Paríž – Lille 3:1 (kon.) | Angers – Montpellier 1:1 (kon.) | Guingamp – Dijon 4:0 (kon.)
Metz – Rennes 1:1 (kon.) | Monaco – Troyes 3:2 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
koniec
Toulouse FC
2:0 (0:0)
SM Caen
cz Sobota 09.12.2017, 20:00 • Stadium Municipal, Toulouse • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, mějte se fajn. (21:57:50)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:10.
     
    Pan Moreira naposledy foukl do píšťalky a ukončil tím souboj mezi Toulouse a Caen. Po změně stran se více dařilo domácím, kteří po hodině hry rozhodli dvěma góly a po šesti nezdarech konečně mohou slavit se svými fanoušky tříbodový zisk, díky němuž se posunuli mimo sestupové pozice. Caen naopak potvrdilo roli nejhůře střílejícího týmu v lize a propadlo se na osmou pozici.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Max-Alain Gradel ještě našel chuť hrát a nechybělo moc, aby se u kraje velkého vápna elegantně prokličkoval mezi třemi soupeři. Nakonec mu byl odpískán útočný faul.
     
    90+2
    Amian si dává na čas s rozehráním autového vhazování. Zápas se už pouze dohrává.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu se nastavují další tři minuty.
     
    90
    Dvojice domácích hráčů se ocitla v brejku na jediného obránce. Boisgard při zpracování přihrávky ale podklouzl a vracející se protihráči ho čistě odzbrojili.
     
    89
    Armougom si na levé straně nešikovně předkopl míč a zmařil tak možnost odcentrovat. Hostům to dnes vůbec nelepí a nic nenasvědčuje tomu, že by s tímto zápasem ještě něco udělali.
     
    88
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Giannelli Imbula, přichází Ibrahim Sangaré.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Damien Da Silva (SM Caen).
     
    87
    Kouakou neměl ve vápně skoro nikoho, a tak zvolil přihrávku za sebe. Ani nákop Giulberta pak ale nenašel nikoho ve světlém dresu Caen.
     
    86
    Standardní situaci Gradela hosté snadno ubránili a po nedovoleném zákroku jednoho z domácích se mohou sami přesunout do útoku.
     
    85
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Julien Féret, přichází Stef Peeters.
     
    84
    Rodelinovi se nabízela přihrávka do běhu, jeden z jeho spoluhráčů však byl přichycen v metrovém ofsajdu.
     
    83
    Hráči Toulouse vyhráli několik hlavičkových soubojů uprostřed hřiště. Z toho těžil Jean, který nabral rychlost a zprava přihrál do vápna, ovšem Delor nedokázal patičkou přesměrovat míč mezi tři tyče.
     
    81
    Issa Diop se rychle vrátil a pomohl odrazit hostující útok na rohový kop. Féret jej kopl parádně a našel hlavu Kouakoua, jehož pokus Lafont vynikajícím skokem k levé tyči vyrazil!
     
    80
    Domácí se v deseti lidech stáhli na vlastní polovinu a velmi rychle získali míč. Po faulu Jeana však budou muset bránit standardní situaci.
     
    79
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Ola Toivonen, přichází Quentin Boisgard.
     
    78
    Opět v akci Toivonen, který tentokrát aktivně napadal a pořádně vystrašil stopera Caen, jenž na poslední chvíli dal malou domů vlastnímu brankáři.
     
    77
    Toivonen měl ruce až moc vysoko a byl mu odpískán faul. Ihned po rozehrávce hosté ale o míč přišli a následuje jen Amianovo vhazování.
     
    75
    Po šesti zápasech bez výhry to vypadá, že si tým z Toulouse konečně připíše cenné tři body. Caen má na vstřelenou dvou branek už jen poslední čtvrthodinu.
    74. Max-Alain GRADEL - 2:0
     
    74
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Míč si na penaltový puntík postavil sám faulovaný MAX-ALAIN GRADEL a nekompromisní střelou do horního rohu nedal brankáři šanci zasáhnout.
    73.
     
