Košice – Zvolen 6:2 (kon.) | B. Bystrica – Poprad 2:3 (kon.) | Nitra – Nové Zámky 5:1 (kon.)
Trenčín – Detva 2:5 (kon.) | Žilina – Lipt. Mikuláš 2:3 (po pr.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
HK Poprad
Piatok 12.01.2018, 17:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR) • 36. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Banská Bystrica druhýkrát v aktuálnej sezóne prehrala na domácom ľade s Popradom a nevyužila šancu na posun do čela tipsportligovej tabuľky. Barani mali slabý vstup do zápasu, v prvej tretine sa im v útoku vôbec nedarilo a dvakrát inkasovali z hokejok Heizera a Davydova. V druhom dejstve boli domáci ako vymenení, pridali v pohybe, mali viac šancí a dokázali vyrovnať, keď sa presadili legionári Faille s Asselinom. Záverečná časť hry bola najopatrnejšia. Ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu a rozhodujúcim momentom bolo gólové nahodenie Buca od modrej čiary. Banskobystričania na jeho presný zásah napriek zvýšenej snahe už nezareagovali. (19:55:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Patrik Svitana mohol rozhodnúť, keď unikal po ľavom krídle. Guillaume Gelinas ho zastavil iba nedovoleným držaním a dostal dvojminútový trest.
     
    59:40
    Josh Brittain nebezpečne zakončoval z tesnej blízkosti, ale Mathieu Corbeil dobre vykryl priestor a nedovolil mu skórovať.
     
    59:10
    Teemu Lassila zamieril na hráčsku lavicu. Barani hrajú v šestici, no nevedia sa usadiť v útočnom pásme.
     
    58:39
    Bondrov únik stroskotal v strednom pásme a nasledovalo prerušenie hry, ktoré využili domáci na timeout.
     
    58:39
    Kubka stratil puk na útočnej modrej čiare a do brejku mieril Bondra. Domáci obranca napravil svoju chybu pohotovým obranným zákrokom.
     
    57:37
    Banská Bystrica nezužitkovala krátku presilovku. Samuel Mlynarovič naskočil na ľadovú plochu a môže pomôcť svojmu tímu.
     
    57:13
    Mathieu Corbeil radšej prerušil hru, keď sa puk objavil pred jeho bránkoviskom. Kanadský gólman daroval súperovi buly v útočnom pásme.
     
    56:30
    V hre štyroch proti štyrom sú aktívnejší domáci hokejisti, ale zatiaľ sa im nepodarilo ohroziť popradského brankára Corbeila.
     
    55:37
    Popradčania sa pripravili o výhodu presilovky, pretože Samuel Mlynarovič odchádza na trestnú lavicu za podrazenie.
     
    55:25
    Bartánusovi sa skončil prvý dvojminútový trest, ale stále zostáva na lavici hanby. Teemu Lassila prerušil hru po nahodení Davydova od modrej čiary.
     
    54:26
    Bortňák s Romaňákom sú späť na ľadovej ploche, takže pokračuje presilovka hostí vo formáte piatich proti štyrom.
     
    54:00
    Kamzíci hrajú presilovku vo výhodnom formáte štyroch proti trom, ale zatiaľ sa nevedia usadiť v útočnom pásme. Naopak, robí im problémy aktívny Tomáš Surový.
     
    53:20
    Banskobystričania sa dopustili v ostatných sekundách viacerých zákrokov na hranici pravidiel a rozhodcom napokon došla trpezlivosť. 2+2 trestné minúty za hru so zdvihnutou hokejkou dostal Marek Bartánus. Domáci útočník jasne zasiahol do tváre Krempaského a fanúšikovia majstra sa zbytočne hnevajú.
     
    52:26
    Vylúčenie na oboch stranách. Rozhodcovia udelili dve trestné minúty za hrubosť Dávidovi Romaňákovi a Daliborovi Bortňákovi.
     
    52:23
    Časté prerušenia nehrajú do karát domácim hokejistom. Barani postupne strácajú dôležité minúty, ktoré im zostávajú na vyrovnanie stavu.
     
    51:48
    Dávid Buc zaútočil sám proti štyrom hráčom v bielych dresoch. Popradský útočník neprešiel kľučkou cez Mislava Rosandiča.
     
    50:53
    Miloš Bubela vyskúšal šťastie nečakanou strelou švihom z ľavého krídla. Mathieu Corbeil schoval puk vo svojej lapačke.

    Tomáš Lengyel

    Góly a asistencie: 25. Faille (Bortňák, Sedlák), 30. Asselin (Faille, Giľák) – 4. Heizer (Lichanec), 16. Davydov (Hvila, Heizer), 50. Buc (Petran)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lassila – Kubka, Ďatelinka, Delisle, Rosandič, Aliu, Gélinas, Sedlák – Bortňák, Surový, Brittain – Hohmann, Bubela, Bartánus – Giľák, Faille, Asselin – Kabáč, Tamáši, Češík – Gabor
    HK Poprad: Corbeil – McDowell, D. Brejčák, Petran, Davydov, Dinda, Krempaský, Romaňák – Svitana, Mlynarovič, Matej Paločko – Buc, Heizer, Lichanec – Bondra, Vartovník, Matúš Paločko – Hvila, Bjalončík, Vašaš – Nespala.

    Rozhodca: Lokšík, Müllner – Jobbágy, Stanzel