Paríž – Lille 3:1 (kon.) | Angers – Montpellier 1:1 (kon.) | Guingamp – Dijon 4:0 (kon.)
Metz – Rennes 1:1 (kon.) | Monaco – Troyes 3:2 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
koniec
Paríž Saint-Germain
3:1 (1:0)
Lille OSC
cz Sobota 09.12.2017, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítáme vás u sledování on-line přenosu utkání francouzské Ligue 1 mezi týmy Paris Saint-Germain F.C. a Lille OSC. Zápas se odehraje na stadionu Parc des Princes.
     
    Paris Saint-Germain F.C.

    PSG je největším favoritem na zisk ligového titulu a také k tomu zatím vše směřuje. Pařížané vévodí tabulce Ligue 1 s jednačtyřiceti body a absolutně nemají konkurenci. Na druhý Lyon už mají náskok devíti bodů. A mohlo to být i více, kdyby PSG nepokazilo poslední zápas, kdy překvapivě podlehlo na hřišti Štrasburku 1:2. Byla to jeho první prohra v této sezoně. Kromě ní v Ligue 1 PSG už jen dvakrát remizovalo a třináctkrát zvítězilo. Paříži se daří i v Lize mistrů, kde postoupila z prvního místa ze skupiny, i když naposledy prohrála s Bayernem 1:3.
     
    Lille OSC

    Lille je tradičním francouzský celek, který většinou bojuje o pohárové příčky. V současné sezoně tomu tak ale není. Lille je až na sedmnácté pozici a bojuje o holé udržení se v soutěži. Na první sestupovou příčku, na které je Toulouse, má náskok dva body. Lille může těšit alespoň to, že jeho forma, zdá se, jde nahoru. Poslední dva zápasy totiž vyhrálo, nejprve překvapivě 2:1 na hřišti Lyonu a poté doma 1:0 právě nad konkurenčním Toulouse. Z posledních šesti utkání Lille vyhrálo čtyřikrát.
     
    Vzájemné zápasy

    Není žádným překvapením, že vzájemným zápasům těchto dvou týmů jasně kraluje Paříž St. Germain. Ta nad Lille vyhrála čtyři poslední zápasy (z toho dva v domácím poháru) a porážku s tímto soupeřem nezažila už třináct utkání v řadě. Naposledy se tomu tak stalo v roce 2012, kdy Lille doma vyhrálo 2:1. Na hřišti PSG Lille nevyhrálo od roku 2001 ani jednou.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain F.C.: Aréola – Berchiche, Kimpembe, Marquinhos (C), Dani Alves – Pastore, Rabiot, Verratti – Mbappé, Cavani, Di María.
    Náhradníci: Trapp – Draxler, Lo Celso, Meunier, Nkunku, Lucas Moura, Motta.

    Lille OSC: Maignan – Alonso Mujica, Soumaoro, Edgar Ié, Malcuit – Amadou (C), Maia – Benzia, Mendes, Pépé – Ponce.
    Náhradníci: Kouakou – Bissouma, Dabila, Araújo, El Ghazi, Mendyl, Soumaré..
    Rozvička hráčů PSG

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hned v úvodu je aktivnější tým z hlavního města, což se tak trochu dalo očekávat. Javier Pastore se objevil na zemi u pokutového území, ale hned signalozival, že se o faul nejednalo a hra pokračuje.
     
    3
    PSG se pomalu dostává do utkání a vytvořil si územní převahu. Edinson Cavani se snažil ohrozit branku z větší vzdálenosti, ale jeho rána letěla nad.
     
    4
    Marco Verratti se snažil zrychlit tempo hry, ale jeho přihrávka na Mbappeho byla zblokována a PSG se ujme rozehrávyk prvního rohového kopu.
     
    6
    Dani Alves se dostal do slušné příležitosti. Po rohovém kopu se k němu dostal míč, ale rána mu vůbec nesedla a skončila daleko na tribuně.
     
    7
    Z větší vzdálenosti to zkoušel Thiago Maia, ale jeho rána neměla ideální parametry a skončila daleko mimo hřiště. Brankář Alphonse Aréola zatím nemusel zasahovat.
     
