Arménsko – Srbsko 0:1 (kon.) | S. Macedónsko – Rakúsko 0:4 (kon.) | Azerbajdžan – Kosovo 0:0 (kon.)
Cyprus – Maďarsko 0:2 (kon.) | Turecko – Belgicko 1:2 (kon.) | Moldavsko – Česko 1:3 (kon.)
Gruzínsko – Litva 1:0 (kon.) | Estónsko – Island 2:3 (kon.) | Bulharsko – Čierna Hora 3:1 (kon.)
Poľsko – Dánsko 3:1 (kon.) | Izrael – Nemecko 2:5 (kon.) | Portugalsko – Švajčiarsko 2:1 (kon.)
Nórsko – Írsko 2:1 (kon.) | Wales – Rumunsko 0:0 (kon.) | Škótsko – Ukrajina 0:2 (kon.)
Španielsko – Slovensko sk 5:1 (kon.)
koniec
Severné Macedónsko
0:4 (0:3)
Rakúsko
cz Utorok 14.11.2017, 13:00 • Nacionalna Arena Filip II Makedonski, Skopje (MKD) • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 7
Predzápasové kurzy
     
    Rakouská reprezentace do 21 let zvládla důležitý zápas na hřišti Makedonie, když se během prvního poločasu postupně prosadili Arnel Jakupovic, Mathias Honsak a Konrad Laimer. Po přestávce se navíc prosadil podruhé v zápase Arnel Jakupovic a bylo vymalováno. Makedonie i přes oslabení poté, co byl vyloučen po druhé žluté kartě v závěru utkání Tihomir Kostadinov, mohla skórovat, jenže penaltu Besara Iseniho zneškodnil fantastický Paul Gartler, který neměl příliš práce, když už ale musel zasahovat, tak z toho byl fantastický zákrok. Konečný výsledek na národním stadionu v Skopje. Makedonie 0 Rakousko 4. (14:51:54)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sandro Ingolitsch u postranní čáry zatáhl jednoho z protihráčů za dres a viděl žlutou kartu.
     
    90+1
    Vlatko Stojanovic na pravé straně šestnáctky práskl z úhlu do míče a jeho prudká střela pravačkou přibližně metr nad zemí těsně minula vzdálenější levou tyč poté, co nabrala opačnou faleš a stočila se mimo! Makedonii není přáno.
     
    90
    Čtvrtý rozhodčí nastavil nad rámec zápasu 3 minuty.
     
    89
    Za okamžik se rozeběhne poslední minuta utkání. Rakousko vede nad Makedonií stále 4:0. Domácí dohrávají zápas o deseti, přesto před pár okamžiky mohli skórovat z penalty, jenže ji zahodili.
     
    88
    Rakousko se v rychlém sledu dvakrát snažilo dostat k míči, jenže v obou případech byl hostům odpískán útočný faul, po kterém jejich akce ztroskotala.
     
    87
    Besar Iseni se pokusil neproměněnou penaltu napravit přízemní střelou ze střední vzdálenosti, která neměla potřebnou razanci a zamířila pouze doprostřed brány, kde byl Paul Gartler.
     
    85
    Besar Iseni ze značky pokutového kopu přízemní střelou mířil přesně k levé tyči, jenže Paul Gartler vystihl její směr a fantasticky ji vytáhl mimo!
     
    84
    Střídající Sandi Lovric na levé straně šestnáctky z pohledu bránícího Rakouska sestřelil tělem k zemi Bobana Georgieva a Makedonie bude kopat penaltu! Lepší šance ke skórování už nepřijde.
     
    83
    Sandro Ingolitsch se dostal na levém křídle k centru, který Risto Jankov stáhl snadno ze vzduchu.
     
    81
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Konrad Laimer, přichází Sandi Lovric.
     
    80
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Tihomir Kostadinov poté, co zatáhl za záchranou brzdu. Domácí fotbalista přidržel jednoho z protihráčů za dres a nejednalo se o žádný ostrý faul, druhou žlutou kartu ovšem viděl zaslouženě. Makedonie dohrává o deseti.
    78. Aleksi Simovski přízemní střelou z úhlu těsně minul bránu!
     
    78
    Aleks Simovski si na levé straně šestnáctky krásně narazil míč s jedním ze spoluhráčů a přízemní střelou z ostrého úhlu těsně minul vzdálenější pravou tyč! Velká šance nevyužita.
     
    77
    Nehar Sadiki na hranici středového kruhu zatáhl za záchranou brzdu a viděl žlutou kartu.
     
    76
    Dominik Prokop, který přišel na hřiště po přestávce, je velkou nadějí rakouského fotbalu, když prošel od reprezentace do 16 let všemi kategoriemi do rakouského týmu do 21 let.

    Tomáš Reiner

    Góly: 12. Jakupovic, 26. Honsak, 36. Laimer, 54. Jakupovic

    Karty:   25. Abaz (MAK), 34. Kostadinov (MAK), 77. Sadiki (MAK) – 25. Wöber (AUT), 40. Maresic (AUT), 90+2. Ingolitsch (AUT)   80. Kostadinov (MAK)


    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:2. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:32.
    Severné Macedónsko: Jankov – Kostadinov, Amanovic, Cheshmedjiev (C), Simovski – Kuleski (46. Zdravkovski), Elmas (68. Sadiki) – Abaz, Georgiev, Iseni – Selmani (46. Stojanovski).
    Náhradníci: Iliс – Petkovski, Krivanjeva, Iljazi. Trenér: Blagoja Milevski.

    Rakúsko: Gartler – Ingolitsch, Maresic, Wöber (68. Ljubicic), Ullmann – D. Baumgartner, Laimer (C) (81. Lovric) – Horvath, Ch. Baumgartner (58. Prokop), Honsak – Jakupovic.
    Náhradníci: Kreidl – Friedl, Kvasina, Schmidt. Trenér: Werner Gregoritsch.

    Rozhodca: João Pinheiro. Asistenti: Bruno Rodrigues, Nuno Pereira. Čtvrtý rozhodčí: Gonçalo Emanuel Paiva Martins (všichni POR)