Paríž – Lille 3:1 (kon.) | Angers – Montpellier 1:1 (kon.) | Guingamp – Dijon 4:0 (kon.)
Metz – Rennes 1:1 (kon.) | Monaco – Troyes 3:2 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
koniec
FC Metz
1:1 (1:0)
Stade Rennes
cz Sobota 09.12.2017, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu sedmnácté kolo francouzské Ligue 1 a my v jeho rámci prostřednictvím tohoto online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy FC Méty a Stade Rennes FC. Pojďme si oba celky přiblížit.
     
    FC Méty

    Domácí Méty jsou v tabulce francouzské nejvyšší soutěže na posledním, tedy dvacátém místě s pouhými čtyřmi body a zatím jsou tedy na pozici, která zaručuje sestup do druhé nejvyšší soutěže. Pokud by domácí celek chtěl pomýšlet na záchranu, měl by začít urychleně sbírat body, aby se ode dna tabulky odlepil. Příležitost k bodovému zisku budou mít i dnes na domácí půdě, jenže je nečeká nic lehkého. Potrápí hosty před svými diváky a získají alespoň cenný bod?
     
    Stade Rennes FC

    To hosté z Rennes jsou na tom podstatně lépe. Jsou šestí se čtyřiadvaceti body a ti mají úplně opačné starosti. Bojují totiž o evropské soutěže. Na čtvrté místo, jenž posílá týmy do skupinové fáze Evropské ligy, ztrácejí hráči Rennes osm bodů, což není mnoho. A také hostující celek tedy chce sbírat body, aby se pohárové Evropě přiblížil. Na hřiště beznadějně posledních Mét tak jedou s jasným cílem, a sice získat všechny tři body do tabulky. Zda se jim to podaří, nám napoví až samotné utkání.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se naposledy utkaly v březnu letošního roku v rámci předchozí sezóny a v Métách došlo na dělbu bodů za remízu 1:1. Jak to dopadne dnes?
     
    Československá stopa v utkání

    Tomáš Koubek (REN)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Méty: Kawašima – Rivierez, Diagné, Niakhaté, Assou-Ekotto – Philipps, Poblete, Cohade (C) – Mollet, Rivière, J. Palmieri.
    Náhradníci: Didillon – Selimovic, Basin, V. Thill, Nguette, Niane.

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Gelin, Mexer, Zeffane – Bourigeaud, André (C), Siliki, Hunou – Amalfitano, Brandon.
    Náhradníci: Diallo – Maouassa, Figueiredo, Danzé, Gnagnon, Mubele, Tell.

    Rozhodčí: Abed – Aube, Drouet.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči se hned po úvodním výkopu dostali do blízkosti hostující branky, ale ke střele se nakonec nedostali.
     
    2
    Julian Palmieri byl faulován soupeřem a domácí budou zahrávat volný přímý kop z levé strany kus za velkým vápnem.
     
    3
    Po jeho zahrání se pak míč snesl do pokutového území, hlavička jednoho z domácích hráčů ale mezi třemi tyčemi neskončila. Hosté tak otáčejí hru znovu na druhou stranu.
     
    4
    Morgan Amalfitano byl sražen k zemi a dochází k jeho ošetření. Chvíli se tak hrát nebude.
     
    5
    Hlavní sudí pak následně vytahuje žlutou kartu a trestá za faul Falloua Diagného.
     
    6
    Renaud Cohade pálil kousek za velkým vápnem a jeho dělovka skončila v náruči hostujícího brankáře, který si tak připsal přesný zákrok.
    6. Dělovka Cohadeho skončila v moci brankáře hostů.
     
    7
    Domácí byli znovu aktivní a po střele Molleta musel znovu zasahovat brankář Rennes Tomáš Koubek.
     
    9
    Hosté zahrozili z levé strany, jejich střela ale skončila pouze vysoko nad domácí brankou. Hráči Mét tak znovu půjdou do další akce.
     
    11
    Následně pak střílel z velké dálky Florent Mollet, ale jeho další střela skončila jen vedle hostující brány. Míč si tak bere brankář Rennes a provede další odkop od své branky.
     
    13
    Domácí hráči mají k dispozici autové vhazování. Hosté totiž zakopli míč do zámezí a ztrácejí ho tak.
     
    14
    Ejdži Kawašima, domácí brankář, se po zákroku srazil s protihráčem a s bolestivou grimasou zůstává ležet na travnaté ploše.
     
