LA Kings – Florida 4:0 (kon.) | Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Toronto 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Islanders 3:5 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 1:2 (kon.) | Washington – Minnesota 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (po pr.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.)
Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Boston Bruins
cz Nedeľa 19.11.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:46
    Něco málo přes minutu do konce základní hrací doby je tu trest za podražení pro hráče Bruins. Menší trest bude muset odsedět za brankáře Chudobina Acciari.
     
    57:36
    San Jose Sharks to zkoušejí bez brankáře a se šesti muži v poli. Uvidíme, zda se jim tento risk vyplatí.
    54:09 Danton HEINEN - 1:3
     
    54:09
    Bruins právě vstřelili branku!
    Žraloci před svou brankou dávali soupeři moc prostoru, Boston toho nakonec dokázal využít. První dvě šance ještě Aaron Dell lapil, ale na další už nestačil. Kevan Miller ukázkově vyvezl puk od pravého mantinelu, načež ho předložil před branku uvolněnému DANTONU HEINENOVI. Ten dostal kotouč za záda brankáře San Jose s pomocí hokejky i brusle, ale nejednalo se určitě o úmyslné kopnutí, takže trefa platí. Hodně komplikovaná situace pro domácí. Asistence: Kevan Miller.
     
    50:07
    Brent Burns v gólové šanci, ale ani teď se své první branky sezóny nedočkal. Na brankovišti ho dokázal zastavit brankář Chudobin.
     
    49:48
    San Jose si zahraje přesilovku čtyři na tři po faulu na Tomáš Hertla. Arbitři do boxu trestoměřičů posílají Kevina Millera. Dobrá šance pro domácí, jak vyrovnat.
     
    48:20
    Podruhé v zápase bude muset za katr odejít Joe Thornton, který tak oslabí svůj tým. Také v tomto případě za podražení. Ale na druhé straně taktéž padne trest, Kuraly inkasuje dvě minuty za nafilmovaný pád.
     
    34:00
    Výborná práce Tomáše Hertla. Obral před brankou soupeře o puk a následně mířil sám na Chudobina. Zkoušel mu puk zasunout mezi betony, ale nakonec to nezvládl. Moc ovšem nechybělo.
     
    30:46
    Budeme sledovat hru ve čtyřech na obou stranách. Domácí Jannik Hansen dostává dvě minuty za zbytečné přehrávání pádu, hostující Zdeno Chára si zase musí jít sednou za nedovolené bránění.
     
    27:20
    Máme tu teprve druhé vyloučení zápasu a první na straně San Jose. Domácí útočník Joe Thornton musí za katr, protože podrazil soupeře. Uvidíme, jak si Medvědi s úvodní přesilovkou poradí.
    10:46 Jake DEBRUSK - 1:2
     
    10:46
    Bruins právě vstřelili branku!
    Zatím sledujeme velmi zajímavý průběh zápasu. Sotva se Boston Bruins vrátili do plného počtu, vytvořili protiakci, ze které okamžitě udeřili. Hosté tak mají vedení na své straně, přestože si na rozdíl od domácího mužstva nevytvořili skoro žádné šance. Chyby soupeře využil bostonský JAKE DEBRUSK, který uprchl obraně Žraloků a následně překonal Aarona Della zakončením do horní poloviny branky. Poslední bránící hráč kalifornského celku byl od DeBruska pořádně daleko. Asistence: Charlie McAvoy, Sean Kuraly.
     
    09:40
    Další obrovská možnost Joonase Donskoie. Na pravém kruhu zůstal nikým nehlídaný. Jenže i tak trefil pouze připraveného Chudobina do výstroje. Dorazit už puk nikdo nestihl.
     
    08:43
    Hostující hokejista Riley Nash musí na trestnou lavici, protože hned po vhazování v obranném pásmu podrazil soupeře. Takže tu máme první trest zápasu a zároveň první přesilovku San Jose Sharks.
    06:17 Peter CEHLÁRIK - 1:1
     
    06:17
    Bruins právě vstřelili branku!
    Už to vypadalo, že gól Bostonu nebude uznán. Bruins puk do sítě Aarona Della protlačili snad i očima a gólmanovi San Jose hodně zákrok zkomplikovali. Střídačka domácích proto nechala celou situaci zkontrolovat na videu. Jak se ale ukázalo, nedošlo k nedovolenému bránění brankáře a gól tím pádem platí. Do statistik si tuhle trefu připíše PETER CEHLÁRIK, pro kterého se jedná o premiérovou trefu sezóny. Máme tedy poměrně rychle vyrovnáno pod střechou SAP Center. Asistence: Jake DeBrusk.
    04:50 Timo MEIER - 1:0
     
    04:50
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Tenhle gól už ale platit bude. San Jose nepolevilo a vytrvalo v aktivní hře na území soupeře. Za brankou výborně vybojoval puk pro Žraloky O'Regan, který zvládl těžkou situaci, kdy proti sobě měl dvojici hráčů v bílých dresech. Objel svatyni Chudobina a poslal puk před polovinu odkrytého zařízení na hokejku osamoceného TIMO MEIERA. Ten už neměl sebemenší problém skórovat. Boston bude muset reagovat aktivní hrou, zatím se k ničemu nedostal a teď dokonce inkasuje. Asistence: Daniel O'Regan, Joel Ward.
     
    01:02
    Rozhodčí po konzultaci neuznávají gól Joe Pavelskiho. Jedná se už o třetí neuznanou trefu Žraloků, pokud budeme počítat i minulý duel proti Floridě. To už je pro San Jose opravdu smůla.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 5. Meier (Goodrow, J. Ward) – 7. Cehlárik (DeBrusk), 11. DeBrusk (McAvoy, Kuraly), 55. Heinen (K. Miller)


    San Jose Sharks: Dell (M. Jones) – J. Ryan, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Heed – Donskoi, J. Thornton, Pavelski (C) – Hertl, Couture, M. Karlsson – Bødker, Tierney, Hansen – Meier, Goodrow, J. Ward.
    Boston Bruins: Chudobin (T. Rask) – Chára (C), McAvoy, O'Gara, Carlo, Postma, K. Miller – Heinen, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Cehlárik – Vatrano, Riley Nash, Acciari – Schaller, Kuraly, Szwarz.

    Rozhodca: Furlatt, Brenk – Cameron, Miller

    Diváci: 17 442