    73
    Obrana Caen po změně stran trestuhodně propadává. Z toho teď resultoval únik Gradela, kterého v rohu velkého vápna fauloval skluzující Da Silva. Následovat bude pokutový kop!
     
    72
    Centr Yaga Toivonen hrudníkem chytře sklepl před dobíhajícího Imbulu, který ve vynikající šanci zakončil jen do míst, ve kterých se zrovna pohyboval Verouctre!
     
    71
    Další hostující snažení skončilo v samotném zárodku kvůli odmávanému ofsajdu.
     
    70
    Slibný brejk Caen ztroskotal na nepřesné finální přihrávce, u které byl jako první brankář Lafont.
     
    69
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Jordan N'Kololo, přichází Christian Kouakou.
     
    69
    Defenziva Caen trestuhodně zaspala. Útočící hráče to napoprvé překvapilo a Jean byl zahnán do strany, odkud centroval a hlavička Delorta jen těsně minula pravou tyč hostující brány!
     
    68
    Alexander Djiku špatně načasoval svůj skluz a hodně ošklivě sestřelil Jeana. Zároveň může být rád, že za to dostal jen žlutou kartu.
     
    66
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Romain Genevois, přichází Yoel Armougom.
     
    65
    Mezitím se pokračuje ve hře. Hosté si pár sekund budou muset poradit v početní nevýhodě.
     
    64
    Problém s kolenem opravdu bude vážnější a na střídačce Caen se už chystá neplánovaná změna v sestavě.
     
    63
    Genevois po hlavičkovém souboji s Toivonenem špatně došlápl a zranil se na levé noze. S reprezentantem Haiti to nevypadá moc dobře a asi se bude muset střídat.
    61. Damien Da Silva - 1:0
     
    61
    Toulouse právě vstřelilo branku!
    Domácí tým jde po hodině hry do vedení! Delort utekl po levém křídle a vnějším nártem odcentroval. Jeden z obránců míč nešikovně odvrátil k Toivonenovi, kterému se střela z první vůbec nepovedla, ale balón se od DAMIENA DA SILVY přesto odrazil za brankovou čáru.
     
    60
    Střídání v týmu Toulouse FC: ze hřiště odchází Somália, přichází Corentin Jean.
     
    60
    S dalším pozdravem přispěchal Santini, ale z nějakých sedmadvaceti metrů minul ze svého pohledou pravou tyč.
     
    59
    Caen se jediným pasem do volného prostoru dostalo k slibné příležitosti. Rodelin zleva přihrál do pokutového území a Jordan N'Kololo trefil břevno!
     
    58
    Ofsajdová past Toulouse sklapla ve správný moment a za obrannou linií se ocitli hned tři hostující fotbalisté včetně Ronnyho Rodelina.
     
    57
    Před hostující branku nakonec přiletěly auty z obou stran, nicméně ani v jednom případě se hráčům v modrém nepovedlo dostat až do koncovky.
     
    56
    Toivonen roztáhl hru k levé postranní čáře, kde se chystá dlouhé vhazování z rukou Amiana.
     
    55
    Hosté se usadili na útočné polovině, jenže pokus o narážečku v podání Repase poslal míč do vybíhajícího Lafonta.
     
    54
    Vercoutre nejprve vyboxoval prudký pas z pravého křídla a poté si jednoduše stáhl ze vzduchu centr Kelvina Amiana.
     
    53
    Jullien šel trochu nebezpečně proti hostujícímu centru, kolenem ho odvrátil směrem k vlastní brance a Lafont musel pospíchat k pravé tyči, aby hrozící nebezpečí znegoval.
     
    52
    Poklidné minuty trošku zatraktivnil až Jan Repas, který si navedl míč na střed a střelou z dálky nepřestřelil domácí branku o moc velký kus.
     
    51
    N´Kololo se po změně stran rychle dostal do zakončení, ale od té doby se toho moc neudálo. Oba týmy si jen odevzdávají míč přetaženými nákopy.
     
