Trenčín – B. Bystrica 4:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 0:4 (kon.) | Žilina – Nitra 2:4 (kon.)
Košice – Poprad 3:1 (kon.) | Zvolen – Detva 6:2 (kon.)
koniec
HC MIKRON Nové Zámky
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HK 32 Liptovský Mikuláš
Nedeľa 19.11.2017, 16:00 • Zimný štadión Nové Zámky • Tipos Extraliga (SR) • 21. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Súboj tabuľkových susedov dopadol lepšie pre Liptovský Mikuláš. Domáce Nové Zámky boli v zápase aktívnejšie, ale ťažko sa dostávali do vyložených gólových šancí a doplatili na slabú efektivitu. Naopak, hostia vyťažili z minima maximum a prerušili sériu prehier. V drese Liptákov sa zapísali do streleckej listiny Paukovček, Langhammer, Matúš Sukeľ a Piatka. (18:30:54)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:14
    Hokejisti Liptovského Mikuláša sa musia teraz brániť. Majú však motiváciu navyše, pretože Košarišťana delí od shutoutu len pár sekúnd.
     
    58:15
    Najproduktívnejší bek Nových Zámkov Arturs Salija dnes nezažíva najlepší duel. Napriek streleckej aktivite vážnejšie neohrozil Košarišťana.
     
    57:43
    Milan Hruška sa pustil do Andreja Laca a chcel vyprovokovať bitku. Obaja hráči však zostali zakliesnení v zápasníckom chvate a neuštedrili si presné údery. Rozhodcovia udelili obom aktérom rovnaké tresty (2+2+10 minút)
     
    57:05
    Novozámockí priaznivci už stratili trpezlivosť a postupne opúšťajú tribúny. Vysoká prehra s predposledným tímom tabuľky nie je príliš lichotivá.
     
    56:12
    Aktuálny výsledok je pre Nové Zámky príliš krutý. Domáci hokejisti dnes určite neboli horší, ale doplatili na slabú koncovku.
     
    55:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Kuriózny moment v Nových Zámkoch. Spilar prihrával spoza brány, puk sa odrazil priamo do Kováča a pohotový MAROŠ PIATKA ho prepasíroval do siete. Bez asistencie.
     
    55:00
    Do konca tretej tretiny zostáva posledných päť minút. Domáci hokejisti držia puk na hokejkách, ale vo finálnej fáze sa veľmi trápia.
     
    53:54
    Maris Jass prešiel od vlastnej brány po ľavom krídle až pred Košarišťana, potom našiel na opačnej strane voľného Vladimíra Škodu, ale jeho strelu z prvej zneškodnil gólman hostí.
     
    52:58
    Liptovský Mikuláš sa oslobodil vyhodením puku cez všetky čiary, čo znamenalo zakázané uvoľnenie. Domáci mohli striedať.
     
    52:20
    V ostatných minútach vidíme len minimum prerušení. Domácim však tento trend nevyhovuje, pretože strácajú čas na prípadné zníženie.
     
    51:06
    Arturs Salija mal dostatok času a priestoru na modrej čiare, prudko vystrelil príklepom, ale trafil iba spoluhráčovu korčuľu.
     
    50:00
    Marek Uram využil voľný priestor na pravom krídle, rozhodol sa vystreliť švihom, no Vladimír Kováč puk vytlačil do rohu klziska.
     
    49:15
    Michal Novák nahodil puk na bránu, tesne pred ňou predviedol nebezpečný teč Róbert Lantoši, ale Košarišťan úspešne zasiahol.
     
    48:32
    Arturs Salija sa nemohol pozerať na bezmocnosť svojich spoluhráčov. Preto zvolil individuálnu akciu, ktorú zakončil strelou na Košarišťana.
     
    47:20
    Andrej Košarišťan si pripísal úspešný zákrok po nahodení Branislava Fábryho od modrej čiary. Brankár Liptákov sa približuje k shutoutu.
     
    46:23
    Jakub Langhammer nabral rýchlosť na pravom krídle, vypálil príklepom, ale Kováč mal dobrý výhľad a bez problémov zasiahol.
     
    45:00
    Nové Zámky sú teraz vo veľmi nevýhodnej situácii. Inkasovali dva zlepené góly a prehrávajú už o tri góly, takže musia vsadiť všetko na jednu kartu.
     
