LA Kings – Florida 4:0 (kon.) | Buffalo – Carolina 1:3 (kon.) | Montreal – Toronto 0:6 (kon.)
Tampa Bay – NY Islanders 3:5 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 1:2 (kon.) | Washington – Minnesota 3:1 (kon.)
Nashville – Colorado 5:2 (kon.) | Vancouver – St. Louis 3:4 (po pr.) | San Jose – Boston 1:3 (kon.)
Carolina – NY Islanders 4:2 (kon.)
koniec
Tampa Bay Lightning
3:5 (0:2, 0:1, 3:2)
New York Islanders
cz Nedeľa 19.11.2017, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:38 John TAVARES - 3:5
     
    59:38
    Islanders právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Bailey překazil domácí akci a vyslal dopředu Cizikase. Ten už mohl snadno zakončovat sám, ale ještě nabídl jeden z nejlehčích gólů kariéry JOHNU TAVARESOVI. Prázdná klec z bezprostřední blízkosti již nešla netrefit!
    Asistence: Casey Cizikas, Josh Bailey.
    56:24 Yanni GOURDE - 3:4
     
    56:24
    Tampa právě vstřelila branku!
    A rozdíl je už pouze jednogólový! Islanders nedokázali vyvézt puk z obranného pásma a Palát našel před brankou absolutně nekrytého YANNIHO GOURDEHO. Ten si kotouč v klidu zpracoval, udělal si z Greisse doslova dobrý den a zavěsil.
    Asistence: Ondřej Palát.
     
    56:09
    Neuvěřitelný tlak Tampy! Naměstnikov zakončoval z dorážky do poloodkryté klece, Greiss ale zabral celou dolní polovinu branky a zasáhl betonem. K další dorážce se poté dostal Stralman, ale německý fantom čaruje dál!
     
    54:51
    Pozor, Newyorčané měli další příležitost k doražení soupeře. Brock Nelson zkusil štěstí v na první pohled nenápadném prostoru za levým kruhem, střela měla ovšem špičkové parametry a Vasilevskij musel děkovat horní tyčce, která s cinknutím odrazila puk mimo branku.
     
    53:21
    Kučerov na levém kruhu dlouze potáhl puk a připravil si jej ke střele, kterou zblokoval zakleknuvší obránce Islanders. Projektil tedy změnil směr před takřka odkrytou branku, odkud jej ovšem včas odpravil de Haan!
     
    49:38
    Ho-Sang mohl ukončit bodové naděje Tampy! Po nepřehledné situaci za brankou se mu kotouč odrazil přesně na hokejku, Vasilevskij se ovšem bleskově vrátil do ideálního postavení a ránu k obrovské radosti diváků vyrazil.
    43:26 Ondřej PALÁT - 2:4
     
    43:26
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je neuvěřitelné, Lightning snižují na rozdíl dvou branek! Pouhých třináct sekund po prvním gólu unikl po levé straně ONDŘEJ PALÁT a dokonale přesnou střelou pod břevno vtiskl do utkání český odkaz. Domácí ještě žijí!
    Asistence: Brandon Point, Andrej Vasilevskij.
    43:13 Yanni GOURDE - 1:4
     
    43:13
    Tampa právě vstřelila branku!
    YANNI GOURDE hlídkoval na brankovišti a poté, co se k němu od betonu odrazil několikrát tečovaný puk, zblízka překonal bezmocného Greisse.
    Asistence: Brandon Point, Slater Koekkoek.
     
    41:40
    Záhy ale mohlo být sníženo! Stralmanovo nahození tečoval Naměstnikov mimo Greissův dosah a hosty zachránila tyčka.
    41:05 Anders LEE - 0:4
     
    41:05
    Islanders právě vstřelili branku!
    Přesilovka využita! Barzal dlouho míchal s pukem na holi, až oslovil za kruhy připraveného Baileyho. Ten vystřelil z první a kotouč se od zasahujícího brankáře odrazil k ANDERSI LEEOVI, který jej zblízka poslal mezi Vasilevského betony.
    Asistence: Josh Bailey, Mathew Barzal.
     
