Bournemouth – Arsenal 2:1 (kon.) | Liverpool – Manchester City 4:3 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (1:1)
Manchester City
Nedeľa 14.01.2018, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak toto bol šláger ako hrom! Po vyrovnanom prvom polčase do toho druhého vstúpili omnoho lepšie domáci futbalisti Liverpoolu, ktorý v rozpätí 60. a 68. minúty využili tri nepochopiteľné zaváhania v defenzíve Manchestru City a razom to bolo 4:1. Citizens sa však nevzdali a v závere zápasu ešte znížili na rozdiel jediného gólu. Na viac sa však už zverenci Pepa Guardiolu nezmohli, a tak sa ich fantastická séria bez ligovej prehry končí. Manchester City zaváhal prvýkrát po 23 zápasoch, Liverpool sa vďaka tomuto triumfu dostáva na tretie miesto o skóre pred Chelsea, za druhým Manchestrom United, zaostáva rovnakou len vinou horšieho skóre. Červení diabli však majú zajtrajší duel so Stoke City k dobru. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem vám pekný zvyšok víkendu! (19:06:47)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    No tak teraz si celý Anfield Road poriadne vydýchol! Domáci totiž v poslednej sekunde zápasu takmer prišli o víťazstvo, keď do bočnej siete Kariusovej brány hlavičkoval Sergio Agüero!
     
    90+4
    Vynikajúci taktický ťah od Jürgena Kloppa, ktorý si posledné striedanie v stretnutí nechal až na záverečné desiatky sekúnd nadstaveného času. Z ihriska sťahuje Sadia Maného, na jeho miesto posiela obrancu Ragnara Klavana.
     
    90+4
    James Milner teraz znova získava nejaký čas pre domáci celok, keď vidí z rúk Andrého Marrinera taktickú žltú kartu.
     
    90+3
    Citizens vycítili veľkú šancu na vyrovnanie. Skúšal to Sergio Agüero, jeho obstrel však končí tesne vedľa brány Lorisa Kariusa, ktorý tak môže nazbierať cenné sekundy pre svoj tím.
     
    90+1
    Manchester City dal gól! Tak toto je zápas ako remeň! Sergio Agüero bol v pokutovom území nikým nekrytý a rozhodol sa centrom na úroveň značky pokutového kopu vyzvať na zakončenie ILKAYA GÜNDOĞANA. Nemecký reprezentant si loptu mohol ešte aj spracovať a znižuje na rozdiel jediného gólu!
    Ilkay Gündoğan (MAC) - 4:3
     
    90
    Napokon sa bude v druhom polčase hrať navyše ešte štyri minúty.
     
    89
    Manchester City pokračuje v snahe o strelenie tretieho gólu, ktorý by hosťom vlial do žíl nádej na vyrovnanie v posledných momentoch zápasu. Čakáme na údaj o dĺžke nadstaveného času.
     
    88
    Mohamed Salah bol v posledných minútach trochu nevýrazný, a tak sa ho už Jürgen Klopp rozhodol šetriť do ďalších dôležitých zápasov. Namiesto Egypťana vidíme na ihrisku Adama Lallanu.
     
    86
    Liverpool je od druhého inkasovaného gólu až nepochopiteľne pasívny, akoby domáci nepočítali s potenciálne dlhým nadstaveným časom. V priebehu druhého polčasu sme totiž videli niekoľko prerušení hry.
     
    85
    Manchester City ukazuje v tejto sezóne skutočne obrovskú silu najmä v záveroch zápasov, a tak ho rozhodne nemožno odpisovať. V tomto momente Liverpoolu pomohlo len pozorné okolo hlavného rozhodcu, ktorý videl hru rukou v podaní Fernardinha.
     
    84
    Manchester City dal gól! Citizens sa dočkali gólu, ktorý im predsa len ešte vlieva, akú-takú nádej na zdramatizovanie záverečnýcn minút stretnutia. Po nedôslednosti v defenzíve Liverpoolu sa zrazená strela Ilkaya Gündoğana dostala ku BERNARDOVI SILVOVI, ktorý už nemal problém nasmerovať loptu za Lorisa Kariusa.
     
    83
    Liverpool sa predsa len pokúsil rozporúdiť tempo. Georginio Wijnaldum bol na konci protiútoku svojho tímu, jeho zaujímavý projektil však končí tesne vedľa brány Edersona!
     
    82
    Tak žeby sme sa v posledných momentoch tak kvalitného duelu dočkali futbalovej nudy? The Reds sa už skutočne nemajú kam ponáhľať, a tak nechávajú hrať svojho bezradného súpera.
     
    81
    Liverpoolčania sú už len približne desať minút, ak rátame aj nadstavený čas, od ďalšieho triumfu a osemnásteho ligového zápasu bez jedinej prehry v rade. Manchester City síce drží loptu na polovici domácich, zatiaľ sa však k ničomu nebezpečnému nedostal.
     
    80
    Leroy Sané je dnes najlepším hráčom hostí a ako jediný z ofenzívy Citizens znesie prísnejšie kritériá hodnotenia svojho výkonu. Tentokrát znova mladý nemecký reprezentant predviedol skvelú prácu s loptou, následne ju odovzdal Kevinovi de Bruynemu, ktorému ale lopta nepochopiteľne odskočila.
     
    79
    Jürgen Klopp po prvý raz v zápase strieda až približne desať minút pred jeho koncom. Z ihriska sťahuje Emreho Cana, ktorý dnes v stredovej formácii najmä v prvom polčase odviedol veľký kus roboty. Na jeho miesto prichádza skúsený James Milner.

    Jakub Kocourek

    Góly: 9. Oxlade-Chamberlain, 60. Firmino, 62. Mané, 68. M. Salah – 40. Sané, 84. B. Silva, 90+1. Gündoğan

    Karty:   90+4. Milner (LIV) – 65. Otamendi (MAC), 70. Sterling (MAC), 73. Fernandinho (MAC)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 4:3. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:7.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren (C), Robertson – Can (79. Milner), Wijnaldum – Oxlade-Chamberlain, M. Salah (88. Lallana), Mané (90+4. Klavan) – Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Alexander-Arnold, Ings, Klavan, Lallana, Milner, Solanke.

    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Otamendi, Delph (31. Danilo) – De Bruyne, Fernandinho (C), Gündoğan – Sterling (71. B. Silva), Agüero, Sané.
    Náhradníci: Bravo – Danilo, Díaz, Mangala, B. Silva, Silva, Zinčenko.

    Rozhodca: Andre Marriner