Paríž – Lille 3:1 (kon.) | Angers – Montpellier 1:1 (kon.) | Guingamp – Dijon 4:0 (kon.)
Metz – Rennes 1:1 (kon.) | Monaco – Troyes 3:2 (kon.) | Toulouse – Caen 2:0 (kon.)
koniec
EA Guingamp
4:0 (2:0)
Dijon FCO
cz Sobota 09.12.2017, 20:00 • Stade de Roudourou, Guingamp • Ligue 1 Uber Eats • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:7. (21:54:09)
     
    Jedna nastavená minuta je pryč a zápas tak končí jasnou výhrou domácího Guingampu 4:0 nad Dijonem.

    Zápas předznamenala již ve třinácté minutě udělená červená karta, kterou si vykoledoval po tvrdém faulu na Jonathana Pereiru Oussama Haddadi. Od té doby se hrálo výhradně na jednu branku. Ještě před poločasem využili přesilu brankou Jimmy Briand a Yannis Salibur. Ve druhém půle hostům docházela energie a tak konečný stav 0:4 z pohledu Dijonu ještě přívětivý. Ve druhé půli si prosadil nejprve Marcus Regis Coco, poté završil zápas hlavičkou po rohovém kopu Christophe Kerbrat.

    Ve vyrovnaném středu tabulky tak přeskakuje Guingamp Dijon a je aktuálně na deváté pozici, Dijon padá na dvanácté místo.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90
    Nicolas Benezet centroval od rohového praporku. Hosté se jen se štěstím ubránili páté brance. Na první tyči tečoval míč Coco a jen dobře postavený Chafik odrazil míč vedle tyče.
     
    89
    Baptiste Reynet si ještě jednou sáhl na balon. Po prudkém centru z pravé strany si došel pro míč před osamoceným Briandem.
     
    88
    Zápas se již jen dohrává. Domácí s klidem kombinují na vlastní polovině, hosté už nemají po téměř osmdesáti minutách v oslabení síly na napadání.
     
    87
    Tabanou se skácel v pokutovém území po lehkém kontaktu s Yamberém, ale hlavní rozhodčí pokutový kop nepíská a pokračuje se ve hře.
     
    85
    Briand si šel pro druhou branku v zápase. Po parádní přihrávce se řítil sám na brankáře Dijonu. Kličkou ho nepřekonal, navíc je pískán ofsajd a ani případný gól by neplatil.
     
    84
    Domácí se pokusili o výpad na pravém kraji. Nakonec to byl právě střídající Tabanou, který centroval nepřesně před Reyneta.
     
    83
    Střídání v týmu EA Guingamp: ze hřiště odchází Yannis Salibur, přichází Franck Tabanou.
     
    82
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením pro oba týmy. Postupný útok Guingampu se nyní zasekl u Salibura, který při otočce kolem obránce skončil na trávníku.
     
    80
    Zápas je již dávno rozhodnut, domácím se již příliš nechce do útočení a tak si jen posouvají míč ze strany na stranu.
     
    79
    K míči se postavil Yannis Salibur. Dělovkou donutil Reyneta k vyražení míče zpět do hry. Domácí se udrželi u balonu jen do doby, než to zkusil z velké dálky Diallo jen nad břevno hostující branky.
     
    78
    Tentokrát vedl útok Guingampu střídající Phiri. Následně si po přihrávce od Phiriho vybojoval faul Benezet. Domácí tak budou zahrávat další volný přímý kop.
     
    77
    Marcus Coco spolupracoval na levé straně s Benezetem, který prošel až do vápna, ale střelou k zadní tyči Reyneta nepřekvapil.
     
    76
    Po dlouhé době se hosté dostali na delší čas na útočnou polovinu. Sammaritano si však pomohl při souboji s Ikokem faulem a akce končí u rohového praporku.
     
    75
    Saïd srazil rozeběhnutého Salibura a vytvořil tak pro domácí nebezpečný volný přímý kop. K míči se postavil Nicolas Benezet, šestadvacetiletý ofenzivní hráč Guingampu však poslal míč jen nad břevno.
     
    74
    Karl-Johan Johnsson musel zasahovat. Po rychlé akci Amalfitana se musel vypořádat se střelou do středu branku.

    Vít Schück

    Góly: 39. Briand (Rebocho), 41. Salibur, 60. Regis Coco (Briand), 67. Kerbrat (Benezet)

    Karty:   13. Haddadi (DIJ)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 6:5. Rohy: 18:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 5:7.
    EA Guingamp: Johnsson – Martins Pereira (24. Ikoko), Kerbrat, Sorbon, Rebocho – Deaux (61. Phiri), Diallo – Salibur (83. Tabanou), Benezet, Regis Coco – Briand (C).
    Náhradníci: Caillard – Ikoko, Eboa Eboa, Thuram, Tabanou, Phiri, Giresse.

    Dijon FCO: Reynet (C) – Chafik, Yambéré, Djilobodji, Haddadi – Kwon Chang-hoon (27. Bouka Moutou), Amalfitano, Abeid (70. Sliti), Sammaritano – Saïd, Tavares (46. Jeannot).
    Náhradníci: Leroy – Lang, Bouka Moutou, Sliti, Marié, Balmont, Jeannot.

    Rozhodca: Lesage – Denis, Rahmouni