    10
    Kylian Mbappé si přivodil menší zranění, ale snad to nebude nic vážného. Útočník pokračuje ve hře.
     
    12
    Thiago Maia se málem dostal do dalšího zakončení, ale tentokrát si míč zamotal mezi nohama a Marquinhos neměl problém mu ho vypíchnout.
     
    13
    PSG opět v poklidu kombinuje na své vlastní polovině. Kylian Mbappé pořádně zaměstnal hned tři obránce a poté spadl v malém vápně. Rozhodčí ovšem zůstal v klidu a hra pokračuje.
     
    15
    Adrien Rabiot se dostal k odraženému míči, ale jeho rána neměla správné parametry a skončila daleko nad.
     
    17
    Už to vypadalo, že se Ángel Di María dostane do samostatného úniku, ale v poslední chvíli si to rozmysl a z akce poté nakonec nic nebezpečného nebylo.
     
    19
    Ojedinělý útok hostujícího celku velice rychle skončil po nepřesné finální přihrávce a k míči se dostal Marquinhos, který ho vyváží od své branky.
     
    20
    Marco Verratti se už poněkolikáté snaží hru trochu rozproudit rychlými přihrávky, ale ty zatím nemají oči a většinou skončí u jednoho z obránců.
     
    21
    Marco Verratti nenašel žádného uvolněného spoluhráče, tak chvíli kroužil uprostřed hrací plochy a poté rozehrál doleva.
     
    22
    Už to vypadalo, že se Lille dostane do slibného zakončení a průniková přihrávka jednoho ze založníků měla dobré parametry. Alphonse Aréola si toho ovšem všiml a včas vyběhl.
     
    24
    Za skoro dvacetpět minut hry jsme nebyli svědky žádného vážnějšího zakončení, což je překvapující. Třeba se to změní teď po standartní situaci, kterou rozehraje Ángel Di María.
     
    26
    Argentinec zvolil centr do malého vápna, ve kterém se ovšem nenacházel žádný z jeho spoluhráčů a obrana hostujícího celku bude rozehrávat.
     
    29
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A brankový účet je otevřený ! Javier Pastore našel z pravo strany naprosto osamoceného Kyliana Mbappého, který vyslal milimetrovou přihrávku na hlavičku ÁNGELA DI MÁRII. Tento argentinec svůj pokus poslal pod horní tyč. Asistence: Kylian Mbappé.
    29. Ángel Di María - 1:0
    29. Ángel Di María (PSG)

     
    30
    Kylian Mbappé je dnes opravdu rozjetý a velice snad se dostal do pokutového území, poté svou přihrávku našel Daniho Alvese, který si počínal malinko zbrkle a a míč mu utekl.
     
    31
    Hostující brankář velice špatně rozehrál a opět u toho byl Kylian Mbappé, který se uvolnil před dva protihráče a jeho následná rána letěla těsně kolem pravé tyče!
    31.
     
    33
    PSG se začíná dostávat do svých obvyklých kolejí a hostující celek je poslední minuty pod velkým tlakem. Naposled to zkoušel Edinson Cavani, ale nemířil mezi tři tyče.
     
    35
    Edgar Ié se poměrně šikovně dostal až do pokutového území, ale poté se snažil až moc udržet míč, z čehož vyplynulo, že se provinil útočným faulem.
     
    36
    Marco Verratti se nenechá zastavit a opět se pokoušel o průnikovou přihrávku. Na poslední chvíli zasáhl jeden z obránců, míč ovšem zůstává na kopačkách hráčů PSG.
     
    38
    Ángel Di María z levé strany nevěděl, co s míčem a rozhodl se o střelu z voleje z většího úhlu. Jeho rána ovšem byla nepřipravená a skončila mimo tři tyče.
     
    39
    Rohový kop pro domácí tým. Situace byla rozehrána na krátkou vzdálenosti a následný centr musel brankář Edgar Ié vyboxovat od své vlastní branky.
     
    41
    Ángeal Di Maríu dnešní utkání zatím hodně baví a teď se pokoušel nůžkama míč prodloužit až do vápna, to se mu následně ovšem nepovedlo.
     
    42
    Mike Maignan si tak trochu zahráat s osudem. Byl atakovaný hned dvěmi útočníky, ale poradil si na výbornou a zbavil se jak Angela Di Márii tak Edinsona Cavaniho.
     