    43:38
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia sa usadili v útočnom pásme a svoj pobyt pred Kováčom zužitkovali na tretí presný zásah. V blízkosti bránkoviska zostal stáť MATÚŠ SUKEĽ a pohodlne usmernil puk do siete. Asistencia: Martin Kriška.
     
    43:15
    Konštrukcia brány zvonila aj na opačnej strane klziska. Nenápadné bekhendové zakončenie Špirka skončilo na hornej žŕdke.
     
    42:23
    Veľká príležitosť hostí. Strelu Radoslava Suchého tečoval tesne pred Kováčom Maroš Piatka a puk pravdepodobne skončil na žŕdke.
     
    41:52
    Gabriel Spilar druhýkrát v zápase pokazil rozohrávku z vlastného obranného pásma. Jeho nepresná prihrávka znamenala icing.
     
    40:50
    Domáci hokejisti mohli bleskovo znížiť. V dobrej príležitosti tesne pred Košarišťanom sa zjavil Varga, ale poslal puk iba do jeho lapačky.
     
    40:28
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia nemusia smútiť po nepremenenom trestnom strieľaní. O pár sekúnd neskôr vypálil od modrej čiary Marek Pacalej a puk dorazil do siete JAKUB LANGHAMMER. Asistencie: Maroš Piatka, Marek Pacalaj.
     
    40:15
    Marek Uram dobre zamiešal puk, položil si Kováča na ľadovú plochu, ale nedokázal vystreliť do odkrytej hornej časti brány.
     
    40:15
    Marek Uram sa dostával do samostatného nájazdu na brankára Kováča, ale v poslednej chvíli ho podrazil Arturs Salija, takže hlavný rozhodca naradil trestné strieľanie.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Súboj ôsmeho tímu s deviatym zatiaľ neprináša atraktívny hokej. V prostrednom dejstve boli o niečo aktívnejší domáci hokejisti, ale v koncovke sa trápia a po štyridsiatich minútach prehrávajú 0:1. Jediný gól stretnutia zaznamenal v 27. minúte Paukovček, ktorý zblízka presne dorážal.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:37
    Novozámčania sa držia v útočnom pásme, ale tam im viazne kombinácia. Nedokážu si presne prihrať, často špekulujú v zakončení a je to z ich strany dosť kŕčovité.
     
    38:32
    Andrej Košarišťan stratil svoju hokejku, niekto zo spoluhráčov mu požičal inú, a tak gólman hostí musí odolávať tlaku Nových Zámkov v improvizovanom výstroji.
     
    37:43
    Štepán Novotný si vytvoril ďalšiu zaujímavú príležitosť. Český útočník využil nepozornosť súperovej defenzívy, dostal sa do tesnej blízkosti brány, ale Košarišťana neprekonal.
     
    37:05
    Koba Jass prenikol do útočného pásma, prenechal puk rozbehnutému Štepánovi Novotnému, ale jeho strela z ľavého krídla smerovala na ochrannú sieť.
     
    35:40
    Hráči Liptovského Mikuláša sa dostali do prečíslenia troch proti dvom. Lukáš Paukovček však pokazil spätnú prihrávku.
     
    35:06
    Róbert Varga dostal výbornú prihrávku za obranu, už sa tlačil do zakončenia, ale v poslednej chvíli bol zastavený.
     
    34:48
    Nové Zámky na chvíľu zovreli svojho súpera a Maroš Piatka oslobodil Liptákov iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Tréner hostí na to reagoval timeoutom.
     
    34:10
    Na opačnej strane klziska mal prácu brankár Kováč. Strelou švihom ho preveril Martin Kriška, ktorý získal pre hostí vhadzovanie.
     
    33:45
    Štepán Novotný zostal voľný za obranou Liptákov, natlačil sa do koncovky, ale jeho kľučku úspešne prečítal Andrej Košarišťan.
     
    33:00
    Lukáš Paukovček a Milan Hruška sa dostali do vzájomného konfliktu pri mantineli v strednom pásme. Ich krátka diskusia však nepriniesla pästnú výmenu.
     
    32:20
    Nové Zámky reagujú na nepriaznivý vývoj stretnutia zvýšenou aktivitou, ale zatiaľ sa nedokážu presadiť v útočnom pásme.
     
