West Ham – Chelsea 1:0 (kon.) | Burnley – Watford 1:0 (kon.) | Crystal Palace – Bournemouth 2:2 (kon.)
Huddersfield Town – Brighton 2:0 (kon.) | Swansea – West Bromwich 1:0 (kon.) | Tottenham – Stoke City 5:1 (kon.)
Newcastle – Leicester 2:3 (kon.)
koniec
West Ham United
1:0 (1:0)
Chelsea FC
Sobota 09.12.2017, 13:30 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný duel medzi West Hamom a Chelsea ukončil dlhé série oboch tímov. Domáci prerušili šnúru ôsmich ligových stretnutí bez víťazstva a hostia siedmich ligových súbojov bez prehry. Rozhodol o tom jediný gól Marka Arnautovića ešte zo šiestej minúty. Od tohto momentu boli síce hostia aktívnejší, ale v ofenzíve im chýbal nápad a vypracovali si minimum zaujímavých príležitostí. (15:25:15)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Pedro si dobre spracoval loptu v šestnástke, obhodil si jedného z brániacich hráčov, no hneď bol pri ňom ďalší, ktorý ho nepustil do koncovky.
     
    90+3
    Futbalisti Chelsea kontrolujú loptu a posúvajú sa s ňou čoraz bližšie k domácej bráne. Adrián je zatiaľ bez práce.
     
    90+2
    Cesc Fàbregas skúsil vystreliť zo strednej vzdialenosti. Lopta mu však nesadla na kopačku, a tak ju poslal ďaleko od brány West Hamu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca zohľadnil viacero dlhších prerušení hry a pridal päť minút navyše. Domáci fanúšikovia sa búria.
     
    90
    Cesc Fàbregas sa hnevá sám na seba, pretože nepresne prihrával na pravé krídlo voľnému Willianovi. Hostia dnes nemajú svoj deň.
     
    89
    Chelsea vysunula všetkých hráčov na útočnú polovicu a púšťa sa do záverečného tlaku. Domáca obrana zatiaľ odoláva.
     
    87
    Žltú kartu naopak videl Arthur Masuaku (West Ham), ktorý zbytočne zdržiaval hru a váhal s autovým vhadzovaním.
     
    86
    Pedro Obiang si dovolil riskantný sklz proti Victorovi Mosesovi a protihráča zložil na trávnik. Hlavný rozhodca namiesto druhej žltej karty ponechal výhodu, ktorú hostia nevyužili.
     
    84
    Hosťom sa naskytla ďalšia zaujímavá možnosť. Eden Hazard si urobil priestor na zakončenie, no jeho pokus ľavačkou smeroval nad bránu.
    83. Álvaro Morata (CHE)
    ang2290a80ca4f342805.gif
     
    83
    Veľká šanca Chelsea. Álvaro Morata dostal výbornú prihrávku do pokutového územia, mal pred sebou voľný priestor, ale jeho strela sa dotkla iba bočnej siete.
     
    82
    Striedajúci André Ayew mohol využiť, že je čerstvejší ako ostatní hráči na trávniku. V brejku však poslal loptu priamo na Thibauta Courtoisa.
     
    81
    Kladivárom postupne dochádzajú sily. Na útočnej polovici sa domáci hráči iba prechádzajú a naťahujú čas. O niečo aktívnejší sú vzadu.
     
    80
    Do konca riadneho hracieho času zostáva posledných desať minút. Chelsea stále prehráva a jej záverečný tlak neprichádza.
     
    78
    Michail Antonio si ľahol na trávnik a signalizoval zranenie. Domáci preto ihneď vystriedali a na hraciu plochu vybehol André Ayew.
     
    77
    Zaujímavý moment na Olympijskom štadióne. Michail Antonio diskutoval s Davidom Moyesom a nevyužil moment, keď na neho smerovala lopta.
     
    76
    Álvaro Morata nedovolene atakoval Adriána. V súboji dvoch Španielov poslal domáceho brankára k zemi.
     