    15
    Nakonec je ale v pořádku a může pokračovat ve hře. Následuje odkop od jeho branky.
     
    16
    Ještě předtím ale nakonec hlavní sudí vytahuje žlutou kartu, kterou dostává Hunou. Důvodem je, že Hunou do brankáře domácích zajel zřejmě nečistě.
     
    17
    Julian Palmieri se vysunul a spěchal před hostující branku, ale nakonec se před ní nedostal a akce domácích měla pouze a jen jepičí život.
     
    18
    Před velkým vápnem byl sražen k zemi jeden z domácích hráčů a následovat tak bude další volný přímý kop ze slibné vzdálenosti.
     
    19
    Florent Mollet ho rozehrál a míč se dostal až před hostující branku, kde byl znovu připraven Tomáš Koubek. Český brankář si tak připisuje další přesný zákrok.
     
    20
    Benjamin André se neprotlačil přes obranu domácích a ta tak zastavila další slibně se rozvíjející akci před brankou Ejdžiho Kawašimy.
     
    21
    Ten hned na to provedl další odkop od své branky a poslal svůj tým na opačný konec hřiště. Méty jdou tedy útočit.
     
    22
    Na druhé straně se moc nepovedla střela Niakhatému, který trefil jen obranu Rennes. Také Tomáš Koubek bude míč odkopávat od své brány.
     
    23
    Tlak domácích nyní sílil, z levé strany vyslal střelu Julian Palmieri, ta se ale zastavila opět na obraně hostů, kteří tak otáčejí směr hry na opačnou stranu.
     
    24
    Hosté se natlačili před domácí branku, kde pak střílel Brandon, ale jeho přízemní střela mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    26
    Další autové vhazování měli k dispozici hráči v bílých dresech, tedy ti hostující, ale následně pak neprošli do blízkosti domácí branky.
     
    27
    Moussa Niakhaté poslal dloubáčkem přihrávku nabíhajícímu Molletovi, ten však míč dobře nezpracoval a skončil v moci hráčů Rennes.
     
    28
    Žlutou kartu dostává James Lea Siliki (Stade Rennes FC).
     
    29
    Po nepřesné střele domácích si míč doběhl Tomáš Koubek a hned ho poslal zpět do hry svým spoluhráčům. Ti tak míří do další útočné akce.
     
    30
    Hosté se pokusili o střelu po zemi, ta ale skončila na domácí obraně. Hráči Mét tak pronikají do dalšího útoku.
     
    31
    Julian Palmieri pálil z velké dálky a na jeho dalekonosnou střelu dosáhl Tomáš Koubek, který tak bude mít další odkop od své branky.
     
    32
    Na druhé straně štěstí pokoušel Benjamin Bourigeaud, ale také jeho střela mezi třemi tyčemi neskončila. Následně pak znovu domácí jdou před branku hostů.
     
    34
    Chris Philipps zezadu zajel do soupeře, který se tak ocitl na zemi. Od hlavního sudího za to dostává žluté napomenutí.
     
    35
    Florent Mollet si sbíhal k hranici velkého vápna, kde se chtěl pokusit o další domácí střelu. Proti ale byla opět pozorná hostující obrana, která jeho akci zastavila.
     
    36
    Emmanuel Rivière nyní neprošel opět přes obránce hostů, kteří tak zatím pracují velmi dobře na svých pozicích a nyní otáčejí hru před domácí bránu.
     
    37
    Dlouhý nákop takřka z půlky hřiště vyslal Moussa Niakhaté, míč se poté dostal až před Koubkovu branku. Ten ho raději následoval, ale nakonec skončil jen vedle jeho pravé tyče.
     
    38
    Po chybě obrany hostů spěchal podél pravé postranní čáry směrem dopředu Renaud Cohade. Jeden z hostujících obránců se ale stačil vrátit a míč mu sebral.
     
    40
    Hosté chvíli operovali na polovině domácího celku. Do rychlé akce ale zamířili domácí.
     
    41
    Tým Méty právě vstřelil branku!
    A hned z této akce domácí udeřili. FLORENT MOLLET se dostal dovnitř velkého vápna, před obráncem hostů míč zasekl a poté svou levačkou vyslal dělovku, která končí těsně u levé tyče z pohledu hostujícího brankáře Koubka – 1:0. Asistence: Emmanuel Rivière.
    41. Florent MOLLET - 1:0
     
    42
    Domácí hráči se tak v závěru prvního poločasu ujímají vedení a hosté tak musejí dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    43
    Emmanuel Rivière v další akci domácích zahrozil těsně před Koubkem, ale prostřelit zblízka se mu ho nepodařilo.
     
