Villarreal – Tel Aviv 0:1 (kon.) | Slavia – Astana 0:1 (kon.) | D.Kyjev – Partizan 4:1 (kon.)
YB Bern – Skenderbeu 2:1 (kon.) | Hoffenheim – Razgrad 1:1 (kon.) | Başakşehir – Braga 2:1 (kon.)
Austria – AEK Atény 0:0 (kon.) | Rijeka – AC Miláno 2:0 (kon.) | Bergamo – Lyon 1:0 (kon.)
Limassol – Everton 0:3 (kon.) | Zlín – Lok. Moskva 0:2 (kon.) | Kodaň – Tiraspol 2:0 (kon.)
Be'er Sheva – Plzeň 0:2 (kon.) | FCSB – Lugano 1:2 (kon.) | CZ Belehrad – Kolín nad Rýnom 1:0 (kon.)
Arsenal – Borisov 6:0 (kon.) | Marseille – Salzburg 0:0 (kon.) | Guimarães – Konyaspor 1:1 (kon.)
Zorja Luhansk – Bilbao 0:2 (kon.) | Hertha – Östersunds FK 1:1 (kon.) | Waregem – Lazio 3:2 (kon.)
Arnhem – Nice 1:0 (kon.) | Vardar – Rosenborg 1:1 (kon.) | Sociedad – Zenit 1:3 (kon.)
koniec
Hapoel Be'er Sheva
0:2 (0:1)
FC Viktoria Plzeň
Štvrtok 07.12.2017, 21:05 • Turner Stadium, Be'er Sheva • Európska liga • Skupina G
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:05.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Hapoel Be'er Sheva FC a FC Viktoria Plzeň. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:05!

    V štvrtok sú na programe posledné zápasy Európskej ligy v rámci základných skupín. V nich sa ešte rozhodne o postupujúcich do play-off. To však nie je prípad základnej skupiny G, v ktorom pôsobia aktéri tohto stretnutia.

    Hapoel Be'er Sheva FC:
    Domáci futbalisti už nemajú šancu na postup. Z piatich zápasov dokázali nazbierať 4 body a to za 1 výhru a 1 remízu. Naposledy sa tento izraelský celok predstavil na pôde Lugana a zápas prehral 1:0. V prípade dnešného víťazstva a a prehry Lugana, by ešte domáci mohli skončiť na 3. mieste.

    FC Viktoria Plzeň:
    Český celok má už postupovú miestenku zaručenú. Z piatich zápasov dokázala Plzeň nazbierať 9 bodov za 3 víťazstvá. Momentálne sa tak nachádza na 2. mieste so stratou 1 bodu na prvý FCSB. Ak by teda dnes Plzeň vyhrala a FCSB zaváhalo s Luganom, tak ešte môžu hostia skončiť aj na prvom mieste.

    Favorit:
    Tabuľkové postavenie do tejto úlohy stavia Plzeň. V prospech hostí dopadol aj prvý vzájomný zápas, ktorý český celok doma vyhral 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Hapoel Be'er Sheva FC: Haimov – Elo, Taha, Elhamed, Korhut – Radi (C), Broun, Einbinder – Ohana, Cuenca – Pekhart

    Náhradníci: Goresh – B. Bitton, Vítor, Sahar, Zrihan, Melikson, Ogu

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, D. Kolář, Kopic – Krmenčík

    Náhradníci: Kozáčik – Pilař, J. Kovařík, Bakoš, Havel, Čermák, Ivanschitz

    Rozhodca: Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všetci Macedónsko)
     
    Príjemný štvrtkový večer s Európskou ligou prajem všetkým, ktorí klikli na tento online textový prenos a nasledujúce chvíle strávia aj jeho sledovaním. Do začiatku zápasu medzi mužstvami Hapoel Be'er Sheva FC a FC Viktoria Plzeň už veľa času neostáva, zatiaľ si môžte prezrieť zostavy oboch mužstiev. V základnej zostave hostí sa nachádza aj Patrik Hrošovský, na lavičke náhradníkov sú Matúš Kozáčik a Marek Bakoš. Zápas z pozície rozhodcov povedú páni z Macedónska a to Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov. V dejisku zápasu je už všetko pripravené, čaká sa už len na príchod aktérov a arbitrov tohto stretnutia.

