Oostende – Mechelen 0:1 (kon.) | Genk – Eupen 1:1 (kon.) | Antverpy – Mouscron 1:0 (kon.)
Gent – Kortrijk 2:1 (kon.)
koniec
KV Oostende
0:1 (0:1)
YR KV Mechelen
cz Sobota 09.12.2017, 18:00 • Versluys Arena, Ostende • Belgická Jupiler Pro League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:2. (19:55:09)
     
    Je tu konec, dnešní utkání nakonec končí překvapivou výhrou Mechelenu. Hosté se dostali do vedení na konci prvního dějství a od té doby se už nic vážnějšího neudálo. Oostende sice mělo herní převahu, pokaždé ale narazilo na pozornou obranu soupeře. Tři body tak putují na konto hostujících hráčů.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Andy Kawaya (YR KV Mechelen).
     
    90+4
    Senzační Coosemans! Hostující brankář nejdříve vychytal Jaliho, posléze se blýskl proti další střele z hranice šestnáctky.
     
    90+2
    Oostende mělo k dispozici rohový kop, ten ale zamířil přímo do prostoru, kde stál připravený Coosemans. Hostující fanoušci to náležitě ocenili potleskem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    87
    Miličovi se nepodařilo odehrát balón do rukavic Dutoita a tuto hrubici mohl potrestat střídající Ganvoula. Ten ale místo střely pouze podržel čas.
     
    86
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Boureima Hassane Bandé, přichází Andy Kawaya.
     
    85
    Kolem hostujícího brankáře se utvořil zmatek, nakonec hlavní sudí odpískal útočný faul Živkovičovi. De Witte ještě tahá cenné vteřinky.
     
    84
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Aleksandar Bjelica, přichází Ramin Rezaeian.
     
    83
    Na levé straně se o další z řady centrů pokusil Milič, tentokráte do dráhy letu míče vstoupil Paulussen a bude z toho rohový kop.
     
    82
    Hosté podnikli velice svižnou akci, přičemž Ganvoulu zradilo zpracování. Sympatický útok, nicméně hosté Mechelen se musí vrátit zpět.
     
    81
    Coosemans se po delší době pozdavil s míčem, který následně odklidil pokud možno, co nejdále od branky.
     
    80
    Milič chtěl nahrát u šestnáctky stojícímu Musonovi, ten se ale na poslední chvíli hnul špatným směrem. Oostende ale zůstává u balónu.
     
    79
    Domácím hráčům se sice nedá upřít snaha, stále si ale ve druhém poločase nevytvořili žádnou vyloženou šanci. Do konce ale zbývá ještě dostatek času.
    78. Sianiho nepříjemná rána.
     
    78
    Jeden z nejaktivnějších domácích hráčů Siani to zkusil zhruba z pětadvaceti metrů a proti jeho střele se musel Coosemans vytáhnout.
     
    77
    Siani to zkusil rychlým driblinkem přes střed hřiště, jeho následná nabídka sice našla Musonu, ten si s těžkou přihrávkou ale neporadil.
     
    76
    Bjelica si chtěl narazit s Musonou, proti ale byl dotírající Paulussen, jenž srazil míč mimo dosah druhýho jmenovaného.
     
    75
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Nicklas Pedersen, přichází Silvere Ganvoula.
     
    74
    Do pokutového území přiletěl lechký bochánek, po kterém vracel balón před branku Paulussen. Nakonec vše skončilo střelou z kopačky Cocaliče. Dutoit mohl zůstat ledově klidným.
     
    73
    Spíše taktický zákrok vytáhl Bushiri, který nejen, že nezachytil rychlonohého Bandého, následně ho musel skolit k zemi.
     
    72
    Lombaerts si zkušeně počíhal na padající balón a Pedersenovi tak nedal žádnou šanci. Na opačné straně se domácí neprosadili.
     
    71
    Hodně nenápadný Bandé si chtěl ustrážit hrací předmět před napadajícím Akpalou, nakonec hostující hráč ale zatahal za dres soupeři – faul.
     
    70
    Siani tak dlouho čekal na náběh Miliče, až málem přišel o balón. Jeho přihrávku stačil pouze jemně ztečovat do zámezí Rits.
     
    69
    Mechelen se konečně podíval na delší časový úsek na polovinu soupeře, tam se ale do ničeho vážnějšího nedostal, neboť nikam nespěchá.
     