    75
    Eden Hazard zobral zodpovednosť na seba. Prenikol po ľavej strane do šestnástky, no jeho strela bola zblokovaná na roh.
     
    73
    Michail Antonio mohol ísť do brejku s jedným spoluhráčom, ale čakal na loptu, ktoré k nemu napokon neprišla. Obral ho Victor Moses.
     
    72
    Antonio Conte nabáda svojich zverencov k väčšej aktivite. Chelsea stále prehráva na trávniku West Hamu a nevytvára si šance na vyrovnanie stavu.
     
    70
    Na konto domáceho tímu pribúdajú žlté karty. Tentoraz bol potrestaný Pedro Obiang (West Ham), ktorý urobil taktický faul v strede poľa.
     
    69
    Marko Arnautović si užil potlesk zaplneného štadióna. Rakúsky útočník je zatiaľ jediným strelcom dnešného zápasu. Teraz ho vymenil Diafra Sakho.
     
    69
    Andreas Christensen získal odrazenú loptu v pokutovom území, snažil sa o zakončenie, ale jeho prudká strela bola zablokovaná.
     
    68
    Zase je tu žlté varovanie. Aaron Cresswell (West Ham) na poslednú chvíľu zastavil prenikajúceho Williana, ktorý bol už na hranici šestnástky.
     
    67
    Hlavný rozhodca vytiahol ďalšiu žltú kartu. Uvidel ju Winston Reid (West Ham), ktorý ťahal za dres Álvara Moratu.
     
    66
    Domáci lodivod zatiaľ neurobil ani jednu zmenu v zostave. Moses nemá veľa dôvodov na to, aby musel striedať, pretože West Ham si drží tesný náskok.
     
    64
    Tréner hostí uskutočnil posledné striedanie v dnešnom stretnutí. Zápas sa predčasne skončil pre Davideho Zappacostu, nahradil ho Willian.
     
    63
    Winston Reid zvládol defenzívy súboj s Pedrom. Novozélandský obranca vo vzdušnom súboji poslal loptu do bezpečia.
     
    62
    César Azpilicueta zakončoval zo strednej vzdialenosti. Jeho strela bola tečovaná, a tak Adrián poľahky schoval loptu do rukavíc.
     
    61
    Victor Moses neuspel v zhustenom priestore pred šestnástkou West Hamu. Napokon nepretlačil loptu cez viacero brániacich hráčov.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a na Olympijskom štadióne v Londýne stále prekvapivo vedú domáci futbalisti. Chelsea bude musieť ešte pridať.
     
    58
    Adrián (West Ham) príliš dlho váhal s odkopom od vlastnej brány. Hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť a brankárovi domácich udelil žltú kartu.
     
    58
    Davide Zappacosta nečakane zakončoval z hranice šestnástky. Jeho pokus ľavačkou smeroval iba tesne vedľa brány West Hamu.
     
    57
    Cesc Fàbregas mal na starosti rozohrávku priameho kopu. Namiesto strely však zvolil prihrávku na Victora Mosesa, u ktorého celá akcia stroskotala.
     
    56
    Álvaro Morata spadol na trávnik po faule Pedra Obianga a potom sa hneval, že do neho napálil loptu Aaron Cresswell.
     
    55
    Antonio Conte dnes nečaká so striedaniami a robí rýchle zmeny. Z trávnika zišiel Marcos Alonso, ktorého nahradil Victor Moses.
     
    53
    Marko Arnautović si nedokázal obhodiť Andreasa Christensena, ale ihneď signalizoval, že Dán hral rukou. Hlavný rozhodca síce neodpískal penaltu, ale mohol.
     
    52
    Davide Zappacosta zase centroval z pravého krídla do šestnástky. Lopta sa dostala na hlavu voľného Fabregasa, ale jeho koncovka bola zablokovaná.
     
