ale na stavu 2:1 rovněž nic nezměnili.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 36. Ja. Benn (J. Klingberg, Radulov) – 15. Kerfoot (Greer, Girard), 47. MacKinnon (Kerfoot, Zadorov), 59. Comeau (Zadorov), 60. Barberio (Nemeth, J. Bernier)


    Dallas Stars: Bishop (Lehtonen) – J. Klingberg (A), Lindell, Pateryn, Hamhuis, Honka, Johns – Radulov, Seguin (A), Ja. Benn (C) – Pitlick, Faksa, Roussel – Spezza, Hanzal, Janmark – B. Ritchie, D. Shore, Elie.
    Colorado Avalanche: J. Bernier (Hammond) – E. Johnson (A), Zadorov, Barberio, Nemeth, A. Lindholm, Girard – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Jakupov, Kerfoot, Greer – Comeau, Söderberg, Nieto – G. Bourque, Jost, C. Wilson.

    Rozhodca: Joannette, Peel – Gibbs, Murrray

    Diváci: 18 532