    66
    Střídání v týmu KV Oostende: ze hřiště odchází Kevin Vandendriessche, přichází Joseph Akpala.
     
    64
    Hodně rychle z branky musel Coosemans, neboť se za vysokým balónem řítil Musona. Zdravotní problém si ze souboje ještě odnesl de Witte.
     
    63
    Cocalič byl posledním hráčem a jeho zákrok tak byl veledůležitý. V opačném případě by se Živkovič řítil sám na brankáře.
     
    62
    Mechelen je ve druhém dějství zcela bezradný. Hosté se snad ještě nedostali k šestnáctce svého soupeře. I proto sledujeme pouze jednu polovinu hřiště.
     
    61
    K rozehrávce se postavil sám faulovaný, tedy Siani. Opět se jednalo o signál, po kterém pálil Musona. Jeho projektil skončil daleko od bližší tyče.
     
    60
    Siani se rozličoval tak vehemetně, až hlavní sudí dal na jeho slova a odpískal faul. Mezitím se nám za postranní čárou připravuje další střídání.
     
    59
    Claes chtěl lehkým dloubáčkem přehodit balón na Bandého, který si skvěle odclonil protihráče, poté ale při zpracování použil ruku.
     
    58
    Momentálně sledujeme hluchou pasáž utkání, která nenabízí zrovna hezkou fotbalovou podívanou. Oostende už poměrně dlouho roztáčí kolotoč u půlící čáry.
     
    57
    Milič zvedl hlavu, načež uviděl rozeběhnutého Živkoviče. Ihned následovala kolmice za obranu, která postrádala větší přesnost.
     
    56
    Hostující lodivod musel využít prvního vynuceného střídání. Uvidíme, jak se novému hráči bude dařit. Matthys byl nakonec odnesen přímo do útrob stadionu.
     
    55
    Střídání v týmu YR KV Mechelen: ze hřiště odchází Tim Matthys, přichází Dimitrios Kolovos.
     
    54
    Hostující Matthys se při snaze o odkop míče zřejmě zranil, na hrací ploše jsou k dispozici už i lékaři. S hostujícím hráčem to nevypadá vůbec dobře.
     
    53
    A ta mohla mít fatální následky. Siani totiž rýsoval kolmici na naběhnuvšího Musonu, kterému chybělo jen pár čísel k zasažení míče.
     
    52
    Paulussen nepustil za svá záda Bjelicu, následně na opačné straně hřiště byl obrán o hrací předmět Rits. Velmi ledabylá ztráta míče.
     
    51
    Úvodní minuty patří především hráčům Oostende, který svého protivníka nepouští téměř vůbec na vlastní poloviny. To se pochopitelně líbí domácím příznivcům na stadionu.
     
    50
    Živkovič si ustlal na zemi, hlavní sudí ale ani tentokráte nepíská. Jeden z domácích hráčů si ještě běžel stěžovat k rozhodčimu, který ale verdikt nemění.
     
    49
    A nevyřešil to vůbec dobře. Místo centrovaného balónu totiž zkoušel rozehrát volný kopem signálem, což soupeř dokonale přečetl.
     
    48
    Hned v úvodu si domácí vytvořili slušnou pozici ze standardní situace. K rozehrávce se již hlásí středopolař Siani.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Laurens Paulussen (YR KV Mechelen).
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož rozehrávku si vzali na starost tentokráte hosté. Ti budou hrát pro změnu zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nabídl velice vyrovnanou podívanou. Nicméně viděli jsme jedinou trefu a to z kopačky hostujícího Ritse, jenž s pořádnou dávkou štěstí poslal svůj celek do vedení. Své šance mělo také Oostende, proti střelám se ale pokaždé vytáhl Coosemans.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Žlutou kartu dostává Aleksandar Bjelica (KV Oostende).
     
    42
    Na úvodní branku jsme tak čekali něco málo přes čtyřicet minut. Na tahu jsou v tuto chvíli hráči Oostende, kteří prohrávají o jednu branku.
    41. Mats RITS - 0:1
     
    41
    Mechelen právě vstřelil branku!
    Teď už ale hosté slaví! Pedersen poslal na malé vápno přízemní nabídku, kterou s velkým štěstí dokázal MATS RITS procedit za Dutoita.
     