    51
    Domáci futbalisti nevyužili veľkú šancu na brejk. Michail Antonio poslal prihrávku do behu na voľného Marka Arnautovića, ktorý sa rútil sám na bránu. Bol však v tesnom ofsajde.
     
    50
    Pedro zaujímavo vysunul Fabregasa, ktorý následne vracal loptu spätnou prihrávkou pred bránu. Tam ju však zasiahol Angelo Ogbonna.
     
    49
    Davide Zappacosta odcentroval do pokutového územia, k hlavičke sa dostával Marcos Alonso, ale bol tiesnený a nepresadil sa.
     
    47
    Obraz hry sa pravdepodobne nebude meniť. West Ham zostáva verný defenzívnemu bloku na vlastnej polovici.
     
    46
    Antonio Conte cez prestávku reagoval na slabší ofenzívny výkon svojich zverencov. Z ihriska odišiel Tiemoué Bakayoko, nahradil ho Pedro.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rýchly gól väčšinou zápasu pomôže, no dnes to zatiaľ neplatí. West Ham otvoril skóre už v šiestej minúte, keď sa presadil Marko Arnautović. Od tohto momentu sa však domáci futbalisti stiahli na obrannú polovicu a sústredili sa na defenzívu. To im vyšlo, pretože súpera nepustili do vážnejšej šance a ešte neinkasovali.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hlavný rozhodca ešte predlžuje úvodný polčas. Nad rámec riadneho hracieho času pridáva dve minúty.
     
    45
    Center z rohového kopu odvrátil Álvaro Morata, ale domáci zostali pri lopte. Z hranice šestnástky zakončoval Marko Arnautović a donútil Thibauta Courtoisa k zákroku.
     
    44
    Arthur Masuaku prenikal po ľavom krídle, ale nedokázal úspešne odcentrovať. Pre svoj tím získal aspoň rohový kop.
     
    42
    Kladivári nevyužili ani druhú štandardku po sebe. Centrovaná lopta skončila v náruči Thibauta Courtoisa.
     
    41
    Po zmätkoch v defenzíve Chelsea dostali domáci futbalisti výhodu rohového kopu, ktorý nevyužili. Bude však nasledovať ďalší.
     
    40
    Marko Arnautović vyvolal rozruch medzi domácimi fanúšikmi, pretože sa objavil za obranou súpera. Rozhdcovia videli ofsajd.
     
    38
    Štatistika držania lopty hovorí jasne v prospech hostí. Chelsea v ostatných piatich minútach kontrolovala loptu až 87 % času.
     
    37
    Arthur Masuaku využil zaváhanie Davideho Zappacostu a vytvoril si priestor na strelu z diaľky. Jeho pokus po zemi ale nesmeroval na bránu.
     
    36
    Teraz tu bol náznak šance pre hosťujúci tím. V šestnástke zakončoval zase Álvaro Morata, no prestrelil bránu a navyše aj fauloval brániaceho hráča.
     
    35
    Futbalisti Chelsea zvierajú svojho súpera na obrannej polovici, ale nedokážu si vytvoriť voľný priestor, aby mohli presnejšie vystreliť.
     
    33
    Álvaro Morata opäť uplatnil svoj prehľad v pokutovom území. Tentoraz dostal priestor na hlavičku, ale nemieril presne.
     
    32
    Marcos Alonso centroval z ľavého krídla do pokutového územia, kde sa tlačil k hlavičke Álvaro Morata. Španiel však fauloval.
     
    30
    Kladivári sú čoraz hlbšie stiahnutí na vlastnej polovici. The Blues však nedostávajú žiaden priestor na prípadnú kombináciu v blízkosti brány.
     
    29
    Hostia dostali výhodu rohového kopu. Po nacvičenom signále zakončoval Davide Zappacosta, no jeho prudká strela skončila na pozornom Adriánovi.
     
    28
    Kanté sa rozhodol vystreliť z hranice šestnástky. Loptu posielal technicky presne k žrdi, čo vyriešil Adrián úspešným zákrokom.
     