    Pri sledovaní tohto prenosu vám prajem príjemný športový zážitok, z pozície komentátora ho sprostredkuje Miroslav Revaj.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas sa tak čoskoro začne!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali domáci futbalisti a môžu sa tak pokúsiť o prvú útočnú akciu.
     
    2
    Domáci sa skúšali prebojovať dopredu dlhou nakopnutou loptou, ale postranný rozhodca prerušuje ich snahu a signalizuje ofsajd.
     
    3
    Haimov teraz zachránil domácich od inkasovaného gólu! Plzeň založila rýchlu útočnú akciu, Řezník poslal loptu do pokutového územia domácich, tam sa jej zmocnil Krmenčík, ale jeho strelu do hornej časti brány dokázal domáci brankár vyraziť do bezpečia!
    3. Michael Krmenčík (PLZ)
     
    4
    Hapoel sa snažil o rýchlo odpoveď, ale lopta je už opäť na kopačkách hosťujúceho mužstva. Domáci sa tak budú musieť opäť brániť.
     
    5
    Plzeň chvíľu pobudla na útočnej polovičke, ale napokon sa hostia dopustili iba útočného faulu a tak lopta pripadne domácemu mužstvu.
     
    6
    Domáci sa teraz nikam neponáhľajú a snažia sa kombinovať na svojej polovičke. Hostia však na nič nečakajú a okamžite sa snažia o vysoké napádanie.
     
    7
    Momentálne nesledujeme žiadna zaujímavé príležitosti, oba tímy teraz častejšie strácajú loptu a tak nevidíme súvislé útočné akcie.
     
    8
    Sledovali sme prvú útočnú snahu domáceho mužstva, k lopte sa dostal Cuenca, ale nepodarilo sa mu už odcentrovať pred bránu hostí. Hapoel však ešte ostáva na útočnej polovičke.
     
    9
    Plzeň sa ešte bude musieť brániť, Ohana sa v pokutovom území hostí dostal k lopte, ale jeho zakončenie bolo zblokované na rohový kop.
     
    10
    Menší tlak domácich futbalistov pokračuje naďalej, český celok bude čeliť ďalšiemu rohovému kopu. Uvidíme, či po ňom príde nejaká zaujímavá situácia.
     
    11
    Domáci rozohrali tento rohový kop zle a tak dopredu išli hostia. K lopte sa dostal Limberský a snažil sa odcentrovať pred bránu domácich, ale obrana Hapoelu mu to neumožnila.
     
    12
    Zakrátko však hostia pohrozili opäť, ale Kopicovi ušla lopta od nohy a tak to bude odkop od Haimovej brány.
     
    13
    Pekhart sa teraz hnevá na rozhodcu, pretože padol na zem po súboji s Hrošovským tesne pred pokutovým územím hosťujúceho mužstva. Stavrev však nechal hru pokračovať ďalej.
     
    14
    Lopta je momentálne na kopačkách hostí, Plzeň sa postupne snaží prenikať na útočnú polovičku a niečím nebezpečným pohroziť svojmu dnešnému súperovi.
     
    16
    Hapoel založil rýchly protiútok a Pekhart sa snažil dostať k lopte pred bránou hostí, ale obrana českého celku mu to nedovolila a tak domáci futbalisti loptu strácajú.
     
    17
    Obrana hosťujúceho mužstva sa opäť musela mať na pozore, ale Řezník dokázal postrážiť aj túto centrovanú loptu a tak domáci stále čakajú na nejakú zaujímavú príležitosť.
     
