Dortmund – Brémy 1:2 (kon.) | Lipsko – Mainz 2:2 (kon.) | Frankfurt – Bayern 0:1 (kon.)
Hamburger – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 1:1 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
cz Sobota 09.12.2017, 15:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (17:31:06)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:12.
     
    Je dobojováno. Bayern dnes splnil roli favorita a z Frankfurtu si veze "povinné" tři body, těsná porážka má ale pro domácí velmi hořkou pachuť, protože Eintracht byl mnichovskému kolosu vyrovnaným soupeřem a vytvořil si i několik příležitostí. Domácí jsou oprávněně frustrovaní z výkonu sudího Osmerse, který hraniční situace řešil zpravidla ve prospěch favorita, což vyvrcholilo dvacet minut před koncem neoprávněným vyloučením Mariuse Wolfa, který se po kontrole jeho faulu u videa vrátil na hřiště...
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Tawathův přetažený centr z levé strany si Starke zkušeně pohlídal, vše nasvědčuje tomu, že Bayern už si těsný náskok pohlídá.
     
    90+3
    Tom Starke má míč ve své moci a s rozehrávkou pochopitelně vůbec nespěchá, Eintrachtu zbývají na vyrovnání už jen dvě minuty.
     
    90+2
    Střídající Luka Jović už byl s míčem na kopačce v pokutovém území, zbytečně si to ale zkomplikoval a nakonec ani nevystřelil.
     
    90+1
    Müllerovu kolmici na Lewandowského zastavil bránící Salcedo a domácí fotbalisté už zakládají rychlý protiútok.
     
    90
    Druhý poločas nakonec bude o pět nastavených minut delší!
     
    89
    Hosté se snaží hru zdržovat všemožnými způsoby a zatím se jim to nadmíru daří, svěřencům Nika Kovače už mnoho času na vyrovnání nezbývá.
     
    87
    Robert Lewandowski se vyhnul ofsajdové pasti a zničehonic se ocitl s míčem na kopačce na hranici pokutového území, polský reprezentant ale celou akci nakonec překombinoval.
     
    86
    Joshua Kimmich se teatrálně skácel k zemi po drobném kontaktu s Rebićem, sudí Osmers pokračuje v nastaveném metru a i tento zákrok vyhodnotil jako faul.
     
    85
    Wolfův centr z pravé strany zblokoval Javi Martínez do zámezí, Eintracht tak bude za pár okamžiků zahrávat další rohový kop.
     
    84
    Tawatha s Rebićem vybojovali vhazování na levé straně hřiště, v posledních minutách domácí stupňují svou aktivitu a zdá se, že se schyluje k závěrečnému tlaku Eintrachtu.
     
    83
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Kingsley Coman, přichází Robert Lewandowski.
     
    81
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Aymen Barkok, přichází Marc Stendera.
     
    81
    Domácí vybojovali rohový kop, po němž se dostal ke střele Kevin-Prince Boateng, jeho rána ale proletěla vysoko nad.
     
    79
    Rafinhův nepovedený odkop sice skončil jen u Barkoka, toho ale zradilo zpracování a balon mu ujel do autu.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Jetro Willems, přichází Taleb Tawatha.
     
    77
    Poslední bránící hráč Eintrachtu Carlos Salcedo ale Comana o balon připravil parádním skluzem, u míče tak jsou opět domácí.
     
    76
    Marius Wolf se dostal až do pokutového území, tam ale o míč přišel a na druhou stranu se bleskově vydává Kingley Coman.
     
    75
    Aktivně napadající frankfurtští fotbalisté vytlačili hráče Bayernu až na jejich polovinu a nakonec je připravili o míč, omilostněný Wolf už zakládá další protiakci domácího týmu.
     
    74
    To jsou věci. Domácí si vyžádali kontrolu celé situace u videa, která potvrdila, že Osmers Eintracht poškodil. Z červené karty je karta žlutá a Wolf se vrací do hry!
     
    72
    Jméno Osmers ve Frankfurtu v příštích dnech nevyslovujte. Hlavní arbitr Wolfovi za "standardní" faul na Jamese Rodrígueze ukázal rovnou červenou kartu!
     
    71
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Gélson Fernandes, přichází Luka Jović.
     
    69
    Právě Sébastien Haller nyní uvízl v ofsajdu, hra je tak po delší době přerušena.
     
    68
    Haller se v pokutovém území soupeře dostal až do zakončení, v klíčový moment ale uklouzl, a Starkeho tak nakonec neohrozil.
     