    27
    Marko Arnautović využil svoje fyzické parametre, natlačil sa do pokutového územia cez Andreasa Christesena, ale zrazu boli okolo neho až traja súperi, takže neohrozil bránu Courtoisa.
     
    26
    Momentálne sleduje nemastný, neslaný futbal. Domáci hráči sa stiahli do defenzívy a vyčkávajú na prípadné brejky. Hostia naopak musia tvoriť a hrať do plných.
     
    24
    Álvaro Morata si chcel urobiť priestor na zakončenie alebo prihrávku. Z hranice pokutového územia však poslal loptu mimo ihriska.
     
    23
    Cesc Fàbregas vymyslel krásnu prihrávku po zemi do šestnástky, tam si loptu spracoval Tiemoué Bakayoko, ale jeho pokus bol zblokovaný.
     
    21
    Chelsea zatiaľ čaká na gólovú príležitosť. Hosťom v doterajšom priebehu stretnutia chýba lepší pohyb. Hráči West Hamu preto nemajú problém v obrane.
     
    20
    Domáca defenzíva zaváhala v pokutovom území. Odrazená lopta sa dostala na nohu voľného Edena Hazarda, ale jeho halfvolej nemal správny smer.
     
    18
    Marcos Alonso (Chelsea) dostal žltú kartu. Záložník hostí zbytočne atakoval Adriána v momente, keď už mal loptu vo svojej moci.
     
    17
    Tiemoué Bakayoko predviedol individuálny prienik stredom ihriska, ale bol rýchlo zastavený taktickým faulom hráča West Hamu.
     
    16
    Marko Arnautović dostal dlhý pas na hrot a prvým dotykom si chcel obhodiť brániaceho Andreasa Christensena. Lopta mu však odskočila od nohy.
     
    15
    Marcos Alonso takisto prifilmoval svoj pád cez nohu Pabla Zabaletu. Hlavný rozhodca dobre videl, že Argentínčan nefauloval.
     
    14
    Álvaro Morata si pýtal pokutový kop. Španiel vnikol do šestnástky, chcel vystreliť, ale príliš ochotne spadol na trávnik.
     
    13
    Marcos Alonso chcel prekvapiť defenzívu West Hamu nečakanou strelou z prvej, no Pablo Zabaleta situáciu prečítal a loptu bez problémov zastavil.
     
    12
    Kanté sa snažil vysunúť oblúčikom Hazarda, ale Belgičan si nedokázal spracovať loptu a tá sa dostala do moci brankára Adriána.
     
    11
    Angelo Ogbonna nedovolene atakoval vo vzdušnom súboji Marcosa Alonsa. Domáci futbalisti museli opustiť pokutové územie West Hamu.
     
    10
    Michail Antonio získal pre West Ham štandardnú situáciu. Hodil si loptu do priestoru, bol faulovaný a domáci môžu ohroziť bránu súpera.
     
    9
    The Blues vstúpili do zápasu veľmi vlažne a zatiaľ sa nevedia dostať do tempa. Treba pripomenúť, že Chelsea mala nabitejší program, pretože v priebehu týždňa hrala aj v Champions League.
     
    7
    Marko Arnautović (West Ham) neoslavoval v súlade s pravidlami a hlavný rozhodca ho potrestal žltou kartou. Zbytočný trest pre rakúskeho útočníka.
    6. Marko ARNAUTOVIĆ - 1:0
    ang12f424556b13fc9e6.gif
     
    6
    West Ham United dal gól! Domácim futbalistom vyšla pekná kombinácia na útočnej polovici. MARKO ARNAUTOVIĆ si narazil loptu so spoluhráčom, ocitol sa v pokutovom území a technickou strelou prekonal Courtoisa.
     
    5
    Marcos Alonso prudko a presne odcentroval do šestnástky z ľavého krídla. Cesc Fàbregas však loptu podbehol.
     
    4
    Kladivári nevyužili ponúknutú štandardku. Následne ešte centroval z pravej strany do šestnástky Mark Noble, no takisto nebol presný.
     