    50
    Podobný moment i na opačné straně, Lafont si nikým neobtěžován dvakrát došel pro nezachycenou přihrávku.
     
    49
    Toivonenův dlouhý nákop byl hodně nepřesný a doplachtil jen do rukavic gólmana Vercoutrea.
     
    47
    Z něj už Caen nic nebezpečného nepředvedlo a všechno se schyluje jen k odkopu od branky Albana Lafonta.
     
    46
    Jordan N'Kololo se hned na úvod druhého poločasu dostal po přihrávce Rodelina ke střele. Do té mu ale padl jeden ze soupeřů a srazil míč na rohový kop.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:00.
     
    V prvním poločase dnešního utkání nepadla žádná branka, ale šancí pár bylo. Caen je zatím aktivnější a osm minut před koncem se dokonce mohl dostat do vedení. Ivan Santini se dostal do samostatného úniku, ale místo střely zvolil několik zasekávaček a to se nakonec nevyplatilo. Snad se v druhém poločase dočkáme lepšího fotbalu a hlavně branek.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jednu minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45
    Ještě pře koncem prvního poločasu budou mít domácí výhodu přímého kopu. Míč si převzal Giannelli Imbula, ale jeho rána skončila na zdi. Bude se opět kopat roh.
     
    43
    Pro změnu rohový kop pro domácí. Centr nakonec skončil na hlavičce obránce, ale míč zůstal na kopačkách domácích. Uvídíme, zda se fanoušci dočkají nějakého zakončení.
     
    41
    Další rohový kop pro hosty. Ze situace ovšem opět nic nebylo. Brankář si míče nakonec dotkl a bude se opět zahrávat roh. Brankář s tímto verdiktem nesouhlasil, ale moc mu to nepomohlo.
     
    39
    Alexis Blin se snažil míč procpat až do vápna, ale nepovedlo se mu uvolnit před obránce. Míč poté skončil uprostřed hřiště.
    37.
     
    37
    Velká šance hostujícího celku. Ivan Santini dal na sebe upozornit. Zpoza vápna si nadvakrát zasekl míč a už napřahoval ke střele, v poslední chvíli ovšem ještě jeden z obránců dokázal zasáhnout a ránu zblokoval.
     
    36
    Caen se ještě před koncem prvního poločasu snaží dostat do zakončení, ale týmu se zatím moc nedaří vymyslet finální přihrávku.
     
    34
    Máme tady první nebezpečnou šanci. Do samostatného úniku se dostal Ronny Rodelin a snažil se brankáře přelobovat. To se mu ovšem jen o pár centimetrů nepovedlo, už mohlo otevřené skóre.
     
    32
    Rohový kop pro hosty. Následný centr skončil u jednoho z branících hráčů. Poté se útočník prezentoval nedovoleným zákrokem a bude se zahrávat volný kop.
     
    30
    Ronny Rodelin předvedl své individuální schopnosti, ale v poslední chvíli byl zfaulovaný a hosté bdou zahrávat standartní situaci. Z šance ale nakonec nebylo žádné přímé zakončení.
     
    28
    Brankář Rémy Vercoutre si nekomplikoval život a vyběhl daleko od své svatyně. Zabránil v přečislení a míč poslal daleko do hloubky hřiště.
     
    26
    Toulouse zvolil důkladnou kombinaci od své vlastní branky za účelem dostat se až do pokutového území.
     
    24
    Rohový kop pro domácí fotbalisty. Centr našel přesně hlavičku Christophera Julliena. Jeho pokus sice letěl mezi tři tyče, ale rána nebyla dostatečně razantní a brankář neměl problém zasáhnout.
     
    22
    Hosté jsou v posledních minutách aktivnější a přišlo i ohrožení branky. Ke střele zpoza vápna se dostal Ivan Santini. Jeho ránu musel brankář vyrážet.
     
    20
    Nákop Giannelliho Imbuly měl mířit na nabíhajícího Delorta. Druhý jmenovaný na míč nakonec nedosáhl a ten následně skončil u brankáře.
     