    45
    Na druhé straně zastavil ofsajd unikajícího Brandona, který sice vystřelil, ale i kdyby se trefil, nebylo by mu to nic platné. U míče budou pro následující chvíle znovu hráči domácího celku.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Hráči Rennes se snažili ještě o akci před domácí brankou, jenže obrana Mét byla proti a zakročila v pravý čas. Záhy pak otáčí hru na opačnou stranu právě domácí hráči.
     
    45+2
    Brandon vyslal přízemní střelu, jenž skončila mimo tři tyče a odkop od svého zařízení ještě bude mít domácí brankář Ejdži Kawašima.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm byli aktivnější domácí hráči, kteří se dokázali prosadit v jednačtyřicáté minutě, když se pěknou střelou umístěnou k levé tyči hostující branky prezentoval Florent Mollet a dal tak svému celku jednobrankový náskok. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne ve 21:00.
     
    Střely na branku: 6 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Brandon, přichází Joris Gnagnon.
     
    46
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Morgan Amalfitano, přichází Fait Maouassa.
     
    47
    Gerónimo Poblete střílel zdaleka a na jeho střelu si naběhl Tomáš Koubek, který tak má míč ve své moci a za malý okamžik ho pošle zpět do hry.
     
    48
    Adrien Hunou se prodral až těsně k velkému vápnu, poté si přehodil míč na druhou nohu, ale ke střele se nedostal. Moussa Niakhaté si ho pohlídal a sebral mu balón.
     
    50
    Jeden z domácích hráčů se zranil a odkulhal za postranní čáru a následovat bude jeho ošetření. Poté hosté sportovně vrátili domácím míč, kteří ho předtím poslali za čáru.
     
    51
    Volný přímý kop z levé strany zahrávali hráči Mét, ale poté, co Florent Mollet tuto standardní situaci rozehrál, trefil jen připravenou hostující zeď.
     
    52
    Na druhé straně se rodila zajímavá akce hostů, ale Adrien Hunou přes dva domácí obránce neprošel.
     
    53
    Už mají ale míč zase ve své moci domácí hráči, kteří jsou dnes hodně aktivní a pokusili se o další střelu. Ta ovšem branku Tomáše Koubka vůbec neohrozila.
     
    54
    Série dlouhých nákopů na obou stranách končí. U míče jsou opět hosté a dostávají se s ním na polovinu svého dnešního soupeře.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Joris Gnagnon (Stade Rennes FC).
     
    57
    Domácí hráči vsítili druhou branku zásluhou hlavičky Falloua Diagného a ti se tak radovali. Bylo to ale marné. Sudí viděli ofsajdové postavení a branka tak neplatí.
    57. Diagného neuznaný gól.
     
    59
    Z pravé strany zahrávali volný přímý kop hosté. Míč se ale dostal k obránci Mét, který ho svou hrudí zastavil a nedovolil hostům dostat se před branku domácích.
     
    60
    Další akce hráčů Rennes. Ti se dostali před velké vápno, jejich střela ale skončila pouze vysoko nad domácí brankou.
     
    61
    Fait Maouassa střílel na domácí branku, míč ale vyrazila obrana domácích do bezpečí a hned na to se hráči Mét vydali do další akce.
     
    62
    Po další nepřesné střele domácích následoval další odkop od Koubkovy brány a hosté tak míří velmi rychle zase před branku domácího celku.
     
    63
    Emmanuel Rivière se natlačil přes obranu hostů až do velkého vápna, jeho přízemní střelu ale zastavila znovu pozorná hostující obrana.
     
    65
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Julian Palmieri, přichází Opa Nguette.
     
    66
    Domácí hráči vybojovali rohový kop, který provede Renaud Cohade.
     
    66
    Poté se míč snesl do pokutového území, kde ho ale obrana hostů odhlavičkovala do bezpečí.
     
    68
    Další odkop od své branky provedl po akci hostů domácí brankář Ejdži Kawašima a jeho tým se dere do další útočné akce.
     
    69
    Hosté dostali míč za levou postranní čáru a autové vhazování mají k dispozici domácí hráči.
     
    70
    Další akce na straně Rennes, po které budou právě hosté zahrávat rohový kop.
     
    70
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Jérémy Gelin, přichází Firmin Ndombe Mubele.
     
    71
    Jeden z hostů pak hlavičkoval těsně před brankou Ejdžiho Kawašimy, ale nakonec míč za jeho zády neskončil.
     
    72
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Fallou Diagné, přichází Ibrahima Niane.
     
