Brighton – Bournemouth 2:2 (kon.) | Burnley – Liverpool 1:2 (kon.) | Leicester – Huddersfield Town 3:0 (kon.)
Stoke City – Newcastle 0:1 (kon.) | Everton – Manchester United 0:2 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:2 (0:0)
Liverpool FC
Pondelok 01.01.2018, 16:00 • Turf Moor • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu dosiahli zaslúžené, ale vydreté víťazstvo na trávniku Burnley. The Reds boli na Turf Moor aktívnejším tímom, mali viac z hry, no v koncovke sa im nedarilo podľa predstáv. Bezgólový stav zmenil až Sadio Mané po hodine hry, no hostia si náskok neudržali a tesne pred koncom riadneho hracieho času inkasovali z hlavy Johanna Gudmundssona. Skóre sa však menilo ešte raz, v nadstavenom čase zabezpečil Liverpoolu tri body Ragnar Klavan. (17:56:25)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Domáci futbalisti sa nevzdávajú a tlačia loptu do pokutového územia Liverpoolu. Medzitým Jürgen Klopp strieda, keď Alex Oxlade-Chamberlain prenechal svoje miesto Joelovi Matipovi.
    90+4. Ragnar Klavan (LIV) - 1:2
     
    90+4
    Liverpool dal gól! Fanúšikovia The Reds takmer od radosti vybehli na trávnik. Hostia zužitkovali štandardnú situáciu. Center Oxlada-Chamberlaina usmernil Dejan Lovren pred odkrytú bránu a RAGNAR KLAVAN nemohol nedať.
     
    90+3
    Emre Can potiahol loptu zo stredu poľa bližšie k bráne Burnley a vypýtal si faul. Liverpool dostáva výhodu nádejnej štandardky.
     
    90+2
    Futbalisti Burnley naopak potvrdzujú, že nie náhodou sa držia hneď za šiestimi najlepšími tímami anglickej Premier League.
     
    90+1
    Liverpool sa dnes asi zase nevyhne strate bodov za remízu. V aktuálnom ročníku by išlo už o deviaty nerozhodný výsledok v podaní zverencov Jürgena Kloppa.
     
    90
    Riadny hrací čas sa naplnil. Hlavný rozhodca pridáva nad rámec deväťdesiatich minút ešte dvestoštyridsať sekúnd navyše.
     
    89
    Liverpoolčanov môže mrzieť nevyužitá šanca Alexa Oxlada-Chamberlaina, ktorý mal na kopačke rozhodnutie pred niekoľkými minútami. Teraz sa hostia snažia o strelenie druhého gólu.
    88. Johann Gudmundsson (BLY) - 1:1
     
    88
    Burnley FC dáva gól! Domáci futbalisti dokázali vyrovnať. Charlie Taylor odcentroval do šestnástky, Sam Vokes predĺžil loptu na zadnú žrď a tam hlavičkoval do odkrytej siete JOHANN GUDMUNDSSON.
     
    86
    Burnley aj Liverpool dnes druhýkrát striedajú. Scott Arfield prenechal miesto Nakhimu Wellsovi, James Milner vymenil Adama Lallanu.
     
    85
    Zahrmelo aj na opačnej strane. Sam Vokes si našiel priestor na hrote, dostal presný center a kvalitnou hlavičkou donútil Simona Mignoleta k zákroku.
     
    84
    Liverpool mohol rozhodnúť o svojom víťazstve. Po rýchlom protiútoku sa hostia usadili v pokutovom území a Nick Pope musel zlikvidovať prudkú strelu Oxlada-Chamberlaina z tesnej blízkosti.
     
    82
    Do konca riadneho hracieho času zostáva menej ako desať minút. Obaja tréneri majú k dispozícii ešte dve striedania.
     
    81
    Ashley Barnes pohotovo vypálil halfvolejom zvnútra šestnástky, ale loptu poslal vedľa brány a Simon Mignolet nemusel zasahovať.
     
    80
    Ragnar Klavan nakopol loptu na hrot útoku, kde si hľadal miesto Roberto Firmino. Nick Pope bol však pohotový a zastavil akciu Liverpoolu.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 88. Gudmundsson – 61. Mané, 90+4. Klavan


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 4:12.
    Burnley FC: Pope – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Arfield (86. Wells), Cork, Defour, Gudmundsson – Hendrick (71. Vokes) – Barnes.
    Náhradníci: Lindegaard – K. Long, Lowton, Vokes, Walters, Wells, A. Westwood.

    Liverpool FC: Mignolet – Alexander-Arnold, Lovren, Klavan, Joe. Gomez – Oxlade-Chamberlain (90+6. Matip), Can, Wijnaldum – Mané (72. Firmino), Solanke, Lallana (86. Milner).
    Náhradníci: Karius – Firmino, Ings, Matip, Milner, Robertson, Woodburn.