    18
    Na druhej strane sa však musel mať na pozore domáci brankár, ale ten opäť podržal svoje mužstvo, keď úspešne zmenšil uhol Krmenčíkovi a český futbalista sa tak nedokázal presadiť.
     
    19
    Domáci založili ďalší protiútok, ale aj s tým si obrana hostí poradila a Plzeň tak ide do ďalšieho útoku. Hapoel sa vracia späť na svoju polovičku.
     
    20
    V ďalšej zaujímavej príležitosti sa opäť ocitol Krmenčík, ale jeho zakončenie v pokutovom území úspešné nebolo a lopta preletela iba ponad bránu domácich.
    20. Michael Krmenčík (PLZ)
     
    21
    Dlho netrvalo a hostia sú opäť pri lopte. Domáci sa tak teraz musia mať na pozore a vyvarovať sa chybám, ktoré by mohol ich súper potrestať.
     
    22
    Pred bránu domáceho tímu smeroval center v podaní Hořavi, ale Limberský na túto loptu nedočiahol a tak brankár Haimov zasahovať nemusel.
     
    23
    Hapoel to znova skúšal cez rýchly protiútok, ale Pekhart sa ocitol iba v postavení mimo hry. Český futbalista v drese domácich tak má v tomto zápase určite o motivácia naviac.
     
    24
    Plzeň sa teraz bude musieť brániť, domáci celok získava rohový kop. Útočné výpady tak sledujeme na oboch stranách, chýba tomu už len presné zakončenie.
     
    25
    Domáci však pokazili aj tento rohový kop a dopredu tak išli hostia. Petržela sa ocitol pred pokutovým územím domácich v dobrej pozícii, ale bránu len prestrelil.
     
    26
    A podobne teraz dopadol aj jeho spoluhráč Kopic. Ako som teda spomínal, oba tímy zatiaľ zlyhávajú v koncovke, niečo aktívnejšie však hrajú hostia.
     
    28
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Teraz to však už českému celku vyšlo! Plzeň založila ďalšiu rýchlu útočnú ackiu, z pravej strany prišiel center do pokutového územia domácich, lopta postupne prepadla až ku LUKÁŠOVI HEJDOVI a ten otvára skóre tohto zápasu – 0:1!
    28. Lukáš Hejda (PLZ) - 0:1
     
    30
    A mohlo byť ihneď vyrovnané! Domáci sa po výkope ihneď presunuli na útočnú polovičku, po veľkej chybe obrany hostí sa do veľkej šance pred bránou českého celku dostal Taha, ale jeho pokus letel nad brvno hosťujúcej brány.
     
    31
    Uvidíme teda, čo nás ešte všetko čaká do konca prvého polčasu. Momentálne tak hostia vyhrávajú o jeden presný zásah a kedže FCSB prehráva, tak Plzeň sa posúva na prvé miesto.
    31. Tomáš Pekhart (HBE)
     
    32
    Hapoel nemá čo stratiť a ak troška otvára svoju hru. Plzeň sa tak momentálne musí mať na pozore, domáci sa púšťajú do útočných výpadov na hosťujúcu polovičku.
     
    33
    Domáci futbalisti aj naďalej kombinujú na útočnej polovičke, ale nedarí sa im odcentrovať do pokutového územia svojho súpera. Plzeň sa tak teraz pozorne bráni a drží si svoje tesné vedenie.
     
    34
    Teraz to už futbalistom Hapoelu vyšlo, ale lopta iba preletela okolo brány hostí. Hruška tak bude odkopávať od svojej brány a Plzeň môže skúsiť preniknúť na útočnú polovičku.
     
    35
    Veľká šanca na strane domácich! Plzeň teraz spravila hrubú chybu v obrane a Cuenca postupoval na bránu hostí, Hrušku sa mu však už prekonať nepodarilo. Brankár hostí tak teraz výrazne podržal svoje mužstvo, stav už mohol byť vyrovnaný.
    35. Isaac Cuenca (HBE)
     
    36
    Hapoel ešte zahrával rohový kop, ale žiadna zaujímavá situácia nenasledovala. Domáci však v záverečnej časti prvého polčasu ožívajú a sledujeme tak viacero zaujímavých momentov na oboch stranách.
     
