Ružomberok – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
koniec
MFK Ružomberok
0:1 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Nedeľa 10.12.2017, 14:00 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak, to je už od nás všetko. Ďakujeme za pozornosť a tešíme sa na vás pri ďalších textových prenosoch. (16:38:11)
     
    Povedali po zápase:

    Norbert Hrnčár (tréner Ružomberka): „Zápas sme prehrali v prvom polčase. Tam sme si vypracovali dostatok šancí na to, aby sme sa ujali vedenia alebo sme išli do dvojgólového náskoku. Bol som presvedčený, že by sme zápas zvládli a zvíťazili by sme. Sú aj také zápasy, súper využil svoju šancu, my nie. Na druhej strane hráčom absolútne nemám čo vyčítať. Celý zápas poctivo odjazdili, bola tam kvalita, vypracovali sme si šance, ale v šestnástke sme neboli dostatočne dôrazní. Hráčom naozaj niet čo vyčítať. Skôr naopak sa im za celý kalendárny rok poďakujem, pochválim celú kabínu, lebo fungovali perfektne. Ružomberok prežil pekný futbalový rok. Som stopercentne presvedčený, že nás táto prehra, napriek tomu, že je v poslednom zápase pred prestávkou, nepoloží a že psychicky nebudeme dole, ale naopak budeme ešte naštartovanejší v jarnej sezóne.“

    Martin Ševela (tréner Slovana Bratislava): „Základom nášho dnešného úspechu bola poctivá defenzíva. Pokiaľ sa nám podarí ustrážiť nulu, tak kvalitu smerom do ofenzívy máme takú, že sa nám podarí streliť minimálne jeden gól. V prvom polčase bol lepší súper, mal tam aj nejakú šancu a my sme začali až v druhom polčase, kde sme sa vyrovnali v agresivite a súbojoch domácemu tímu. Bolo to o jednom góle, kto by ho dal, môže strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Nám sa to podarilo po individuálnej akcii Jakuba Mareša a hlavne dôraze Filipa Oršulu v pokutovom území. Samozrejme je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Povedal som to na taktickej príprave pred zápasom. Pokiaľ sa nám podarí zvíťaziť, zostávame ešte v hre o titul, pokiaľ by bol iný výsledok tak, nebolo by to vôbec dobré a šance by boli pre nás len minimálne. Je výborné, že sa nám podarilo ísť pred koncom jesennej časti do prestávky s víťazstvom. Hlavne po psychickej stránke to urobí strašne veľa pre mužstvo. V opačnom prípade by to nebolo nič pozitívne. Sme radi za tri body, dostali sme sa pod čelo tabuľky, takže sme veľmi šťastní.“
     
    V zápase napokon o všetkom rozhodla 64. minúta, kedy Filip Oršula poslal do vedenia Slovan Bratislava, ktorý zvíťazil v Ružomberku 1:0. Ešte sa pozrieme na to, ako zápas hodnotia tréneri obidvoch mužstiev.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci hráči tlačia svojho súpera do jeho šestnástky, no ten sa pozorne bráni.
     
    90+1
    Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Jakub Mareš, prichádza Adam Laczkó.
     
    89
    Sapara poslal center na bližšiu žrď, odkiaľ obranca odhlavičkoval loptu opäť pred Saparu a jeho druhý center narobil hosťom veľké problémy. Po závare v šestnástke Liptáci tesne míňajú bránu.
     
    89
    Qoseho prihrávka z vnútra šestnástky je zblokovaná na rohový kop.
     
    87
    Daniel si na pravom krídle nabehol na dlhý pas zo stredu ihriska a následne vystrelil z uhla, lenže namieril nad bránu.
     
    87
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Aleksandar Čavrić, prichádza František Kubík.
     
    86
    Daniel posielal zaujímavú loptu pred bránu, no Haskić ju nestihol zužitkovať.
     
    84
    V zápätí sa na druhej strane dostával Kunca do zaujímavej pozície, keď bol Greif vybehnutý ďaleko od svojej brány, ale obrana hostí túto situáciu ustála.
     
    84
    Po rohu sa hosťom nepodarilo ohroziť bránu, no po následnom vhadzovaní sa dostal pred bránu Vittek, lenže neprekonal Macíka.
     
    83
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Dávid Holman, prichádza Róbert Vittek.
     
    83
    Slovan Bratislava získava rohový kop.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Gál-Andrezly, prichádza Dominik Kunca.
     
    81
    Saparov center sa točil zaujímavo, ale Greif si dal pozor a chytá loptu mieriacu pod brvno do náručia.
     
    81
    Pikkov center hostia obetavo odvracajú na rohový kop.

    Ján Kmeť

    Góly: 64. Oršula (Mareš)

    Karty:   65. Jonec (RUZ)


    MFK Ružomberok: Macík – Kružliak, Maslo, Jonec – Daniel, Qose, Kochan (77. Sapara), Gál-Andrezly (82. Kunca), Pikk – Gerec, Haskič.
    Náhradníci: Krajčirík – Takáč, Kunca, Kupec, Maslo, Menich, Sapara.

    ŠK Slovan Bratislava: Greif – Čikoš, Rundič, Božikov, Sekulić (C) – Droppa, Savičevič – Čavrić (87. Kubík), Holman (83. Vittek), Oršula – Mareš (90. Laczkó).
    Náhradníci: Valach – Chouchoumis, Kubík, Laczkó, Kotula, Vittek, Schet.

    Rozhodca: Sedlák – Benko, Hrčka

    Diváci: 1365