    31:30
    Anatolij Rajenko predviedol individuálnu akciu, obkorčuľoval bránu a potom z otočky vyslal puk na pripraveného Andreja Košarišťana.
     
    30:16
    Liptáci nedokázali vyhodiť puk z obranného pásma, Milan Hruška našiel pred bránou nepokrytého Adama Zbořila, ale jeho koncovka nebola presná.
     
    29:24
    Hlavný rozhodca vykázal domácich hokejistov do stredného pásma. Dôvodom bolo postavenie Róberta Vargu v bránkovisku.
     
    29:00
    Po vyhranom buly domáceho tímu nebezpečne zakončoval Róbert Lantoši. Košarišťan jeho strelu zastavil maskou, takže hra bola prerušená.
     
    28:57
    Patrik Števuliak mohol poslať puk iba do stredného pásma alebo ho podržať na hokejke, ale zbytočne vyrobil zakázané uvoľnenie.
     
    28:14
    Anatolij Rajenko sa natlačil pred bránu a zakončoval bekhendom. Jeho pokus však nesmeroval na Košarišťana.
     
    27:16
    Úvodný gól môže zápasu iba pomôcť, pretože v doterajšom priebehu stretnutia sa oba tímy strážili a hrali skôr na istotu.
     
    26:50
    Liptovský Mikuláš dal gól! Hostia síce nevyužili presilovku, ale tesne po jej skončení otvorili skóre. Kováč neudržal jednoduchú strelu z hokejky Rapáča a následná dorážka LUKÁŠA PAUKOVČEKA skončila v sieti. Asistencia: Branislav Rapáč.
     
    26:27
    Andrej Košarišťan urobil veľkú chybu v rozohrávke za vlastnou bránou. Lantoši prihral voľnému Škodovi, ale gólman Liptákov sa stihol vrátiť na svoje miesto a výborne zakročil.
     
    25:40
    Marek Uram našiel pred bránou voľného Martina Krišku, ktorý ihneď zakončoval. Strela mu však nevyšla podľa predstáv a Kováč pohodlne zasiahol.
     
    24:45
    Liptáci majú druhú presilovkovú príležitosť. Dve trestné minúty za podrazenie si odpyká Dominik Rehák.
     
    23:53
    Nové Zámky nevyužili ani tretie vylúčenie súperovho hráča. V ostatnej presilovke si nevypracovali gólovú šancu.
     
    23:30
    Rastislav Špirko sa oprel do puku, ale jeho strela spoza hráčov bola takisto zblokovaná a Košarišťan zase nemusel zasahovať.
     
    22:40
    Michal Novák tvrdo vypálil od modrej čiary, ale jeho pokus bol zrazený iba na zadný mantinel a Košarišťan puk prikryl v lapačke.
     
    21:53
    Domáci hokejisti dostávajú výhodu presilovky. Dve trestné minúty za hákovanie si odsedí Patrik Števuliak.
     
    21:40
    Novozámčanom sa otvoril priestor na brejk dvoch proti jednému. Dominik Rehák mohol prihrávať voľnému Danielovi Štumpfovi, ale zobral zodpovednosť na seba.
     
    21:03
    Košarišťan mal teraz šťastie, že Šimekovo nenápadné nahodenie od modrej čiary skončilo iba bránkovej konštrukcii. Gólman Liptákov napokon puk priľahol.
     
    20:51
    Gabriel Spilar si nerozumel so svojimi spoluhráčmi. Jeho prihrávka bola nepresná a smerovala cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie.
     
    20:21
    Arturs Salija potvrdil povesť ofenzívneho beka, vydal sa na útočný výpad a jeho bekhendový pokus musel Košarišťan riešiť až na dvakrát.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Nové Zámky a Liptovský Mikuláš v prvom dejstve ukázali, že ich tabuľkové postavenie nie je dielom náhody. V hre piatich proti piatim sa hokejisti na oboch stranách nedokázali dostať do gólovej šance. O nič lepšie to nebolo ani v početných výhodách, takže skóre zostáva nezmenené.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:27
    Rapáč prenechal puk za sebou korčuľujúcemu Paukovčekovi, ale jeho príklep domáci hokejisti zblokovali.
     