    37
    No a domáci futbalisti zahrávali ďalší rohový kop, ale aj s týmto pokusom si hostia poradili. Plzeň si tak musí v defenzíve dávať čoraz väčší pozor.
     
    38
    Hapoel presunul svoju kombináciu na vlastnú polovičku, Plzeň sa však snaží okamžite napádať rozohrávku svojho súpera. Uvidíme, či do konca prvého dejstva príde ešte nejaká tá zaujímavá situácia.
     
    39
    O individuálny prienik do pokutového územia domácich sa teraz snažil Limberský, ale cez obranu domáceho tímu sa mu prejsť nepodarilo. Plzeň sa tak presúva na svoju polovičku.
     
    40
    Domáci kombinujú na svojej polovičke a snažia sa postupne ísť smerom dopredu. Do konca prvého polčasu ostáva približne 5 minút.
     
    41
    Pekhart vybojoval loptu a snažil sa niečo vymyslieť pred pokutovým územím hostí, ale loptu napokon tento český futbalista stráca a dopredu môže ísť Plzeň.
     
    42
    Zakrátko sa však opäť v útoku ocitli domáci futbalisti, ale Ohana sa nedokázal úspešne presadiť a domáci tak loptu znova strácajú.
     
    43
    Sledovali sme rohový kop domácich futbalistov, hostia ubránili aj túto situáciu. Pomaly je u už koniec prvého polčasu.
     
    44
    Sme ešte zvedaví, či hlavný rozhodca Stavrev ešte niečo nadstaví, alebo približne za 1 minútu ukončí prvý polčas.
    44. Isaac Cuenca (HBE)
     
    45
    Hapoel sa ešte prebojoval na útočnú polovičku českého celku a získal priamy kop. Po ňom prišlo iba nepresné zakončenie a to už bolo z prvého polčasu všetko.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončil sa prvý polčas tohto zápasu, v ktorom sme videli jeden gól a to v podaní hosťujúceho mužstva, keď sa úspešne presadil v pokutovom území Hejda. Celkovo sme však sledovali vyrovnané stretnutie s ofenzívnou snahou na oboch stranách, čo určite napovedá, že nás čaká zaujímavý druhý polčas.

    Druhý polčas sa začne približne o 22:05!
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto zápasu sa už naplno rozbehol, výkop mali hostia. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v zostave.
     
    47
    K lopte sa už dostávajú domáci futbalisti, ale momentálne kombinujú na svojej polovičke. Uvidíme, kedy teda príde prvá zaujímavejšia situácia v druhom polčase.
     
    48
    Toto dejstva začína opatrne z oboch strán, hostia sa však určite nemajú kam ponáhľať, aj naďalej si držia svoje tesné vedenie a majú tak šancu stať sa víťazom základnej skupiny G.
     
    49
    Sledujeme však útočné výpady na oboch stranách, ale obe defenzívy pracujú úspešne. Plzeň získava loptu na svojej polovičke a môže tak teraz skúsiť niečo nebezpečné vymyslieť.
     
    50
    Domáci Cuenca však rýchlo získal loptu späť a skúšal centrovať pred bránu hostí. To sa mu však nepodarilo a tak ide do rýchleho brejku český celok.
     
    51
    Zaujímavá príležitosť na strane hostí. Kopic potiahol loptu pred pokutové územie domácich futbalistov a následne loptu poslal na Hořavu, jeho zakončenie zastavil domáci Einbinder rukou a tak Plzeň získava zaujímavý priamy kop.
    51.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Daniel Einbinder (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    53
    Výborný zákrok domáceho brankára Haimova! Kopic to skúsil z priameho kopu rovno na domácu bránu, ale Haimov jeho strelu vyrazil. Následne sa ešte k odrazenej lopte dostal Petržela, ale ani jeho zakončenie v bráne neskončilo!
     