    73
    Z velké dálky vyslal střelu Florent Mollet a za pomoci obrany dostal Tomáš Koubek míč pod kontrolu a následně pak ho hned odkopl od své vlastní branky.
     
    73
    Střídající Niane se hned dopustil faulu na svého soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    74
    Po srážce s Benoîtem Assouem-Ekottoem padl hostující hráč k zemi a vypadá to, že bude potřebovat ošetření.
     
    76
    Domácí únik před hostující branku zastavila obrana hostů a hned pak otočila hru na opačnou stranu.
     
    77
    Benjamin Bourigeaud upadl v pokutovém území a jeho tým se dožadoval penalty. Sudí ovšem naznačuje hrajte dál, vše bylo čisté. Hned na to otočili hru před hostující branku domácí fotbalisté.
    77. Bourigeaud upadl v pokutovém území po střetu s domácím hráčem, sudí ale i přes jeho vzdor pokutový kop nenařídil.
     
    79
    Hra se přiostřila. Na obou stranách byly k vidění další fauly, tentokráte se ale vše obešlo bez žluté karty.
     
    80
    Hosté se dostali do přečíslení, ale v poslední fázi selhali a ke střele před domácí brankou se nakonec vůbec nedostali.
     
    82
    Dlouhý nákop na Benjamina Andrého nevyšel. André na balón nedosáhl a rázem o něj také přichází. Na druhou stranu se tak nyní vydají domácí hráči.
     
    83
    Ibrahima Niane sklepl míč, který se dostal na kopačku jeho spoluhráče, ale ten nakonec o něj také přichází. James Lea Siliki ho totiž včas zachytil a poslal do bezpečí.
     
    85
    Po nebezpečné střele Mubeleho musel do zákroku domácí brankář, který míč ukryl ve svých rukavicích.
     
    86
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté se dočkali vyrovnání v samotném závěru utkání. Fait Maouassa našel z levé strany volného FIRMINA NDOMBEHO MUBELEHO, který bleskurychle uklidil míč za záda domácího brankáře – 1:1. Asistence: Fait Maouassa.
    86. Firmin Ndombe Mubele - 1:1
     
    88
    Slibně se rozvíjející akci domácích zastavil ofsajd a domácí publikum se hodně zlobí. Nicméně hosté otáčejí hru na opačnou stranu a pokusí se strhnout vedení na svou stranu.
     
    89
    Po střele hostů musel znovu zasahovat Ejdži Kawašima, jenž vyrazil míč za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro hostující Rennes.
     
    90
    Jenže z toho nic nebylo a domácí si přebírají míč a už s ním míří směrem dopředu.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě tři minuty navíc.
     
    90+1
    Hunou se snažil vysunout svého spoluhráče, ale to se mu nepovedlo. Míč zastavila domácí obrana a poslala ho mimo ohrožení vlastní branky.
     
    90+2
    Další akci zastavili domácí obránci, kteří před branku nepustili unikajícího Mubeleho.
     
    90+3
    Ejdži Kawašima znovu zakročil proti útoku hostů a hned odkopl míč pryč od své branky. A možná to byl jeho poslední dotek míče v tomto utkání.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec těsné vedení neuhlídali a v závěru druhého poločasu inkasovali gól na 1:1, když se prosadil Firmin Ndombe Mubele. Oba celky se tak musely smířit s remízou a body si tak rozdělily.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 14:11.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (21:52:25)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 41. Mollet (Rivière) – 86. Mubele (Maouassa)

    Karty:   5. Diagné (MTZ), 34. Philipps (MTZ), 73. Niane (MTZ) – 16. Hunou (REN), 28. Siliki (REN), 56. Gnagnon (REN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 4:6. Fauly: 14:11.
    FC Metz: Kawašima – Rivierez, Diagné (72. Niane), Niakhaté, Assou-Ekotto – Philipps, Poblete, Cohade (C) – Mollet, Rivière, J. Palmieri (65. Nguette).
    Náhradníci: Didillon – Selimovic, Basin, V. Thill, Nguette, Niane.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Gelin (70. Mubele), Mexer, Zeffane – Bourigeaud, André (C), Siliki, Hunou – Amalfitano (46. Maouassa), Brandon (46. Gnagnon).
    Náhradníci: Diallo – Maouassa, Figueiredo, Danzé, Gnagnon, Mubele, Tell.

    Rozhodca: Abed – Aube, Drouet

    Diváci: 11 239