    18:30
    Liptáci dobre zakombinovali na jeden dotyk. Piatka posúval puk pred bránu voľnému Langhammerovi, ale tomu nevyšlo spracovanie, takže nemohol strieľať.
     
    17:20
    V hre piatich proti piatim je to zatiaľ veľmi slabý hokej. Ani jeden z tímov si nedokáže vypracovať šancu a má problém s prechodom do útočného pásma.
     
    17:05
    Martin Kriška dvakrát po sebe nahadzoval puk od ľavého mantinelu. Vladimír Kováč nepredviedol isté zákroky, ale neinkasoval, čo je podstatné.
     
    15:50
    Novozámčania išli do rýchleho protiútoku, v prečíslení troch na dvoch či chvíľami dokonca štyroch na dvoch však volili zbytočne individuálne riešenie.
     
    15:09
    Liptovský Mikuláš nezvládol prechod do útočného pásma. Kľučka pred modrou čiarou znamenala ofsajd.
     
    14:45
    Salija dobre nahodil puk od modrej čiary, ktorý si napokon našiel Zbořil a zblízka nebezpečne dorážal. Košarišťan však pohotovo zakročil.
     
    13:31
    Máme tu ďalšie prerušenie. Liptáci nedokázali úspešne rozohrať spoza vlastnej brány a vytvorili zakázané uvoľnenie.
     
    12:52
    Momentálne hrajú oba tímy s piatimi hráčmi a navzájom sa dobre strážia. Hlavný rozhodca teraz prerušil hru, pretože domáci hrali so zdvihnutou hokejkou.
     
    11:29
    Liptovský Mikuláš nevyužil dlhú päťminútovú presilovku po faule Cetkovského. Vladimír Kováč nemal v oslabení veľa práce.
     
    10:10
    Gabriel Spilar na seba naviazal viacero hráčov a nahodil puk do zhusteného priestoru pred bránou. Následne prišla tvrdá strela Suchého, ktorú Kováč zneškodnil.
     
    09:46
    Liptáci poľahky získali vhadzovanie v útočnom pásme, pretože Vladimír Kováč prikryl puk pred napádajúcim Branislavom Rapáčom.
     
    09:10
    Hosťom takmer pomohol domáci Koba Jass, ktorý si skoro zrazil puk do vlastnej siete po prihrávke Mareka Urama z pravého krídla.
     
    08:29
    Nové Zámky bez problémov prežili prvé dve minúty z dlhého oslabenia. Zatiaľ súpera nepustili do gólovej príležitosti.
     
    07:45
    Tomáš Nádašdi vypálil od modrej čiary, ale rozhodcovia sa zhodli, že jeho strelecký pokus prišiel už zo stredného pásma.
     
    07:20
    Liptovský Mikuláš je už takmer minútu v útočnom pásme, ale nedokáže nič vymyslieť a má problém skrotiť puk.
     
    06:29
    Cetkovský predčasne zamieril do šatne, čo sa samozrejme nepáči trénerom Nových Zámkov. Medzitým opustil ľadovú plochu Ján Tabaček, ktorý bude v opatere lekárov.
     
    06:29
    Opäť sa bude vylučovať, ale v tomto prípade na strane domácich. Jiří Cetkovský tvrdo zrazil na ľad Jána Tabačka a dostal nekompromisný trest 5 minút + DKZ.
     
    06:00
    Štvrtá formácia Nových Zámkov sa usadila v útočnom pásme, ale puk držala iba pri mantineli a nedokázala ohroziť Košarišťana.
     
    05:13
    Liptáci sa snažia upokojiť hru za vlastnou bránou. Po dlhom oslabení môžu konečne ukázať aj niečo smerom dopredu.
     
    04:20
    Nové Zámky nevyužili luxusnú ponuku v podobe dlhej početnej výhody o dvoch hráčov. V presilovke iba raz vážnejšie ohrozili bránu.
     
    03:30
    Veľká šanca domáceho tímu. Novotný našiel krížnou prihrávkou pred bránou úplne voľného Zbořila, ale jeho zakončenie zblízka zastavil tesne pred čiarou Košarišťan.
     
    03:10
    Plášil opäť skúšal šťastie. Jeho strela švihom od modrej čiary skončila presne v lapačke gólmana Košarišťana.
     