    54
    Rohový kop domáci futbalisti ubránili, ale hostia ostávajú aj s loptou na útočnej polovičke. Hapoel sa tak ešte bude musieť brániť.
    54. Jan Kopic (PLZ)
     
    55
    Žltú kartu dostáva Vladimir Broun (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    56
    Český celok sa znova usadil na útočnej polovičke, ale tam sa futbalisti hosťujúceho mužstva dopustili iba útočného faulu. Uvidíme, čo teraz predvedú domáci futbalisti.
     
    58
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Milan Petržela, prichádza Václav Pilař.
     
    59
    Striedanie v tíme Hapoel Be'er Sheva FC: z ihriska odchádza Daniel Einbinder, prichádza Maor Melikson.
     
    60
    Hodina hry z toho zápasu uplynula, Plzeň stále vyhráva o jeden gól. Druhý polčas zatiaľ nie je tak zaujímavý ako ten prvý, ale do jeho konca ešte nejaký ten čas ostáva.
     
    61
    Aj naďalej však máme možnosť sledovať postupné útoky na oboch stranách, ale ani jednému z aktérov tohto zápasu sa teraz nedarí zakončovať svoje ťaženia.
     
    62
    Plzeň teraz musela čeliť rohovému kopu, ale hostia túto situáciu ustáli. Po centrovanej lopte sa k strele dostal Broun, ale mieril iba nepresne a lopta letela nad bránu hosťujúceho mužstva.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Aleš Hruška (FC Viktoria Plzeň).
     
    64
    To strela domáceho Radiho už bola o niečo nebezpečnejšia. Jeho pokus mal potrebné parametre, ale chýbala mu razancia a tak Hruška pohodlne loptu prebral do svojich rukavíc.
     
    65
    Řezník centroval do pokutového územia domácich, tam loptu zastavil Taha. Domáci skúšajú preniknúť na útočnú polovičku, ale hostia dobre bránia stred poľa.
     
    66
    Striedanie v tíme Hapoel Be'er Sheva FC: z ihriska odchádza Isaac Cuenca, prichádza Niv Zrihan.
     
    68
    Žltú kartu dostáva Michael Krmenčík (FC Viktoria Plzeň).
     
    69
    Hapoel postupne zvyšuje svoje obrátky a dostáva sa aj na polovičku českého celku, ale domácim sa nedarí v zakončení. Aj naďalej tak ostáva v platnosti stav 0:1
     
    70
    Plzeň sa postupne dostáva pod tlak a domáci zahrávali nebezpečný priamy kop. Lopta však letela iba vedľa hosťujúcej brány a Hruška tak zasahovať nemusel.
     
    71
    Český celok momentálne drží loptu na svojich kopačkách, nikam sa však hostia ponáhľať nemusia a v pokoji kombinujú na svojej polovičke. Domáci sa však okamžite snažia o vysoké napádanie.
     
    73
    Momentálne sa na ihrisku nič zaujímavého nedeje, oba tímy len kombinujú a do útoku vyrážajú len sporadicky. Aktívnejšie však hrajú v druhom polčase domáci futbalisti.
     
    74
    Žltú kartu dostáva David Limberský (FC Viktoria Plzeň).
     
    76
    Žltú kartu dostáva Loai Taha (Hapoel Be'er Sheva FC).
     
    77
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Daniel Kolář, prichádza Aleš Čermák.
     
    77
    Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu. Plzeň sa prebojovala na útočnú polovičku a získava priamy kop zo zaujímavej vzdialenosti.
     
    78
    Exekútorom priameho kopu bol napokon Kopic, ktorý odcentroval pred bránu domácich a tam išlo do hlavičky hneď niekoľko futbalistov. Napokon však domáci loptu upratali do bezpečia.
     