    41
    Coosemans vykopl balón na urostlého Pedersena, kterého na hranici faulu odzbrojil právě Siani. Tentokrát se o faul nejednalo a hraje se tak dále.
     
    40
    Nedovolených zákroků přibývá. Po jednom z nich přisoudil rozhodčí volný kop pro domácí, tvrdá rána Sianiho skončila daleko od branky.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo přes pět minut. Uvidíme, jestli sudí také něco nastaví.
     
    38
    Hostující Matthys nastartoval své nohy, přesprintoval jednoho hráče, ten další už ho ale velmi dobře zakřižoval. Navíc je pískáno ve prospěch Oostende.
     
    37
    Poslední minutky nepřinášejí nic moc zajímavého, naopak se do hry dostává stál víc a víc nepřesností. Podobně tomu bylo i u Sianiho přihrávky.
     
    36
    Rits roztáhl hru na pravou stranu na Matthyse, jehož vzdušnou nabídku odvrátl z malého vápna Lombaerts. Další centr už skončil u Dutoita.
     
    35
    Hostující de Witte zachytil velice lehkovážnou rozehrávku soupeře a ihned se snažil založit rychlý kontr. Jeho kolegové ho ale v útoku vůbec nedoplnili.
     
    34
    Zdálo se, že se tentýž hráč odhodlá i k další střele, nakonec tomu bylo úplně jinak. Následovala totiž zpětná přihrávka až na Bushiriho.
     
    33
    Musona využil toho, že se mu nikdo nevěnuje a svůj driblink s míčem zakončil pohotovou střelou. Rána byla příliš slabá a skončila mimo.
     
    32
    Poslední minuty tahají domácí za kratší provaz, přičemž soupeř vede útočné akce výhradně po křídlech. Do jejich kombinací se ale vměstnává příliš nepřesností.
     
    31
    Musona byl celkem ledabylým způsobem obrán o balón, následný padající centr minul prostor, kde se zrovna pohyboval Pedersen.
     
    30
    První vážnější zákrok také Dutoita. Domácí brankář reflexivně vyrazit střelu zpoza šestnáctky. V ochozech to pak pouze zahučelo.
     
    29
    Miličova střela mířila pouze do rukavic připraveného Coosemanse. Nabíhající Lombaerts ale neměl k míči příliš daleko.
     
    24
    Jali nejdříve naznačil přihrávku a poté se driblinkem dostal mezi dvojici bránících hráčů. Jeho kolega Capon ale přišel o míč.
     
    23
    Logicky tak následoval rohový kop, jehož rozehrávka nebyla zrovna povedená. I tak zůstavají fotbalisté Oostende u balónu.
    22. Úvodní šance domácích.
     
    22
    Obrovská šance domácích! Vandendriessche si hodil balón kolem staticky stojícího de Witteho, jenomže následně mu Coosemans skvěle zmenšil střelecký úhel.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovky, která nenabídla žádnou větší příležitost. Nicméně sledujeme velice vyrovnané utkání.
     
    20
    Domácí hráči se dožadovali odpískání ruky a tedy penalty. Nezdálo se jim totiž počínání de Witteho, sudí ale nechává pokračovat ve hře.
     
    19
    Hosté to povětšinu času zkouší přes levou stranu. Tentokráte to zkusili přes opačnou stranu, kde Pedersen nepřesně sklepával.
     
    18
    Po delší době se s hracím předmětem pomazlil také domácí brankář Dutoit. Ten nikam nespěchal a pouze roztáhl hru na levou stranu.
     
    17
    Claes se chtěl prodrat kolem napadajícího Capona, který to ale udělal hodně zkušeně. Nejen, že obral soupeře o balón, dokonce vybojoval faul.
     
    16
    Coosemans raději rozehrál po zemi, načež svojí rozehrávku poslal na nohu de Witteho. Ten se snažil rozvinout akci, soupeř se ale dopustil faulu.
     
    15
    Oostende si vybojovali úvodní rohový kop, který byl rozehrán nakrátko. Posléze přeci jenom přiletěl centr, po kterém Milič hlavičkoval mimo.
     
    14
    Hostující El Messaoudi byl připraven o balón a posléze sám faulován. Na zeleném pažitu skončil Živkovič. Volný kop z hlouby pole.
     
    13
    Levý záložník Claes obdržel míč od Cobbauta a okamžitě hledal své kolegy. V pokutovém území zrovna nebyl žádný z hráčů ve tmavých dresech.
     