    02:52
    Plášilova strela netrafila bránu Liptovského Mikuláša. Langhammer preto poľahky získal puk a vyhodil ho do stredného pásma.
     
    02:20
    Prichádza ďalšie vylúčenie na strane hostí a v tomto prípade veľmi zbytočné. Matúš Sukeľ pri napádaní podrazil brankára Kováča a inkasoval dvojminútový trest.
     
    01:39
    Rozhodcovia dnes prvýkrát vylučujú. Dve trestné minúty za hákovanie dostal hosťujúci útočník Lukáš Paukovček.
     
    01:02
    Michal Novák zaváhal v rozohrávke vo vlastnom obrannom pásme a ponúkol puk súperovi. Piatkova strela z ľavej strany nebola presná.
     
    00:13
    Liptáci vyhrali úvodné buly, ale rýchlo stratili puk. Novozámčania dnes nastúpili v tmavozelených dresoch, hostia zvolili bielo-červenú kombináciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Mikron Nové Zámky: Kováč (Nagy) – M. Jass, Salija, M. Novák, Plášil, Šimek, Hruška, Trávniček, Štumpf – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Moňa, Špirko, Rajenko – R. Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák. K. Jass.

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco.

    Rozhodca: Fridrich, Kubuš – Kacej, Synek..
     
    Vítame vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 21. kola Tipsport Ligy. V súboji dvoch tímov zo spodku tabuľky na seba narazia Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Úvodné buly je naplánované na 16:00.

    Nové Zámky momentálne okupujú ôsmu priečku. V 22 zápasoch získali 26 bodov a majú negatívne skóre 54:66. Navyše teraz ťahajú šnúru troch duelov bez víťazstva. Pred reprezentačnou prestávkou podľahli vonku Nitre 0:4 a následne doma prehrali so Zvolenom 3:4 po samostatných nájazdoch. Nepriaznivú sériu nedokázali prerušiť ani po takmer dvojtýždňovej pauze. V piatok utrpeli v Detve porážku 2:4. V domácom prostredí sú však Novozámčania silnejší. V ostatných šiestich vystúpeniach pred vlastnými fanúšikmi iba raz nebodovali.

    Liptovský Mikuláš aktuálne figuruje na deviatej pozícii. V 21 stretnutiach nazbieral 21 bodov a má takisto nepriaznivé skóre 44:55. Zverenci trénera Paukovčeka čakajú na víťazstvo už od 22. októbra a v uplynulých šiestich dueloch získali iba dva body. Napriek tomu, že držia so súpermi krok, pripisujú si tesné porážky. Postupne podľahli Nitre aj Popradu zhodne 1:2, Banskej Bystrici 2:3 po predĺžení, Žiline 1:3, Trenčínu 1:2 po predĺžení a naposledy Košiciam 2:4. Liptákov v dnešnom súboji s Novými Zámkami nefavorizuje ani forma zo súperových klzísk, kde prehrali sedemkrát po sebe.

    Nové Zámky a Liptovský Mikuláš odohrali v aktuálnej sezóne dva vzájomné zápasy. V septembri vyhrali Liptáci na juhu Slovenska 3:0, ale v októbrovom domácom dueli podľahli rovnakému protivníkovi 1:3.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Tomáš Lengyel


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 27. Paukovček (Rapáč), 41. Langhammer (Piatka, Pacalaj), 44. Sukeľ (Kriška), 56. Piatka


    HC MIKRON Nové Zámky: Kováč (Nagy) – M. Jass, Salija, M. Novák, Plášil, Šimek, Hruška, Trávniček, Štumpf – Zbořil, Novotný, Cetkovský – Moňa, Špirko, Rajenko – R. Varga, Škoda, Lantoši – Fábry, Rehák. K. Jass.
    HK 32 Liptovský Mikuláš: Košarišťan (Hollý) – Nádašdi, Luža, Tabaček, Moravčík, Nemec, Suchý, Nitriansky, Pacalaj – Kriška, M. Sukeľ, Uram – Spilar, Langhammer, Piatka – B. Rapáč, Paukovček, J. Sukeľ – Števuliak, Lištiak, Laco.

    Rozhodca: Fridrich, Kubuš – Kacej, Synek.