    67
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Franck Ribéry, přichází David Alaba.
     
    66
    Thomas Müller na druhé straně hřiště po faulu na Fernandese ještě švýcarského záložníka seřval, tady o žluté kartě nebyl sebemenší pochyb.
     
    65
    Pžíznivci i hráči Eintrachtu se teď oprávněně zlobí. Jérôme Boateng zůstal ležet na trávníku a sudí Osmers hru přerušil až ve chvíli, kdy z následné akce Eintrachtu začalo hrozit nebezpečí...
     
    64
    Kimmichův přízemní centr z pravé strany finský reprezentační brankář Hradecky bez potíží zkrotil a okamžitě založil další protiútok Frankfurtu.
     
    63
    Po něm se k hlavičce nakonec dostal vytáhlý Sébastien Haller, jeho hlavička ale postrádala razanci, a Tom Starke si tak snadno poradil.
     
    62
    Hra je v posledních minutách plná faulů a ostrých soubojů, po zákroku střídajícího Tolissa na Wolfa teď budou domácí zahrávat další přímý kop.
     
    61
    Tribuny nesouhlasně hučí poté, co byl Hallerovi odpískán útočný faul na Jamese Rodrígueze.
     
    59
    Wolf na sebe navázal pozornost hned tří bránících hráčů soupeře, jeho následný centr z pravé strany ale v pokutovém území nikoho v bílém dresu nenašel.
     
    58
    Gélson Fernandes si v souboji s Comanem počínal nedovolenými prostředky, svěřenci Juppa Heynckese tak budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    57
    Salcedův dalekonosný nákop skončil jen u Jérômea Boatenga, po změně stran zatím hosté úspěšně odráží veškeré pokusy Eintrachtu.
     
    56
    Willems si na levé straně hřiště vyměnil míč s Rebićem, napadající hráči Bayernu ale poté vytlačili domácí tým až k půlící čáře.
     
    55
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Arturo Vidal, přichází Corentin Tolisso.
     
    53
    Arturo Vidal naprosto nepochopitelně nastavil nohu Mariusi Wolfovi a může být velmi rád, že se vyhnul karetnímu napomenutí...
     
    52
    Rafinha dnes už poněkolikáté fauloval, za což mu sudí Osmers udělil žlutou kartu.
     
    51
    Svěřenci Nika Kovače kombinují na polovině hřiště, jejich kombinaci ale chybí potřebný nápad, chcete-li moment překvapení.
     
    50
    Po změně stran se utkání dostává do tempa jen velmi pozvolna, hra je hodně rozkouskovaná a plná nepřesností.
     
    48
    Nákop adresovaný rozběhnutému Rebićovi skončil jen u Javiho Martíneze, svěřenci Juppa Heynckese už pomalu zakládají další útočnou akci.
     
    47
    Wolf nic nevymýšlel a vrátil míč na polovinu hřiště Salcedovi, domácí fotbalisté se poté uchýlili ke kombinaci na polovině hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:32.
     
    První půle se obešla bez nastaveného času, do kabin se tak jde za stavu 0:1. Mnichovské poslal po dvaceti minutách do vedení Arturo Vidal, jinak jsme ale sledovali velmi vyrovnané utkání. I fotbalisté Eintrachtu si dokázali vytvořit několik šancí, na šestatřicetiletého navrátilce ze sportovního důchodu Toma Starkeho ale vyzrát nedokázali.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Rodríguezův centr od rohového praporku si zpracoval Arturo Vidal rukou, jeho následná střela – byť nebezpečná – už tak byla bezpředmětná.
     
    43
    Kimmichův centr z pravé strany našel uvnitř pokutového území Thomase Müllera, jeho hlavička ale mířila přímo do míst, kde stál připravený Lukas Hradecky.
     
    41
    Rychlonohý Rebić opět utekl po levé straně hřiště a bránícímu Boatengovi navzdory poslal do pokutového území přízemní pas, který ale Starke polapil před dotírajícím Barkokem.
    40. Willems na Starkeho nevyzrál.
     
    40
    Standardku domácí vyřešili brilantně sehraným signálem, na jehož konci stál Jetro Willems, jeho přízemní ránu ale Starke tygřím skokem polapil!
     