    39:19
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Vladislav Naměstnikov – 2 min., krosček).
     
    35:59
    Ho-Sang se objevil ve skvělé pozici, přesouvající se Greiss ale dokázal bekhendové zakončení odrazit mimo branku. To byla velice zajímavá šance.
     
    34:49
    Chimera se zleva protlačil až před Vasilevského. Zblízka puk za připravený beton nepropasíroval, ale šanci mohl přeci jen využít z následné dorážky. Ta už mířila z poměrně nepříznivého úhlu a proletěla pouze nad horní tyčkou.
     
    29:45
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Victor Hedman – 2 min., hákování).
     
    29:30
    V krátkém časovém sledu pálil ve skvělé pozici Kučerov, a po něm i Naměstnikov. Ani jeden z ruských útočníků nedokázal propálit výborného Greisse!
    27:01 Brock NELSON - 0:3
     
    27:01
    Islanders právě vstřelili branku!
    V době, kdy domácí získávali půdu pod nohama, přichází nádherná indiviuální akce BROCKA NELSONA. Šikovný útočník si od mantinelu vyjel až před branku a zkoprnělá defenziva Tampy mu nedokázala zabránit v účelném zakončení pod břevno.
    Asistence: Jason Chimera, Adam Pelech.
     
    24:58
    Na druhé straně se do několikáté šance v zápase dostal Point! Mezi kruhy dojel krásný oblouček jednoho ze spoluhráčů, jenže mu při pokusu o blafák kotouč utekl a proklouzal kolem tyčky pouze z vnější strany.
     
    23:59
    Cizikas obdržel přihrávku osamocen před Vasilevským. Zkusil to na něj bleskovou bekhendovou kličkou, nakonec ovšem puk nedokázal pořádně zvednout a gólman zasáhl betonem.
     
    13:59
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Jason Chimera – 2 min., sekání).
     
    13:55
    Brayden Point po Killornově přihrávce proklouzl za záda všech a zprava najížděl na Greisse. Puk mu ujel, to ale díky sekání navrátivšího Chimery. Nakonec se bude vylučovat, přestože by si postižený hráč přál možnost trestného střílení.
    10:25 Anders LEE - 0:2
     
    10:25
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ale teď už se hosté prosazují podruhé! Tavares krásně prostrčil puk na ANDERSE LEEA, který se ocitl za obránci a mezi kruhy zacílil zcela přesně mezi gólmanovy betony.
    Asisitence: John Tavares, Josh Bailey.
     
    09:30
    Teď se hraje nahoru dolů a Nelson měl dvojnásobnou šanci na navýšení vedení. Postupoval totiž sám na branku a Vasilevského nedokázal překonat ani z dorážky, ze které trestuhodně trefil pouze boční síťku.
    00:51 Andrew LADD - 0:1
     
    00:51
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je velice rychlé vedení Islanders! Tavares ideálně nabil na kruh ANDREWOVI LADDOVI, jehož pohotová rána bez přípravy přistála přesně v horním růžku branky patřící bezmocnému Vasilevskému.
    Asistence: John Tavares, Joshua Ho-Sang.

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 44. Gourde (Point, Koekkoek), 44. Palát (Point, Vasilevskij), 57. Gourde (Palát) – 1. Ladd (Tavares, Ho-Sang), 11. Lee (Tavares, Jo. Bailey), 28. B. Nelson (Chimera, Pelech), 42. Lee (Jo. Bailey, Barzal), 60. Tavares (Cizikas, Jo. Bailey)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Budaj) – Dotchin, Hedman, Strålman, Sergačov, Girardi (A), Coburn, Šustr, Koekkoek – Kučerov, Stamkos (C), Namestnikov – Gourde, Point, Palát – T. Johnson (A), Killorn, Callahan – J.T. Brown, Kunitz.
    New York Islanders: Greiss (Halák) – Boychuk, Leddy, Pelech, de Haan, Pulock, Hickey (C) – Jo. Bailey, Tavares, Lee – Eberle (A), Barzal, Ladd – Ho-Sang, B. Nelson (A), Beauvillier – Clutterbuck, Cizikas, Chimera.