    44
    Marquinhos už s rozehrávkou nikam nespěchá a v poklidu kombinuje se svými spoluhráči.
     
    45
    Kylian Mbappé si tentokrát nepohlídal postavení, čehož si všiml čárový rozhodčí a odmával postavení mimo hru.
     
    45
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat jedinou minutu nad rámec základní hrací doby.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:00.

     
    A je konec prvního poločasu. PSG vede po první části o jednu branku, ale mohlo to být klidně ještě radostnější. Domácí celek si vypracoval jasnou převahu a soupeře vlastně nepustil do žádné šance, Alphonse Aréola si snad ještě ani jednou nešáhl pořádně na míč. Jedinou branku po skvostné přihrávce vstřelil Ángel Di Mária. Uvidíme, zda se PSG podaří své vedení ještě zvýšit.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    PSG je v úvodu druhého poločasu opět velice aktivní a poměrně lehce dostali míč pod svou kontrolu.
     
    47
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Giovani Lo Celso.

     
    48
    Dani Alves se rozhodl pro samostatný únik, což se posléze ukázalo jako méně efektivní volba, Velice rychle přišel o míč.
     
    49
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    A už je to o dvě branky! Všechno to začalo Marcem Verrattim, který se prezentoval ukázkovým skluzem, poté přišla pěkná kombinaca, jako poslední se k míči dostal JAVIER PASTORE. Zvolil střelu pod horní tyč, brankář Mike Maignan neměl šanci. Asistence: Ángel Di María.
    49. Javier PASTORE - 2:0


     
    51
    Marco Verratti si teď nevypočítal svůj skluz a tentokrát se provinil ostrým faulem. Na zemi se ocitl Thiago Mendes.
     
    53
    Rohový kop pro hostující celek. Situaci bude rozehrávat Thiago Mendes. Jeho centr skončil u prvního branícího hráče. PSG zakládá novou útočnou šanci.
     
    55
    Po nepřesné kombinaci hostujícího celku bude rozehrávat Alphonse Aréola. Ten situaci rozehrál na krátkou vzdálenost. Marquinhos poté zakládal novou akci.
     
    56
    Standartní situace pro PSG. Dani Alves byl zfaulovaný a poté se dal do vášnivé debaty s jedním z hostujících obránců. Hlavní rozhodčí musel přijít a uklidnit hráče.
     
    59
    Po delší době se i hosté rozhodli pro kombinaci. Hned osm hráčů PSG se rozhodlo bránit a vytvořili nepřekonatelnou zeď. Nakonec z toho žádné přímé ohrožení branky nebylo.
     
    60
    Tutovka pro domácí tým! Javier Pastore se řítil na brankáře a v malém vápně následně obdržel úder rukou. Hlavní rozhodčí zůstal v klidu a nenařídil penaltový kop.
    Zákrok na Pastoreho

     
    62
    Nicolas Pépé se už málem dostal do pokutového území, ale na poslední chvíli zasáhl Dani Alves a připravil záložníka o míč.
     
    65
    Poslední minuty zápasu nabízí ten samý scénář. PSG kombinuje na uprostřed hrací plochy a snaží se dostat do šance, to se ovšem moc nedaří.
     
    66
    Hlavní rozhodčí vytahuje první žlutou kartu v dnešním zápase. Marco Verratti se prezentoval už několikátým nebezpečným skluzem a nedal rozhodčímu na výběr.
     
    68
    Lille sese konečně odhodlalo taky k nějaké kombinaci, ale opět z tho nebylo kdoví jaké držení míče. Marquinhos následně odkopl míč do bezpečí.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází autor první branky Ángel Di María, přichází Julian Draxler.

     
    71
    Z pravé strany se poprvé potkal Julian Draxler a snažil se míč dostat až do malého vápna. Jeho přihrávka letěla pouze k brankáři, který s ním neměl nemenší problém.
     
    72
    Mohlo být ještě veseleji! Do šance z levé strany se dostal Kylian Mbappé a jeho rána orazítkovala levou tyč! Tento útočník je v utkání velice aktivní a branku si rozhodně zasloužil.
     
    73
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Mendes, přichází Luiz Araújo.
     
    75
    další žlutá karta na domácí straně, tentokrát se provinil pravý obránce Dani Alves. Jeho další ostrý faul už musel odměněn.
     
    76
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Nicolas Pépé, přichází Anwar El Ghazi.
     