    39
    Rafinha nepěkným šlapákem srovnal se zemí Rebiće, navzdory protestům brazilského střízlíka bude mít Eintracht k dispozici přímý kop.
     
    38
    Ante Rebić ukradl míč Kimmichovi a okamžitě se vydal kupředu, jeho akci nakonec Jérôme Boateng zastavil za cenu rohového kopu pro Frankfurt.
     
    36
    Právě Rodríguez zřejmě špatně došlápl, kolumbijský reprezentant se drží za achillovku a s bolestivou grimasou pokulhává.
     
    35
    James Rodríguez se ochotně skácel k zemi po kontaktu s Willemsem, i tento souboj posoudil arbitr Osmers jako faul na hráče Bayernu.
     
    34
    Aymenu Barkokovi byl k nelibosti publika odpískán útočný faul, hra je v posledních minutách opravdu velmi rozkouskovaná.
     
    32
    Gélson Fernandes ve středu hřiště prohrál souboj o míč s Müllerem, načež si Ribéry došel pro faul jednoho z domácích hráčů, a Bayern tak bude mít čas a klid na rozehrávku.
     
    31
    Chorvatský legionář se nakonec prokousal až do pokutového území, tam ale o míč přišel ještě předtím, než stihl vystřelit.
     
    30
    Franck Ribéry se středem hřiště vydal kupředu, následně ale o míč přišel a na opačnou stranu už upaluje Ante Rebić.
     
    28
    Barkok se uvolnil na pravé straně a povedenou zadovkou následně vyzval ke střele Mariuse Wolfa, domácí útočník ale z voleje vypálil velmi nepřesně.
     
    27
    Frankfurtští fotbalisté kombinují na polovině hřiště, hráči Bayernu je ale nepouštějí blíže k pokutovému území.
     
    26
    Kingsley Coman utekl po pravém křídle a z okraje pokutového území posléze vypálil, jeho střela ale rozvlnila jen boční síť.
     
    24
    Po nařízeném rohovém kopu se Kevin-Prince Boateng provinil útočným faulem na Rafinhu, hra je tak přerušena a z této standardky tedy žádné nebezpečí pro Starkeho plynout nebude.
     
    23
    Ante Rebić se povedenou zasekávačkou zbavil svého strážce a poté vyslal na branku Bayernu jedovatou přízemní ránu, kterou ale veterán Starke dokázal vytěsnit.
     
    22
    Kevin-Prince Boateng si došel pro faul Martíneze ve středu hřiště, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
    20. Arturo VIDAL - 0:1
     
    20
    Bayern právě vstřelil branku!
    Domácí začali velmi aktivně, nyní ale zaspali a najednou prohrávají. Joshua Kimmich poslal z levé strany načechraný centr na vzdálenější tyč, kde se zjevil neobsazený ARTURO VIDAL a povedenou hlavičkou nedal Hradeckymu šanci!
     
    20
    Franck Ribéry na sebe navázal pozornost dvou bránících hráčů a poté přenechal míč volnému Vidalovi, jehož střela ale byla zblokována.
     
    19
    Adresátem centru z levé strany se stal Javi Martínez, který ale promáchl a míč ve vzduchu vůbec netrefil.
     
    18
    Právě Thomas Müller nyní vybojoval rohový kop pro Bayern, v posledních minutách favorizovaní hosté konečně přebírají iniciativu.
     
    17
    Gélson Fernandes na polovině hřiště srazil k zemi Müllera, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    15
    Comanův centr z pravé strany zblokoval Jetro Willems a míč se poté došoural až do náruče Lukase Hradeckyho.
     
    14
    Volný Thomas Müller si nedokázal zpracovat dalekonosnou kolmici, protiakci Eintrachtu už promptně rozehrává Simon Falette.
     
    13
    Kingley Coman se teď velmi ochotně skácel k zemi, sudí Osmers se ale nenechal opít rohlíkem, a hra tak vesele pokračuje dál.
     
    12
    Hra se nyní uklidnila, fotbalisté Bayernu kombinují na polovině hřiště a vyčkávají na okénka v defenzívě domácího celku, která se ale zatím neobjevují.
     
    10
    Místo potlučeného Roberta Lewandowského dnes na hrotu mnichovského útoku operuje Thomas Müller, německý reprezentant se ale v úvodní desetiminutovce zápasu v podstatě nedostal k míči.
     
    9
    S tímto rohovým kopem ale Frankfurtští naložili prachbídně a Gélson Fernandes se nyní vrací pro míč až na vlastní polovinu hřiště.
     