    18
    Rohový kop pro domácí fobtalisty. Centr sice přistál na hlavičce jednoho z útočníků, ale ten svůj pokus neusměrnil mezi tři tyče a poté dokonce fauloval.
     
    16
    Hra je zatím plná nepřesností a žádná akce vlastně nikam nevede. Toulouse se už málem dostal do zakončení, ale v poslední chvíli uklouzl Max-Alain Gradel.
     
    13
    Ze standartní situace ovšem opět nic nebylo. Jen nákop na branku a brankář Alban Lafont a neměl nejmenší problém míč schovat do své náruče.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (Toulouse FC).
     
    11
    V posledních minutách se toho moc neděje a vlastně není co vypíchnout. Hra je hodne ostrá a tentokrát je ošestřován Somália.
     
    9
    Max-Alain Gradel vyslal centr do vápna a brankář Rémy Vercoutre musel zasahovat. Míč vyboxol od své branky a domácí tým bude muset zakládat novou šanci.
     
    7
    Na zemi se po ostrém střetu ocitl Quentin Boisgard a hra se na chvíli přerušila. Nakonec to není nic vážného a záložník už je zase na svých nohou.
     
    6
    Standartní situace pro Caen. Ze situace nakonec nic nebylo a míč skončil mimo hřiště. Brankář domácího celku bude rozehrávat od své svatyně.
     
    4
    Fanoušci málem byli svědky prvního zakončení. V malém vápně si míč zpracoval Jordan N"Kololo, ale na poslední chvíli ukloul a míč nezasáhl.
     
    2
    Toulouse se hned v úvodu dostal do útoku, ale jejich snaha ztrokotala na filnalní přihrávce.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Toulouse FC: Lafont – Amian, Jullien, Diop (C), Yago – Gradel, Imbula, Blin, Somália – Delort, Toivonen.
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Cahuzac, Sangaré, Boisgard, Sanogo, Jean.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Djiku, Da Silva, Genevois – Repas, Féret (C), Aït Bennasser, N'Kololo – Rodelin, Santini.
    Náhradníci: Samba – Sankoh, Armougom, Avounou, S. Peeters, Delaplace, Kouakou..
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Toulouse – Caen 0:1
    Caen – Toulouse 1:0
    Toulouse – Caen 2:0
    Caen – Toulose 1:0
    Caen – Toulouse 2:0
     
    Toulouse FC zatím získalo 16 bodů a v tabulce se nachází až na 18. pozici, což určite není umístení, které by domácí brali. Domácí se ale v posledních kolech trápí a v lize čekají na vítezství už dlouhých šest kol. Z posledních šesti kol domácí získali pouze dva body.

    Caen jsou na tom o neco lépe. Hostující celek zatím vybojoval 23 bodů a nachází se na sedmé pozici, takže v hostujícím táboře může panovat spokojenost. Z posledních dvou kol ale hosté získali jen jeden bod a je tedy jasné, že dnes by nejradeji přidali na své konto body tři.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Ligue 1 má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Toulouse a Caen, kdy mírným favoritem je domácí celek, ale uvidíme, jak to celé nakonec dopadne.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Marek Jašek

    Góly: 61. Da Silva (vla.), 74. Gradel (pen.)

    Karty:   13. Diop (TOU) – 68. Djiku (CEN), 88. Da Silva (CEN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 15:10.
    Toulouse FC: Lafont – Amian, Jullien, Diop (C), Yago – Gradel, Imbula (88. Sangaré), Blin, Somália (60. Jean) – Delort, Toivonen (79. Boisgard).
    Náhradníci: Goicoechea – Sylla, Cahuzac, Sangaré, Boisgard, Sanogo, Jean.

    SM Caen: Vercoutre – Guilbert, Djiku, Da Silva, Genevois (66. Armougom) – Repas, Féret (C) (85. S. Peeters), Aït Bennasser, N'Kololo (69. Kouakou) – Rodelin, Santini.
    Náhradníci: Samba – Sankoh, Armougom, Avounou, S. Peeters, Delaplace, Kouakou.

    Rozhodca: Moreira – Ocak, Berchebru