    77
    PSG se už nikam nehrně a důkladně zvolil kombinaci od své vlastní branky.
     
    78
    První zákrok Alphonse Aréoly! Zpoza vápna se ke střele levou nohou dostal nováček Anwar El Ghazi. Jeho rána letěla doprostřed branky a brankář dobře zasáhl.
     
    79
    A máme tady další žluté ohodnocení. Ostrým faulem uprostřed hrací plochy se prvonil Yassine Benzia. PSG se ujme rozehrávky.
     
    81
    Kylian Mbappé se opět dostal do ofsajdového postavení a nemohl pokračovat ve hře.
     
    82
    Anwar El Ghazi nejspíš měl do hry zasáhnout o něco dříve. Jako jediný z hostujícího týmu se nebojí a podniká samostatné úniku. Z posledního pokusil vytěžil rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Thiago Maia, přichází Boubakary Soumaré.
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain F.C.: ze hřiště odchází Javier Pastore, přichází Christopher Nkunku.
     
    86
    PSG bude rozehrávat od své vlastní branky. Brankář zvolil rozehrávku na krátkou vzdálenost.
     
    87
    Lille právě vstřelilo branku!
    Hostujícímu celku se to nakonec povedlo! A trefil se nováček na hřišti, který byl velice aktivní ANWAR EL GHAZI. Útočník byl dobře postavený a odražený míč zavítal až na jeho kopačku. Míč namířil do levého dolního rohu.
    87. Anwar El Ghazi - 2:1
     
    88
    A podle dlouhé době na sebe upozornil i nejlepší střelec PSG Edinson Cavani. Na hranici pokutového území si míč přendal a svou levačku a brankář Mike Maignan ránu vyrazil na rohový kop.
     
    90
    Lille se sice snaží skóre vyrovnat, ale jejich útočné snažení je takové neslané, nemastné a většinou velice rychle skončí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    A opět byl v šanci Edinson Cavani! Pohrál si hned s dvěma obránci, ale jeho následná střela byla nakonec na poslední chvíli zblokována. PSG bude zahrávat roh.
     
    90+3
    Lille bude mít velkou šanci vyrovnat. V posledních vteřinách zápasu bude zahrávat rohový kop. Do vápna si naběhl i brankř, ale nakonec se nikdo k míči nedostal.
     
    90+4
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Risk se hostům vůbec nevyplatil a KYLIAN MBAPPÉ dokonale využil toho, že brankář Mike Maignan opustil svou svatyni. Útočník utekl naprosto všem a poté už jen vstřelil míč do odkryté branky. PSG tímto definitivně potvrdilo svou výhru.
    90+4. Kylian MBAPPÉ - 3:1

     
    90+4
    Konec zápasu.

     
    A je konec této nádherné podívané. PSG jednoznačně dominovalo a dostalo se do dvoubrankového vedení. Lille ovšem dokázalo zápas zdramatizovat a ke konci se prosadil nováček Anwar El-Ghazi. V nastaveném čase hosté zahrávali rohový kop na který si naběhl i brankáře a toho využil Kylian Mbappé a svůj skvělý výkon potvrdil brankou do odkryté svatyně. Lille v tabulce spadlo na sedmnácté místo a je pouhe dva body od sestupovým příček. (18:56:05)

    Marek Jašek

    Góly: 29. Di María (Pastore), 49. Pastore (Di María), 90+4. Mbappé – 87. El Ghazi

    Karty:   66. Verratti (PSG), 75. Dani Alves (PSG) – 79. Benzia (LIL)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 14:7. Střely mimo: 6:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 14:19.
    Paríž Saint-Germain: Aréola – Berchiche, Kimpembe, Marquinhos (C), Dani Alves – Pastore (84. Nkunku), Rabiot (47. Lo Celso), Verratti – Mbappé, Cavani, Di María (69. Draxler).
    Náhradníci: Trapp – Draxler, Lo Celso, Meunier, Nkunku, Lucas Moura, Motta.

    Lille OSC: Maignan – Alonso Mujica, Soumaoro, Edgar Ié, Malcuit – Amadou (C), Maia (84. Soumaré) – Benzia, Mendes (73. Araújo), Pépé (76. El Ghazi) – Ponce.
    Náhradníci: Kouakou – Bissouma, Dabila, Araújo, El Ghazi, Mendyl, Soumaré.