    8
    Svěřenci Nika Kovače jsou v úvodu aktivnějším týmem, Rafinha teď pro jistotu zblokoval centr mířící do pokutového území do zámezí, a Eintracht tak bude zahrávat roh.
     
    6
    Exekuce přímého kopu se nakonec ujal Ante Rebić, jehož přízemní projektil ale šestatřicetiletý Starke reflexivně vyrazil!
     
    5
    Arturo Vidal nedaleko vlastní šestnáctky zastavil unikajícího Barkoka jen za cenu faulu, za který navíc vyfasoval žlutou kartu.
     
    4
    Ve Frankfurtu začíná hustě sněžit, nechme se překvapit, jak povětrnostní podmínky ovlivní dění na trávníku.
     
    3
    Aktivně napadající fotbalisté Eintrachtu hostům pořádně ztěžují rozehrávku, Bayern se ještě vůbec nedostal ke své tradiční kombinaci.
    Starke tak nastoupí do svého stého bundesligového klání.

     
    1
    Změna na poslední chvíli! Brankář Bayernu Sven Ulreich nakonec do zápasu vinou zranění nezasáhne, mezi tři tyče tak jde veterán Tom Starke, který přitom už ukončil kariéru a tu poté obnovil jen kvůli zranění jedničky Manuela Neuera!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – M. Wolf, K-P. Boateng, G. Fernandes, Willems – Barkok, Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Jović, Gaćinović, Stendera, Russ, Hrgota, Tawatha.

    Bayern Mnichov: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Süle, Rafinha – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal – Coman, T. Müller, Ribéry.
    Náhradníci: Starke – Hummels, Lewandowski, Rudy, Tolisso, Alaba, Wriedt.

    Rozhodčí: Osmers – Waschitzki, Gorniak.
     
    BAYERN MNICHOV

    Hrdý bavorský celek neprožil zrovna ideální vstup do sezóny, po návratu trenérského doyena Juppa Heynckese se ale Bayern vzpamatoval v domácí soutěži i v Lize mistrů. Zatímco v soutěži pro evropskou klubovou smetánku Mnichovští dohnali bodovou ztrátu na bohaté PSG, v lize se Bayern utrhl všem pronásledovatelům a navzdory nedávné porážce 0:1 s Mönchengladbachem, odkud Heynckes mimochodem pochází, kraluje Bundeslize s šestibodovým náskokem na druhé Lipsko.
     
    EINTRACHT FRANKFURT

    Ještě před dvěma lety se Eintracht strachoval o bundesligovou příslušnost, po nástupu chorvatského kouče Nika Kovače a nákupu několika perspektivních hráčů se tradiční hesenský celek výrazně zvedl. Frankfurtští jsou momentálně osmým týmem tabulky a na druhé Lipsko ztrácejí pouhé čtyři body. V minulém kole Kevin-Prince Boateng a spol. udolali Herthu Berlín 2:1, dnes je ale čeká soupeř ještě většího kalibru.
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny příznivce dobrého fotbalu u sledování atraktivního duelu německé Bundesligy, v němž Eintracht Frankfurt přivítá Bayern Mnichov. Tak si to od 15:30 nenechte ujít!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Balon

    Góly: 20. Arturo Vidal (Kimmich)

    Karty:   17. G. Fernandes (FRN), 74. M. Wolf (FRN) – 5. Arturo Vidal (BAY), 52. Rafinha (BAY), 66. T. Müller (BAY)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:1. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 16:12.
    Eintracht Frankfurt: Hradecky – Salcedo, D. Abraham, Falette – M. Wolf, K-P. Boateng, G. Fernandes (71. Jović), Willems (78. Tawatha) – Barkok (81. Stendera), Haller, Rebić.
    Náhradníci: Zimmermann – Jović, Gaćinović, Stendera, Russ, Hrgota, Tawatha.

    Bayern Mníchov: Starke – Kimmich, J. Boateng, Süle, Rafinha – James Rodríguez, Javi Martínez, Arturo Vidal (55. Tolisso) – Coman (83. Lewandowski), T. Müller, Ribéry (67. Alaba).
    Náhradníci: Hoffmann – Hummels, Lewandowski, Rudy, Tolisso, Alaba, Wriedt.

    Rozhodca: Osmers – Waschitzki, Gorniak

    Diváci: 51500