    79
    Hapoel sa presúva na útočnú polovičku, Plzeň však opäť úspešné bráni svoje územie a ani teraz sa tak domáci do zakončenia na bránu nedostávajú.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Aleš Čermák (FC Viktoria Plzeň).
     
    81
    Český celok sa postupne presúva na útočnú polovičku, snaží sa tam však pobudnúť čo najdlhšie a tak nesledujeme zo strany hostí žiadne zakončenie na bránu domácich.
     
    83
    Viktoria Plzeň dala gól!
    Vzhľadom na čas zápasu a domácu nemohúcnosť v útoku by som povedal, že zápas je už definitívne rozhodnutý! Plzeň sa presunula na útočnú polovičku, úspešný prihrávku si prebral TOMÁŠ HOŘAVA a rozvlnil sieť za Haimovim chrbtom – 0:2!
    83. Tomáš Hořava (PLZ) - 0:2
     
    84
    A hostia sa ešte dostávajú na útočnú polovičku, kde rozbiehajú svoju ďalšiu kombináciu. Domáci už zrejme budú chcieť toto stretnutie len dohrať.
     
    85
    Ideálny scenár sa pre hostí črtá aj v Rumusnku, FCSB prehráva s Luganom 1:2! Viktoria Plzeň tak kráča k víťazstvu v základnej skupine G.
     
    86
    Do konca zápasu však ešte ostáva pár minútok, dopredu ešte skúšajú ísť aj domáci futbalisti, ale dnes sa domácim v útočnej fáze nedarí podľa predstáv.
     
    87
    Po útočnom ťažení Hapoela získavajú domáci ešte rohový kop. Plzeň sa tak teraz bude musieť brániť.
     
    88
    Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Marek Bakoš.
     
    89
    Už môžme čo chvíľa očakávať aj údaj o nadstavenom čase, ale zrejme to už hlavný rozhodca tohto zápasu Stavrev moc predlžovať nebude.
     
    90
    Napokon sa ešte nadstavujú 3 minúty!
     
    90+1
    Hostia ešte získavajú v závere zápasu rohový kop.
     
    90+2
    Po rohovom kope sa do zakončenia dostal Hořava, ale svoj druhý gól v tomto zápase nepridal, pretože jeho zakončenie skončila na tyčke domácej brány!
    90+2. Tomáš Hořava (PLZ)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase napokon hostia pridali ešte gól, v 83. minúte ho dosiahol Hořava a tak Plzeň vyhráva na pôde Hapoela 2:0! V prvom polčase sme mali možnosť sledovať celkom útočný futbal na oboch stranách, ale v druhom dejstve veľa zaujímavých momentov nebolo. Český celok však úspešne zvládol posledný zápas v skupine a keďže FCSB zaváhalo doma s Luganom tak Viktoria Plzeň vyhráva základnú skupinu G!

    S týmto konštatovaním sa už lúčim a prajem teda už dobrú noc. Zápasom vás sprevádzal Miroslav Revaj. (22:59:34)

    Miroslav Revaj

    Góly: 28. Hejda, 83. Hořava

    Karty:   52. Einbinder (HBE), 55. Broun (HBE), 76. Taha (HBE) – 63. A. Hruška (PLZ), 68. Krmenčík (PLZ), 74. Limberský (PLZ), 80. Čermák (PLZ)


    Hapoel Be'er Sheva: Haimov – Elo, Taha, Elhamed, Korhut – Radi (C), Broun, Einbinder (59. Melikson) – Ohana, Cuenca (66. Zrihan) – Pekhart.
    Náhradníci: Goresh – B. Bitton, Vítor, Sahar, Zrihan, Melikson, Ogu.

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (58. Pilař), D. Kolář (77. Čermák), Kopic – Krmenčík (88. Bakoš).
    Náhradníci: Kozáčik – Pilař, J. Kovařík, Bakoš, Havel, Čermák, Ivanschitz.

    Rozhodca: Aleksandar Stavrev – Marjan Kirovski, Dejan Kostadinov (všetci Macedónsko)