    3
    Manuel Lanzini prenikol po ľavom krídle, dostával sa až na hranicu pokutového územia, ale tam ho nedovolene zastavil Davide Zappacosta.
     
    2
    V domácej bráne dostal priestor Španiel Adrián. Naopak, len na lavičke náhradníkov zostal anglický reprezentačný gólman Joe Hart.
     
    1
    Úvodný výkop mali na starosti hostia. Futbalisti Chelsea nastúpili v bielych dresoch, West Ham si zvolil tradičnú bordovo-belasú kombináciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Ogbonna, Reid, Cresswell – Noble (C), Obiang – Arnautović, Lanzini, Masuaku – Antonio.
    Náhradníci: Hart – Rice, E. Fernandes, A. Ayew, Carroll, J. Hernández, D. Sakho.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta, Kanté, Bakayoko, Fàbregas, Alonso – Morata, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Ampadu, Moses, Willian, Pedro, Batshuayi.
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu šestnásteho kola anglickej Premier League. V súboji dvoch londýnskych tímov proti sebe nastúpia West Ham United a Chelsea FC.

    West Ham momentálne figuruje na predposlednej devätnástej priečke so ziskom 10 bodov a nepriaznivým skóre 13:32. Kladivári majú najhoršiu defenzívu v celej súťaži a na ligové víťazstvo čakajú už od konca septembra. Odvtedy odohrali v Premier League osem duelov bez plného bodového zisku. V ostatných dvoch zápasoch West Ham prehral. Najskôr vonku podľahol Evertonu vysoko 0:4 a následne utrpel tesnú porážku 1:2 na trávniku vedúceho Manchestru City, kde prišiel o bod až v záverečnej desaťminútovke.

    Chelsea mala slabší úvod ročníka a nepotvrdzovala výkony z prechádzajúcej majstrovskej sezóny. Zverenci Antonia Conteho sa však postupne vyhrabali z hernej krízy a poskočili na aktuálne tretie miesto tabuľky. V pätnástich kolách nazbierali 32 bodov a majú výrazne pozitívne skóre 28:12. The Blues navyše preukazujú v lige dobrú formu. V ostatných siedmich kolách ani raz neprehrali a body stratili iba za remízu s Liverpoolom. Odvtedy však dvakrát vyhrali, keď zdolali Swansea 1:0 a Newcastle 3:1. Tešiť ich môžu aj spečatenie postupu do vyraďovacej fázy Ligy majstrov.

    V minulej sezóne Premier League odohrali West Ham a Chelsea dva vzájomné zápasy, v ktorých sa zrodil rovnaký výsledok. Chelsea najskôr zvíťazila doma 2:1 a potom takým istým pomerom uspela aj na pôde súpera. Medzitým si však tieto tímy stihli zmerať sily aj v Ligovom pohári, kde naopak uspel West Ham po výsledku 2:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Tomáš Lengyel

    Góly: 6. Arnautović

    Karty:   7. Arnautović (WHU), 58. Adrián (WHU), 67. Reid (WHU), 68. Cresswell (WHU), 70. Obiang (WHU), 87. Masuaku (WHU) – 18. Alonso (CHE)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:8. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 10:10.
    West Ham United: Adrián – Zabaleta, Ogbonna, Reid, Cresswell – Noble (C), Obiang – Arnautović (69. D. Sakho), Lanzini, Masuaku – Antonio (78. A. Ayew).
    Náhradníci: Hart – Rice, E. Fernandes, A. Ayew, Carroll, J. Hernández, D. Sakho.

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Christensen, Cahill (C) – Zappacosta (64. Willian), Kanté, Bakayoko (46. Pedro), Fàbregas, Alonso (55. Moses) – Morata, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Rüdiger, Ampadu, Moses, Willian, Pedro, Batshuayi.