    12
    Claes vyslal hezkou přihrávku na aktivního Bandého, před kterým včas zakročil Bushiri. Domácí zadák na jistotu odehrál míč do zámezí.
     
    11
    Rychlonohý Bandé rozkmital své nohy, jenomže po zisku míče následovala brzká ztráta. Těžiště hry se tak stěhuje na polovinu Mechelenu.
     
    10
    Fotbalisté Oostende si při jednom ze svých ofenzivních manévrů absolutně neporozuměli. Míč tak doputoval pouze za brankovou čáru.
     
    9
    Na levé straně měl spoustu prostoru Claes, který se vydal do středu hrací plochy. Tam ale přišla nepřesná přízemní přihrávka na Bandého.
     
    8
    Hlavní sudí znovu v akci. Hostující Claes si zpracovával těžkou přihrávkou rukou, přičemž celou situaci rozhodčí uviděl a odpískal proti brance Mechelenu.
     
    7
    Hra se přesunula na opačnou stranu, kde se nedovoleného zákroku dopustil Paulussen. Domácí okamžitě rozehráli nabízenou standardku.
     
    6
    Rits si nejdříve narazil s Pedersenem a poté chtěl oslovit Claese. Přihrávka byla příliš dlouhá a Bushiri tak pouze kontroloval dráhu letu míče.
     
    5
    Akce ještě pokračovala a Oostende mělo co dělat, aby odpravilo hrací předmět daleko od vlastní šestnáctky. Slušná pasáž hostů.
     
    4
    Načež přiletěla nabídka na Pedersena, před kterým zasáhl jeden z domácích. Následný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného.
     
    3
    Poprvé se s míčem seznámil také Melechen. Hostující hráči v tuto chvíli kombinují na vlastní polovině, balón je na kopačce de Witteho.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    KV Oostende: Dutoit – Bushiri, Lombaerts, Milić – Capon, Siani (C), Vandendriessche, Jali, Bjelica – R. Živković, Musona.
    Náhradníci: Vanhamel – Canesin, Conté, Akpala, Özkan, Gano, Rezaeian.

    YR KV Mechelen: Coosemans – Paulussen, Cocalić, De Witte (C), Cobbaut – Matthys, El Messaoudi, Bandé, Rits, Claes – Pedersen.
    Náhradníci: Moris – Dražić, Filipovič, Kawaya, Kolovos, Ninis, Smolders..
     
    YR KV Mechelen

    Na druhé straně stojí ještě v horší formě hrající Mechelen, který je na tom podstatně hůře. Mechelenu totiž zatím patří předposlední pozice a na poslední Eupen má náskok čtyř bodů. Hostující celek dnešního utkání vstoupí do tohoto klání nakopnutý výhrou z minulého kola, kdy si v přestřelce dokázal poradit s Genkem. Právě tato výhra byla pouze jednou ze tří v letošním ročníku.
     
    KV Oostende

    Domácí celek dnešního utkání zatím nepodává vůbec přesvědčivé výkony, které ho zatím vynesli až na dvanáctou pozici. Oostende se tak po slušné minulé sezóně zařadily mezi celky, které budou bojovat o sestup. Domácí tým ale nabírá slušnou formu, přičemž neprohrál už šest ligových utkání v řadě. Naposledy si s tímto celkem neporadilo druhé Charleroi, které pouze remizovalo 1:1.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Belgická liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi KV Oostende a YR KV Mechelen.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 41. Rits

    Karty:   45. Bjelica (OOS) – 47. Paulussen (MEC), 90+4. Kawaya (MEC)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:2.
    KV Oostende: Dutoit – Bushiri, Lombaerts, Milić – Capon, Siani (C), Vandendriessche (66. Akpala), Jali, Bjelica (84. Rezaeian) – R. Živković, Musona.
    Náhradníci: Vanhamel – Canesin, Conté, Akpala, Özkan, Gano, Rezaeian.

    YR KV Mechelen: Coosemans – Paulussen, Cocalić, De Witte (C), Cobbaut – Matthys (55. Kolovos), El Messaoudi, Bandé (86. Kawaya), Rits, Claes – Pedersen (75. Ganvoula).
    Náhradníci: Moris – Dražić, Filipovič, Kawaya, Kolovos, Ninis, Smolders, Ganvoula.